Jump to content
Dogomania

*FPR-ZWP* -Niko- psi arystokrata wyrzucony na wsi. MA WSPANIAŁY DOM

Recommended Posts

Posted

[FONT=Palatino Linotype]Pojechaliśmy do Warty. Cel podróży jeden, ściśle określony ,jednoznaczny: odnalezienie adoptowanego ze schroniska, zaginionego Nelsonka. Jazda po okolicznych wioskach, rozwieszanie ogłoszeń ,rozmowy ludźmi……… Nagle pojawił się on.. ….. Mały ,czarny , roztrzęsiony, zwinięty w kuleczkę ,leżący na ulicy 8 kilogramowy szkielecik. Wystraszony , ogonek podkulony, cały trząsł się ze strachu. Nie mieliśmy sumienia, by pozostawić go samotnego, kopanego, przeganianego . Dowiedzieliśmy się że psiaka kilka tygodni temu wyrzucono z samochodu .Chciał zaufać ,bał się . Widać ,że tęskni ł za człowiekiem ,jednak wydarzenia z ostatnich tygodni sprawiły że obawiał się . Prawdopodobnie doznał nie raz krzywdę ze strony człowieka. Głód zrobił swoje. Zbliżył się , czujnie obserwując nasze zachowanie zaczął zjadać jedzonko . Dał się pogłaskać, niestety złapanie go graniczyło z cudem .Z przeraźliwym piskiem i skowytem uciekał. Sama nie wiem jak udało się go złapać. To był moment i psiak był mój. Początkowo trząsł się i piszczał , właściwie płakał ten niepokój ,strach w oczkach jest nie do zapomnienia. Tulony ,całowany i głaskany , poczuł się kochany . Odkrył swój kryształowy charakter. Uwielbia bliskość człowieka, głaskanko , kocha zabawę .Przebywa w domu tymczasowym. Jest grzeczniutki , pięknie chodzi na smyczy. W domu zachowuje czystość.[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]NIKO PROSI O DOMEK[/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2]"][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/FONT][/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=MS Shell Dlg 2][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]NIKO CZEKA NA ZABIEG KASTRACJI,[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]ZOSTANIE ZASZCZEPIONY,ZACZIPOWANY I ODROBACZONY.[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]PROSIMY OSOBY KTÓRE LOS NIKUSIA[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]UJĄŁ ZA SERCE [/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]o wpłaty na konto:[/FONT]

[FONT=Palatino Linotype][FONT=Tahoma][SIZE=3]Fundacja "Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie"[/FONT][/FONT]
[FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][FONT=Palatino Linotype]Nr Konta: PKO BP 05 1020 3378 0000 1602 0168 8993[/FONT][/FONT][FONT=Palatino Linotype]
[SIZE=4][FONT=Palatino Linotype]ul. Chłędowskiego 1/8 [/FONT]

[FONT=Palatino Linotype]Łódź 93-239[/FONT]
[FONT=Palatino Linotype]z dopiskiem "Darowizna dla NIKO "[/FONT]

[/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Palatino Linotype]Kontakt w sprawie psa[/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Palatino Linotype][email protected][/FONT][/FONT]
[FONT=Calibri][FONT=Palatino Linotype]tel. 886-303-309[/FONT][/FONT]

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nikuś zmienił się dosłownie na naszych oczach z przerażonego stworzonka w radosnego, grzecznego psiaka. Ma dużo energii w sobie, uwielbia sie bawic, nadaje sie do dzieci i bardzo szybko się przywiązuje. Zasługuje na dobry domek.

Posted

Nikuś pomimo swoich traumatycznych wspomnień z ulicy , która ostatnio była jego domem szybko zaufał człowiekowi. Pokochał nas i pragnie jak najszybciej trafić do swojego domku.

