agusiazet Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Felek nie jedzie sam, wraca z ojcem! Niech on zadecyduje czy klatka, czy transporter, auto spore, ale i bagaży sporo! Quote
Ra_dunia Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Dixie zawinie do Szwecji w niedzielę rano :) Asia z forum corgi parę lat temu pracowała w schronisku - myślę, że Jarek, który będzie pomagał, nadal tam pracuje, więc dobrze wiedzą co i jak :) Quote
Ulka18 Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Czyli w razie czego wespra Felka i jego Tate przy wjezdzaniu na prom. To dobrze :D A jak sie mamy odwdzieczyc Felkowi za tak duza pomoc? Bez niego by pewnie jeszcze dlugo Dixie czekala na transport. Quote
agusiazet Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Chyba nijak, chłopak lubi zwierzęta, więc bez oporów zgodził się na pomoc:) Quote
agusiazet Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Kasiu, chyba musicie przywieźć Dixie dzień wcześniej na wieczór, bo panowie chcą wyjechać bardzo wcześnie rano. Felek lub moja Marta mają do Ciebie jutro dzwonić w tej sprawie. Nie wiem, gdzie ją przenocujemy, u mnie w mieszkaniu dwa średnie psy, moja mama chyba zawału dostanie na trzeciego. Chyba umieścimy ją na noc w garażu, krzywda jej się tam nie stanie, bo garaż pusty! Tylko pewnie wystraszona będzie! Chyba, że macie inną alternatywę? Quote
Ra_dunia Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Jak wczoraj rozmawiałam z Felkiem to też mi powiedział o pomyśle. Sądzę, że rzeczywiście tak będzie dla niego najwygodniej. Przy okazji wszystkie numery telefonów zostały podane :) Bardzo sympatyczny chłopak :) Bardzo proszę o smska co i jak z Dixie - sama znikam z dogo. Powodzenia w akcji! Szerokiej drogi i małych fal na Bałtyku. Dixuni mnóstwo szczęścia w nowym domku. Do "zobaczenia" w lutym :) Quote
Ulka18 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [B]Agusia[/B], moze gdzies w lazience by mogla Dixie przenocowac? Zawsze to lepiej dla psiaka, mniej stresu, jak bedzie slyszec ludzi. Do schroniska strach ja zawozic, bo to dopiero stres by miala. [B]Radunia[/B], napisze Ci sms jak tylko beda wiesci na dogomanii. Quote
agusiazet Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 [quote name='Ulka18'][B]Agusia[/B], moze gdzies w lazience by mogla Dixie przenocowac? Zawsze to lepiej dla psiaka, mniej stresu, jak bedzie slyszec ludzi. Do schroniska strach ja zawozic, bo to dopiero stres by miala. [B]Radunia[/B], napisze Ci sms jak tylko beda wiesci na dogomanii.[/QUOTE] Ja to bym mogła, ale mnie nie ma w Polsce:( Moja mama rządzi i nie wiem, czy już wie o tej wizycie i jak się na nią zapatruje! Quote
AresekSE Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Witam wszystkich przyjaciol Dixie i innych biedulek na czterech lapkach! Nie specjalnie sie odzywamy na oficjalnym forum ale obserwujemy wszystko kazdego dnia po kilka razy. Nie piszemy duzo zeby nie zasmiecac watku ale mamy kontakt z Murka i agusiazet wiec prosze byc dobrej mysli. Na Dixunie czeka nasza mama Mirka a my czyli Andre i Renata po nia przyjezdzamy na prom. Wszystko bedzie na pewno dobrze, nasz Miecio przyjechal bez problemu i tak bedzie teraz. Z Felkiem mamy kontakt telefoniczny (jutro wszystko zgramy do konca) i "zabcia" bedzie u nas w niedziele. Moja glupia rada jest tylko taka zeby Dixie nie jadla ZA DUZO, lepiej dla niej. Przepraszam za takie wywody i prosze o trzymanie Pieskowych lapek!!! Pozdrawiam Renata Quote
Murka Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Umówiliśmy sie na dowóz Dixie do Mielca jutro wieczorem :) Od jutra rana chowam michę jedzonkiem, żeby nie było niespodzianek w trakcie jazdy. Jeszcze dzisiaj przy okazji przyjazdu weta podcięliśmy suni pazurki ;) Quote
