Soema Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Właśnie paskudnie wychodzi na zdjęciach... a jest taka cudowna... i delikatna i kochana.. Quote
Luzia Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Soema napisał(a):Właśnie paskudnie wychodzi na zdjęciach... a jest taka cudowna... i delikatna i kochana.. Pies do rany przyłóż :) Quote
andzia69 Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 [quote name='Soema']Reportaż o Sandomierzu w Faktach http://www.tvn24.pl/28377,1680129,0,1,psi-los,fakty_wiadomosc.html oglądałam:) ładnie sie w tv prezentujesz:):) mam nadzieje, że dacie radę - teraz i tak nie mają wyjscia tylko muszą kombinować co wymyślić, bo schron w Dyminach na razie i tak nie przyjmie nawet jednego psiaczka - a chcemy to jak najdłużej utrzymać w mocy ze względu na nosówkę - oczywiscie nie wiem czy sie uda...no ale stajemy na rzęsach i uszach:) a im dłużej nie będą przyjmować to iine k..sy z rad miejskich i wsiowych muszą kombinować, ze moze jednak jakieś małe schroniska czy przytuliska by się przydały...przynajmniej na to liczę:( Quote
marysia55 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Zaglądam na wątek, pamiętam o nim ... tylko żal że nic się nie dzieje dobrego pomimo, że tyle osób z sercem do psów tutaj weszło i próbuje pomóc. Wygląda na to, że biurokracja i bezduszność sa ponad wszystkim. Quote
Soema Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 [quote name='andzia69']oglądałam:) ładnie sie w tv prezentujesz:):) ( :grins: 25minut gadania o potrzebach, wspaniałych psach ludziach, itd.. a tu 6 sekund i takie zdanie :) [quote name='marysia55']Zaglądam na wątek, pamiętam o nim ... tylko żal że nic się nie dzieje dobrego pomimo, że tyle osób z sercem do psów tutaj weszło i próbuje pomóc. Wygląda na to, że biurokracja i bezduszność sa ponad wszystkim. Marysiu damy radę. Ja w to bardzo wierzę. Kto jak nie my? Powiem Wam, że po tym reportażu jest super pozytywny oddźwięk! Dziś kilka osób nas odwiedziło, dostaliśmy puszki z karmą dla psiaków, 2 psiaki poszły do domu. Ludzie z Białej Podlaski(!), ale jechali do Krakowa. Wczoraj oglądali tv i dziś do nas przyjechali. Sąsiedzi niektórzy z nami rozmawiali, że to nie tak do końca i w ogóle.. Męczący dzień, ale raczej pozytywny. Żeby nie smęcić powstawiam trochę zdjęć naszych cudów :):) Na początek kilka fot Mysi :loveu: bardzo się sunia otworzyła. Dziś trochę pobiegała za piłką :) Quote
Soema Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Mysi - Calineczki cd. Pchełka też biegała za piłką.. albo za Myszką :hmmmm: Quote
Soema Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Taka jestem poważna ;) Rośnie Pchełka jak na drożdżach :) Quote
Soema Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Od jakiegoś czasu mamy nowe psy, to są dwie siostry. W środę miały sterylki. Jakoś po nich w ogóle nie widać :p:razz: Oszołomek number 1 :loveu: mina - bezcenna :grins: jej kubraczek poszedł się.....:roll: :evil_lol::evil_lol: Quote
Soema Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Noooo... i żeby nie było tylko tak miło i przyjemnie... dziś pierwszy raz od śmierci Czarnulki beczałam w przytulu.. Pękłam. Przywieziono nam szczeniaka, sunie. Sparaliżowana.. Kobity.... dawno nie widziałam tak rozkosznego, kochanego szczeniorka.. Jak się boi, albo coś jej nie pasi robi tak: Czyż nie jest cudna?! tu już w drodze na RTG.. została z naszym drugim psiakiem, tez po wypadku na noc w lecznicy w Stalowej Woli, bo tylko tam mają rtg ( do Tarnobrzega nie zdążyliśmy) jutro może będzie wiadomo co to dokładnie jest.. najprawdopodobniej stary uraz. Quote
anetek100 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 zaraz obejrzę fotki i relacje ale teraz wstawię allegro: http://allegro.pl/pchelka-cudny-szczeniak-szuka-domu-szczenie-i1298923138.html http://allegro.pl/nana-jak-chart-czeka-na-dom-pies-psy-i1298924031.html pozostałe będę sukcesywnie wstawiać Quote
Ania102 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Cudne te wasze sandomierskie bidy. Szczeniorek mnie urzekł. Biedactwo. Jaki jest obecny stan przytuliska? Quote
