Soema Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 grzenka napisał(a):Przecież on na zdjęciach już jest chudy...:shake: Jezu, co to za ludzie tam żyją?:shake::shake::shake: Będziesz pisała do Murki? Będę, podobno zlikwidowała kolejkę? A mentalności ludzi w świętokrzyskim, jest dość.. charakterystyczna. :shake: Na podkarpaciu też. Jak dostanę więcej zdjęć, to założę im albo jemu wątek. Bo na BDT nie liczę. Quote
Montana Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Ten drugi wygląda tak samo,ma tyko czarniejszy pyszczek.Bardzo kochane psy,przyjazne,lubiące dzieci.Corso od rana pod szkołą siedzi. Quote
Soema Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Montana napisał(a):Ten drugi wygląda tak samo,ma tyko czarniejszy pyszczek.Bardzo kochane psy,przyjazne,lubiące dzieci.Corso od rana pod szkołą siedzi. Macie możliwości jakoś mu dorobić zdjęcia? Quote
Montana Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Postaram się namierzyć tego drugiego i wyślę na gmaila.Tak właściwie to ja wczoraj dzwoniłam:). Quote
Soema Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Montana napisał(a):Postaram się namierzyć tego drugiego i wyślę na gmaila.Tak właściwie to ja wczoraj dzwoniłam:). Aaaaa.. No to już wszystko jasne :) dziękuję za zdjęcie. Szukamy miejsca... Quote
Soema Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Soema napisał(a):Aaaaa.. No to już wszystko jasne :) dziękuję za zdjęcie. Szukamy miejsca... Miejsca są jedno w Krakowie, drugie w Mielcu. Pan z gminy, odpowiedzialny za bezdomniaki na urlopie.. zostawiłam swoje namiary, bo sprawa pilna.. chcemy żeby gmina choć część kosztów wet i hotelowania pokryła. Quote
grzenka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Super że są miejsca dla tych biedaków.Czyli teraz trzeba czekać na kontakt tego pana z gminy?A jak długo będzie na tym urlopie? Quote
Soema Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 grzenka napisał(a):Super że są miejsca dla tych biedaków.Czyli teraz trzeba czekać na kontakt tego pana z gminy?A jak długo będzie na tym urlopie? Podobno do piątku. W piątek na pewno zadzwonię, jeśli się jutro nie odezwie. Ciekawa jestem czy nadal będą chętni opłacać hotel i przez ile. To ich cholerny obowiązek, warto im przypominać. Poza tym, wiedzą, że się psami interesujemy i nie będzie im tak łatwo się ich pozbyć. Quote
Montana Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Im łatwiej by było uśpić,mniej wydadzą ale trzeba ich wziąć pod włos.Podatki podnoszą od posiadania psów to niech chociaż te pieniądze uratują kilka stworzeń. Quote
grzenka Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Soema napisał(a):Podobno do piątku. W piątek na pewno zadzwonię, jeśli się jutro nie odezwie. Soemo, odezwał się? Poodnawiałam dzisiaj ogłoszenia wszystkim psiakom, którym wcześniej robiłam...poza tym możesz napisać kilka słów o tych dwóch nowych nabytkach - Kaziu i jego dużym koledze, to zrobię im chociaż Allegro. Quote
Soema Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 grzenka napisał(a):Soemo, odezwał się? Poodnawiałam dzisiaj ogłoszenia wszystkim psiakom, którym wcześniej robiłam...poza tym możesz napisać kilka słów o tych dwóch nowych nabytkach - Kaziu i jego dużym koledze, to zrobię im chociaż Allegro. Odezwał, powiedział, że im NIKT tych psów nie zgłaszał. Mają 10 psów w hotelach, m.in. w Brzyściu i u Murki, że płacą miesięcznie ponad 3tys zł. Mówi, że politycy zmieniają ustawy, obligują gminy, a nie oferują nic w zamian. Schronisk nie ma, a te co są nie mają już miejsc.. Ale porozmawialiśmy i jakieś pieniądze by się może i znalazły.. Quote