Ulka18 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Murko, nie zapomnij pls wpisac odrobaczenie do paszportu. To wazne. I doczekala sie mala Dixie, jak to ciesze, ze sunia bedzie miala dom po latach. Trzymamy kciuki za szczesliwa podroz :kciuki: Czekamy na wiesci :D Quote
AresekSE Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Bardzo mi przykro ale wlasnie sie dowiedzialam od Felka, ze Dixie uciekla!!!!!Jezeli wiecie cos wiecej to informujcie na bierzaco! renata Quote
Murka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Dixie zwiała pod blokiem Felkowi :( Szukało parę osób, był też pracownik schroniska... ale to jak igła w stogu siana: spanikowana sunia w środku miasta... Za parę dni na pewno ktoś ją zgłosi i trafi do schroniska, ale cały wyjazd diabli wzięli :( Wysmyknęła się z obroży... a cholera sprawdzałam jeszcze w domu czy jest ciasno zapięta... Jakoś się jej udało... Musiała być nieźle spanikowana... mogłam dać łańcuszek zaciskowy... ale teraz sobie mogę gdybać :( Nie przypuszczałam, że może taki numer wywinąć :( Tyle dobre, że stało się to w Mielcu, a nie gdzieś na trasie; wtedy byłaby dopiero bieda. Quote
agusiazet Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Zwiała pod moim blokiem, w środku miasta, już po spacerze na siusiu, po poszukiwaniach wydaje nam się, że pognała drogą tarnobrzeską, to bardzo źle, bo to bardzo ruchliwa i wąska droga!!! Felek niestety nie poczeka, ale jutro oplakatujemy miasto, może ktoś ją widział. Niewymownie mi przykro, że tak się zdarzyło, ale po mojej tymczasowej Bisi wiem, że przerażony pies wyjdzie nawet z szelek i obroży zaciskowej, bo Birka tak właśnie potrafiła!!! Proszę trzymajcie kciuki, żeby nic złego się jej nie przytrafiło!!! W plakatach napiszemy o nagrodzie! Dixuniu, prosze znajdź się. Nam jak na złość padło auto:( i poszukiwania na nogach to nie to samo:( Quote
eloise Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 a Ra_duni nie ma, zeby tytuł zmienić :( Dixi :( wróć małpko niemądra!!!! Quote
Murka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Nie wiem czy mi się uda, ale jak się uda, to pojadę jutro do Mielca, Dixie reaguje na mój głos i na mnie ogólnie. Tylko kurde gdzie jej szukać :-( Quote
eloise Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 zamieściłam 3 informacje o zaginieciu suni na FB [url]http://www.facebook.com/album.php?aid=38090&id=119021964809957&saved#!/photo.php?fbid=172639366114883&set=a.143858552326298.27566.119021964809957[/url] klikajcie "lubię to" i dodajcie w komentarzu numer kontaktowy- ja podałam na schron, bo nic innego nie przyszło mi do głowy, a juz odchodzę od kompa :( będę od rana Dixie! wróć głuptasie :( Quote
Luna123 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 kurczę ...:-( ja się nie znam technicznie, ale mod nie mógłby zmienić tytułu? Quote
Reno2001 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 O matko, ja dopiero tu weszłam. Dixie, wracaj!! Co za dzień był wczoraj. No po prostu tragedia :(. Quote
yoko100 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 o kurcze, przejade tam ale Dixie pewnie sie przemiecila:( Quote
AresekSE Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Witam! Nic madrego nie napisze ale trzymam kciuki za Dixie! Wszyscy zmartwilismy sie zniknieciem malej ale badzmy dobrej mysli. Najwazniejsze zeby sie znalazla a przyjedzie nastepnym razem. Kiedy ? Tego nie wiemy...ale celu dopniemy. Wracaj do domu i pakuj sie na nowo, Dixuniu! renata Quote
mela2 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 najważniejsze ,zeby sie znalazła. W lutym do Szwecji jedzie Ra-dunia. Moze Dixi postanowiła wrócić do Murki? Quote
Luna123 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 U Murków siedziała w ciepełku, gdzie ona teraz biedna jest :shake: żeby jakieś info było... Quote
Recommended Posts