Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Mi się wydaje, że jak jakiś klub organizuje zawody, to najpierw zapisuje swoich klubowiczów i jakieś zaprzyjaźnione osoby, a potem dopiero udostępnia formularz -,- Takie przynajmniej moje zdanie.
Ilość chętnych na zawody rośnie, miejsc mało, także teraz zdobywają tytuły psy właścicieli, którzy się zdążą zapisać, a niekoniecznie te, które są w tym faktycznie dobre.
Według mnie fajnie by było zorganizować jakieś takie duuże zawody, załóżmy, że z kilkoma sędziami (np. sędzia 'a' dla 0, sędzia 'b' dla 1 itd.) tylko pojawia się problem przeszkód, bo wątpię, żeby jakiś klub w Polsce dysponował np. 4 palisadami. Do tego trzeba jeszcze znaleźć odpowiednie miejsce, żeby pomieścić załóżmy te "ringi" itd.
Nie orientuję się dokładnie, ile jest klubów agility np. w Warszawie, ale jakby one połączyły swoje przeszkody na potrzeby zawodów, to może dałoby się coś takiego zorganizować ;)
Ale wiadomo, łatwo mówić, dużo trudniej wykonać, bo pracy by przy tym było naprawdę duuużo.
Z moim szczęściem, to nigdy się nie daję rady zapisać na zawody, także pozostają np. pokazy agility (w Rzeszowie ^^), gdzie tor nam układają zaraz przed pokazem i robi się taki przedsmak zawodów, w sumie dwudniowych zawodów ;)
Tobie Kasiu zazdroszczę, bo nie dość, że mieszkasz k. Warszawy (tak, pamiętam - Jazgarzewszczyzna), to jak Cavano organizuje zawody, to tak czy siak się pewnie załapiesz ;) Ty masz szczęście, także pewnie i z rezerwowej się dostaniesz na zawody, zobaczysz, co Ci się ma Meliczek marnować ;)

Posted

[QUOTE]Mi się wydaje, że jak jakiś klub organizuje zawody, to najpierw zapisuje swoich klubowiczów i jakieś zaprzyjaźnione osoby, a potem dopiero udostępnia formularz -,- Takie przynajmniej moje zdanie.
[/QUOTE]
To jest akurat oczywista oczywistość, bo nie po to ciężko harujesz przy organizacji żeby samemu nie móc wystartować ;)
[QUOTE]Według mnie fajnie by było zorganizować jakieś takie duuże zawody, załóżmy, że z kilkoma sędziami (np. sędzia 'a' dla 0, sędzia 'b' dla 1 itd.) tylko pojawia się problem przeszkód, bo wątpię, żeby jakiś klub w Polsce dysponował np. 4 palisadami. Do tego trzeba jeszcze znaleźć odpowiednie miejsce, żeby pomieścić załóżmy te "ringi" itd.
[/QUOTE]
Na zawodach na 180 psów Cavano pożyczało część przeszkód od Fortu :smile:
Zawody na 4 ringi...? Klaudia, wyobraź sobie że masz 3 psy w różnych klasach i nagle masz z psem A biec na ringu 1, z psem B w tym samym czasie na ringu 3, a dla psa C musisz zapoznać się z torem na ringu 2. I wyobraź sobie że pomagasz i w tym czasie masz jeszcze stoperować na ringu 4 :evil_lol: Trzeba by to wszystko zrobić tak, żeby zapoznania nie były w tym samym czasie na paru ringach itd. No i w Warszawie większe zawody można zrobić tylko na Górczewskiej.
[QUOTE]Nie orientuję się dokładnie, ile jest klubów agility np. w Warszawie, ale jakby one połączyły swoje przeszkody na potrzeby zawodów, to może dałoby się coś takiego zorganizować ;-)
[/QUOTE]
Klubów jest sporo, ale większość to takie małe, "raczkujące" kluby. Problem jest taki, że zawody organizuje tylko Cavano i Fort. Reszta klubów tylko marudzi (że zawodów mało, że za długo trwają, że mają ostre limity itd.) a same swojej d*py nie ruszą żeby coś zorgaznizować :roll: To MUSI się zmienić. Im więcej będzie zawodów tym lepiej.
[QUOTE]Ty masz szczęście, także pewnie i z rezerwowej się dostaniesz na zawody, zobaczysz, co Ci się ma Meliczek marnować ;-) [/QUOTE] :loveu:
Cała sprawa z tymi zawodami się wyjaśniła... Przeklejam z agilityinfo post Magdy Ziółkowskiej z Fortu -
[COLOR=black][COLOR=black]"Wiecie co, to jest oburzajace! Ktos sie znow wlamal do formularza przed oficjalnym otwarciem! Wszystkie zgloszenia zostana wykasowane i potem zaprosze Wszystkich ponownie do zapisania sie. Date otwarcia zgloszen podam jak juz wyczyszcze formularz i bedzie gotowy do uzytku. [/COLOR]
[COLOR=black] [/COLOR]
[COLOR=black]Jestem bardzo ciekawa skad te osoby, ktore sie zglosily mialy link do formularza??"[/COLOR]

żeby się włamywać do formularza... chociaż przyznam że nawet ja potrafiłabym się włamać tak jest zabezpieczony :roll: Na szczęście sprawa się wyjaśniła, lista zostanie wyczyszczona, zgłoszenia od nowa, link oficjalny. Mam nadzieję, że tym razem nie będziemy na liście rezerwowej.[/COLOR]

