Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mogę wypozyczyć torbę-lodówkę z wkładami. Na dworzec nie mam jak jechać, bo siedzę dzisiaj sama z chorym dzieckiem. Ale może ktoś z krakusów do mnie podskoczyć, mieszkam w centrum.
Mam też pytanie odnośnie wielkości tego leku. Jeżeli to jest nieduże to może być również termos wypełniony lodem.

Posted

tweety Bogu dzieki ze jestes
zaraz mowie co wiem tel do Pani ktora ma ten lek to
660 440 171
w KRAKOWIE odstepuje go za darmo dla Koszi

zaraz dalej jak dodzwonie sie do Justynki bo jest przeklamany numer kt podala mi Pianka, tzn w pospiechu zrobilam czeski blad....

Posted

juz wchodzi pianka
Tweety czy mozesz skontaktowac sie z ta pania bo ja nie znam krakowa ani twojej lokalizacji ani tej pani ani jak sie ma do tego dworzec

czy ona moze podjechac i zawiezc to na dworzec
justyna prawdopodobnie bedzie do katowic mogla podjechac, zaraz wypowie sie Pianka w tej kwestii

Posted

Pianka i ew. inni z sieci ORANGE, którzy nie mają aktywnych SMSów z netu:

aby aktywować możliwość odbierania SMSów wysłanych z bramki,
Wyślij SMS o treści INTERNET pod numer 102.

to ważne, jak trzeba się pilnie skontaktować... taniej :>

plan Krakowa

Posted

Słuchajcie w tej sprawie najlepiej kontaktowac się z Justyna, ona ma decydujący głos.
To jej numer:
510 268 586.
Numer osoby, która ma lek już pixie podała.

Justyna mówiła, że z Katowic obierze lek. Dzwoniłam tez do niej, to mówiła, że jakas pani dzwoniła do niej z Tych i zaproponowała pomoc. I że trzeba do niej za pół godziny zadzwonić.

Posted

w jakim zakresie ta pomoc ztych, czy ona sie ma jakos do odbioru tego leku?
czy Tweety bedzie mogla zadzwonic i spytac czy ta pani bedzie mogla zawiezc na dworzec..jeszcze 25 zl na przesylke konduktorska, tweety czy myslisz, ze AFN mogloby to wsparcie finansowe w tej kwestii pojsc?

Posted

spokojnie, rozmawiałam przed chwilą z Elą, która ma ten interferon. Prosiła, żeby zadzwonic do niej za jakies 2 - 3 godziny, bo teraz "wykańcza" jej się telefon i możecie nie zdążyć się umówić. Ona chce przywieźć lekarstwo na Śląsk tylko chciałaby ustalić gdzie dokładnie go podrzucić w Rudzie Śląskiej. Z Krakowa ma wyjechać około 15-tej

Posted

pixie napisał(a):
w jakim zakresie ta pomoc ztych, czy ona sie ma jakos do odbioru tego leku?

Ta pani z Tych już wczesniej pisała na tym watku, że jakby co to proponuje pomoc w transporcie.
Dzisiaj wysłałam do niej priv, żeby skontakowała się z Justyną. I ona do niej zadzwoniła, ale miała cos pilnego do zrobienie i kazała za pół godziny zadzwonić.

Posted

Tweety napisał(a):
spokojnie, rozmawiałam przed chwilą z Elą, która ma ten interferon. Prosiła, żeby zadzwonic do niej za jakies 2 - 3 godziny, bo teraz "wykańcza" jej się telefon i możecie nie zdążyć się umówić. Ona chce przywieźć lekarstwo na Śląsk tylko chciałaby ustalić gdzie dokładnie go podrzucić w Rudzie Śląskiej. Z Krakowa ma wyjechać około 15-tej

O to super.
W Rudzie Śląskiej najlepiej jakby go podrzuciła do schroniska.
Adres to ul. Bujoczka

Posted

Tweety napisał(a):
to zadzwońcie później do Eli tzn. ktoś z Rudy aby wytłumaczyc jej jak dojechać, komu to ma dać itp

Jak by ona jechała przez Mikołów to by mogła mnie zabrac po drodze bo z tamtąd znam droge.
A ta Ela to jest z tego numeru: 660 440 171???

Posted

Tweety napisał(a):

Pianka ...Tweety...dziekuje

prosze Justynke, niech sie wpisze sie do Mapy Pomocy Dogo....zwlaszcza jako wolontariusz w schronisku

wiem,miala tyle problemow ostatnio..ale moze juz dzis bedzie spokojniej spada

Posted

pixie Justyna nie jest wolontariuszem w schronisku tylko pracownikiem:lol:

Słuchajcie ja teraz nie moge tutaj siedziec, zadzwonie do tej pani za 2 h i się z nia jakoś umuwie. Mam nadzieje, ze się wszystko uda:p

Posted

Pianka napisał(a):
Jak by ona jechała przez Mikołów to by mogła mnie zabrac po drodze bo z tamtąd znam droge.
A ta Ela to jest z tego numeru: 660 440 171???

tak, to ona

Posted

Tweety napisał(a):

Ela jesteś :saint1:

Ja tylko proszę o zwrócenie uwagi weterynarzowi o dokładne przeliczenie jednostek leku!!! To ważne, bo to jest ludzki interferon i trzeba go inaczej podawać, żeby nie przedawkować!!!!!!

Posted

Sluchajcie, troche namieszalam z tym interferonem bo on jednak jest przeterminowany i nie jest go tak duzo. Mysle jednak ze dalej mozemy go dowiezc tylko a) nie wiem ile go jest b) termin waznosci uplynal w lutym. Lek jest w dziwnym opakowaniu-strzykawce a takie male kapsulki ktore wzielam za lek to chyba igly. Justyna prosze o pilny kontakt telefoniczny!

Posted

Już jestem tak kontaktowałam, sie Elą przywiozą lek do schroniska, lek był przetrzymywany w właścicwych warunkach, nie stracił swoich właściwości,

Juz kontaktowałam się z wetem przyjedzie wieczorem do schroniska i zobaczy ten Interferon by podać suni.

Posted

eria napisał(a):
Jak to można wszystko załatwić. Jesteście niesamowite !

No, ale z domem już trudniej:-(
Koszi napewno szybciej doszłaby do zdrowia w domku.

Posted

Interferon zostawilismy w schronisku, mam nadzieje ze sie przyda :) i ze Koszi od razu poczuje sie duzo lepiej. Koszi nie widzielismy - bo spala - no a poza tym w obawie przed narazeniem Fuksia na nowa dawke wirusa wolelismy nie miec kontaktu...