Soema Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 grzenka napisał(a):Coś wiadomo- jak będzie z psiakami? Montana była w UG. Można zabrać psiaki, teraz musimy dograć formalności i transport.. Zebrać pieniądze na weta, paliwo.. nie wiem czy na część hotelu też z przytuliskowych wieści :) wczoraj do domu pojechała Mini i Szelma :) i mała na tygodniu też znalazła swoje miejsce :) Quote
grzenka Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Fajnie, że te trzy psiaki w nowych domach.Daj znać jak będzie coś wiadomo nt tamtych dwóch biedaków. Quote
Soema Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 grzenka napisał(a):Fajnie, że te trzy psiaki w nowych domach.Daj znać jak będzie coś wiadomo nt tamtych dwóch biedaków. Dziś do domu poszła siostra Szelmy, Sansa. no i jest nowa suka przerzucona w czwartek z cieczką.. Dolly zapraszam do chłopaków http://www.dogomania.pl/threads/218474-Psy-z-Gorzyc-nie-damy-im-znikn%C4%85%C4%87.-Szukamy-pomocy-na-weta-i-paliwo?p=18089087#post18089087 Quote
Soema Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Wczoraj kolejna popielata szczeniorka pojechała do domu :) jednak ludzie przyjechali do przytuliska.. Większość dzwoni i nie dojeżdża... Quote
grzenka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Super, że kolejna bida w domu.A Dolly to duża psina?Jak ona patrzy...jest piękna. Kaziu: -allegro:http://allegro.pl/mlody-kaziu-prawie-jamnik-szuka-super-domu-i1964073931.html -cafeanimal:http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Kaziu,53007 -alegratka:http://ale.gratka.pl/ogloszenie/19127223_mlody_kaziu_prawie_jamnik_szuka_super.html -gumtree:http://swietokrzyskie.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Mlody-Kaziu-prawie-jamnik-szuka-super-domu-W0QQAdIdZ334225146 -rzeszowiak.p: do akceptacji Quote
Bushido Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Szukamy transportu dla labradora z sandomierskiego przytuliska na trasie SANDOMIERZ-KIELCE. Jeśli nikt się nie znajdzie Luzia pojedzie z nim autobusem. Może przejeżdża ktoś? Quote
Dorothy Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Przepraszam za szalone OT ale pilnie potrzebujemy pomocy - dla 42 dzieciaków podopiecznych Domu Dziecka w Żywcu oraz Pogotowia Opiekuńczego w Bielsku-Białej chcielibyśmy zrobić coś wyjątkowego ... uda się tylko wspólnie, sami nie damy rady. http://www.dogomania.pl/threads/218558-Miko%C5%82ajki-dla-42-dzieci-z-Domu-Dziecka-potrzebna-pomoc!!!! przepraszam, ale i... zapraszam, zajrzyjcie Quote
Luzia Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 W Sandomierzu same dobre wieści i adopcja za adopcją. Dziś do nowych domów poszły kolejne dwa psiaki! Oby tak dalej :) Beki zabrała starsza pani która trzy dni temu straciła swoją suczkę. Oraz Elbo :) Poza tym w niedzielę zawiozłam z kolegą, Sansę do super domu za Wąchockiem: Mało tego wczoraj odnaleźli się właściciele Labradora, a wszystko dzięki naszej wetce Justynie która skojarzyła psa i podała nam namiary właściciela. Quote
grzenka Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Ale wiadomości:crazyeye::multi:I Elbo poszedł do domu?!!:multi:S-U-P-E-R!:loveu: Quote
Soema Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 grzenka napisał(a):Ale wiadomości:crazyeye::multi:I Elbo poszedł do domu?!!:multi:S-U-P-E-R!:loveu: Tak, pojechał pod Opatów. Pani dzwoniła z jakiegoś innego ogłoszenia. Dobra passa :) Quote
Luzia Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 No to by wychodziło, że to koniec dobrej passy. Dziś nad ranem ktoś przerzucił na teren przytuliska dwa piękne ONki :angryy: Suczkę nazwaliśmy Fiona, jest spokojna i jeszcze wystraszona. Ale z czasem na pewno nabierze pewności siebie. Nie chciałam jej męczyć zaglądaniem do pyszczka więc tak "na oko" dałam jej 5 lat. Quote
Recommended Posts