Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

[quote name='kate8828']Hej!
Zastanawiam sie głeboko nad tym bozem warunki zakwaterowania sa dla mnie rzecza drugożedna, najwazniejsze pytania
czy posluszenstwo na obozie prowadzone jest na kontakcie czy w ogole trener przejmuje sie jakoscia dynamika i szybkoscia wykonywanych polecen? w ogole kadra posiada jakies wyższe wykwalifikowanie?
Druga sprawa mam psa z lekką agresja lękową, bez smyczy wszytsko ejst super na smyczy musi minac troche czasu zeby sie oswoil i przekonal do psa, czy to eliminuje nas z obozu?
Trzecia sprawa zajecia z posluszenstwa prowadzone sa w grupach do max ilu psów?
Beniu kocha male pieski yorki czy inne bo sam ma yorka i z nimi zawsze sie dogaduje gorzej z wiekszymi choc jego najlepszy klan kolegow to Tollerka Koka, czy gronek-belg Frida.
Zastanawiam sie gleboko nad tym obozem :)
Ja mam 16 lat:oops:[/quote]

Ja też mam belg :evil_lol:(gronek jak na avku widać )a Fride znam ze zlotów belgowych o ile to ta o której myśle:razz::p Ja mam 15 lat :loveu:

Posted

Ley, a Ty na który obóz w końcu jedziesz? Tzn. który turnus? Marta, jak mi miło :) Ja tam strasznie chce Was poznać, bo zakochałam sie w belgach *.* Co do wieku, to ja przy Was gówniara, rocznikowo 13 lat xD

Posted

Ja w lipcu skończe 15 :)
Do Kate- z tego co wiem to psy prawie cały czas chodza na smyczy...
Co do kadry to zależy ale chyba nie posiada jakiś wyższych kwalifikacji, ale o to trzeba pytać tych co już byli.
Jeżeli potarafisz zapanować nad psem to chyba nie ma problemu:)
Jeżeli turnus liczy sobie ok. 10 osób, jest podział na dwie grupy czyli w jednej powinno być ok 5 psów. Z tym, że jak w tym roku będzie(te etapy;/) to nie wiem ... A jakiej rasy jest twój piesek? Czyżby samoyed?
A tak nawiasem to właśnie wstawiałam zdjecia na inne forum i pomyślałam, że pokaże tutaj mojego wariata:
[IMG]http://i41.tinypic.com/2ic1c3p.jpg[/IMG]

Posted

Magda czy Ty mnie szantażujesz? Uważaj sobie :evil_lol:. U nas w zeszłym roku "trenerem" była p. Ewa:
[url=http://www.dogssmile.pl/o_nas]Tresura psów Wrocław - DOG's Smile[/url] . To ta pierwsza i uważam, że ma wystarczające kwalifikacje.
Co do mojego przyjazdu to raczej się oddala jak zbliża ;).
Przedział wiekowy też ciekawy (tak ogólnie to ja w tym roku będę kończyc 19 lat :eviltong:). A fakt iż będą osoby z zeszłego roku, w niektórych przypadkach mnie nie zachęca :diabloti:.

Posted

Rozmawiałam z rodzicami. Z tego co widzę to biuro jest tylko w Wawie i Gdańsku. Więc jak załatwia się tą rezerwacje? Wszystko przez neta? Można otrzymać ten papierek na dofinansowanie z firmy?
Moi rodzice jak zwykle 100 pytań. Powiedzieli, ze jakby był jakiś przedstawiciel w Toruniu to nie ma problemu, ale tak to się troszkę obawiają, ze mnie puszczą 'w ciemno' i się okaże, że tam nie ma dla mnie miejsca....:roll:
Więc proszę o wypowiedź osoby, która już to tam załatwiała. Moze byc na PW, żeby nie zaśmiecać tematu.
Ale sie napaliłam....:lol::lol::lol:

Posted

Ja mam grzywacza chińskiego
Trenujemy obedience, troszke sobie śladujemy, troszke sie ciagamy na ipo szmacie, wczesniej trenowalismy ringowo. ale my bardzo poczatkujace ''młoteczki''
[URL]http://i126.photobucket.com/albums/p84/kaprys/Benio-show-obi/fuzobi1.jpg[/URL]
Potrafie nad nim zapanowac z tym problemu nie ma.
Kusicie mnie:placz:
To jeszcze wazne czy psy na posłuszeńśtwie ćwiczą na kontakcie?
Agility nie zaczelismy ale chcemy wiec o te podstawy, pies generalnie włączony w tryb pracy pracuje nawet przy sukach z cieczką:razz:
Dobra dziewczyny bardzo mnie kuscie ew. jeszcze oboz z borderowo organizowanych need4speed nie wiem sama ale to posłuszeństwo mnie kusi:cool3:
a są podstawy aportu rownież?

Instruktorzy ok, podoba mi sie coraz bardziej:loveu:

Posted

Tak, ja też sie napaliłam!
A rodzice coraz więcej wątpliwości mają ;/ Mama nie,tylko tato, że mnie nie puści pociągiem... Mam nadzieje jednak, że jak ktoś pojedzie to zmieni zdanie(mam namyśli takiego drugiego berna :D)... I że jemu się wcale nie uśmiecha jechać 12 h w jedną strone, zresztą jak narazie nie ma go w kraju dlatego sprawy coraz bardziej się kaplikuja... a ja bym tak chciała...

Posted

[quote name='kate8828']Ja mam grzywacza chińskiego
Trenujemy obedience, troszke sobie śladujemy, troszke sie ciagamy na ipo szmacie, wczesniej trenowalismy ringowo. ale my bardzo poczatkujace ''młoteczki''
[URL]http://i126.photobucket.com/albums/p84/kaprys/Benio-show-obi/fuzobi1.jpg[/URL]
Potrafie nad nim zapanowac z tym problemu nie ma.
Kusicie mnie:placz:
To jeszcze wazne czy psy na posłuszeńśtwie ćwiczą na kontakcie?
Agility nie zaczelismy ale chcemy wiec o te podstawy, pies generalnie włączony w tryb pracy pracuje nawet przy sukach z cieczką:razz:
Dobra dziewczyny bardzo mnie kuscie ew. jeszcze oboz z borderowo organizowanych need4speed nie wiem sama ale to posłuszeństwo mnie kusi:cool3:
a są podstawy aportu rownież?

Instruktorzy ok, podoba mi sie coraz bardziej:loveu:[/quote]

A wy latacie w sensie chodzi mi o frisbee:loveu:???

[url=http://galeria.animalia.pl/?moja,50473]Animalia.pl :: Moja galeria ::[/url]
[url=http://galeria.animalia.pl/?moja,50472]Animalia.pl :: Moja galeria ::[/url]
I z innym belgiem :evil_lol:
[url=http://galeria.animalia.pl/?moja,50474]Animalia.pl :: Moja galeria ::[/url]

Posted

Ej nie ma tu żadnego geniusza, który mi to wszystko wyjaśni?:cool3::razz:
[B]Owczarkowa[/B], byłoby fajnie....:loveu: Tylko ja nie wiem czy na 100% pojadę. Myśle, że sie uda.
A do kiedy trzeba kasę wpłacić?:razz:

Posted

[quote name='Macia']Magda czy Ty mnie szantażujesz? Uważaj sobie :evil_lol:. U nas w zeszłym roku "trenerem" była p. Ewa:
[URL="http://www.dogssmile.pl/o_nas"]Tresura psów Wrocław - DOG's Smile[/URL] . To ta pierwsza i uważam, że ma wystarczające kwalifikacje.
Co do mojego przyjazdu to raczej się oddala jak zbliża ;).
Przedział wiekowy też ciekawy (tak ogólnie to ja w tym roku będę kończyc 19 lat :eviltong:). A fakt iż będą osoby z zeszłego roku, w niektórych przypadkach mnie nie zachęca :diabloti:.[/quote]

Z tym szantażem to dobry pomysł :diabloti:
A mi się wydaje że ja się do Ciebie zbliżam bo coś czuje że będę musiała Cię odwiedzić i jakoś to przetłumaczyć bo coś mi przez pisanie nie wychodzi :mad:
A co do tych osób do do kogo to ? :diabloti: Bo chyba mam jakieś dziwne wrażenie że do mnie :cool3: I nawet wiem dla czego bo jak przyjedziesz Akira rezerwuję :eviltong:
Macieja planującego karierę wystawową z psem bez metryki, z połamanym ogonem i z krzywym uzębieniem nie będzie :lol: :cool3:

Posted

[quote name='madziulik_13']Może ja się wysilę :cool3:[/quote] Będę bardzo wdzięczna;) Bo jak na razie to mój tata ma ciągle jakieś 'ale'....wrrr...:angryy::mad:

Posted

Sluchajcie z wandrusa to nie wiem ale napsize jak jest w almaturze wszystko zalatwia sie przez internet wplata na konto a kontakt meilowo i telefonicznie, umowa tez mailowo wsio mailowo jezdzilam 2 lata tyle ze nie z psem ;) z almaturu i nic nie bylo niebezpieczne, mysle ze tu podobnie

Dzewczyny opowiecie mi na moje pytanie czy posluszenstwo prowadzine jest na kontakcie? praca nad targetem itd?

Nie nie latamy , ale mamy elementy strefy z dog dancingu:razz:

Posted

No wreszcie jakaś odpowiedź. ;) Jeszcze bym prosiła o wypowiedź kogoś kto jeździł z Wendrusa. Chce sie jak najszybciej zapisać, bo boje sie, że potem miejsc nie będzie.

Posted

[quote name='Talia.']No wreszcie jakaś odpowiedź. ;) Jeszcze bym prosiła o wypowiedź kogoś kto jeździł z Wendrusa. Chce sie jak najszybciej zapisać, bo boje sie, że potem miejsc nie będzie.[/quote]

Czyli może pojedziemy razem???/:evil_lol::razz::pJak chcesz oczywiście...:eviltong:

My też wprowadzamy sobie elementy tańca z psem ,oże sie od was czegoś nauczymy :loveu::eviltong:

Posted

Spoko a tylko pyatalam czy zajecia z posluszenstwa prowadzone sa na kontakcie na to raczej skoro dziewczyny sa obecne na forum odpisuja mi na inne pytania to odp jest prosta tak lub nie. nie widze w tym nic trudnego ale bedzie ze sie czepiam wiec cierpliwie czekam

E my dog dancigu to raczej od was, my raczje tak troskzu na strefie pracujemy bardziej pod zaufanie.

Macia koooopas w dupas na odwage, bedzie dobrze:multi:

Posted

Spokojnie my nie siedzimy na forum 24 h na dobe. Jak któraś będzie miała czas to odpisze i tyle. Ja jutro pisze mature i jest to w tej chwili najważniejsze. Może ktoś inny będzie miał chwile, a jak nie to te kilka dni nic nie zmieni. Nie przesadzajcie aż tylu chetnych nie ma by w styczniu(!) zabrakło miejsc.