Alicja Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Mam nadzieje że ten domek pomocowy pokochał BluMisia Quote
halbina Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Gosiara']ogłoszę,ale krótki tekst potrzebuję:oops:[/QUOT] na akcji fundacyjnej jedna pani Bytomia zakochała się z małej, nazywam ją Panda. Najprawdopodobniej jutro zawieziemy z Ardnas suczkę do pani, czeka na nią te jej tz i dziecko, no i adoptowany z jakiejś fundacji kot. Pani jest poinformowana o ewentualnych problemach związanyc z adopcją szczeniaka: trauma po pogryzieniu, domieszka krwi amstaffa, niszczenie i sikanie w domu. Panda wymaga właściwej socjalizacji, kontaktów z ludźmi i psami, konsekwentnego spokojnego prowadzenia. W najbliższych dniach powinna być zaszczepiona po raz drugi. W tej chwili to słodki szczeniak, który biegnie rozmerdany do ludzi i większości zwierząt, szczeka na psy, które szczekają na nią, więc uważać trzeba, ale agresji nadmiernej nie widzę. Mała jest wpatrzona w Inkę i Platona, koty goni, ale do zabawy, liże je. Nade wszystko koca człowieka, nie lubi ostawać sama w domu, zamknięta w drugim pokoju szczeka i płaczze przez chwilę. Wskakuje na stół i okno, pozrzucała kilka doniczek, w zasadzie nie niszczy rzeczy, ale chętnie zabiera się za buty. Wyjazd z Pandą planuję na 18.30 jutro. ostanie, jeśli wizyta nie wbudzi wątpliwości. Oczywiście podpisujemy umowę adopcyjną z punktem na temat obowiązkowej sterylizacji. Quote
agnieszka24 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Trzymam kciuki za jutrzejszy dzień! :) Quote
Czaruś Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 :multi::multi::multi: MAŁA W NOWYM DOMKU :multi::multi::multi: Quote
andzia69 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='ARDNAS']:multi::multi::multi: MAŁA W NOWYM DOMKU :multi::multi::multi: suuuuperrrr:multi::multi::multi: tylko teraz Blumiś jeszcze :( Quote
Gosiara Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Trzymajcie kciuki za Gucia! http://www.dogomania.pl/threads/196090-Ma%C5%82y-Gucio-czeka-na-DS!Trzymajcie-kciuki-chorutki-%28/page2 Quote
halbina Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 No więc tak: Panda pojechała już dziś do państwa z Bytomia, którzy ją wyatrzyli na akcji w Platanie. Bardzo się zakocali i mimo mojego straszenia zdecydowali się na adopcję. Demonizowałam jak mogłam, najpierw przez telefon, potem już wydając małą. Zresztą Panda sama usłużnie zrobiła od rau siu i kupkę... Państwo mieszkają w kamienicy, mają synka i dwa kotki adoptowane z jakiegoś stowaryszenia. I mają u rodziców amstaffkę też po przejściach, więc i świadomość, co ich czeka... Trzymajcie jednak kciuki, zeby wszystko w okresie adaptacyjnym poszło dobrze. Obiecali kontakt i za jakiś czas fotki. PS: Dziękuję serdecznie Ardnas za transport i towarzystwo podczas wizyty przedadopcyjnej i podpisaniu umowy. Quote
Alicja Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Halbinko w razie czego mamy ludzi z Bytomia to może jakiś kontakt będą chcieli nawiązać ;) Atlantyda w Bytomiu mieszka Quote
jusstyna85 Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Nie wiem jak Halbina to robi,że wyadoptowuje takie ilości zwierzaków i to w dobre ręce...Jakieś dobre fluidy,czy co... Quote
Czaruś Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 halbina napisał(a): PS: Dziękuję serdecznie Ardnas za transport i towarzystwo podczas wizyty przedadopcyjnej i podpisaniu umowy. Ależ nie ma za co :p:p Quote
Asta17 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 A jak zapatrują się na sterylizację Pandy w przyszłości? Quote
Alicja Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 halbina napisał(a):[quote name='Gosiara']ogłoszę,ale krótki tekst potrzebuję:oops:[/QUOT] na akcji fundacyjnej jedna pani Bytomia zakochała się z małej, nazywam ją Panda. Najprawdopodobniej jutro zawieziemy z Ardnas suczkę do pani, czeka na nią te jej tz i dziecko, no i adoptowany z jakiejś fundacji kot. Pani jest poinformowana o ewentualnych problemach związanyc z adopcją szczeniaka: trauma po pogryzieniu, domieszka krwi amstaffa, niszczenie i sikanie w domu. Panda wymaga właściwej socjalizacji, kontaktów z ludźmi i psami, konsekwentnego spokojnego prowadzenia. W najbliższych dniach powinna być zaszczepiona po raz drugi. W tej chwili to słodki szczeniak, który biegnie rozmerdany do ludzi i większości zwierząt, szczeka na psy, które szczekają na nią, więc uważać trzeba, ale agresji nadmiernej nie widzę. Mała jest wpatrzona w Inkę i Platona, koty goni, ale do zabawy, liże je. Nade wszystko koca człowieka, nie lubi ostawać sama w domu, zamknięta w drugim pokoju szczeka i płaczze przez chwilę. Wskakuje na stół i okno, pozrzucała kilka doniczek, w zasadzie nie niszczy rzeczy, ale chętnie zabiera się za buty. Wyjazd z Pandą planuję na 18.30 jutro. ostanie, jeśli wizyta nie wbudzi wątpliwości. Oczywiście podpisujemy umowę adopcyjną z punktem na temat obowiązkowej sterylizacji. tutaj halbinka pisala Quote
Asta17 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ok, sorry nie doczytałam.. ;) Bardzo się cieszę, że mała w swoim domku. Quote
Alicja Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Asta17 napisał(a):Ok, sorry nie doczytałam.. ;) Bardzo się cieszę, że mała w swoim domku. ja też dziś dopiero to doczytałam , człek zmęczony to nie ogarnia okiem wszystkiego ;) Quote
halbina Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Niestety, mimo że w domu są dwa koty, okazało się, że dziecko ma uczulenie na sierść psa. Panda wraca. Już szukay domku. Proszę o pomoc w ogłaszaniu! Quote
J_ulia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 halbino proszę o 3-4 aktualne zdjęcia i tekst to zaraz się zabiorę do ogłoszeń Quote
andzia69 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 halbina napisał(a):Niestety, mimo że w domu są dwa koty, okazało się, że dziecko ma uczulenie na sierść psa. Panda wraca. Już szukay domku. Proszę o pomoc w ogłaszaniu! no to masz ci los:( az dziwne, ze na koty nie ma...a na psa ma...z tego co wiem, to kocia sierśc jest bardziej uczulająca niż psia... Quote
Alicja Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 O rany .....a już myślałam ze twój wpis to tylko formalność jakaś po wizycie , jakieś fotki ...a tu takie info :( Quote
Gosiara Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Pewnie się okazało że piesek to nie kotek i się nie załatwia do kuwety....:angryy:ogłaszam na cafe:) Quote
halbina Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 wraca we wtorek, pan ją odwiezie do mnie. Quote
Recommended Posts