Merenwen Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Tsa, formularz od północy był, ale miejsc już nie było wtedy o.O... Quote
Fantowa Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Mi się wydaje, że jak jakiś klub organizuje zawody, to najpierw zapisuje swoich klubowiczów i jakieś zaprzyjaźnione osoby, a potem dopiero udostępnia formularz -,- Takie przynajmniej moje zdanie. Ilość chętnych na zawody rośnie, miejsc mało, także teraz zdobywają tytuły psy właścicieli, którzy się zdążą zapisać, a niekoniecznie te, które są w tym faktycznie dobre. Według mnie fajnie by było zorganizować jakieś takie duuże zawody, załóżmy, że z kilkoma sędziami (np. sędzia 'a' dla 0, sędzia 'b' dla 1 itd.) tylko pojawia się problem przeszkód, bo wątpię, żeby jakiś klub w Polsce dysponował np. 4 palisadami. Do tego trzeba jeszcze znaleźć odpowiednie miejsce, żeby pomieścić załóżmy te "ringi" itd. Nie orientuję się dokładnie, ile jest klubów agility np. w Warszawie, ale jakby one połączyły swoje przeszkody na potrzeby zawodów, to może dałoby się coś takiego zorganizować ;) Ale wiadomo, łatwo mówić, dużo trudniej wykonać, bo pracy by przy tym było naprawdę duuużo. Z moim szczęściem, to nigdy się nie daję rady zapisać na zawody, także pozostają np. pokazy agility (w Rzeszowie ^^), gdzie tor nam układają zaraz przed pokazem i robi się taki przedsmak zawodów, w sumie dwudniowych zawodów ;) Tobie Kasiu zazdroszczę, bo nie dość, że mieszkasz k. Warszawy (tak, pamiętam - Jazgarzewszczyzna), to jak Cavano organizuje zawody, to tak czy siak się pewnie załapiesz ;) Ty masz szczęście, także pewnie i z rezerwowej się dostaniesz na zawody, zobaczysz, co Ci się ma Meliczek marnować ;) Quote
Kasia&Mela Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [QUOTE]Mi się wydaje, że jak jakiś klub organizuje zawody, to najpierw zapisuje swoich klubowiczów i jakieś zaprzyjaźnione osoby, a potem dopiero udostępnia formularz -,- Takie przynajmniej moje zdanie. [/QUOTE] To jest akurat oczywista oczywistość, bo nie po to ciężko harujesz przy organizacji żeby samemu nie móc wystartować ;) [QUOTE]Według mnie fajnie by było zorganizować jakieś takie duuże zawody, załóżmy, że z kilkoma sędziami (np. sędzia 'a' dla 0, sędzia 'b' dla 1 itd.) tylko pojawia się problem przeszkód, bo wątpię, żeby jakiś klub w Polsce dysponował np. 4 palisadami. Do tego trzeba jeszcze znaleźć odpowiednie miejsce, żeby pomieścić załóżmy te "ringi" itd. [/QUOTE] Na zawodach na 180 psów Cavano pożyczało część przeszkód od Fortu :smile: Zawody na 4 ringi...? Klaudia, wyobraź sobie że masz 3 psy w różnych klasach i nagle masz z psem A biec na ringu 1, z psem B w tym samym czasie na ringu 3, a dla psa C musisz zapoznać się z torem na ringu 2. I wyobraź sobie że pomagasz i w tym czasie masz jeszcze stoperować na ringu 4 :evil_lol: Trzeba by to wszystko zrobić tak, żeby zapoznania nie były w tym samym czasie na paru ringach itd. No i w Warszawie większe zawody można zrobić tylko na Górczewskiej. [QUOTE]Nie orientuję się dokładnie, ile jest klubów agility np. w Warszawie, ale jakby one połączyły swoje przeszkody na potrzeby zawodów, to może dałoby się coś takiego zorganizować ;-) [/QUOTE] Klubów jest sporo, ale większość to takie małe, "raczkujące" kluby. Problem jest taki, że zawody organizuje tylko Cavano i Fort. Reszta klubów tylko marudzi (że zawodów mało, że za długo trwają, że mają ostre limity itd.) a same swojej d*py nie ruszą żeby coś zorgaznizować :roll: To MUSI się zmienić. Im więcej będzie zawodów tym lepiej. [QUOTE]Ty masz szczęście, także pewnie i z rezerwowej się dostaniesz na zawody, zobaczysz, co Ci się ma Meliczek marnować ;-) [/QUOTE] :loveu: Cała sprawa z tymi zawodami się wyjaśniła... Przeklejam z agilityinfo post Magdy Ziółkowskiej z Fortu - [COLOR=black][COLOR=black]"Wiecie co, to jest oburzajace! Ktos sie znow wlamal do formularza przed oficjalnym otwarciem! Wszystkie zgloszenia zostana wykasowane i potem zaprosze Wszystkich ponownie do zapisania sie. Date otwarcia zgloszen podam jak juz wyczyszcze formularz i bedzie gotowy do uzytku. [/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [COLOR=black]Jestem bardzo ciekawa skad te osoby, ktore sie zglosily mialy link do formularza??"