Guest _Kamila Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 [quote name='paulaa.']Ten wiek się tyczy tylko owczarków ? Inne psy mogą wcześniej ćwiczyć ? Bo mój na obozie miał 12 mies i hopsał sporo na agility...[/QUOTE] Noo owczarków na pewno bo one mają podobno największe skłonności do dysplazji przez te swoje krzywe 4 litery ;p [quote name='Merenwen']Kamila, to hopsać będzie mogła na niskich tyczkach, jak na mój gust ;). Ha! Ja pamiętam, jak po jednej stronie miałam drących się ludzi na karaoke, a po drugiej jakieś szanty grali i stałam z pół godziny na boisku i słuchałam szant :loveu:.[/QUOTE] Najwyżej, albo obejdzie się bez hopsania, będzie robic slalomy i huśtawki, ale niech tylko za 2 lata przyjedziemy :evil_lol: [quote name='Emisiowe']Moja Emisia też ma 1 rok i 3 miesiące ( no prawie 4 ) , ale na obozie chodziła po torze i nie wykazywała jakiegoś niepożądanego zachowania a więc to jedna ma chyba znaczenie od wielkości i rasy psa ;)[/QUOTE] Zobaczymy, może nie będzie tak najgorzej jak mi się wydaje ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulaa. Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 U nas na ozp4 ćwiczył na agility ON z lekką dysplazją. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulaa. Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Emy miała 8-9 mies. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Kamila Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Heh to przynajmniej teraz mam nad czym myślec przez rok ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molowe Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 no to wychodzi na to że Emi w ogóle nie powinna ćwiczyć bo nie dość że miała 7 miecięcy (chyba??) to jeszcze te początki dysplazji:-o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulaa. Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Noo, ale myśle Kamila, że jeśli idziesz do początkującej to spokojnie możesz ćwiczyć agility, bo tam jest bardzo lekki trening i tak naprawde wszystkiego się powoli uczy, nie ma odrazu niczego wyczynowego co by mogło tak narazić stawy twojego psiaka... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Kamila Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Ej Molowe bo my obie ze Śląska więc mniej więcej, jak dojechałaś na OZP? A wgl. w tym roku dużo było osób? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Kamila Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 [quote name='paulaa.']Noo, ale myśle Kamila, że jeśli idziesz do początkującej to spokojnie możesz ćwiczyć agility, bo tam jest bardzo lekki trening i tak naprawde wszystkiego się powoli uczy, nie ma odrazu niczego wyczynowego co by mogło tak narazić stawy twojego psiaka... ;)[/QUOTE] Haa :D Bardzo się cieszę, w końcu wygonie troche Libre bo jej nigdy zbyt dużo spaceru :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molowe Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 [quote name='_Kamila']Ej Molowa bo my obie ze Śląska więc mniej więcej, jak dojechałaś na OZP? A wgl. w tym roku dużo było osób?[/QUOTE] Ja w tym roku jechałam samochodem ale niestety trwa przebudowa drogi A1 jechałam na mazury 10 godzin :mad: po tej podróży to nie wiem czy moi rodzice będą tacy chętni do zawożenia mnie za rok więc chyba czeka mnie pociąg:cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Kamila Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Noo właśnie problem mam z rodzicami, bo w tym roku jechalismy do Międzyzdrojów samochodem i po tym mają dosc ( w drodze powrotnej auto troche nawaliło :evil_lol:), dlatego mnie chyba też czeka pociąg :eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merenwen Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 A pociągi nie są złe! :cool3: Co tam, że z powrotem jechaliśmy 14 godzin! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest _Kamila Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Merenwen z Katowic odjeżdżałaś, nie? W przyszłym roku też jedziesz? :razz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merenwen Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Nie, w przyszłym roku jadę na inny obóz, 3 razy w Rynie to odpowiednia liczba :D. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guptasek Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 My też się dobrze bawiliśmy ! :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola164 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Moje zdjęcia będą już niedługo ;) Póki co pokażę "najlepsze" ujęcie: [IMG]http://img163.imageshack.us/img163/115/franit.jpg[/IMG] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guptasek Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 FRANIA ! :loveu: Oluś ale Ty robisz śliczne fotencje :eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielony Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Przypominam motto dnia z OPZ4 "Moim celem w życiu jest być tak dobrym za jakiego uważa mnie mój pies" J.K.Jerome "Można liczyć gwiazdy na niebie nie widząc sadzy na własnej twarzy" Chińskie powiedzenie Proszę, aby się nad tym głęboko zastanowić Pozdrawiam Wszystkich Maro Boss Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karola&gacek Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 [quote name='zielony']Przypominam motto dnia z OPZ4 "Moim celem w życiu jest być tak dobrym za jakiego uważa mnie mój pies" J.K.Jerome "Można liczyć gwiazdy na niebie nie widząc sadzy na własnej twarzy" Chińskie powiedzenie Proszę, aby się nad tym głęboko zastanowić Pozdrawiam Wszystkich Maro Boss[/QUOTE] Mój Draco właśnie pije wode i szczeka dlatego pozwole sobie zacytować coś innego "Jesteś głupi jak debil" :lol::lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guptasek Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 to ja zacytuje coś jeszcze innego ! "Śmierdzisz moczem" Ola od Kory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola164 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Wprost genialny cytat. Dziś powinna być już okolo 1/3 zdjęć ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guptasek Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Wrzucasz już ? :loveu::loveu::loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola164 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Owszem :loveu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guptasek Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 no to czekam !! <3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eta_carinae Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Co do onków i dysplazji - pozwolę sobie podkreślić, iż dotyczy tylko typu wystawowego ;) Ja mogę się pochwalić psem w typie owczarka użytkowego ("w typie", bo do matki z rodowodem dopuszczono reproduktora (czyli Hermes jest połowicznie rasowy xd) - typowe pseudo, ale pies był kupowany kiedy miałam 3 lata, więc nie było wiele do gadania). Hermes ma już ponad 11 lat i biega przy rowerze, skacze wysoko i chętnie, za piłką przegoni nawet Kalę ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ola164 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Póki co jest tyle: [url]https://picasaweb.google.com/101995257907573943601/OzP[/url] Może bez rewelacji ale mam nadzieję że coś znajdziecie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts