Jump to content
Dogomania

Obóz z psem :) - organizowany przez "Wandrus"

Recommended Posts

Posted

Ja byłam na obozie zorganizowanym przez Wandrusa.
Było naprawdę super !
Karda bardzo fajna uczestnicy również :)
Będę chciała jechać na ten obóz zimowy :)
Pozdrowienia dla wszystkich osób z obozu OZP1a ! :D

Posted

Ja byc moze wybiorę się na letni obóz Wandrusa. Tylko właśnie problem ze strachliwością mojej suńki.... No i w sumie wcale tanio nie jest.... Mam pytanko. Jakie są tam mniej więcej najmniejsze psiaki? Bywają i wielkości yorków itp. ?

Posted

Ja na Twoim miejscu nie wzięła bym strachliwego psa.
Bałą bym się o to że strach może przerodzić się w agresję. Tym bardziej że większości to psy duże. I po co ma psiak nie potrzebnie się stresować ?
U nas najmniejszy pies jaki było to sznaucer min.

Posted

Superrrr :)
Bardzo się ciesze , bo mam prawie 15 lat , a obozy są zazwyczaj od 16 . Czy ktos może wie wstępnie w jakim terminie odbędzie sie obózi do jakiego czasu można się zgłaszać?Na razie jestem zdecydowana na 80% , jedyny argumentem przeciw jest termin:(

Posted

Dzięki za odp.Jestem nowa na forum i jeszcze tego nie ogarnełam tak jakbym chciała , ale myśle , że dojde do wprawy . Oferta mi sie bardzo podoba. Czy są już jacyś chętni na rok 2009, z dogo ?????/:lol:

Posted

[CENTER][COLOR="DarkOrchid"]madziulik_13 na który turnus jedziesz? skąd jesteś? ;)
ja się wybieram,ale z Krakowa do Rynu to troche długa droga... :cool1:
jedyny argument na "nie". [/COLOR][/CENTER]

Posted

Ja jestem z Barlinka (okolice Gorzowa Wlkp, Szczecina)
Na który turnus to jeszcze nie wiem ja się dostosuje do osób które będą ze mną jechać bo mi to obojętnie ;)
Ja jechałam nie pamiętam ale 6 to minimum. Potem wracałam pociągiem, 7 godzin + ok.1,5 godzina dojazdu. I Szila to bardzo dobrze zniosła nie było żadnych problemów ;) Choć najbardziej się obawiałam powrotu bo jako jedna ( w tą stronę co ja wracałam) z psem pociągiem wracałam reszta była z innych obozów. Waliza, plecak,torebka i w drugiej torebce jeszcze Szili rzeczy i do tego przecież ona. To ja sobie myślę no pięknie ciekawie jak ja mam niby wsiąść. Ale wszyscy mi bardzo pomagali Szila mogła spokojnie spać na siedzeniach itd :) Także bardzo miło wspominam wszystko :)

Posted

[COLOR=#9932cc]madziulik_13 [/COLOR][COLOR=black]w jakim jesteś wieku bo jestem pełna podziwu , że sama z psem pociągiem....Ja mieszkam w woj Wielkopolskim i mam trochę daleko na obóz i szczerze mówiąc troche sie obawiam, myśle , że nie słusznie widząc po wypowiedziach osób , które były już na tym obozie ;)[/COLOR]

Posted

[B][COLOR=orange]Ja z wielką chęcią pojadę w tym roku na ... 90 %. Będę z Yorkiem. No i chyba będę na tym najwcześniejszym turnusie, co się w czerwcu zaczyna :D A właśnie, od kiedy zaczyna się rezerwacja miejsc ?[/COLOR][/B]

Posted

Ja być moze również pojadę na ten obóz, z chęcią poznam Magdę i Szilę :) Chociaż pewne to nie jest, w szkole musi dobrze być :lol: Niestety, ja z Białegostoku bede musiala dojechac samochodem... Wie ktos ile to mniej wiecej km jest?

Posted

Wow , aż mi szczena opadła :crazyeye: , skąd jechał pociąg ??W jakim wieku są mniej więcej pozostali uczestnicy ???

Ps : Sory , że zadaje tyle pytań , ale bardzo sie obawiam i muszę dokładnie wszystko wiedzieć , szczególnie jak jedzie sie z owczarkiem belgijskim :)

Posted

[quote name='Martula_t']Wow , aż mi szczena opadła :crazyeye: , skąd jechał pociąg ??W jakim wieku są mniej więcej pozostali uczestnicy ???

Ps : Sory , że zadaje tyle pytań , ale bardzo sie obawiam i muszę dokładnie wszystko wiedzieć , szczególnie jak jedzie sie z owczarkiem belgijskim :)[/quote]

Mój pociąg jechał z miejsca od Rynu oddalonym mniej więcej pół godziny drogi samochodem (nie pamiętam nazwy) W tym roku też będę pewnie wracać pociągiem ;)
Pozostali uczestniczy to tak mniej więcej 15 - 14 lat :) Są też starsi ;)

Spoko ja też zadawałam mnóstwo pytań jak jechałam pierwszy raz :D

Posted

Jagoodkaxd - ćwiczy się z psem posłuszeństwo oraz agility. Są również wykłady na temat psów, do nas przyjechał weterynarz i dowiedzieliśmy się wiele nowych rzeczy :) Są również sprawdziany z wiedzy na temat psów oraz z wykładów. Na koniec jest egzamin z posłuszeństwa i agility ( są przyznawane miejsca ci co zdobyli 1,2,3 miejsce dostają puchary i medale a reszta medale ;) )

Posted

[quote name='madziulik_13']Jagoodkaxd - ćwiczy się z psem posłuszeństwo oraz agility. Są również wykłady na temat psów, do nas przyjechał weterynarz i dowiedzieliśmy się wiele nowych rzeczy :) Są również sprawdziany z wiedzy na temat psów oraz z wykładów. Na koniec jest egzamin z posłuszeństwa i agility ( są przyznawane miejsca ci co zdobyli 1,2,3 miejsce dostają puchary i medale a reszta medale ;) )[/quote]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Fajnie , teraz to już jestem zdecydowana na 100% i na pewno pojadę na pierwszy turnus .Myślę , że z obidance nie mielibyśmy problemu ponieważ od jakiegoś czasu już to trenujemy , z agility gorzej bo jeszcze tego nie próbowaliśmy , ale dla nie wtajemniczonych dodam , że belgi to prawie jak border collie , a mój to jeszcze bardziej , ponieważ normalny belg jest dużo większy niż border , a mój Charlinek jest wielkości bordera . Szkoda , że nie ma tu zajęć z frisbee , albo tańca z psem (bo my lubimy latać), ale dyski i tak weźmiemy :)[/FONT][/COLOR]