Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fiks napisał(a):
Czyli u Ciebie już miejsca nie ma, tak?

Fiks jamnis ma miejsce u mnie zarezerwowane....i ono na niego czeka:)
oprocz jamnisia ma do mnie przyjechac ktorys z dwoch psiakow( czekalam na decyzje cioteczek......miejsce zaklepaly cioteczki z watku psiaka przywiazywanego lancuchem do wanny...:( )z tym ze psiak ten nie idzie na domowe dt tylko do kojca...bo do domu biore tylko psiaki micro...a tamten psiak jest cos wielkosci onka...napisalam d;latego o tym na watku jamnisia bo ciateczki kombinowaly jak by tutaj polaczyc i zgrac transport...

Posted

paulinken napisał(a):
A do daśki pisałyście?

Ja już tutaj na wątku pisałam,że miejsce by się znalazło,ale problem w tym,że mój rottek nie bardzo toleruje psy,z suniami problemu nie ma z kotami również,ale piesek i to tak mały ...zbyt duże ryzyko.Tym bardziej,że wszystkie psiaki mieszkają z nami,nie chcę żadnego izolować....takie stadko sobie tworzą:-) A ja i mój Tz stadujemy razem z psiakami i innymi stworami w domu:-)

Posted

[quote name='Jolanta08']KTO DA GROSIKA DLA ZMARZNIETEGO JAMNIKA ? ? ?:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(

Ponieważ Doguś odszedł :-( przekazuję moją dyszkę dla Murzyna

Pieknie Dziekujemy .
Bardzo mi przykro ze Dogus odszedl za TM :(

Deklaracje zapisuje jako stala , jesli jest innaczej to prosze krzyczec .

Posted

Fiks napisał(a):
Ale Arktyka musi wiedzieć jeszcze dwie rzeczy:
1) Murzyn to notoryczny uciekinier (miejmy nadzieję, że po kastracji się zmieni), czyli bardzo ważne, żeby nie miał możliwości ucieczki.
2) Może niszczyć w domu jak zostaje sam. Tego nie wiemy na pewno. Ludzie, którzy oddali Murzynka mówili, że niszczy, ale czy to prawda?

psssss to ja tak cichutko podpowiem co robiłam na początku z moją tymczasowiczką,również miała w sobie zew ku wolności,kupiłam więc 10 metrów linki takiej plecionej kolorowej w sklepie ogrodniczym po 80 groszy za metr i tak wychodiłam z nią na spacer przez pierwsze dwa miesiace.....a teraz nawet nie muszę nawoływać,ponieważ pilnuje się bardzo ładnie;-)
jak psiak zaufa i poczuje sie kochany,to nie bedzie chciał uciekać,pozatym zawsze kiedy psiak wróci na zawołanie mozna dać smakołyk,to bardzo skutkuje:-)

Posted

daśka napisał(a):
psssss to ja tak cichutko podpowiem co robiłam na początku z moją tymczasowiczką,również miała w sobie zew ku wolności,kupiłam więc 10 metrów linki takiej plecionej kolorowej w sklepie ogrodniczym po 80 groszy za metr i tak wychodiłam z nią na spacer przez pierwsze dwa miesiace.....a teraz nawet nie muszę nawoływać,ponieważ pilnuje się bardzo ładnie;-)
jak psiak zaufa i poczuje sie kochany,to nie bedzie chciał uciekać,pozatym zawsze kiedy psiak wróci na zawołanie mozna dać smakołyk,to bardzo skutkuje:-)

Cioteczki spokojnie....10m linke mam dla psow...taka profesjonalna;) zostala jeszcze z czasow szkolenia mojej niewidomej onki.
Kwestia uciekania...to raczej zew natury i hormonow...kastracja powinna w tym pomoc...kazdy moj nowy tymczasowicz chocby nie wiem jaki byl posluszny ma u mnie bardzo ograniczony kredyt zaufania...i na pewno przez pierwszy miesiac nie ma co liczyc na spuszczenie bez smyczki...jamniorka trzeba nauczyc podstaw dobrego zachowania i w zwiazku z tym jak juz sie zadomowi i mnie pozna, zaczniemy podstawy ze szkolenia z PT-bedzie duzo schylania...oj bedzie;)
Jesli chodzi o niszczenie przedmiotow to oczywiscie sprawdzimy chlopaka jak z tym jest naprawde...moj tymczasowicz majacy ten sam problem co jamnis wyzarl mi wersalke, w ramach sprawdzania....;) mam nadzieje ze z jamniorkiem az tak zle nie bedzie:)

