Kava Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 dziewczyneczki.... jak leci to leci... mam nastepna sponsorke, ktora pyta o numer konta..... spytalam co deklaruje i czekam na odpowiedz. Spa mozemy sobie oczywiscie pozwolic.... rozumie sie samo przez sie. Quote
dusje Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Ojej, to bardzo dlugo jak dla seniora :shake: Dla niego kazdy dzien wazny, a z 2 strony pomyslec, ze takich seniorow wiecej.......:-( Jesli wszyscy ofiarodawcy wyraza zgode na SPA, to ja jestem na TAK :multi: Dodek jest i tak uroczy, ale mala kosmetyka moze mu pomoc w znalezieniu domku :lol: Quote
dusje Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Kava napisał(a):dziewczyneczki.... jak leci to leci... mam nastepna sponsorke, ktora pyta o numer konta..... spytalam co deklaruje i czekam na odpowiedz. Spa mozemy sobie oczywiscie pozwolic.... rozumie sie samo przez sie. O rany!!!! Kava, masz cos wspolnego z magia?????:lol::multi: Quote
Monday Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='dusje'] Przypuszczam, ze Dodek opusci schronisko z ksiazeczka, z wpisana data szczepienia i to raczej wszystko ale i tak duzo :lol: Byloby pieknie, gdyby Dodek dostal w prezencie od schroniska chip... na odchodne ;) :multi: Da sie cus takiego wyprosic dla Dodzia ? :loveu: PS Jak dlugo Dodzio przebywa w schronisku ? Dodek dostanie kartę schroniskową, w której będzie napisany wiek, charakterystyka psa, data szczepienia niestety tylko przeciw wściekliźnie i termin odrobaczenia. Z doświadczenia wiem, że tabletki na robale lepiej od razu podać jak wyjdzie ze schronu. Tam pewnie dosypują coś do jedzenia i jak pies zje to zje, jak nie to nie - tak mi się wydaje choć na 100% pewna nie jestem. Koszt szczepien przeciwko wirusom będzie pewnie spory, bo to duży piesek. Dzwońcie do Magdy, niech pogada z kierowniczką, żeby zaszczepili na wirusówki w schronie. Czasem da się to załatwić. O czipie to przykro mi....nikt tego nie robi. Niestety schron nawet czytnika nie ma.... Quote
Kava Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 ja? , z magia? alez skad.... jestem tylko taka sobie stara czarownica.... i nigdy nie trace nadzieji... nowa sponsorka deklaruje 50 zl. miesiecznie popytuje tez o transport.... do tej pory nic... Quote
rita60 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Kava napisał(a):ja? , z magia? alez skad.... jestem tylko taka sobie stara czarownica.... i nigdy nie trace nadzieji... nowa sponsorka deklaruje 50 zl. miesiecznie popytuje tez o transport.... do tej pory nic... Tylko nie stara czarownica,moze byc dobra wróżka:loveu: tez pytam o transport. Quote
dusje Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Kava napisał(a):ja? , z magia? alez skad.... jestem tylko taka sobie stara czarownica.... i nigdy nie trace nadzieji... . No to jestesmy rodzina :multi: ja z wiedzmowatych.... wedle slow meza i syna :evil_lol: Daj buzi :lol: haha Wracajac jednak do tematu: Dodzio nie bedzie mial ksiazeczki, ale o wirusowki mozemy jednak poprosic i warto wystosowac prosbe do schroniska. Chip zalatwimy mu we wlasnym zakresie / prezencik od dusje :lol: / jak tylko znajdzie domek i oczywista, natychmiast zglosimy do bezplatnej miedzynarodowej bazy danych ;) No to tyle na razie, zaciskam kciuki za transport :lol: PS. Napislam PW do Reno2001 w temacie transportu. Doczytalam sie, ze ostatnio byl/a na trasie Lodz- Poznan. Moze jezdzi czesciej ? Czekam na odpowiedz :lol: Quote
Kava Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Wiedzmy i czarownice trzymajmy sie. Wierze w nadprzyrodzone sily, ktore w nas drzemia. Dodi ( Al Fayet) tak mi sie ciagle kojarzy, to byl ten lover od Diany, ksiezniczki angielskiej. Otoz nasz Dodi po wszystkich formalnosciach veto-fryzjerskich wsiadzie do limuzyny, albo innego pojazdu i prosto do ...szczescia pojedzie. jeszcze troche cierpliwosci. cioteczki dzialaja.... Quote
anita_happy Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 ale sie rozkręcily :) Rita...dzis dzwoniłam do P.Agaty..heh a ona na to..Pani Anito...jak ma na imie ta Pani co dzwonila o Dodka... a ja na to..RITA:) heh... bo wie Pani..jakaś Pani dzwoniła do Magdy w sprawie Dodka...tyle siedział, a teraz dwie osoby o niego pytają:) a ja na to, ze to ta sama :) heh SPOKO... musze jutro jechac do schronu..nie mam aparatu..chyba, ze od pudziana wyłudze:/ Quote
Monday Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Zajrzyj do Rudego Anita... Spytaj czy przyjmą ci tego małego kompana spod św krzyża... Quote
rita60 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 anita_happy napisał(a):ale sie rozkręcily :) Rita...dzis dzwoniłam do P.Agaty..heh a ona na to..Pani Anito...jak ma na imie ta Pani co dzwonila o Dodka... a ja na to..RITA:) heh... bo wie Pani..jakaś Pani dzwoniła do Magdy w sprawie Dodka...tyle siedział, a teraz dwie osoby o niego pytają:) a ja na to, ze to ta sama :) heh SPOKO... musze jutro jechac do schronu..nie mam aparatu..chyba, ze od pudziana wyłudze:/ Anita ja mam na imie Małgorzata i tak sie przedstawiłam pani Magdzie:razz: Quote
dusje Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Przywitam sie z Dodkiem i z jego fankami :lol: Dostalam PW od Tuli, niby cos sie klaruje z transportem/odplatny/ ale lepiej, gdyby Rita dogadywala sie dalej. Tula wspomniala o jeszcze innej mozliwosci i jesli wypali - to da mi znac. Poprosilam Tule, zeby zajrzala tutaj i napisala od siebie, co i jak :lol: Quote
rita60 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 No to czekamy na Tule:razz: Dostałam info,ze ktos jedzie w niedziele z Radomia do Warszawy,ale to chyba nas nie urzadza,bo co dalej ???? Quote
dusje Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 rita60 napisał(a):No to czekamy na Tule:razz: Dostałam info,ze ktos jedzie w niedziele z Radomia do Warszawy,ale to chyba nas nie urzadza,bo co dalej ???? Rita, to moze obok Radomia dopisz Wwe w tytule na transportowym. Nie mam pojecia jak to zalatwic. Wysylam Ci PW :lol: Quote
rita60 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 dusje napisał(a):Rita, to moze obok Radomia dopisz Wwe w tytule na transportowym. Nie mam pojecia jak to zalatwic. Wysylam Ci PW :lol: Odpisałam:lol: Quote
Kava Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 dziewczyneczki, macie moze jakas znajoma(wolontariuszka, studentka, emerytka), ktora za zwrot kosztow biletu kolejowego (115 zl w jedna strone) pojechalaby PKP do Poznania. 230 zl. to oczywiscie kupa pieniedzy. ale samochodem tez pewnie cos by kosztowalo? bralyscie taka opcje w waszych rozwazaniach za wykonalna? Quote
rita60 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Kava czekam jeszcze na info od jednej osoby w sprawie transportu,jak tylko bedzie cos wiadomo napisze. Nie wydaje mi sie,zeby ktos podjał sie takiej opcji transportu Eva:roll: Quote
Kava Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 byla tylko taka mysl odemnie. czekamy naturalnie dalej... ja bym pojechala, gdyby mnie ktos zapytal.... eh !! Quote