Posted

A mnie denerwuje to że nie ma jakiejś oficjalnej strony agility w Polsce. Nie rozumiem jeszcze dlaczego to związek kynologiczny teoretycznie to wszystko kontroluje itp. a w praktyce się tym nie interesuje. Dlaczego nie ma informacji o zawodach agi, frisbee itp. na zkwp.pl ? Wszystkie zawody ogłaszane są przez forum, po znajomości...
[QUOTE]Zawody na 4 ringi...? Klaudia, wyobraź sobie że masz 3 psy w różnych klasach i nagle masz z psem A biec na ringu 1, z psem B w tym samym czasie na ringu 3, a dla psa C musisz zapoznać się z torem na ringu 2. I wyobraź sobie że pomagasz i w tym czasie masz jeszcze stoperować na ringu 4 :evil_lol: Trzeba by to wszystko zrobić tak, żeby zapoznania nie były w tym samym czasie na paru ringach itd. No i w Warszawie większe zawody można zrobić tylko na Górczewskiej.[/QUOTE]
a jak jest na wystawach? Tak samo :) Zgłaszasz tyle psów ile jesteś w stanie ogarnąć, idziesz z osobą która ci pomoże.

Posted

Chyba minęły już dwa miesiące od obozu, a wydaje się że 2 lata
Flaga
[img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/309736_248122401893318_100000866812640_672842_1396607_n.jpg[/img]
Sandra BC
[img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/307562_248122005226691_100000866812640_672833_3402328_n.jpg[/img]
gr. zaawansowania ćwiczy przerwy :)
[img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/316566_248122181893340_100000866812640_672838_7500645_n.jpg[/img]
Emisiowa i Juniorowa :D
[img]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/299488_248122551893303_100000866812640_672847_6160189_n.jpg[/img]

Posted

[url]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/299488_248122551893303_100000866812640_672847_6160189_n.jpg[/url]

Karola Emisiowa Cię zabije za to zdjęcie :evil_lol::eviltong:

• 3 weeks later...
Posted

Wybaczcie, że tak rzadko zaglądam, ale cóż...

Dziewczyny, dzięki.
Gabi - może masz rację, że nie doceniam Kali... ale ciągle coś widzę do poprawy i dążę do idealizowania, choć wiem, że ZAWSZE jest to "coś", do czego można by się przyczepić - a moja natura jest dość... "czepialska". Jednak myślę, że to dobrze, iż nie spoczywam na laurach ;)

Klaudia - na wiosnę "planuję" ruszyć zdecydowanym krokiem ku klubowi agility w Pruszczu Gd., ale nie wiem jak to będzie. W każdym bądź razie jestem dobrej myśli. Ogólnie, ostatnio Kala ma ciężko - tzn, nie trenujemy. Wstaję codziennie o 5.00 i biorę ją na 1,5h spacer, a kiedy wracam znów idziemy, albo biega przy rowerze. Poświęcam jej więc czas, lecz CZUJĘ, że to o wiele za mało, niż powinna ode mnie dostawać... teraz 4 dni wolnego, to poświęcę jej więcej uwagi. Jednak nie jestem w stanie zrekompensować całego miesiąca ;/ trudno... będziemy musiały przetrwać. Zimą dojdzie ciągnięcie sanek/oponki, bo zamawiam sledy, to też sobie wyrobi nieco masę mięśniową. A póki co... krótko mówiąc: lipa.
Pozdr

Posted

Dominika, nie ogarniam Cię, tak RANO wstawać?! :shake: Przyznam się bez bicia, że u nas poranne spacerki długością 5 minut nie przekraczają, bo ZAWSZE muszę zaspać. OZP rozleniwia, tam się budziło na "ZBIÓRKA!!!:diabloti:" w wykonaniu p.Karoliny, po śniadaniu się wychodziło z psami :cool3: Tęsknię za tym. Jak 2x w tyg. mamy trening, to się Fanta wybiega, a normalnie to czasami się nam uda na dłuższy spacerek pójść(w tamten czwartek mi z pomostu do wody wskoczyła, a zimno było baardzo :shake:). My w zimie z agility mamy przerwę, bo warunków nie ma... To się pewno za posłuszeństwo weźmiemy, bo po zdaniu PT1 odpuściłam jej totalnie. Przekonałam się o tym, jak wzięłam się wczoraj za komendy z biegu:oops:. Dzisiaj ją pomęczyłam trochę, wybija mi się za dyskiem z nogi:evil_lol: Kto wie, może kiedyś do jakiegoś DCDC pójdziemy, choć na następny rok robimy sobie raczej grafik zawodów agility :cool3:
Dominika, na agility się zapisuj i debiutujcie sobie w Sopocie, ew. wcześniej( w czerwcu) masz Białystok :cool3: Zawody są fajne, w Warszawie teraz była super sędzina, atmosfera genialna, jumpingi nam dała na dosyć wysokim poziomie, to uczucie jak masz bezbłędny przebieg lub na torku, gdzie w pewnym miejscu masa psów się wyłożyła, Twój pies poszedł poprawnie, tylko TY pomyliłaś przeszkody pod koniec:angryy: lub jak źle wysłałaś psa i udało Ci się go odwołać, gdy był 2cm od palisady i prawie jej nosem dotknął :loveu: lub jak pies Ci pazurem strefkę zaliczył :evil_lol: lub jak Melowa Cię nauczy szarpaczki robić :eviltong:
się rozpisałam.:crazyeye: