Ra_dunia Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 :) ale zadziora mała ;) Dixie nadal tylko nie lubi Rufiego, czy jeszcze jakiś psiak jej nie przypadł do gustu? ;) Quote
Ra_dunia Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Mamy :) na pierwszej stronie jest :) Quote
karolciasz28 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Ogłoszenia Dixie :) [B]kupię psa, cafeanimal, przygarnij zwierzaka, adopcje psów, adopcja psa, morusek, gumtree, ojej, e-oferty, e-zwierzak, animalia, petsy, szerlok, lubliniak, najpewniej, olx [/B] Quote
Ra_dunia Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Pięknie dziękujemy! :) Przy okazji odmeldowuję się na długi weekend. Wracam w poniedziałek. Mam nadzieję, ze do tego czasu telefon się rozdzwoni :) Quote
Ra_dunia Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 A do Dixie nikt w międzyczasie nie zajrzał :( Quote
bila1 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 ja bardzo dawno tu nie zaglądałam, ale przeczytałam już zaległe posty i trzymam kciuki za szwedzki domek dla Dixie, albo za polski, jeśli się znajdzie :) Quote
Ulka18 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ja chyba zrobie Dixie allegro, jak sie nie uda, to bedziemy wtedy szykowac Dixie do wyjazdu. Quote
Murka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Tylko nadal nie ma nikogo do wizyty :-( Quote
Ulka18 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1325044255[/url] [url]http://www.oferty.pl/pl/category/zwierzeta-psy-inne-rasy-psow/region/w-polska-lubelskie-janow-lubelski/suczka-dixie-mix-corgi-czeka-na-swoja-rodzine-795563.html[/url] Quote
bila1 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 [quote name='Murka']Tylko nadal nie ma nikogo do wizyty :-([/QUOTE] ktoś na pewno się znajdzie :) Quote
mela2 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 [quote name='Murka']Wersja uszata :D [IMG]http://www.youtube.com/watch?v=OYBMuhEykQQ[/IMG][IMG]http://i51.tinypic.com/1zc3inb.jpg[/IMG] A tu proszę jaki piękny słupek :) [video=youtube;OYBMuhEykQQ]http://www.youtube.com/watch?v=OYBMuhEykQQ[/video][/QUOTE] Dixi wyglada przepięknie. A co to za czekoladowa,wesoła piękność? Quote
mela2 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Juz wiem. To Sigma. Swietna dziewczyna:) Kurcze,nie udaje mi sie edytowac postow. Quote
li1 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 [quote name='Murka']Tylko nadal nie ma nikogo do wizyty :-([/QUOTE] A gdzie ma byc wizyta ? W Örebro ? Quote
AresekSE Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 czesc dziewczyny! mieszkamy w Örebro i zapraszam li1 na wizyte...jestesmy caly czas w domu:) renata Quote
Ra_dunia Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 O - witamy Renatę :) Li - dałabyś radę zrobić wizytę?... :cool3: Coś zdjęcia Dixi zniknęły :( buuu.... Quote
li1 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Proponuje spotkanie w psiej kawiarni w centrum Sztokholmu. Bedzie wiecej ludzi i mysle, ze latwiej ocenimy Aresow. A jakie zaufanie do Andre i Renaty maja oddajacy Mietka ? Chyba juz go przeswietlali ? Wejdzcie na watek Mietka i sprawdzcie czym zasluzyli sobie Aresowie na adopcje Miecia. Quote
Ra_dunia Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 a gdzie jest wątek Miecia??? Ja bardzo poproszę :) Czy psia kawiarnia to ta robiona przez Simona i Tomasa? ( [URL]http://www.tv3play.se/play/18962/designsimontomas_sasong4_avsnitt3?autostart=true[/URL]) Widziałam ten odcinek i uważam, że to rewelacyjny pomysł! Szkoda, że jeszcze u nas o niczym takim nie słyszałam :shake: Quote
AresekSE Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [quote name='li1']Proponuje spotkanie w psiej kawiarni w centrum Sztokholmu. Bedzie wiecej ludzi i mysle, ze latwiej ocenimy Aresow. A jakie zaufanie do Andre i Renaty maja oddajacy Mietka ? Chyba juz go przeswietlali ? Wejdzcie na watek Mietka i sprawdzcie czym zasluzyli sobie Aresowie na adopcje Miecia.[/QUOTE] hmmm ... wyglada na to ze rozmawiamy tym samym jezykiem ale nie rozumiemy sie totalnie ... zdaje sobie z tego sprawe ze chcecie wiedziec w jakie rece oddajecie pieska, dlatego tez zapraszalem na przyjazd do Örebro zeby zobaczyc gdzie piesek wyladuje i jakie bedzie mial warunki ... na wstepie jak sie skontaktowalem z Murka powiedzialem ze jest wazne czy mozecie zalatwic wszystkie formalnosci w polsce i dowiesc pieska do granicy w szwecji a to dlatego ze z racji moich zawodowych obowiazkow nie jestem w stanie pojechac po Dixie nie wczesniej jak na wiosne w przyszlym roku ... my jedziemy po Miecia za pare dni (mam nadzieje) i nie mamy mozliwosci jechac jeszcze raz do polski, nie wczesniej jak na wiosne przyszlego roku, wiec propozycja moja byla zeby Dixie nie siedziala w DT zalatwcie sprawy formalne i przyjedzcie do szwecji a ja pieska odbiore, Li1 jezeli nie stac Cie na przyjazd do Örebro to ja Ci zaplace za benzyne albo nie podejmuj sie rzeczy ktorych nie mozesz wykonac.. nastepna rzecz ktora chcialem skomentowac to "A jakie zaufanie do Andre i Renaty maja oddajacy Mietka ? ... sprawdzcie czym zasluzyli sobie Aresowie na adopcje Miecia. " czy Ty sobie zarty stroisz? nie maja zadnego bo wiedza ze jezeli ktos jedzie po pieska niewidomego placi kupe forsy zeby ta psina miala nareszcie swoj wlasny domek i milosc to wiedza ze ICH NIE TRZEBA PRZESWIETLAC! nastepne "Chyba juz go przeswietlali ?" - nie przeswietlali!!! a tu jest watek naszgo Miecia [URL="http://www.dogomania.pl/threads/179342-Niewidomy-Mietek-OD-WRZE%C5%9ANIA-BEZ-DT%21%21-POTRZEBNE-DEKLARACJE..POM%C3%93%C5%BBCIE"]http://www.dogomania.pl/threads/179342-Niewidomy-Mietek-OD-WRZE%C5%9ANIA-BEZ-DT!!-POTRZEBNE-DEKLARACJE..POM%C3%93%C5%BBCIE[/URL]!! chcialem sie spytac Murki co ona na to? ja chce pomoc Dixie w znalezieniu wlasnej pani i wlasnego domku ale nie za wszelka cene jezeli chodziloby to o jakas rzecz to ja juz bym podziekowal ale nie chcialbym zeby Dixie nie znalazla domku poprzez to ze my midzy soba nie mozemy sie zrozumiec i mam nadzieje ze jej dobro bezie tutaj wartoscia najwyzsza! czekam na odpowiedz Quote
li1 Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 [quote name='AresekSE']..... jezeli nie stac Cie na przyjazd to ja Ci zaplace za bensyne albo nie podejmuj sie rzeczy ktorych nie mozesz wykonac.. ....[/QUOTE] Jestes bezczelny. Quote
AresekSE Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 przykro nam, ze tak to odebralas a nie wczulas sie w calosc tego co Andre ci napisal....tu chodzi o dobro pieska a nie o wizyty w kafejce zeby oceniac ludzi. piesunio jest dla naszej mamy i jakos trudno sobie wyobrazic zeby kobie 75 letnia jechala do sztokholmu zeby przeprowadzic "intervju" w gronie twoich znjomych. pozdrawiam renata Quote
Murka Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Spokojnie... :roll: Osobiście chodziło mi o wizytę przedadopcyjną w miejscu gdzie Dixie miałaby zamieszkać. Tylko nie wiem czy będzie to możliwe, czy ktoś z dogo jest z tamtych okolic?... O adopcji Dixie nie decyduję ja, lecz utrzymujący ją corgomaniacy, czyli m.in. Ra_dunia, bila1, mela2. Także to one muszą się wypowiedzieć w tej kwestii. Quote
Reno2001 Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Proponuję nie dawac sie ponosic emocjom, bo to do niczego nie prowadzi. Wiadomym jest, że sprawdzenie domu w Orebro będzie bardzo trudne, o ile w ogóle nie awykonalne. W Szwecji jest kilka osób zaangazowanych na dogo, ale rozstrzeleni są po całym kraju, a jak wiadomo, kraj to mały nie jest. Propozycja jaką rzuciła li1 była chyba po prostu ironią, bo wiadomym jest, że spotkac się na kawie gdzieś w kawiarni to można, ale na pewno nie w formie wizyty przedadopcyjnej ;) Równie dobrze, możemy sobie pogadac tu na dogo, lub telefonicznie, bo chyba wygląd adoptujących nie ma znaczenia. Ja tu widzę i tak problem z ewentualnym dowozem psa. Wprawdzie w perspektywie Boże Narodzenie i sporo osób wtedy podróżuje, to jednak złapac kogoś, kto akurat będzie w najbliższym czasie do Szwecji się wybierał i zgodzi się zabrac ze soba psa ... Cóż, nie mówię, że nierealne, ale ... Za tym chyba w pierwszej kolejności trzeba by było się rozejrzec, by cokolwiek planowac. To wszystko trzeba by jeszcze zgrac z terminami szczepień. Może wyjśc, że do wiosny zejdzie. Póki co i tak czekamy na decyzję sponsorów Dixi ;) Quote
Recommended Posts