Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

niestety:(
obóz a jeszcze własnie gdzieś 200zł na akcesoria ja np: :P nowe szelki karma itd;) i jeszcze na Obóz trzeba miec jakąś kase... czydo biedronki czy coś xD

Posted

Nowe szelki to nie jest akurat jedna z głównych potrzeb to już bardziej kwestia indywidualna ;) Chodziło mi przede wszystkim o :
*obroża lub krople na kleszcze
*torebka na smaki(no chyba że ktoś już ma )
*linka 15 m
*zaświadczenie zdrowia nas wyniosło- 70zł
niby takie drobne rzeczy ale jak sie uzbiera to trochę tego jest no i jeszcze kasa na obóz:p

Posted

[quote name='Molowe']Nowe szelki to nie jest akurat jedna z głównych potrzeb to już bardziej kwestia indywidualna ;) Chodziło mi przede wszystkim o :
*linka 15 m
niby takie drobne rzeczy ale jak sie uzbiera to trochę tego jest no i jeszcze kasa na obóz:p[/QUOTE]

Ja linki nie biorę. A potrzebne jest ta saszetka na smaki :D ?
Zaświadczenie trochę drogo,a ja muszę dla dwóch psów...

Posted

[quote name='Paula03']A linka musi być 15m? Nie może być 10m? :)[/QUOTE]

nie no jasne że może być 10m my taka miałyśmy :)tak napisałam 15 m bo tak jest na stronie ;p A co do linki to w tym roku nie używaliśmy chyba że w domkach :)

Posted

[quote name='Molowe']nie no jasne że może być 10m my taka miałyśmy :)tak napisałam 15 m bo tak jest na stronie ;p A co do linki to w tym roku nie używaliśmy chyba że w domkach :)[/QUOTE]

Aha to dobrze :)

Posted

[quote name='Molowe']Nowe szelki to nie jest akurat jedna z głównych potrzeb to już bardziej kwestia indywidualna ;) Chodziło mi przede wszystkim o :
*linka 15 m
niby takie drobne rzeczy ale jak sie uzbiera to trochę tego jest no i jeszcze kasa na obóz:p[/QUOTE]

no tak;) znaczy szelki ja i tak czy siak kupię bo nie mamy żadnych wygodnych;) ale to kupie jeszcze przed obozem;)
tak karma smaków dużo dobrych!
saszetke na smaki też kupie;)
na kleszcze i tak czy siak zakrople;)
te zaświadczenie takie drogie?..
no.. a linke jaką masz? taka "płaską" czy taki sznureczek...? bo ja mam linke snureczek cienki tylko ze 6m;)
a 15 to wezmę chyba taką taśme;)

a w domkach linka? przycepialiście psy?:)

Posted

[quote name='kasia8579']Ja linki nie biorę. A potrzebne jest to na smaki :D ?
Zaświadczenie trochę drogo,a ja muszę dla dwóch psów...[/QUOTE]

z torebka na smaki jest po prostu wygodniej choć były osoby które radziły sobie bez torebki i nie było problemu :)

Posted

[quote name='Guptasek']AAAAAAAAA ! pies przy zabawie mi ugryzł Ryńską koszulkę która się rozerwała :<<[/QUOTE]

który to pies?! Udusze :<

[quote name='zielony']Witam serdecznie
Wiecie jak było cicho i pusto bez Was po południu. Jak zniknęły przeszkody z placu... cisza!!!
_Pozdrawiam

Maro Boss[/QUOTE]

Maro, mi tak masakrycznie tęskno... :( i za atmosferą, pracą z psem i ... KADRĄ :( <3

Posted

my mamy taśme 10m możesz spokojnie wziąsc ten sznureczek 6 m bo przydaje się to np.kiedy jest upał i musisz mieć otwarty balkon a nie chcesz żeby pies poszedł sobie na zwiedzanie ośrodka czy innego domku do zaczepiasz o coś linkę i pies ma swobode a Ty wiesz że nigdzie nie poleci:)

Posted

A gdzie można taką kupić, bo na all nie widzę takich :P

Tak się zastanawiam, bo znalazłam przeszkody agility naprawdę tanio, i nie wiem czy kupić se te przeszkody czy jechać na obóz? ;>

Posted

A no akt:) wezmę pewnie:) ale kupie pewnie jeszcze troszke grubszy bo ten cienki sie niewygodnie trzyma:P i taśme też kupię:) tą długa;) zresztą ja moge tych linek mieć dużo xD

Posted

[quote name='kasia8579']A gdzie można taką kupić, bo na all nie widzę takich :P

Tak się zastanawiam, bo znalazłam przeszkody agility naprawdę tanio, i nie wiem czy kupić se te przeszkody czy jechać na obóz? ;>[/QUOTE]

jak masz gdzie ustawić tor to lepiej się opłaca tor no ale nie będziesz miała posłuszeństwa wystawiania i tej atmosfery która jest naprawdę super i można poznać wielu fajnych ludzi z tymi samymi zainteresowaniami:D

pytasz o linke czy torebke ?

Posted

[quote name='westie_justa']A no akt:) wezmę pewnie:) ale kupie pewnie jeszcze troszke grubszy bo ten cienki sie niewygodnie trzyma:P i taśme też kupię:) tą długa;) zresztą ja moge tych linek mieć dużo xD[/QUOTE]

Pewnie to troche chamsko zabrzmi, z góry przepraszam, ale: na bór wszechszumiący, po co ci 3 czy ileś 10 metrowychh linek?! I tak nie będziesz na tym Dotki prowadzać, po co marnować kase? Lepiej jej za to nakup smaków...

Posted

Ja chce pojechac i poznać tych ludzi własciwie Was:D Psiarzy! w szkole takich ludzi niema :eviltong:

ja linke kupiłam przy sklepie z gwoździami i takimi różnymi;)
a torbke na iterecie można znaleźć i w sportowych sklepach, np: Go Sporcie xD

[quote name='rashelek']Pewnie to troche chamsko zabrzmi, z góry przepraszam, ale: na bór wszechszumiący, po co ci 3 czy ileś 10 metrowychh linek?! I tak nie będziesz na tym Dotki prowadzać, po co marnować kase? Lepiej jej za to nakup smaków...[/QUOTE]
Nie ja nie mówie ze tyle wezme;) a linki te kosztują grosze ale po prostu nie sprawia mi problemu:) będę mić jakąś tam taśme 10m i wezme jeszcze na wszelki wypadek tą 6 m;)

A o smaki sie nie martw:D będzie ich całe mnóstwoo!!

Posted

[quote name='Molowe']jak masz gdzie ustawić tor to lepiej się opłaca tor no ale nie będziesz miała posłuszeństwa wystawiania i tej atmosfery która jest naprawdę super i można poznać wielu fajnych ludzi z tymi samymi zainteresowaniami:D

pytasz o linke czy torebke ?[/QUOTE]

Pytam o Torebke :P

Posted

No to te torebki są w sklepach sportowych;) ale też na necie sporo;) ja kupie pewnie taką JanSport;) bo są pojemne ładne :P no i tańsze niz taka np: nike;)

Posted

[quote name='kasia8579']Pytam o Torebke :P[/QUOTE]

[url]http://allegro.pl/saszetka-torebka-na-przysmaki-smakolyki-8x10cm-i1758488587.html[/url]
[url]http://allegro.pl/saszetka-treningowa-ami-play-lapki-na-zielonym-tle-i1769870402.html[/url]
[url]http://allegro.pl/trixie-torba-na-przysmaki-treningowa-tx-3226-i1765097685.html[/url]
to takie typowe do szkolenia psów
[url]http://allegro.pl/saszetka-jansport-fifth-ave-jtan16tn-nerka-j-i1762978024.html[/url]
[url]http://allegro.pl/saszetka-jansport-fifth-ave-jtan16pd-nerka-j-i1762978027.html[/url]
[url]http://allegro.pl/saszetka-jansport-torebka-na-biodra-nerka-promocja-i1770293317.html[/url]
[url]http://allegro.pl/jansport-online-saszetka-fifht-ave-6we-wys-0zl-i1771791247.html[/url]
a tu takie normalne

Posted

Ja tam linki nie miałam, bo mój pies jak wychodzi, to ja tylko za nią patrzę, gdzie jest, bo ona zazwyczaj kładzie się w jednym miejscu i sadło grzeje, a saszetkę zażyczyłam sobie na święta po moim pierwszym obozie w Rynie (w 2009 roku) i teraz mówiąc szczerze nie wyobrażam sobie robienia z psem czegokolwiek bez niej. Smaki trzymane po kieszeniach wypadają, w woreczku się zaplątują i trudno je wyciągnąć w odpowiednim momencie, w ręce mało się mieści, miskę trzeba gdzieś postawić, więc pies sobie często sam wydziela nagrody... Dodatkowo ma się w jednym miejscu woreczki na kupę, telefon, kliker, chusteczki... Dla mnie najlepszy wynalazek na świecie! xD

Posted

*linka 15 m

Ja na akcesoria nie wydałam nic:
-torebkę na smaki miałam
-mój pies jest regularnie zakraplany na kleszcze
-karmę miałam
-badanie było darmowe
-linkę miałam w domu

Linka jest potrzebna jeśli twój pies ucieka, a chcesz żeby pobawiła się z innymi, albo jeśli chcesz go przywiązać przed domkiem ;) Ja brałam Blankę nad jezioro na sznureczku, za który dziękuję Eta_carinae, bo potem był on przerobiony na ringówkę :D

Posted

[URL="http://www.garnek.pl/chapsia"]http://www.garnek.pl/chapsia [/URL]
Zdjęcia.
Nie wszystkie ja robiłam, część robiła Karola. Zdziwiłam się, że jest ich tyle, bo nastawiłam się na jakieś góra 50, a tu prawie 200 wyszło. Żałuję, że nie mam żadnych znad wody, ale całą kartę miałam zapchaną filmami, pod koniec obozu nie mogłam zrobić ani jednego zdjęcia.
([B]KAROLA![/B] Czekam na filmy! ;D)

EDIT: Kurczę, niedopatrzenie. Teraz Paula Estowa zwróciła mi uwagę, że nie da się zapisać zdjęć bez zalogowania. Więc póki co tylko do wglądu, jutro wrzucę je w inne miejsce...