minia7 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Witaj Nikusiu! Słyszałam, że jesteś w moim typie i masz coś ze sznupka :wink: hmmmm....cóż za PSIstojniak :) nie dziwię się , ze cioteczka Anovip nie mogła się oprzeć Twojemu urokowi :) Quote
anovip1 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 [quote name='minia7']Witaj Nikusiu! Słyszałam, że jesteś w moim typie i masz coś ze sznupka :wink: hmmmm....cóż za PSIstojniak :) nie dziwię się , ze cioteczka Anovip nie mogła się oprzeć Twojemu urokowi :) Prawda, że śliczny piesio z Nikusia ? Sznupek jak się patrzy :eviltong: i do tego złoty charakter. Ze świecą takiego nie znajdziesz, tylko brać do domku i na nic nie patrzeć. Cioteczka minia chętna na taki diamencik? Polecam!!!! Dziewczyny miałyby fajnego braciszka:lol: Dziękuję cioteczkom za śliczne banerki Nikusia:Rose: Quote
agata51 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='anovip1']Prawda, że śliczny piesio z Nikusia ? Sznupek jak się patrzy :eviltong: i do tego złoty charakter. Ze świecą takiego nie znajdziesz, tylko brać do domku i na nic nie patrzeć. Cioteczka minia chętna na taki diamencik? Polecam!!!! Dziewczyny miałyby fajnego braciszka:lol: Dziękuję cioteczkom za śliczne banerki Nikusia:Rose: Śliczny sznupek jak się patrzy - szczera prawda. Złoty charakter - hmmmmm... no tak, złoty - tak lubi wtulić się w człowieka, na kolankach posiedzieć i w ogóle być kochanym. A ja nie mogę okazywać mu zbyt wiele czułości, bo 1. po co ma się we mnie rozkochać, skoro niedługo będzie mieć całkiem inną pańcię/panka? 2. jak tylko okażę nieco uczucia, Mixer chce go zagryźć - groźne to to nie jest, ale przyjemne też nie. Poza tym Niko wcale nie jest taki potulny - o ataku na Mixera już wspominałam; na spacerkach też różnie bywa - lubi pokazać ząbki, najchętniej większym od siebie. Chojraka zgrywa, maluch jeden! Zwłaszcza wtedy, kiedy jest na smyczy. W związku z tym odpinam smyczkę, jak tylko znajdziemy się na bezpiecznym terenie, z dala od jezdni. Nikuś trzyma się pańci, a nawet jak odskoczy na chwilkę, melduje się na wezwanie natychmiast. Daje sobie zapiąć smyczkę i chętnie wraca do domu (ba, pewnie dlatego, że pańcia po każdym spacerku coś pysznego z lodówki wyciąga). Quote
rita60 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Prawie ideał:pwitaj mały,witam cioteczki:lol: Quote
ciapuś Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/195584-Bajki-dla-dzieci-nowe-buty-i-...-na-*FPR-ZwP*-do-8.11?p=15647966#post15647966 Quote
agata51 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Meldujemy, że jesteśmy cali i zdrowi, i z utęsknieniem czekamy na ciepły domek dla Nikusia. Quote
anovip1 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Niestety cisza:shake: Taki fantastyczny piesio i nikt nie jest zainteresowany :crazyeye: Nie dajmy Nikusiowi długo czekać na domek. Maluch powinien szybciutko trafić do swojego ukochanego ludka. Quote
agata51 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='anovip1']Niestety cisza:shake: Taki fantastyczny piesio i nikt nie jest zainteresowany :crazyeye: Nie dajmy Nikusiowi długo czekać na domek. Maluch powinien szybciutko trafić do swojego ukochanego ludka. Oj, tak! Zanim ja się nim stanę! Niko naprawdę jest fantastyczny. Na spacerach biega już zupełnie bez smyczki. To bardzo pojętny piesek, chętnie się uczy - zwłąszcza jak wyczuje w kieszeni przysmaczki :evil_lol: Już wie, że piłeczkę albo patyk trzeba przynieść pańci, rzucić jej do stóp, usiąść i grzecznie czekać na kawałek kabanosa. Mógłby się jeszcze wiele nauczyć - jest bardzo chętny do współpracy. Ma go zobaczyć w akcji moja bratanica, która właśnie zaczęła starty w zawodach obedience: http://www.dorplant.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=91&Itemid=98 Niczego sobie nie obiecuję, poza tym nie mam zamiaru iść w jej ślady, ale niech spojrzy na Nika fachowym okiem. Quote
anovip1 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Oj Nikuniu,ależ Ci się trafiło:lol: No cóż, jak pojętny uczeń,to i uczyć miło :evil_lol: Z niecierpliwością czekamy na opinię fachowca . Quote
agata51 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='anovip1']Oj Nikuniu,ależ Ci się trafiło:lol: No cóż, jak pojętny uczeń,to i uczyć miło :evil_lol: Z niecierpliwością czekamy na opinię fachowca .[/QUOTE] Żeby tylko zdążyła go obejrzeć, zanim Niko do domku czmychnie :evil_lol: Quote
rita60 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='agata51']Żeby tylko zdążyła go obejrzeć, zanim Niko do domku czmychnie :evil_lol:[/QUOTE] A jest ktoś zainteresowany ? Quote
