:** Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Klaudia ta flaga do mnie wrocila. Czemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fantowa Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Kurczę, nie wiem... Na pewno dobrze adres wpisałaś? Do mnie żadne awizo ani nic nie przyszło... Poczta Polska, ehh :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Do kasandry bez problemu rzeczy na bazarek doszly Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fantowa Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Ej, to jak Kasandra też chciała flagę, to jej ją wyślij, skoro u mnie się jakieś problemy pojawiły;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Obiecalam ze ci ja dam to ci ja dam. Przywioze ja na oboz w przyszlym roku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keja Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Klaudia. - to sobie trochę poczekasz na tę flagę :evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casablanca Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 :rolleyes:Ja tam się nie obrażę, jak flaga do mnie trafi :siara::evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia&Mela Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 A ja się pochwalę, że Meliczek zasuwa slalom na parę milimetrów :loveu: A na zawodach 10-11 września zajęłyśmy 2 miejsce w łącznej (na ok. 30 psów), ale żeby nie było tak różowo na zawodach 24 września zdisowałam jej każdy przebieg :evil_lol:. Mela była zajebista, ale ja totalny nieogar. Czyli jak zwykle :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fantowa Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Kasia, a na jedną, czy dwie łapy? My nie zaczynałyśmy po obozie slalomu od nowa, teraz Fanta się już PRAWIE idealnie na niego wysyła, nie wyłamuje się itd. Na razie A1 nie planujemy, aczkolwiek slalom zawsze się przyda ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casablanca Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Gratki jeszcze raz Kasia ;) Oraz gratki Klaudia za efekty w slalomie ;) To ja też się pochwalę w sprawie slalomu: Blanka śmiga slalom na jedną łapą, ale na tyczkach delikatnie przekrzywionych do "V", a na normalnie ustawionych na dwie łapki :) Nakręciła się na slalom strasznie i szczeka jak przez niego przebiega-jestem z młodej dumna :evil_lol: Dziękuję bardzo za słynne "nie-ma" oraz za rady :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia&Mela Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Klaudia - robimy tunelowo ;) Teraz już szybko dojdziemy do prostego, bo Mela załapała ten ruch. Teoretycznie na wiosnę mogłybyśmy już startować w A1, ale oczywiście się tam nie wybieramy :smile: Mela się ze slalomu raczej nie wyłamuje, ale na tym etapie muszę pilnować żeby dobrze ją w ten slalom wprowadzić. No i na początku miałam skłonność do pochylania się, na szczęście już biegam prosto. Najszybciej robi jak jestem ok. metr przed nią (jak biegnę obok robi wolniej, jak za bardzo ją wyprzedzam tracę kontakt) ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fantowa Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Kasiu, ale robicie na 1 czy 2 łapy? Wiesz, o co mi chodzi, ja się wysłowić nie potrafię -,- W sensie, że jak Mela przednie łapy odbija? 2 naraz? Czy jedna łapa na jedno odbicie? Rozumiesz, o co mi chodzi? xd Oj, świetnie Wam idzie, jeszcze podłap kilka dobrych miejsc(np. na zawodach w Rzeszowie, na których MUSISZ być ^^) i do A1 wbijajcie ;) Kasandra, startujcie w zawodach noo, szkoda, że nie doczytałaś o wieku do A0, Sopot by Wam wtedy wypalił... ;( Zapraszam do Rzeszowa w kwietniu, to nic, że masz daleko! Na wystawie w Rzeszowie w lutym będziesz? My wtedy mamy tam pokazy, szkoda tylko, że w czasie oceny na ringach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Cobyscie powiedzialy na to ze kociary z forum miau objechaly mnie za to ze pytajac sie o sledzione mojego kota wspomnialam ze chodzi wolno po ogrodzie. Ich zdaniem kot powiniem siedziec na sznurku przywiazany do drzewa a najlepiej zeby kot nie wychodzil z domu i bawil sie sztucznymi zabawkami co prowadzi do tego ze KOTU NIE OBJAWI SIE INSTYNKT LOWIECKI. Bzdura i jeszcze raz bzdura. Kazdy kot ma instynkt i wszystkie koty beda gonic za tym co sie rusza. A i ze pers nie nauczy sie lapac myszy i smia twierdzic ze klamie mowiac ze moj potrafi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keja Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Zgadzam się - bzdura. Moja babcia ma 9 letnią kotkę pseudo persa i lapie myszy, że ho ho. Nawet ptaki co mi osobiście niespecjalnie przypada do gustu :mad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Tak to jest. Niektorzy kociarze maja mocno poprzestawiane w glowie. I to sama pani doktor stwierdzila ze nigdy nie wypuscila by swojego kota na dwor i takim zachowaniem mam sie rzucic z mostu. A jak pokazalam