Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosiara']ogłoszę,ale krótki tekst potrzebuję:oops:[/QUOT]
na akcji fundacyjnej jedna pani Bytomia zakochała się z małej, nazywam ją Panda. Najprawdopodobniej jutro zawieziemy z Ardnas suczkę do pani, czeka na nią te jej tz i dziecko, no i adoptowany z jakiejś fundacji kot. Pani jest poinformowana o ewentualnych problemach związanyc z adopcją szczeniaka: trauma po pogryzieniu, domieszka krwi amstaffa, niszczenie i sikanie w domu. Panda wymaga właściwej socjalizacji, kontaktów z ludźmi i psami, konsekwentnego spokojnego prowadzenia. W najbliższych dniach powinna być zaszczepiona po raz drugi. W tej chwili to słodki szczeniak, który biegnie rozmerdany do ludzi i większości zwierząt, szczeka na psy, które szczekają na nią, więc uważać trzeba, ale agresji nadmiernej nie widzę. Mała jest wpatrzona w Inkę i Platona, koty goni, ale do zabawy, liże je. Nade wszystko koca człowieka, nie lubi ostawać sama w domu, zamknięta w drugim pokoju szczeka i płaczze przez chwilę. Wskakuje na stół i okno, pozrzucała kilka doniczek, w zasadzie nie niszczy rzeczy, ale chętnie zabiera się za buty.
Wyjazd z Pandą planuję na 18.30 jutro. ostanie, jeśli wizyta nie wbudzi wątpliwości. Oczywiście podpisujemy umowę adopcyjną z punktem na temat obowiązkowej sterylizacji.

Posted

No więc tak: Panda pojechała już dziś do państwa z Bytomia, którzy ją wyatrzyli na akcji w Platanie. Bardzo się zakocali i mimo mojego straszenia zdecydowali się na adopcję. Demonizowałam jak mogłam, najpierw przez telefon, potem już wydając małą. Zresztą Panda sama usłużnie zrobiła od rau siu i kupkę... Państwo mieszkają w kamienicy, mają synka i dwa kotki adoptowane z jakiegoś stowaryszenia. I mają u rodziców amstaffkę też po przejściach, więc i świadomość, co ich czeka... Trzymajcie jednak kciuki, zeby wszystko w okresie adaptacyjnym poszło dobrze. Obiecali kontakt i za jakiś czas fotki.

PS: Dziękuję serdecznie Ardnas za transport i towarzystwo podczas wizyty przedadopcyjnej i podpisaniu umowy.

Posted

halbina napisał(a):
[quote name='Gosiara']ogłoszę,ale krótki tekst potrzebuję:oops:[/QUOT]
na akcji fundacyjnej jedna pani Bytomia zakochała się z małej, nazywam ją Panda. Najprawdopodobniej jutro zawieziemy z Ardnas suczkę do pani, czeka na nią te jej tz i dziecko, no i adoptowany z jakiejś fundacji kot. Pani jest poinformowana o ewentualnych problemach związanyc z adopcją szczeniaka: trauma po pogryzieniu, domieszka krwi amstaffa, niszczenie i sikanie w domu. Panda wymaga właściwej socjalizacji, kontaktów z ludźmi i psami, konsekwentnego spokojnego prowadzenia. W najbliższych dniach powinna być zaszczepiona po raz drugi. W tej chwili to słodki szczeniak, który biegnie rozmerdany do ludzi i większości zwierząt, szczeka na psy, które szczekają na nią, więc uważać trzeba, ale agresji nadmiernej nie widzę. Mała jest wpatrzona w Inkę i Platona, koty goni, ale do zabawy, liże je. Nade wszystko koca człowieka, nie lubi ostawać sama w domu, zamknięta w drugim pokoju szczeka i płaczze przez chwilę. Wskakuje na stół i okno, pozrzucała kilka doniczek, w zasadzie nie niszczy rzeczy, ale chętnie zabiera się za buty.
Wyjazd z Pandą planuję na 18.30 jutro. ostanie, jeśli wizyta nie wbudzi wątpliwości. Oczywiście podpisujemy umowę adopcyjną z punktem na temat obowiązkowej sterylizacji.

tutaj halbinka pisala

Posted

Asta17 napisał(a):
Ok, sorry nie doczytałam.. ;) Bardzo się cieszę, że mała w swoim domku.

ja też dziś dopiero to doczytałam , człek zmęczony to nie ogarnia okiem wszystkiego ;)

• 3 weeks later...
Posted

halbina napisał(a):
Niestety, mimo że w domu są dwa koty, okazało się, że dziecko ma uczulenie na sierść psa. Panda wraca. Już szukay domku. Proszę o pomoc w ogłaszaniu!

no to masz ci los:( az dziwne, ze na koty nie ma...a na psa ma...z tego co wiem, to kocia sierśc jest bardziej uczulająca niż psia...