agata51 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 [quote name='rita60']A jest ktoś zainteresowany ?[/QUOTE] Był. Widać nie dość mocno. Wróciliśmy właśnie ze spaceru. Ciemno, tornado przeszło bokiem, nuuuuuuudy.... Więc zaczęliśmy ćwiczyć slalom między nogami (na szczęście miałam w kieszeni woreczek ze smaczkami). Nie chcę zapeszać, ale chłopak chyba załapał. Ciąg dalszy jutro, bo nocny spacer ulicą na smyczce zaliczamy - zapuszczać się z nim nocą na łąki jakoś nie mam odwagi. Zgadza się, to ja jestem tchórzem, Niko by poszedł. Quote
anovip1 Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 Do dzisiejszego dnia była zainteresowana Nikusiem młoda dziewczyna,jak napisała agata -nie dość mocno. To prawda. W ostatniej chwili odwołała spotkanie. Niko- wspaniały, mądry piesio czeka na najlepszy domek pod słońcem. Quote
agata51 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [quote name='anovip1']Do dzisiejszego dnia była zainteresowana Nikusiem młoda dziewczyna,jak napisała agata -nie dość mocno. To prawda. W ostatniej chwili odwołała spotkanie. Niko- wspaniały, mądry piesio czeka na najlepszy domek pod słońcem. A ja razem z nim. Quote
rita60 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Widocznie to nie był ten domek,szukamy dla ciebie dalej piesku..... Quote
anovip1 Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Przypominamy ,że cudowny Nikuś czeka na najwspanialszy domek pod słońcem. Quote
irenaka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Zmiana tematu dziewczyny. Może nie wszyscy jeszcze mieli okazję dowiedzieć się, co dzieje się w Dyminach:-(. Nie zostawiajmy dziewczyn z Kielc samych. Jeżeli ktoś może podpisać petycję, to bardzo proszę o to: http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html Zapraszam też w imieniu dziewczyn, 17 listopada do Kielc na manifestację, jeżeli ktoś nie będzie mógł jechać, to może pomoże w jej organizacji ? : http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas%21%21%21 Dyminy dziś:-(:-(. Isadora7 powinna mieć za ten film, miejsce w niebie poza kolejnością [video=youtube;oij7aauWQ-g]http://www.youtube.com/watch?v=oij7aauWQ-g[/video] Quote
ihabe Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 hej cudny psiaku, im dłużej sie na ciebie patrzy tym bardziej rozkochujesz serce, szkoda tylko, ze nasze dogomaniackie a nie te inne;-) Quote
agata51 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Petycję podpisałam jakiś czas temu. Wstrząsające. A Niko ma się świetnie. Strasznie wesoły z niego piesek. A jaki przytulas! Aż spać nie mogę od tej jego potrzeby bliskości - a o za cholerę nie chce w nogach tylko pod pachą. Inna sprawa, że miejsce w nogach już zajęte (bynajmniej nie przez TŻa) - Mixer niechętnie, ale znosi jakoś obecność Nika w naszym łóżku. A co on ma zrobić, biedaczysko?... Jutro albo zaraz po święcie (straszne dużo świąt mamy!) zaczniemy szczepienia. Na pierwszy ogień wścieklizna. I od jutra oduczam Nikusia ganiania ptaków. To jest nawet śmieszne, ale on robi to z taką zapalczywością, że pewnie ulicę by przebiegł w pogoni za ptaszkiem. Poza tym może trafić do domku z drobiem i będzie bieda. Dobrze, że jest posłuszny i wraca na każde zawołanie - łatwiej będzie poskromić jego zapędy. Poza tym zrobi wszystko za kawałeczek żwaczyka, a nawet zwykłego serdelka. ihabe, bądźmy dobrej myśli - Niko musi w końcu rozkochać czyjeś, "nienasze", serce. Quote
rita60 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 A ja myslalam,ze to miejsce w nogach to zajete przez TZ,a psy przy twoim boku:evil_lol:;) Mykaj na gore slodziaku:lol: Quote
agata51 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 rita60 napisał(a):A ja myslalam,ze to miejsce w nogach to zajete przez TZ,a psy przy twoim boku:evil_lol:;) Mykaj na gore slodziaku:lol: TŻa nie mogę trzymać nawet w nogach - chrapie. Quote
rita60 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 agata51 napisał(a):TŻa nie mogę trzymać nawet w nogach - chrapie. Coś wiem na ten temat:cool3: Mykaj Nikusiu i pokazuj sie na górze.......... Quote
agata51 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Nikodem zaliczył dziś wszystkie szczepienia, tzn. wściekliznę i wirusówki. Starał się być bardzo dzielny, ale trochę nim trzęsło. Teraz odsypia stres. Wetka obejrzała ślad po kastracji, a właściwie brak śladu. Ta jej metoda to rewelacja. Już nigdy nie zgodzę się na żadną inną. Obeszło się bez kołnierza, kaftaników, majtek i ciągłego pilnowania. Duży komfort i dla psa, i dla mnie. No, to Nikuś jest już całkiem gotowy. Panie, panowie, nie ma na co czekać - brać i kochać! Quote
Recommended Posts