zdjecie to od razu byla chetna zeby przyjac je w swoje odpowiedziale rece. to link do zdjecia [url]https://picasaweb.google.com/102029443649911943065/Zdjecia#5658263653053412386[/url] A i pozwole sobie zacytowac kawalek ciekawego tekstu na temat instynktow kocich Czynności instynktowne są wrodzonym sposobem zachowania w określonych sytuacjach życiowych. Są sterowane przez centralny system nerwowy poza sferą świadomości w sposób zakodowany genetycznie. Do wywołania i właściwego przebiegu czynności instynktownej niezbędne są określone bodźce kluczowe. Szelest lub drapanie pobudzają kota do szukania i polowania na zdobycz. Zarówno ćwiczenie, jak i doświadczenie wpływają w życiu kotów na sposób zachowania. Ich rozwój cechuje wzrastająca zręczność. Do czynności instynktownych dołącza się postępowanie wyuczone, czyniąc kota zdolnym do różnorodnych osiągnięć. Kot, który należy do ssaków wysoko rozwiniętych, zdolny jest do wyciągania ze swych przeżyć wniosków, które mogą okazać się korzystne dla jego dalszego postępowania. U kotów trzymanych stale w ciasnym pomieszczeniu, przebywających w mieszkaniu, klatce, niektóre sposoby działania stają się zbyteczne, straciły bowiem swe początkowe znaczenie. Koty mogą przywiązać się do człowieka silniej niż do swego terytorium. Wspólne życie z ludźmi rozbudza zdolności kota i pozwala na osiągnięcia, które świadczą o wysokim stopniu rozwoju jego inteligencji. Możliwość rozwoju psychicznego kota zależy od jego indywidualnych predyspozycji, a również od podniet, jakich dostarcza środowisko. Jeśli właściciel poświęca codziennie określoną ilość czasu na opiekę nad kotem wówczas i kot jest zachęcony do zabaw i prób swych możliwości. Koty dopasowują się do zwyczajów i cech ludzi w swoim otoczeniu. Pociąg do zaspokajania ciekawości i wyostrzony zmysł obserwacji pozwalają korzystać z okazji. Z uporem i przebiegłością dążą one do osiągnięcia swoich celów i potrafią wykorzystać dla siebie ludzkie słabości. Niektóre koty potrafią oddziaływać psychologicznie na swego właściciela. Przez zrzucanie przedmiotów, drapanie wyściełanych mebli kot stara się oddziaływać na ludzkie nerwy i wymusić dla siebie jedzenie, wpuszczenie do innego pomieszczenia czy choćby poświęcenie mu odrobiny uwagi. Pamięć kota w połączeniu z jego doskonałym orientowaniem się w czasie i przestrzeni, umożliwia mu zadziwiające osiągnięcia. Koty zapamiętują stale powtarzające się wydarzenia. W naturze kota leży instynkt łowiecki. Stara się on pochwycić wszystko, co się porusza lub może poruszać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia&Mela Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 [quote name='Klaudia.']Kasiu, ale robicie na 1 czy 2 łapy? Wiesz, o co mi chodzi, ja się wysłowić nie potrafię -,- W sensie, że jak Mela przednie łapy odbija? 2 naraz? Czy jedna łapa na jedno odbicie? Rozumiesz, o co mi chodzi? xd[/QUOTE] Hmm, szczerze mówiąc to nie patrzyłam na łapy^^ Mi się wydaje, że to ma znaczenie jak się robi "V" a w tunelowym to ma jakieś znaczenie ;)? Bo w "V" pies się wybija do góry, a w tunelowym nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 A tam w zakladce album znajdzieciee tez zdjecia z obozu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Kasia a ty sie gdziec wybierasz na zawody? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merenwen Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Kasia - na jedną łapę jest szybciej ;). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia8579 Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Można było z psem kajakiem płynąć? Ale fajnie:razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Tylko gorzej jak pies chcial sie wykapac. :D Ja akurat lenki nie moglam zostawic bo linka byla zawsze w strzepach z reszta dziewczyny wiedza o czym mowie. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia8579 Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 No to gorzej, bo moje uwielbiają wodę :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted October 1, 2011 Share Posted October 1, 2011 Lenka na poczatku nie chciala wchodzic do wody ale teraz to zupelnie inna bajka. Zawsze psa mozna na kolana wziasc. Szirka tez plywala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasia&Mela Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 [QUOTE] [INDENT]Kasia - na jedną łapę jest szybciej ;-). [/INDENT] [/QUOTE] Aha ;) To nie patrzyłam, na którą łapę biega Mela. [QUOTE] [INDENT]Kasia a ty sie gdziec wybierasz na zawody? [/INDENT] [/QUOTE] 22-23 października są zawody w Warszawie, ale jestem na liście rezerwowej. Formularz był od północy a ja się zapisałam o 3 w nocy no i rezerwowa :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
:** Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Lepsze to niz nic zawsze moze trafic si okazja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts