Jump to content
Dogomania

*FPR-ZWP* -Niko- psi arystokrata wyrzucony na wsi. MA WSPANIAŁY DOM

Recommended Posts

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Nikusiu! Słyszałam, że jesteś w moim typie i masz coś ze sznupka :wink: hmmmm....cóż za PSIstojniak :) nie dziwię się , ze cioteczka Anovip nie mogła się oprzeć Twojemu urokowi :)

Posted

[quote name='minia7']Witaj Nikusiu! Słyszałam, że jesteś w moim typie i masz coś ze sznupka :wink: hmmmm....cóż za PSIstojniak :) nie dziwię się , ze cioteczka Anovip nie mogła się oprzeć Twojemu urokowi :)

Prawda, że śliczny piesio z Nikusia ? Sznupek jak się patrzy :eviltong: i do tego złoty charakter. Ze świecą takiego nie znajdziesz, tylko brać do domku i na nic nie patrzeć.
Cioteczka minia chętna na taki diamencik? Polecam!!!! Dziewczyny miałyby fajnego braciszka:lol:

Dziękuję cioteczkom za śliczne banerki Nikusia:Rose:

Posted

[quote name='anovip1']Prawda, że śliczny piesio z Nikusia ? Sznupek jak się patrzy :eviltong: i do tego złoty charakter. Ze świecą takiego nie znajdziesz, tylko brać do domku i na nic nie patrzeć.
Cioteczka minia chętna na taki diamencik? Polecam!!!! Dziewczyny miałyby fajnego braciszka:lol:

Dziękuję cioteczkom za śliczne banerki Nikusia:Rose:

Śliczny sznupek jak się patrzy - szczera prawda.

Złoty charakter - hmmmmm... no tak, złoty - tak lubi wtulić się w człowieka, na kolankach posiedzieć i w ogóle być kochanym. A ja nie mogę okazywać mu zbyt wiele czułości, bo 1. po co ma się we mnie rozkochać, skoro niedługo będzie mieć całkiem inną pańcię/panka? 2. jak tylko okażę nieco uczucia, Mixer chce go zagryźć - groźne to to nie jest, ale przyjemne też nie. Poza tym Niko wcale nie jest taki potulny - o ataku na Mixera już wspominałam; na spacerkach też różnie bywa - lubi pokazać ząbki, najchętniej większym od siebie. Chojraka zgrywa, maluch jeden! Zwłaszcza wtedy, kiedy jest na smyczy. W związku z tym odpinam smyczkę, jak tylko znajdziemy się na bezpiecznym terenie, z dala od jezdni. Nikuś trzyma się pańci, a nawet jak odskoczy na chwilkę, melduje się na wezwanie natychmiast. Daje sobie zapiąć smyczkę i chętnie wraca do domu (ba, pewnie dlatego, że pańcia po każdym spacerku coś pysznego z lodówki wyciąga).

Posted

Niestety cisza:shake: Taki fantastyczny piesio i nikt nie jest zainteresowany :crazyeye:
Nie dajmy Nikusiowi długo czekać na domek. Maluch powinien szybciutko trafić do swojego ukochanego ludka.

Posted

[quote name='anovip1']Niestety cisza:shake: Taki fantastyczny piesio i nikt nie jest zainteresowany :crazyeye:
Nie dajmy Nikusiowi długo czekać na domek. Maluch powinien szybciutko trafić do swojego ukochanego ludka.

Oj, tak! Zanim ja się nim stanę!

Niko naprawdę jest fantastyczny. Na spacerach biega już zupełnie bez smyczki. To bardzo pojętny piesek, chętnie się uczy - zwłąszcza jak wyczuje w kieszeni przysmaczki :evil_lol: Już wie, że piłeczkę albo patyk trzeba przynieść pańci, rzucić jej do stóp, usiąść i grzecznie czekać na kawałek kabanosa. Mógłby się jeszcze wiele nauczyć - jest bardzo chętny do współpracy. Ma go zobaczyć w akcji moja bratanica, która właśnie zaczęła starty w zawodach obedience:
http://www.dorplant.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=91&Itemid=98
Niczego sobie nie obiecuję, poza tym nie mam zamiaru iść w jej ślady, ale niech spojrzy na Nika fachowym okiem.

