Jump to content
Dogomania

*FPR-ZWP* -Niko- psi arystokrata wyrzucony na wsi. MA WSPANIAŁY DOM

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

olgaj napisał(a):
Agatko, jak on do dzieciaczków się zachowuje?
Dzieciaki są w wieku około trzech czterech i pięciu lat :)

Czyżby domek się kroił?

Na spacerach no problem. Ale jak słodkie dzieciaczki zaczną mu paluszki w oczka wsadzać, to nie gwarantuję. Postaram się przetestować na 1,5-rocznej wnuczce. Ale wyniki testu mogą być niemiarodajne - wnuczka paluszków do oczek nie wsadza. Poza tym jest nieustraszona i żadne psie warkoty nie robią na niej wrażenia. Olga, wiesz, o czym mówię. Dzieci nieważne, ważni rodzice.

A jednak zaryzykowałam i spuściłam. Nie do końca - Niko biegał z zablokowaną na pełnej długości smyczką flexi. Pięknie ganiał za patyczkiem, zaczął reagować (aczkolwiek niechętnie) na "zostaw" i przybiegał do mnie na każde zawołanie. Jednak jestem ważniejsza niż patyczki. Po południu przećwiczymy to samo, ale z obcymi psami w zasięgu wzroku (rano nie było żadnego).

Posted

agata51 napisał(a):
. Jednak jestem ważniejsza niż patyczki.

A miałaś jakieś wątpliwości;), w końcu jest dla kogoś waży. Niko jest boski:loveu:, bardzo podobny do Felixa pod opieką Temidy.

Posted

Jagódko,dziękuję za allegro:Rose:
Miejmy nadzieję,że ktoś małego wypatrzy i wspaniały,upragniony domek pokocha Nikusia.
Psiak cudowny, grzeczny, spragniomy zabawy prosi o miłość :loveu:

Posted

Ja też bardzo dziękuję Jagodzie za allegro i wszystkim cioteczkom za odwiedziny.

Wczoraj Niko rzucił się z zębiskami na Mixera - pewnie wkurzyło go w końcu to burczenie. Krew się nie polała. Mixer zgłupiał - nawet nie zareagował, a potem siedział długo bez ruchu i zastanawiał się, jak to możliwe, żeby taki kurdupel skoczył mu na klatę (bo do gardła nie sięgnął). Od tej pory burczy jakby ciszej i zębów nie szczerzy. Ale nie wiem, jak długo wytrzyma.

Posted

teoretycznie potencjalny domek jest, ale ja jakoś przekonania nie mam, wiec moze jednak wstrzymajmy sie proszę, moze z ogoszen trafi sie cos dobrego.
Ja jednak do rodziców mam ograniczone zaufanie Agatko :) nie ujmując tu nikomu , zeby mnie poczuł sie urażony zaden dogomaniacki rodzic, ale ostatnio ma kiepskie doświadczenia z rodziami, naewet jesli wygladaja na bardzo rozsadnych :)

Posted

Tak, tak, jeśli chodzi o rodziców to lepiej dmuchać na zimne. Niko poczeka. Właśnie wrócilśmy od wetki. Założyłam mu książeczkę - na początek dostał tabletkę na robale. Za 3-4 dni szczepienia, a potem na ciachanko się umawiamy.

Posted

Niko wita miłe cioteczki :multi:

[quote name='ihabe']Agatko śliczności z tego Twojego tymczasowicza.
Wstawiłam go na swoja stronę i na Facebooka, tylko tyle moge na chwilę obecną

http://bezdomnepsy.pl/?p=484

mizianko dla Niko;-))

Dziękuję, Iwonko :loveu:

[quote name='DIF']Sie melduję!:loveu:

Niuś jest przepiękny!
A szukałyście mu domu w dziale "przygarnę psa"? Tam czasami pojawiają się rozsądne wątki!

Wielkie dzięki za przypomnienie - jakoś zapominam o istnieniu tego działu, a to błąd. Zajrzę tam w weekend. Niko i tak jeszcze u mnie troszkę posiedzi - trzeba go wyrychtować zanim oddamy go w dobre ręce.

Dziękuję, że wpadłyście.

Posted

Obecności robali nie stwierdzono :multi: W poniedziałek idziemy się szczepić. Chyba zaczniemy od wścieklizny. Rzucił się na Mixera, to na inne psy też może, a nie daj Bóg na ludzia

A poza tym bez zmian. Mixer wciąż burczy, ale jakby łagodniej. Nabrał respektu?

Posted

Niko na stole operacyjnym. Nie ma litości - ciachamy. Odbieram go o 17.

W niedzielę Nikuś zaliczył test "na dzieci". Z wynikiem celującym. Królikiem doświadczalnym była moja wnusia - nie wiem, czy wiarygodny z niej królik, bo od urodzenia żyje w psiej sforze i nie w głowie jej głupie numery w rodzaju wkładania paluszka w oko czy ciągnięcia za ucho. Aczkolwiek doszło do spięcia - Dagny rozłożyła się z blokiem rysunkowym i kredkami na podłodze, tuż przy niej spał słodkim snem Niko. Rzuciłam przez ramię: "Dagusiu, namaluj pieska" i po chwili usłyszałam warknięcie i Niko znalazł się u moich stóp. Odwróciłam się, pytam, co się stało, a Dagny pokazuje mi kredkę (kontakt werbalny na razie jednostronny) - zrozumiałam, że potraktowała moją propozycję dosłownie - spróbowała pomalować pieska. A Niko po prostu dał jej do zrozumienia, że nie chce być niebieski i wycofał się na bezpieczną pozycję. Moja wina - polecenia wydawane dziecku powinny być precyzyjne.

Posted

Nikuś już po zabiegu. Operacja na piątkę :loveu:
Agatko ,jak czuje się nasz kochany czarnuszek ze srebrnym nochalkiem?

Czy ktoś mógłby zrobić banerek dla Nikusia,please :oops:

Posted

Dziękujemy, Borówko. Jest całkiem ładny. Zaraz wyrzucę Kamyka, bo mój Kamyk już ograny i wstawię Nikusia.

Niko ma się świetnie, tylko, cholera, jeść nie dają!!! Nawet żwaczyka po spacerku! Ranka milimetrowa, żadnych sznurków - teoretycznie lizać nie powinien. Do tej pory miałam go pod kontrolą, ale na noc chyba jednak (aczkolwiek z bólem serca) kołnierz założę, bo psu po kastracji nie wierzę.....jak psu!!! Oszukują i liżą.i

Posted

Niko pozdrawia. Wszystko ok. Ranka się goi, kołnierz okazał się niepotrzebny. Zaczęłam spuszczać go ze smyczy - Nikuś uwielbia bawić się patyczkami i buszować w wysokich trawach. Szybki jest, skubany. Ale grzecznie przybiega do TP na każde gwizdnięcie. Zapomniałam powiedzieć, że wetka przy okazji wyczyściła mu ząbki i piesek jest wyrychtowany - nic tylko brać.

Posted

Wspaniale,że ranka się goi i Nikuś praktycznie odnowiony nawet nie poczuł bólu.
Był domek zainteresowany,Niko bardzo się spodobał . Jednak po rozmowie na temat sprawdzenia domku nastała cisza........
Tak więc Niko nadal czeka na wspaniały ,kochający domek.