Posted

To ja mam przyjemność być opiekunką Nikusia. Właściwie wszystko już zostało powiedziane, a że jest piękny, widać na zdjęciach. Ma cudownie jedwabistą sierść - nic tylko głaskać to to i miziać. To naprawdę bezproblemowy psiak. Jest u mnie od tygodnia, na początku był nieco płaczliwy i wystraszony - nic dziwnego, wpadł w towarzystwo trzech, niezbyt przyjaźnie nastawionych do niego potworów, których zżera zazdrość i nienawiść do wszystkiego, co ładuje się na kolana i domaga się pieszczot ich ukochanej pańci. Najbardziej nieprzekonany do Nika jest Mixer i to już się pewnie nie zmieni - burczy na malucha i wodzi za nim morderczym spojrzeniem. Na szczęście na nic więcej go nie stać. Zresztą, Niko już się do tego przyzwyczaił, a nawet zaczyna odwarkiwać. Holka go olewa (jak resztę towarzystwa), a Betka, życzliwie usposobiona do wszystkich psów, zachęca go coraz skuteczniej do zabawy. Szykują nam się niezłe szaleństwa, tym bardziej, że z Nika powoli wychodzi niezły zadziora. Na spacerach też nie jest już zahukanym biedactwem i nie daje sobie w kaszę dmuchać. Ale tylko wtedy, gdy spotyka nazbyt nachalnego psiaka i nie ma w tym cienia agresji - ot, burknie na natręta i tyle. Poza tym uwielbia się bawić wszelkimi zabawkami, patyczkami i... suchymi liśćmi. Do tej pory nie spuszczałam go ze smyczy, trochę się boję, bo Niko jest jeszcze jajeczny i temperamentny z niego chłopak, ale chyba nie wytrzymam i zaryzykuję. Może już jutro...

Posted

Dziękujemy rito z ogłoszenia dla czarnuszka:Rose:
Agatko,może wstrzymajmy się z tym testem Nikusia ;)
On uwielbia zabawę , jak bryknie z Betką .... ciężko będzie ich dogonić:evil_lol:

Posted

Nie dajmy Nikusiowi długo czekać na domek. Psiak tak długo ,samotnie błąkał się po ulicy.Teraz ,gdy trafił do dt bardzo przyzwyczaja się do swoich tymczasowych opiekunów. Rozstanie z nimi będzie kolejnym,ciężkim przeżyciem.
Proszę o pomoc w szukaniu domku dla maleństwa.

Posted

[quote name='agata51']......... Do tej pory nie spuszczałam go ze smyczy, trochę się boję, bo Niko jest jeszcze jajeczny i temperamentny z niego chłopak, ale chyba nie wytrzymam i zaryzykuję. Może już jutro...

Nie ryzykuj. Jeszcze za wcześnie, chyba że puścisz go na długiej lince. Gdyby poleciał to trudno byłoby go znaleźć i złapać.
Przyjdzie na to czas.

Posted

[quote name='anovip1']Dziękujemy rito z ogłoszenia dla czarnuszka:Rose:
Agatko,może wstrzymajmy się z tym testem Nikusia ;)
On uwielbia zabawę , jak bryknie z Betką .... ciężko będzie ich dogonić:evil_lol:

Rita, i ja dziękuję bardzo, bardzo.

Niko z Betką nie bryknie, bo wychodzą osobno - Niko sam, a Betka z Mixerem. Natomiast Niko nieźle zaczyna brykać z Betką w domu - istne szaleństwo. A nie mówiłam?

[quote name='wanda szostek']Nie ryzykuj. Jeszcze za wcześnie, chyba że puścisz go na długiej lince. Gdyby poleciał to trudno byłoby go znaleźć i złapać.
Przyjdzie na to czas.

Jeszcze nie zaryzykowałam. Matko, przecież to ja się boję najbardziej. Ale myślę, że już niedługo to zrobię - nie sądzę, żeby Niko czmychnął. Na wszelki wypadek zacznę od długiej linki.

Niko zaczyna wykonywać polecenie "siad" - najchętniej, jak widzi smakołyk w mojej dłoni. Czasem go ponosi i zamiast siadać, tańczy na tylnych łapkach.

Posted

Piesek jest bardzo fajny tylko te adopcje jakoś stoją. Ze spuszczeniem go będziesz mogła zaryzykować jak biegając na lince czy też 5 m smyczy będzie pozytywnie reagował na każde Twoje zawołanie. Na swobodzie pociągną go zapachy i może stać się głuchy.

Bardzo proszę jeżeli ktoś może podnieście czasami moje psiaki z podpisu, bo jestem jeszcze poza netem i prawie nikt do nich nie zagląda a zima blisko.