Sarunia-Niunia Posted October 4, 2015 Posted October 4, 2015 Jasieńko(*), Kajusiu(*), w Dniu Psich Zaduszek Najukochańsze Przyjaciółki z zapewnieniem o pamięci i miejscu w sercu... Kochane, biegajcie szczęśliwe za Tęczowym Mostem, a kiedy nadejdzie nasz czas przywitajcie u Bram Szczęśliwej Krainy... Quote
anica Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Jasieńka[*] minęła piętnasta... i minął już kolejny, jedenasty miesiąc, jak pobiegłaś za TM... tęsknię.... Quote
Sarunia-Niunia Posted October 26, 2015 Posted October 26, 2015 Jasieńko[*] - pamiętamy o Tobie Kochana... Quote
anica Posted October 27, 2015 Posted October 27, 2015 zaduma... tęsknota.... ta jesień... zawsze mam trudne chwile! Berni Quote
anica Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Mija piętnasta...i dokładnie w tej chwili mija rok ,jak Ciebie nie ma Jasieńka[*]... chcę ,żebyś odeszła spokojnie ... ale pamiętać będziemy i kochać już na zawsze maleńka... ... dla Ciebie Jasieńka[*] Śmierć nie jest końcem wszystkiego. Przeszedłem tylko do sąsiedniego pokoju... Nadal jestem sobą... I dla siebie jesteśmy tym samym, czym byliśmy przedtem. Zatem nazywaj mnie wciąż moim imieniem, mów do mnie, jak zawsze... Nie zmieniaj tonu głosu, nie rób poważnej i smutnej miny. Śmiej się, tak jak dawniej robiliśmy to razem... Uśmiechaj się, myśl o mnie, módl się za mnie... Niech moje imię będzie wciąż wymawiane, ale tak, jak było zawsze - zwyczajnie i bez oznak zmieszania. Życie przecież oznacza to samo, co przedtem, jest tym samym, czym zawsze było... Żadna nić nie została przerwana... Dlaczego więc miałbym być nieobecny w twoich myślach tylko dlatego, że nie możesz mnie zobaczyć? Czekam na ciebie bardzo blisko... Tuż-tuż... Po drugiej stronie drogi. ..." Quote
Sarunia-Niunia Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Jak ten czas szybko płynie... Jasieńko ((*)), to już rok, jak Ciebie z nami nie ma... Aniu, ja to sobie myślę i pocieszam się tym, że TAM, za Tęczowym Mostem jest tak, jak napisał w swoim wierszu Konstanty Ildefons Gałczyński... I w rocznicę śmierci dedykuję ten wiersz Tobie, od... Jasi... Sen psa Na polu kalafiory, na całe życie dość, każdy kalafior spory, i w każdym rośnie kość, więc podjem znakomicie, aż po żołądka kres. Och, piękne, piękne życie. Och piękny jestem pies. Przechodzę do alkowy, w alkowie stoi stół, ma czworo nóg wołowych, wędzonych w dymie z ziół, pożeram wszystkie nogi, zostaje tylko blat. Ach! mój żywocie błogi. Ach! piękny, piękny świat. Po łączce chodzą krówki, słownie sześćdziesiąt sześć, podchodzę, to parówki, gorące, tylko jeść, parówki autentyczne, kilometrowy zwój, Ach! chwile niebotyczne. Och! piękny świecie mój. Na wzgórku stoi lasek, a w lasku pachnie wrzos, ten lasek też z kiełbasek, i widzę, wrzos to sos, więc cały lasek wcinam, rozlewam wrzos do waz, Ach! cudna to godzina. Och! niebywały czas. Już jesień jest niestety, deszcz chlupie chlup, chlup, chlup, spadają z drzew kotlety, a wszystkie do mych stóp, tłuszcz pryska mi na rzęsy, sztuk mięs pędzi wiatr, wieprzowy wschodzi księżyc... Zbaraniał cały świat, Zbaraniał cały świat. Konstanty Ildefons Gałczyński Quote
anica Posted November 27, 2015 Posted November 27, 2015 Berni, ten wiersz jest ...mega, zarębisty!... a p Konstanty, też musiał kochać psy... co najmniej tak samo jak my Elu, Quote
anica Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Kajusiu[*]...Jasieńko[*]... Świątecznie zapalam... Quote
Sarunia-Niunia Posted December 26, 2015 Posted December 26, 2015 Jasieńko(*) Kajusiu(*) z zapewnieniem o pamięci... Quote
anica Posted December 27, 2015 Posted December 27, 2015 Dziękuję ,że jesteście... pamiętacie... Jest taki ból o którym lepiej nie mówić, ........bowiem najlepiej wyraża go milczenie. Quote
anica Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Czegoś mi od wczoraj brakuje?... jakbym czegoś nie zrobiła?... nie dokonała?... Jasieńka[*] może właśnie, tego światełka dla Ciebie?... Quote
anica Posted March 25, 2016 Posted March 25, 2016 Kolejne Święta bez Ciebie Jasieńka[*] ... bez Kajusi[*]... a może jednak jesteście z nami?....może??.... Quote
Sarunia-Niunia Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 Jasiuniu[*] Kochana, Kajuniu[*] - zostawiam Wam wyrazy i światełko pamięci malutkie kochane dziewczynki.... Quote
anica Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Jasieńka[*] tęsknię.... nie ma!... nie było jeszcze takiego dnia, żebym nie myślała o Was... Quote
Sarunia-Niunia Posted August 17, 2016 Posted August 17, 2016 A ja od kilku dni, a właściwie moje myśli płyną do Jasiuni... nie wiem dlaczego... postanowiłam więc zajrzeć do Niuńki i zostawić najjaśniejsze światełko pamięci... Jasieńko[*] Kajuniu[*] Quote
anica Posted August 18, 2016 Posted August 18, 2016 Berni jesteś... brakuje mi po prostu słowa...jestesteś NIEOCENIONA! ...zawsze byłaś z nami, z Jasieńką w tych dobrych .. i tych złych chwilach ja czuję się zawstydzona... można chyba ....tak powiedzieć! ...chyba nie ma jednego dnia ,żebym nie myślała o Jasieńce, to jednak nie zaglądam?? tak naprawdę... to brakuje mi "starego dogo" wszystkich "moich pierwszych cioteczek dogomaniackich"....bardzo!!!... Jasieńka[*] tęsknię.... Quote
anica Posted August 26, 2016 Posted August 26, 2016 Jasieńka[*] dzisiaj jest 26... kolejny... który to już?... jak Ciebie nie ma z nami???.... smutno mi!... Quote
Figunia Posted August 29, 2016 Posted August 29, 2016 Aniu kochana - mocno Cie przytulam...choc tyle...i nie smuc sie... Quote
anica Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 O 29.08.2016 o 12:37, Figunia napisał: Aniu kochana - mocno Cie przytulam...choc tyle...i nie smuc sie... .... Quote
anica Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 20 godzin temu, Sarunia-Niunia napisał: Anulko... ... Quote
Nadziejka Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 Jasienko cudna pamietamy pamietamy i palimy lampenke swiatelko na droge caluni czas Quote
Recommended Posts