Posted

[quote name='anovip1']Oj Nikuniu,ależ Ci się trafiło:lol: No cóż, jak pojętny uczeń,to i uczyć miło :evil_lol:
Z niecierpliwością czekamy na opinię fachowca .[/QUOTE]

Żeby tylko zdążyła go obejrzeć, zanim Niko do domku czmychnie :evil_lol:

Posted

[quote name='rita60']A jest ktoś zainteresowany ?[/QUOTE]

Był. Widać nie dość mocno. Wróciliśmy właśnie ze spaceru. Ciemno, tornado przeszło bokiem, nuuuuuuudy.... Więc zaczęliśmy ćwiczyć slalom między nogami (na szczęście miałam w kieszeni woreczek ze smaczkami). Nie chcę zapeszać, ale chłopak chyba załapał. Ciąg dalszy jutro, bo nocny spacer ulicą na smyczce zaliczamy - zapuszczać się z nim nocą na łąki jakoś nie mam odwagi.
Zgadza się, to ja jestem tchórzem, Niko by poszedł.

Posted

Do dzisiejszego dnia była zainteresowana Nikusiem młoda dziewczyna,jak napisała agata -nie dość mocno. To prawda. W ostatniej chwili odwołała spotkanie.
Niko- wspaniały, mądry piesio czeka na najlepszy domek pod słońcem.

Posted

[quote name='anovip1']Do dzisiejszego dnia była zainteresowana Nikusiem młoda dziewczyna,jak napisała agata -nie dość mocno. To prawda. W ostatniej chwili odwołała spotkanie.
Niko- wspaniały, mądry piesio czeka na najlepszy domek pod słońcem.

A ja razem z nim.

Posted

Zmiana tematu dziewczyny. Może nie wszyscy jeszcze mieli okazję dowiedzieć się, co dzieje się w Dyminach:-(.
Nie zostawiajmy dziewczyn z Kielc samych. Jeżeli ktoś może podpisać petycję, to bardzo proszę o to:

http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html

Zapraszam też w imieniu dziewczyn, 17 listopada do Kielc na manifestację, jeżeli ktoś nie będzie mógł jechać, to może pomoże w jej organizacji ? :
http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas%21%21%21

Dyminy dziś:-(:-(. Isadora7 powinna mieć za ten film, miejsce w niebie poza kolejnością
[video=youtube;oij7aauWQ-g]http://www.youtube.com/watch?v=oij7aauWQ-g[/video]

Posted

Petycję podpisałam jakiś czas temu. Wstrząsające.

A Niko ma się świetnie. Strasznie wesoły z niego piesek. A jaki przytulas! Aż spać nie mogę od tej jego potrzeby bliskości - a o za cholerę nie chce w nogach tylko pod pachą. Inna sprawa, że miejsce w nogach już zajęte (bynajmniej nie przez TŻa) - Mixer niechętnie, ale znosi jakoś obecność Nika w naszym łóżku. A co on ma zrobić, biedaczysko?...
Jutro albo zaraz po święcie (straszne dużo świąt mamy!) zaczniemy szczepienia. Na pierwszy ogień wścieklizna.
I od jutra oduczam Nikusia ganiania ptaków. To jest nawet śmieszne, ale on robi to z taką zapalczywością, że pewnie ulicę by przebiegł w pogoni za ptaszkiem. Poza tym może trafić do domku z drobiem i będzie bieda. Dobrze, że jest posłuszny i wraca na każde zawołanie - łatwiej będzie poskromić jego zapędy. Poza tym zrobi wszystko za kawałeczek żwaczyka, a nawet zwykłego serdelka.

ihabe, bądźmy dobrej myśli - Niko musi w końcu rozkochać czyjeś, "nienasze", serce.

Posted

rita60 napisał(a):
A ja myslalam,ze to miejsce w nogach to zajete przez TZ,a psy przy twoim boku:evil_lol:;)
Mykaj na gore slodziaku:lol:

TŻa nie mogę trzymać nawet w nogach - chrapie.

Posted

Nikodem zaliczył dziś wszystkie szczepienia, tzn. wściekliznę i wirusówki. Starał się być bardzo dzielny, ale trochę nim trzęsło. Teraz odsypia stres. Wetka obejrzała ślad po kastracji, a właściwie brak śladu. Ta jej metoda to rewelacja. Już nigdy nie zgodzę się na żadną inną. Obeszło się bez kołnierza, kaftaników, majtek i ciągłego pilnowania. Duży komfort i dla psa, i dla mnie.
No, to Nikuś jest już całkiem gotowy. Panie, panowie, nie ma na co czekać - brać i kochać!