[/COLOR] żeby się włamywać do formularza... chociaż przyznam że nawet ja potrafiłabym się włamać tak jest zabezpieczony :roll: Na szczęście sprawa się wyjaśniła, lista zostanie wyczyszczona, zgłoszenia od nowa, link oficjalny. Mam nadzieję, że tym razem nie będziemy na liście rezerwowej.[/COLOR] Quote
Fantowa Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Kochana, mówiłam, że szczęście masz ^^ Od kiedy restart zapisów? Quote
Kasia&Mela Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 Jeszcze nie wiadomo, ale będzie na agilityinfo ;) Quote
karola&gacek Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 A mnie denerwuje to że nie ma jakiejś oficjalnej strony agility w Polsce. Nie rozumiem jeszcze dlaczego to związek kynologiczny teoretycznie to wszystko kontroluje itp. a w praktyce się tym nie interesuje. Dlaczego nie ma informacji o zawodach agi, frisbee itp. na zkwp.pl ? Wszystkie zawody ogłaszane są przez forum, po znajomości... [QUOTE]Zawody na 4 ringi...? Klaudia, wyobraź sobie że masz 3 psy w różnych klasach i nagle masz z psem A biec na ringu 1, z psem B w tym samym czasie na ringu 3, a dla psa C musisz zapoznać się z torem na ringu 2. I wyobraź sobie że pomagasz i w tym czasie masz jeszcze stoperować na ringu 4 :evil_lol: Trzeba by to wszystko zrobić tak, żeby zapoznania nie były w tym samym czasie na paru ringach itd. No i w Warszawie większe zawody można zrobić tylko na Górczewskiej.[/QUOTE] a jak jest na wystawach? Tak samo :) Zgłaszasz tyle psów ile jesteś w stanie ogarnąć, idziesz z osobą która ci pomoże. Quote
Merenwen Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Frisbee w ogóle jest kontrolowane przez ZKwP??? Quote
Merenwen Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 [url]http://www.youtube.com/watch?v=o7kj4TDsU1o[/url] Film obozowy na jutjubie ;). Quote
karola&gacek Posted October 8, 2011 Posted October 8, 2011 Chyba minęły już dwa miesiące od obozu, a wydaje się że 2 lata Flaga [img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/309736_248122401893318_100000866812640_672842_1396607_n.jpg[/img] Sandra BC [img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/307562_248122005226691_100000866812640_672833_3402328_n.jpg[/img] gr. zaawansowania ćwiczy przerwy :) [img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/316566_248122181893340_100000866812640_672838_7500645_n.jpg[/img] Emisiowa i Juniorowa :D [img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/299488_248122551893303_100000866812640_672847_6160189_n.jpg[/img] Quote
wikikoniki Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 KURDE ! W przyszłym roku chcę z Wami ! Quote
Molowe Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/299488_248122551893303_100000866812640_672847_6160189_n.jpg[/url] Karola Emisiowa Cię zabije za to zdjęcie :evil_lol::eviltong: Quote
Casablanca Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Dziewczyny z OzP turnus 2! Jak macie jakieś filmiki z obozu, to bardzo proszę na mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ;) Quote
:** Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 mialam filmik z pokazu miss i ojciec mi go przez przypadek wykasowal ;( Quote
Casablanca Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name=':**']mialam filmik z pokazu miss i ojciec mi go przez przypadek wykasowal ;([/QUOTE] No nie no :( A by się tak przydał! Quote
:** Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 ale mam za to filmik z wyglupami survivalowcow przed naszym domkiem. Quote
