Arktyka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Fiks napisał(a):Czyli u Ciebie już miejsca nie ma, tak? Fiks jamnis ma miejsce u mnie zarezerwowane....i ono na niego czeka:) oprocz jamnisia ma do mnie przyjechac ktorys z dwoch psiakow( czekalam na decyzje cioteczek......miejsce zaklepaly cioteczki z watku psiaka przywiazywanego lancuchem do wanny...:( )z tym ze psiak ten nie idzie na domowe dt tylko do kojca...bo do domu biore tylko psiaki micro...a tamten psiak jest cos wielkosci onka...napisalam d;latego o tym na watku jamnisia bo ciateczki kombinowaly jak by tutaj polaczyc i zgrac transport... Quote
Shania Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 cholera no nie wiem czy ten pojedzie, bo niestety opóźnie jest...siet jaka zła jestem Quote
daśka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 paulinken napisał(a):A do daśki pisałyście? Ja już tutaj na wątku pisałam,że miejsce by się znalazło,ale problem w tym,że mój rottek nie bardzo toleruje psy,z suniami problemu nie ma z kotami również,ale piesek i to tak mały ...zbyt duże ryzyko.Tym bardziej,że wszystkie psiaki mieszkają z nami,nie chcę żadnego izolować....takie stadko sobie tworzą:-) A ja i mój Tz stadujemy razem z psiakami i innymi stworami w domu:-) Quote
Ingrid44 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Jolanta08']KTO DA GROSIKA DLA ZMARZNIETEGO JAMNIKA ? ? ?:-(:-(:-(:-(:-(:-(:-( Ponieważ Doguś odszedł :-( przekazuję moją dyszkę dla Murzyna Pieknie Dziekujemy . Bardzo mi przykro ze Dogus odszedl za TM :( Deklaracje zapisuje jako stala , jesli jest innaczej to prosze krzyczec . Quote
Ingrid44 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Szarotka']To ile jeszcze maluchowi brakuje ??? 300- 135 = 165 zl- TYLE BRAKUJE ZEBY MALUTKI MURZYNEK GRZAL DOOPCIE W DT. Quote
daśka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Fiks napisał(a):Ale Arktyka musi wiedzieć jeszcze dwie rzeczy: 1) Murzyn to notoryczny uciekinier (miejmy nadzieję, że po kastracji się zmieni), czyli bardzo ważne, żeby nie miał możliwości ucieczki. 2) Może niszczyć w domu jak zostaje sam. Tego nie wiemy na pewno. Ludzie, którzy oddali Murzynka mówili, że niszczy, ale czy to prawda? psssss to ja tak cichutko podpowiem co robiłam na początku z moją tymczasowiczką,również miała w sobie zew ku wolności,kupiłam więc 10 metrów linki takiej plecionej kolorowej w sklepie ogrodniczym po 80 groszy za metr i tak wychodiłam z nią na spacer przez pierwsze dwa miesiace.....a teraz nawet nie muszę nawoływać,ponieważ pilnuje się bardzo ładnie;-) jak psiak zaufa i poczuje sie kochany,to nie bedzie chciał uciekać,pozatym zawsze kiedy psiak wróci na zawołanie mozna dać smakołyk,to bardzo skutkuje:-) Quote
daśka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 trzymam za Ciebie maleńka psinko mocno kciuki:-) Quote
Arktyka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 daśka napisał(a):psssss to ja tak cichutko podpowiem co robiłam na początku z moją tymczasowiczką,również miała w sobie zew ku wolności,kupiłam więc 10 metrów linki takiej plecionej kolorowej w sklepie ogrodniczym po 80 groszy za metr i tak wychodiłam z nią na spacer przez pierwsze dwa miesiace.....a teraz nawet nie muszę nawoływać,ponieważ pilnuje się bardzo ładnie;-) jak psiak zaufa i poczuje sie kochany,to nie bedzie chciał uciekać,pozatym zawsze kiedy psiak wróci na zawołanie mozna dać smakołyk,to bardzo skutkuje:-) Cioteczki spokojnie....10m linke mam dla psow...taka profesjonalna;) zostala jeszcze z czasow szkolenia mojej niewidomej onki. Kwestia uciekania...to raczej zew natury i hormonow...kastracja powinna w tym pomoc...kazdy moj nowy tymczasowicz chocby nie wiem jaki byl posluszny ma u mnie bardzo ograniczony kredyt zaufania...i na pewno przez pierwszy miesiac nie ma co liczyc na spuszczenie bez smyczki...jamniorka trzeba nauczyc podstaw dobrego zachowania i w zwiazku z tym jak juz sie zadomowi i mnie pozna, zaczniemy podstawy ze szkolenia z PT-bedzie duzo schylania...oj bedzie;) Jesli chodzi o niszczenie przedmiotow to oczywiscie sprawdzimy chlopaka jak z tym jest naprawde...moj tymczasowicz majacy ten sam problem co jamnis wyzarl mi wersalke, w ramach sprawdzania....;) mam nadzieje ze z jamniorkiem az tak zle nie bedzie:) Quote
olalolaa Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Kochane Ciocie, Murzynek na prośbę Szarotki dostaje w spadku od Olka (piesek po 8-miu miesiacch w DS http://www.dogomania.pl/threads/172985-**-Od-25.09-Olu%C5%9B-we-wspania%C5%82ym-domku-w-Poznaniu!-Nareszcie!-ROCZNIAK-OLU%C5%9A/page300?p=15546782#post15546782) 100zł, niech jedzie do DT szybciutko!! Proszę osobę prowadząca finanse o dane do przelewu na PW do mnie. Quote
Ingrid44 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='olalolaa']Kochane Ciocie, Murzynek na prośbę Szarotki dostaje w spadku od Olka (piesek po 8-miu miesiacch w DS http://www.dogomania.pl/threads/172985-**-Od-25.09-Olu%C5%9B-we-wspania%C5%82ym-domku-w-Poznaniu!-Nareszcie!-ROCZNIAK-OLU%C5%9A/page300?p=15546782#post15546782) 100zł, niech jedzie do DT szybciutko!! Proszę osobę prowadząca finanse o dane do przelewu na PW do mnie. Wielkie Dzieki olalolaa i Szczegolne Podziekowanie dla Szarotki :Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
daśka Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 [quote name='Ingrid44']Wielkie Dzieki olalolaa i Szczegolne Podziekowanie dla Szarotki :Rose::Rose::Rose::Rose: ależ Ty szybka jesteś;-) Quote
Ingrid44 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 daśka napisał(a):ależ Ty szybka jesteś;-) A co:cool3::cool3::cool3: , nie ma na co czasu tracic:razz: Napisalam juz na PW do Pinkmoonz prosba o nr konta bo wiem ze nie ma czasu czytac kilku stron watku.:lol: Quote
Szarotka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Ogromnie sie ciesze. Kazda jednorazowka na wage zlota :):) Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='Szarotka']Ogromnie sie ciesze. Kazda jednorazowka na wage zlota :):) Jeszcze raz WIELKIE DZIEKI. MALUCHOWI CIAGLE BRAKUJE 165 ZL STALYCH DEKLARACJI . KTO POMOZE UWOLNIC GO Z LANCUCHA ? :( :( :( :( Quote
Arktyka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 witam jamnisia i cioteczki:) Ingrid jak tam z chlopaczkiem...kiedy moge sie go u mnie spodziewac...? Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Arktyka napisał(a):witam jamnisia i cioteczki:) Ingrid jak tam z chlopaczkiem...kiedy moge sie go u mnie spodziewac...? Cioteczki z Leborka kombinuja jak tu zgrac kastracje i odrazu transport do Ciebie. Prosze napisz na PW gdzie dokladnie trzeba zawiezc pieska . Nie mam pojecia gdzie sie przeprowadzasz.:cool3::razz: Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='olalolaa']Kochane Ciocie, Murzynek na prośbę Szarotki dostaje w spadku od Olka (piesek po 8-miu miesiacch w DS http://www.dogomania.pl/threads/172985-**-Od-25.09-Olu%C5%9B-we-wspania%C5%82ym-domku-w-Poznaniu!-Nareszcie!-ROCZNIAK-OLU%C5%9A/page300?p=15546782#post15546782) 100zł, niech jedzie do DT szybciutko!! Proszę osobę prowadząca finanse o dane do przelewu na PW do mnie. Numer konta juz wyslalam . Bardzo Pieknie Dziekujemy:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: Quote
pinkmoon Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Same dobre wiadomości :multi: Cioteczki, dziś wyjeżdżam i nie będzie mnie do piątku, więc jeśli przez ten czas będą jakieś wpłaty, to dopiero wtedy pojawi się rozliczenie. W razie czego, jesli będą jakieś pilne kwestie związane z Murzynkiem, kontaktujcie się z Fiks :) Quote
Bjuta Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Poproszę nr konta. I z góry przepraszam, że jednorazowo... Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Bjuta napisał(a):Poproszę nr konta. I z góry przepraszam, że jednorazowo... Witaj Bjutko Kochana:loveu: . Wiem ile masz juz deklaracji wiec nawet nie pisalam Ci o Murzynku a Ty sama znalazals . Wielkie Dzieki, juz wysylam numer konta :lol::lol::lol: Quote
Ingrid44 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 [quote name='ingrid44'] maluchowi ciagle brakuje 165 zl stalych deklaracji . Kto pomoze uwolnic go z lancucha ? :( :( :( :( doopka mu marznie :( :( :( :( Quote
rotek_ Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 osobiście nie mam czasu, ale może ktoś z dogomaniaków powysyłałby pw do wszystkich aktywnych użytkowników dogo...wiem że to oni najszybciej dają odpowiedź, bo reszta zostaje bez odzewu. Edit:Przyczyną ucieczek może być tęsknota za cżłowiekiem. Wspomniany przeze mnie wcześniej Alpen miał takie same objawy lęku separacyjnego. W momencie kiedy pojawił się człowiek Alpiś mógł chodzić bez smyczy-bardzo pilnował się swoich opiekunów;) Quote
Recommended Posts