koelka Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Kajusza napisał(a):Gabi - czy coś wiadomo, masz jakieś info od właścicieli Donki? Jak wygląda sprawa z chipem? zachipowali ją już? Koelka - mogę Cię prosić o info nt wpłat za sierpień? wszystkie już są deklaracje zapłacone? Z tego co kojarzę, to jedna osoba zapłaciła już za wrzesień - czyli trzeba ją zapytać na co przeznaczyć te pieniądze. W weekend na pewno posprawdzam wpłaty i podam stan konta Donki. Ostatnio mało mnie na dogo, dlatego przepraszam za spóźnioną odp. Ale bardzo jestem ciekawa, jak ma sie Donka w nowym domu. Quote
Kajusza Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 psiakiGabi napisał(a):Mam kontakt telefoniczny :) Donka dobrze, już się uspokoiła :) zaczipować pójdziemy z Nimi jak pojedziemy na wizytę p/a, planujemy w poniedziałek. no to super :-) mam nadzieje, że to złe początki dobrego były, i już rodzina ogarnęła Donkę i wiedzą jak z nią postępować. Quote
koelka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Podliczyłam wpłaty Donki i na koniec sierpnia byliśmy 38 zł na minusie. Było 142 zł deklaracji jednorazowych, ale z tego poszło: - przez 4 m-ce dopłata po 20 zł do hotelu, ponieważ brakowało deklaracji stałych (razem 80 zł) - transport Donki do hotelu (50 zł) - brak wpłaty za m-c sierpień (mimo upomnienia) od Zuzy911 (50 zł). Natomiast za wrzesień przyszły wpłaty od lena2009 - 40 zł i sundeyrose - 30 zł, a we wrześniu Donka opuściła hotel. Gdyby z tych wpłat wrześniowych pokryć dług z sierpnia 38 zł (jeśli wpłacające się zgadzają?), zostałoby 32 zł na plusie. Quote
Kajusza Posted September 18, 2011 Author Posted September 18, 2011 koelka napisał(a):Podliczyłam wpłaty Donki i na koniec sierpnia byliśmy 38 zł na minusie. Było 142 zł deklaracji jednorazowych, ale z tego poszło: - przez 4 m-ce dopłata po 20 zł do hotelu, ponieważ brakowało deklaracji stałych (razem 80 zł) - transport Donki do hotelu (50 zł) - brak wpłaty za m-c sierpień (mimo upomnienia) od Zuzy911 (50 zł). Natomiast za wrzesień przyszły wpłaty od lena2009 - 40 zł i sundeyrose - 30 zł, a we wrześniu Donka opuściła hotel. Gdyby z tych wpłat wrześniowych pokryć dług z sierpnia 38 zł (jeśli wpłacające się zgadzają?), zostałoby 32 zł na plusie. to ja dziś napisze maila do Zuzy911 z jeszcze jednym przypomnieniem ;-) Quote
sundayrose Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 Spox, ja zgadzam na przesunięcie mojej wrześniowej wpłaty na pokrycie długu Donki. Trzymam nadal kciuki, aby sytuacja nadal rozwijała się pomyślnie, jak napisała ostatnio Gabi. Mam nadzieję, że Dona zagrzeje już na stałe miejsce na sofie w swoim domku! W ogóle, to super by było zobaczyć jej zdjęcia w nowym domu :) Quote
Lena2009 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 ja też zostawiam moje 40zł na pokrycie długu Donki ale za zdjęcia z nowego domku :) Quote
Kajusza Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 sundayrose napisał(a):Spox, ja zgadzam na przesunięcie mojej wrześniowej wpłaty na pokrycie długu Donki. Trzymam nadal kciuki, aby sytuacja nadal rozwijała się pomyślnie, jak napisała ostatnio Gabi. Mam nadzieję, że Dona zagrzeje już na stałe miejsce na sofie w swoim domku! W ogóle, to super by było zobaczyć jej zdjęcia w nowym domu :) Lena2009 napisał(a):ja też zostawiam moje 40zł na pokrycie długu Donki ale za zdjęcia z nowego domku :) dzięki dziewczyny w imieniu Donki :-) to te pozostałe pieniądze może przeznaczymy na jej zachipowanie? Gabi .... co tam u Donki ;-) Zaakceptowała Panią? ludzie z nią pracują? zgłaszają jakies problemy, wątpliwości? Quote
Kajusza Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Koelka, koleżanka Koelki, gryf80, zuza911, mama, Gryzipiórka, Lena 2009, li1, Gabi oraz Sundeyrose w imieniu Donki i swoim własnym dziekuję Wam za pomoc dla suni, bez waszej pomocy nadal siedziałaby w schronie ... dzieki Wam jej los sie w końcu odwrócił :-) Quote
psiakiGabi Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 Problemy jedyne jakie w tej chwili zgłaszają to nie wielkie szkody w umeblowaniu mieszkania ;) szczególnie tej drewnianej części, ale już coraz rzadziej się to zdarza, odreagowywała pewnie stres. Panią musiała zaakceptować, bo Pani przejęła pałeczkę i to Ona poświęca Donie więcej czasu niż Pan i jest ok. Dużo od niej wymagają, nie ma nic za darmo i jakoś ułożyli sobie relacje :) Mnóstwo czasu spędzają u rodziców Pani w domku z ogrodem więc ma gdzie poszaleć. głupio mi strasznie, że jeszcze nie pojechałam do niej, ale czas na to nie pozwolił, a jeszcze sprawy rodzinne się zwaliły na głowę, w środę mam pogrzeb i dopiero po tym wszystkim dam radę wreszcie pojechać do Donki i obiecuję fotorelację :) Mam nadzieję, że wybaczycie i poczekacie jeszcze kilka dni na fotki? Quote
Kajusza Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 No to cieszę się bardzo :-) Mam nadzieje, że ich relacje już sie nie popsują :-) ... a na fotki poczekam. Quote
koelka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Super wieści z Donkowego domku:) Oby było już tylko lepiej. Quote
sundayrose Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Ja też się cieszę, że wieści pomyślne. Niech Donka będzie super szczęśliwa :) Quote
Kajusza Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 Gabi ..... i co tam - byłaś odwiedzić Donkę? jest zachipowana, tak się upierdliwie będę dopytywać ;-) Quote
Kajusza Posted October 7, 2011 Author Posted October 7, 2011 [quote name='Kajusza']Gabi ..... i co tam - byłaś odwiedzić Donkę? jest zachipowana, tak się upierdliwie będę dopytywać ;-) powtórze się ;-) Zapraszam na wątek Gandzi, zakręconej astki Quote
psiakiGabi Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Przepraszam, że nie odzywałam się ale mam problemy z internetem. Dzisiaj popołudniu lub jutro popołudniu jedziemy do Donki :) Quote
koelka Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 To czekamy na wieści z domu Donki, bo martwimy się o nią... Ale mam nadzieje, że wszystko jest ok. Quote
psiakiGabi Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Byliśmy u Donki, ale pojechaliśmy bez zapowiedzi i niestety nikogo nie było w domu, więc nic nam nie wyszło z niezapowiedzianej wizyty. Rozmawialiśmy z sąsiadką, bardzo chwaliła Donkę :) że taka fajna i wogóle. Pan w pracy, a Pani gdzieś pojechała z psem, tak nam powiedziała sąsiadka :) Jak to dobrze, że sąsiedzi wszystko widzą i wiedzą ;) Jutro zadzwonię i się umówię na wizytę, nie będziemy już w ciemno jechać. Quote
Kajusza Posted October 8, 2011 Author Posted October 8, 2011 [quote name='psiakiGabi']Byliśmy u Donki, ale pojechaliśmy bez zapowiedzi i niestety nikogo nie było w domu, więc nic nam nie wyszło z niezapowiedzianej wizyty. Rozmawialiśmy z sąsiadką, bardzo chwaliła Donkę :) że taka fajna i wogóle. Pan w pracy, a Pani gdzieś pojechała z psem, tak nam powiedziała sąsiadka :) Jak to dobrze, że sąsiedzi wszystko widzą i wiedzą ;) Jutro zadzwonię i się umówię na wizytę, nie będziemy już w ciemno jechać.[/QUOTE] dzieki za informacje :-) .... to czekamy na odwiedziny i fotasy Doneczki :-) Quote
phase Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Hehe, no ale chociaż i tak dobre wieści. :) Quote
Kajusza Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Gabi a jak z chipowanie Donki, nowi właściciele zrobią to z własnych pieniędzy? Jeżeli tak to - za zgodą Leny i Sundayrose, nadwyżkę 32zł przekazałabym na rzecz Gandzi. Quote
psiakiGabi Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Mam nadziję, że zrobią to z własnych pieniędzy, a jak nie to my najwyżej zapłacimy za chipowanie. Umówiłam się na przyszły weekend na wizytę. Quote
Kajusza Posted October 15, 2011 Author Posted October 15, 2011 [quote name='sundayrose']Spox, ja zgadzam na przesunięcie mojej wrześniowej wpłaty na pokrycie długu Donki. Trzymam nadal kciuki, aby sytuacja nadal rozwijała się pomyślnie, jak napisała ostatnio Gabi. Mam nadzieję, że Dona zagrzeje już na stałe miejsce na sofie w swoim domku! W ogóle, to super by było zobaczyć jej zdjęcia w nowym domu :)[/QUOTE] [quote name='Lena2009']ja też zostawiam moje 40zł na pokrycie długu Donki ale za zdjęcia z nowego domku :)[/QUOTE] [quote name='Kajusza']Gabi a jak z chipowanie Donki, nowi właściciele zrobią to z własnych pieniędzy? Jeżeli tak to - za zgodą Leny i Sundayrose, nadwyżkę 32zł przekazałabym na rzecz Gandzi.[/QUOTE] [quote name='psiakiGabi']Mam nadziję, że zrobią to z własnych pieniędzy, a jak nie to my najwyżej zapłacimy za chipowanie. Umówiłam się na przyszły weekend na wizytę.[/QUOTE] Gabi, to rozumiem, że o chipowanie nie musimy sie martwić? Sundeyrose i Lena - zgadzacie się przekazac tą nadwyżkę (32zł) na rzecz Gandzi? Quote
sundayrose Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Jasne, dla mnie ok :) Gadzia jest o krok od hoteliku... Ciekawa jestem jak u Donki, strasznie ciekawa! Quote
Kajusza Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='psiakiGabi']Mam nadziję, że zrobią to z własnych pieniędzy, a jak nie to my najwyżej zapłacimy za chipowanie. Umówiłam się na przyszły weekend na wizytę.[/QUOTE] i jak wizyta? to w ten weekend jechaliście? Quote
Recommended Posts