Posted

[quote name='olalolaa']Kochane Ciocie, Murzynek na prośbę Szarotki dostaje w spadku od Olka (piesek po 8-miu miesiacch w DS http://www.dogomania.pl/threads/172985-**-Od-25.09-Olu%C5%9B-we-wspania%C5%82ym-domku-w-Poznaniu!-Nareszcie!-ROCZNIAK-OLU%C5%9A/page300?p=15546782#post15546782) 100zł, niech jedzie do DT szybciutko!!
Proszę osobę prowadząca finanse o dane do przelewu na PW do mnie.

Wielkie Dzieki olalolaa i Szczegolne Podziekowanie dla Szarotki :Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

daśka napisał(a):
ależ Ty szybka jesteś;-)

A co:cool3::cool3::cool3: , nie ma na co czasu tracic:razz:

Napisalam juz na PW do Pinkmoonz prosba o nr konta bo wiem ze nie ma czasu czytac kilku stron watku.:lol:

Posted

[quote name='Szarotka']Ogromnie sie ciesze. Kazda jednorazowka na wage zlota :):)

Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI.

MALUCHOWI CIAGLE BRAKUJE 165 ZL STALYCH DEKLARACJI . KTO POMOZE UWOLNIC GO Z LANCUCHA ? :( :( :( :(

Posted

Arktyka napisał(a):
witam jamnisia i cioteczki:)
Ingrid jak tam z chlopaczkiem...kiedy moge sie go u mnie spodziewac...?

Cioteczki z Leborka kombinuja jak tu zgrac kastracje i odrazu transport do Ciebie.
Prosze napisz na PW gdzie dokladnie trzeba zawiezc pieska . Nie mam pojecia gdzie sie przeprowadzasz.:cool3::razz:

Posted

[quote name='olalolaa']Kochane Ciocie, Murzynek na prośbę Szarotki dostaje w spadku od Olka (piesek po 8-miu miesiacch w DS http://www.dogomania.pl/threads/172985-**-Od-25.09-Olu%C5%9B-we-wspania%C5%82ym-domku-w-Poznaniu!-Nareszcie!-ROCZNIAK-OLU%C5%9A/page300?p=15546782#post15546782) 100zł, niech jedzie do DT szybciutko!!
Proszę osobę prowadząca finanse o dane do przelewu na PW do mnie.

Numer konta juz wyslalam . Bardzo Pieknie Dziekujemy:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose:

Posted

Same dobre wiadomości :multi:

Cioteczki, dziś wyjeżdżam i nie będzie mnie do piątku, więc jeśli przez ten czas będą jakieś wpłaty, to dopiero wtedy pojawi się rozliczenie.
W razie czego, jesli będą jakieś pilne kwestie związane z Murzynkiem, kontaktujcie się z Fiks :)

Posted

Bjuta napisał(a):
Poproszę nr konta. I z góry przepraszam, że jednorazowo...

Witaj Bjutko Kochana:loveu: . Wiem ile masz juz deklaracji wiec nawet nie pisalam Ci o Murzynku a Ty sama znalazals . Wielkie Dzieki, juz wysylam numer konta :lol::lol::lol:

Posted

osobiście nie mam czasu, ale może ktoś z dogomaniaków powysyłałby pw do wszystkich aktywnych użytkowników dogo...wiem że to oni najszybciej dają odpowiedź, bo reszta zostaje bez odzewu.
Edit:Przyczyną ucieczek może być tęsknota za cżłowiekiem. Wspomniany przeze mnie wcześniej Alpen miał takie same objawy lęku separacyjnego. W momencie kiedy pojawił się człowiek Alpiś mógł chodzić bez smyczy-bardzo pilnował się swoich opiekunów;)