Bushido Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Tak wygląda nasza Saszka. Cudna, mądra sunia. Jeszcze lekko kuleje. Najlepszy dom dla niej byłby z ogrodem, nie nadaje się do kojca bo się pieni i denerwuje. Nutka krzyczy na Saszke :) Sonia, Sończita, Krokodyl ;) Jak kto woli ;) Neron i jego piękne oczy Quote
Bushido Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Figa jest przeniesiona na przód. Kompanka Borysa. Nanka szlachcianka Staruszek Misiek Terka- panterka Roxi Quote
grzenka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Super, że macie nowych wolontariuszy. Natomiast co do Rózi -te okolice Tarnobrzega oznaczają, że pojechała na wieś, tak? Matko, to jaka jest gwarancja, że nie stoi teraz na łańcuchu:shake:? Quote
grzenka Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='Bushido']Tak pojechała na wieś, ale to nie oznacza, że musi być na łańcuchu. Oczywiście nie oznacza też, że na nim nie jest. Na dogo widziano już dziesiątki ściem, gdzie ludzie odgrywali świetne scenki, rzeczywistość wyglądała inaczej. Oczywiście cierpiały psy, nieraz w zimnie i głodzie, przy których schron był świetnym miejscem.Bardzo mi żal, że Rózia pojechała w wielką niewiadomą. Quote
Bushido Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Wczoraj trafiła do nas w stanie wycieńczenia, pogryziona i zmarznięta suczka w typie goldena - Tesla. Jest spokojna i łagodna. Quote
grzenka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Jaka piękna, i biedna....Ona jest czymś posmarowana na dole i na łapkach, czy na foto tak to wygląda? Quote
Bushido Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 To chyba krew, nie wiem, jak zobaczę ja na żywo to napisze. Quote
Bushido Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Dziś znaleźliśmy takie cudo w jednej z bud. Ktoś przerzucił. A mała w fatalnym stanie, zabiedzona potwornie i wychudzona. Quote
grzenka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 O matko, przecudna.Ona chyba młodziutka, prawda? Co z Teslą? Quote
Bushido Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Nic nie wiemy, bo jest nieufna, początkowo warczała ale potem dała się zanieść do pokoju. Możliwe, że jest starsza i nie widzi na jedno oko, ale to jeszcze nie potwierdzone. Tesla jest cudownaa :) Pies cudo, łagodny, duży, przytulaśny, lubi dzieci. Ma rany na łapach stąd m.in krew. Zdjęcia z dziś. Quote
malagos Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 A tak przez ciekawość - jak kręcili odcinek "Ojca Mateusza", gdzie grał pies, taki średni dropiaty, to przywieziony przez ekipę, czy ze schroniska? Quote
Bushido Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 Musieli przyjechać ze swoim psem, od nas nie brali. Quote
grzenka Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Bushido'] Na foto widać, że to taki dobry, łagodny pies...Bardzo, bardzo jest biedna..początkowo myślałam, że to różowe na sierści to jakiś preparat którym posmarowaliście jej rany:-( Quote
Bushido Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Nowy psiak na tymczasie. Około 2-3 lat. Łagodny, przyjacielski. Nie mamy miejsca w przytulisku dlatego dom pilnie poszukiwany. Pewna Pani opiekuje się nim naprawdę tymczasowo i jak nikt się nie znajdzie to pewnie przyjedzie do przytuliska. :/ Quote
Bushido Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 Na początek smutna wiadomość. Odszedł od nas Borys. :-(:-( Nowe domy znalazły: Kruszynka i Neron Za to mamy 2 nowe psy. Quote
wera_ra Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 hop hop!! Przybywam z wątku o Blacky'm http://www.dogomania.pl/newreply.php?do=postreply&t=222339 :) czyżby Leila była jego matką?? ;> czyżby ktoś wyrzucił wszystkie psy ??;/// Quote
Bushido Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 Bo u nas od 4, 5 lutego. Jest bardzo podobna ale ona jest dorosła,a twój wygląda troche jak szczeniak. I tak nie dojdziemy czy są z jednej rodziny. W sobotę jej zdjęcia zrobie to porównamy. Quote
wera_ra Posted February 8, 2012 Posted February 8, 2012 no Blacky ma niespełna rok (w ksiazeczce zapisane 12mcy), ale rzeczywiście podobny... widziałam dzisiaj chyba z 3 bezpańskie psy na ul. Mickiewicza... ale najgorsze są psy które zamieszkują ruiny budynku obok szkoły budowlanki.... wystarczy ze idzie sie w odległosci 300m te psy biegną do gryzienia i trzeba uciekac;// strasznie agresywne, chyba trzeba zgłosić to do straży miejskiej?? Quote
wera_ra Posted February 9, 2012 Posted February 9, 2012 Straż wie- hehe a to dobre;)) zreszta, nie wypowiadam sie na ten temat;) szkoda tylko zwierząt... Niestety nie wiem nic o jakiejś działce w Sandomierzu...chyba ciężko będzie... Quote
Bushido Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Saszka z samej góry znalazła wczoraj dom! :cool3: Cudny dom :) Quote
grzenka Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Borysku [*] Saszka to piękny pies, nic dziwnego, że znalazła dom.Neronek, jak przeczytałam na stornie przytuliska znalazł dom na miejscu w Sandomierzu, tak?Macie go na oku? Quote
Bushido Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Obok przytuliska mieszka właściwie, także mamy go na oku, a Saszka koło Rzeszowa. Właściciele przyjechali już z wyprawką specjalnie po nią. Miłość od pierwszego wejrzenia. Quote
Bushido Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Daszka po sterylce, chroni się przed zimnem, a w budynku zimniej niż na dworze :/ Roxi Cezar energiczny staruszek ;) Fafik ktoś go szukał, ale przestał :( bardzo cierpi w przytulisku, serducho szwankuje Quote
Recommended Posts