Casablanca Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name=':**']ale mam za to filmik z wyglupami survivalowcow przed naszym domkiem.[/QUOTE] Jeśli byś przesłała byłabym bardzo wdzięczna :loveu: Może się gdzieś tam przyda ;) Quote
Casablanca Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Casablanca']Dziewczyny z OzP turnus 2! Jak macie jakieś filmiki z obozu, to bardzo proszę na mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ;)[/QUOTE] Tu jest ;) Quote
Eta_carinae Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Wybaczcie, że tak rzadko zaglądam, ale cóż... Dziewczyny, dzięki. Gabi - może masz rację, że nie doceniam Kali... ale ciągle coś widzę do poprawy i dążę do idealizowania, choć wiem, że ZAWSZE jest to "coś", do czego można by się przyczepić - a moja natura jest dość... "czepialska". Jednak myślę, że to dobrze, iż nie spoczywam na laurach ;) Klaudia - na wiosnę "planuję" ruszyć zdecydowanym krokiem ku klubowi agility w Pruszczu Gd., ale nie wiem jak to będzie. W każdym bądź razie jestem dobrej myśli. Ogólnie, ostatnio Kala ma ciężko - tzn, nie trenujemy. Wstaję codziennie o 5.00 i biorę ją na 1,5h spacer, a kiedy wracam znów idziemy, albo biega przy rowerze. Poświęcam jej więc czas, lecz CZUJĘ, że to o wiele za mało, niż powinna ode mnie dostawać... teraz 4 dni wolnego, to poświęcę jej więcej uwagi. Jednak nie jestem w stanie zrekompensować całego miesiąca ;/ trudno... będziemy musiały przetrwać. Zimą dojdzie ciągnięcie sanek/oponki, bo zamawiam sledy, to też sobie wyrobi nieco masę mięśniową. A póki co... krótko mówiąc: lipa. Pozdr Quote
Fantowa Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Dominika, nie ogarniam Cię, tak RANO wstawać?! :shake: Przyznam się bez bicia, że u nas poranne spacerki długością 5 minut nie przekraczają, bo ZAWSZE muszę zaspać. OZP rozleniwia, tam się budziło na "ZBIÓRKA!!!:diabloti:" w wykonaniu p.Karoliny, po śniadaniu się wychodziło z psami :cool3: Tęsknię za tym. Jak 2x w tyg. mamy trening, to się Fanta wybiega, a normalnie to czasami się nam uda na dłuższy spacerek pójść(w tamten czwartek mi z pomostu do wody wskoczyła, a zimno było baardzo :shake:). My w zimie z agility mamy przerwę, bo warunków nie ma... To się pewno za posłuszeństwo weźmiemy, bo po zdaniu PT1 odpuściłam jej totalnie. Przekonałam się o tym, jak wzięłam się wczoraj za komendy z biegu:oops:. Dzisiaj ją pomęczyłam trochę, wybija mi się za dyskiem z nogi:evil_lol: Kto wie, może kiedyś do jakiegoś DCDC pójdziemy, choć na następny rok robimy sobie raczej grafik zawodów agility :cool3: Dominika, na agility się zapisuj i debiutujcie sobie w Sopocie, ew. wcześniej( w czerwcu) masz Białystok :cool3: Zawody są fajne, w Warszawie teraz była super sędzina, atmosfera genialna, jumpingi nam dała na dosyć wysokim poziomie, to uczucie jak masz bezbłędny przebieg lub na torku, gdzie w pewnym miejscu masa psów się wyłożyła, Twój pies poszedł poprawnie, tylko TY pomyliłaś przeszkody pod koniec:angryy: lub jak źle wysłałaś psa i udało Ci się go odwołać, gdy był 2cm od palisady i prawie jej nosem dotknął :loveu: lub jak pies Ci pazurem strefkę zaliczył :evil_lol: lub jak Melowa Cię nauczy szarpaczki robić :eviltong: się rozpisałam.:crazyeye: Quote
MakeBelieve Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Fantowa, tworzę koszulki! <3 A wybieracie się do Białego właśnie? xDD Quote
Fantowa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Nie wiem jeszcze, postaramy się ;) Łaaaa, ryńskie koszulki <3 za rok wbijemy w nich do Rynu! <3 Quote
MakeBelieve Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 wejście smoka! xD ej jaką czcionką chcesz Fantowe team? xD I co z przodu ma być? OZP 2011 ? Quote
Aleksandrossa Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Kurde, miałam się dziś z Pauliną od Scooba spotkać bo w Siedlcach jest ale rodzice mnie nie chcą do miasta zawieźć bo nie mają czasu -,- Ale zła jestem :/ Quote
Recommended Posts