dusje Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Kava napisał(a):byla tylko taka mysl odemnie. czekamy naturalnie dalej... ja bym pojechala, gdyby mnie ktos zapytal.... eh !! Ja tez, ale coraz mniej takich zapalencow, chociaz znam takie skarby, unikaty - w Olsztynie :multi: Chlopaki, pozdrawiam Was :multi: Fajni ludzie, pojada nawet na koniec swiata zeby tylko pomoc psinom z ich schroniska :lol: Quote
rita60 Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Kava napisał(a):byla tylko taka mysl odemnie. czekamy naturalnie dalej... ja bym pojechala, gdyby mnie ktos zapytal.... eh !! Rozumiem Kava,ja tez bym pojechała......wejda dziewczyny z Radomia na watek,to może znajda odpowiednia osobę,wszystko jest możliwe:razz: Quote
anita_happy Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 ja bym kazdego zawiozła...za paliwo only...a nawet pół..ale nie moge:/ muszę siedziec..sama koluje transport łysej ONki do Gdańska z tego samego miejsca co Dodek... ehhh Quote
tula Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Witam serdecznie:) No więc tak, transport będzie w sobotę z samego rana, Elmira zaoferowała że może pojechać, będzie wiozła Dodka i jeszcze sunię z Pionek ze schroniska, której zmarł własciciel a chce ja adoptowac pani ze Śremu koło Poznania. Koszt transportu to 320 zł, 150 dostaniemy od schroniska, pozostaje 170 zł. Monika z Pionek niestety nie ma pieniędzy żeby dołożyć sie do transportu ich suni, a u nich w schronie bardzo ciężko, ale wiem że jej kolezanka zaoferowała 20 zł, ja dam od siebie też 20 zł czyli potrzebujemy jeszcze 130 zł. Dziewczyny jesli tylko możecie to bardzo prosimy o nawet najmniejsze wpłaty na transport:loveu:. Dusje przepraszam że dopiero teraz piszę ale musiałam wszystko dograć:) Quote
migdalena Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 A ja nie dostałam jeszcze nr. konta, a chyba przyda się szybko na transport Quote
dusje Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='tula']Witam serdecznie:) No więc tak, transport będzie w sobotę z samego rana, Elmira zaoferowała że może pojechać, będzie wiozła Dodka i jeszcze sunię z Pionek ze schroniska, której zmarł własciciel a chce ja adoptowac pani ze Śremu koło Poznania. Koszt transportu to 320 zł, 150 dostaniemy od schroniska, pozostaje 170 zł. Monika z Pionek niestety nie ma pieniędzy żeby dołożyć sie do transportu ich suni, a u nich w schronie bardzo ciężko, ale wiem że jej kolezanka zaoferowała 20 zł, ja dam od siebie też 20 zł czyli potrzebujemy jeszcze 130 zł. Dziewczyny jesli tylko możecie to bardzo prosimy o nawet najmniejsze wpłaty na transport:loveu:. Dusje przepraszam że dopiero teraz piszę ale musiałam wszystko dograć:) Tula, dziekuje Ci za wejscie na watek i za szczegolowy opis :loveu: Mysle, ze dziewczyny uciesza sie z takiej opcji i wyekspediujemy Dodzia wraz z panienka jadaca do Sremu :lol: Rita, jak w takim razie z wplacaniem kasy ? Organizujmy sie szybciutko, sobota tuz tuz :multi::lol: Moj przelew dotrze nie wczesniej niz za 3 dni, jesli jutro wyszedlby z NL. Moze wiec do oplacenia transportu skorzystamy z deklaracji krajowych ? Np. sponsor od Kavy 100 zl plus 30 zl z innych krajowych :lol: Moze bezposrednio na konto Elmiry? Quote
Kava Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 ohhhhhhh Gott sei Dank.... ( Dzieki Boze) nareszcie jest transport... stoje na bacznosc i bede jutro rano czeakala na nr. konta, aby go poddac polskim kolezankom, moj przkaz tez bedzie 2-3 dni szedl. moje nerwy... Quote
Recommended Posts