Soema Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Ania102 napisał(a):Cudne te wasze sandomierskie bidy. Szczeniorek mnie urzekł. Biedactwo. Jaki jest obecny stan przytuliska? Jeśli o psiaki... 48 chyba. Czekamy na rozwój wydarzeń, co z nami dalej... Quote
Ania102 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Soema a byliście ostatnio w tv, bo mama mi wspomniała ale nie znała szczegółów Quote
Soema Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 [quote name='Ania102']Soema a byliście ostatnio w tv, bo mama mi wspomniała ale nie znała szczegółów Tak, tu jest reportaż http://www.tvn24.pl/28377,1680129,0,1,psi-los,fakty_wiadomosc.html czekamy na spotkanie z władzami,zrobimy wszystko żeby wyegzekwować godne warunki dla tych naszych Gamoni :) Quote
anetek100 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 to ja trzymam kciuki...tyle daliście im ciepła i bezpieczeństwa i miałoby to byc zaprzepaszczone????:(:(:(:(dzieki Wam mają schronienie, mają szanse na dom..a tekst typu nie mamy nic przeciwko psom, ale przeszkadza szczeniakie czy coś takiego ehhhh porażka...ludzie grzeją sie w ciepłych domach a te psy nie mają swojego....ściskam Was mocniutko:) Quote
Soema Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='anetek100']to ja trzymam kciuki...tyle daliście im ciepła i bezpieczeństwa i miałoby to byc zaprzepaszczone????:(:(:(:(dzieki Wam mają schronienie, mają szanse na dom..a tekst typu nie mamy nic przeciwko psom, ale przeszkadza szczeniakie czy coś takiego ehhhh porażka...ludzie grzeją sie w ciepłych domach a te psy nie mają swojego....ściskam Was mocniutko:) Ehh.. ale było kilka osób z sąsiedztwa też, które zapewniały że aż tak im to nie przeszkadza i nas podziwiają i wspierają.. Póki nie mam konkretów nic nie będę pisała. Pokażę Wam nasze cuda ;) Myszka/Calineczka jest debeściak :loveu: tu stadni sępimy holenderskie kabanosiki ;) Quote
jogi Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 ładne tam macie psiaki i widac, że zadbane. A jak idą adopcje? Quote
Soema Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 jogi napisał(a):ładne tam macie psiaki i widac, że zadbane. A jak idą adopcje? W tym roku do domów poszło 80 psów, plus kilkanaście które wróciły po powodzi do właścicieli. Po programie w tv w sobotę poszły dwa. W tamtym tygodniu poszło chyba 5 i tyle samo doszło.. Wczoraj wieczorem, przypadkiem pojechaliśmy na cmentarz.. bo zgubiliśmy od znicza "czapeczkę" i znalazłam... Aresa... Ponad tydzień temu poszedł do domu. Póki co nie kontaktowaliśmy się z właścicielami. Czekamy na ich ruch. Obym się myliła.... Quote
jogi Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Soema napisał(a): Wczoraj wieczorem, przypadkiem pojechaliśmy na cmentarz.. bo zgubiliśmy od znicza "czapeczkę" i znalazłam... Aresa... Ponad tydzień temu poszedł do domu. Póki co nie kontaktowaliśmy się z właścicielami. Czekamy na ich ruch. Obym się myliła.... O żesz, A jeśli się nie odezwą, to co wtedy? Quote
Soema Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 jogi napisał(a):O żesz, A jeśli się nie odezwą, to co wtedy? Zrobimy nalot poadopcyjny. W umowie jest zapis, że do 14 dni można psa oddać do nas.. Zobaczymy. Szczerze mówiąc nie wiem, czy cokolwiek możemy imm zrobić. Będę to konsultować.. ale wczoraj nie chciałabym ich spotkać na swoje drodze..:shake: Quote
wellington Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Soema napisał(a):Szczerze mówiąc nie wiem, czy cokolwiek możemy imm zrobić. Nie wiesz ? Podpowiem ci na ucho :angryy: Quote
Soema Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Właśnie dostałam telefon.. mamy w przytulisku 5 nowych suczek.. jakaś kobieta zmarła i zostały u niej w domu. Chyba nasza 'prezes' je przywiozła.. Póki co zdjęć brak. Załamka. Jedna sunia u nas ma cieczkę, wariacje na całego, psy świrują.. dostała blokadę. Oby nie pociągnęła za sobą kolejnych suk, bo będzie niewesoło. Quote
Soema Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Wątek Molly. http://www.dogomania.pl/threads/195822-Po%C5%82amane-wycie%C5%84czone-psie-dziecko-potrzebne-wsparcie-rady-SANDOMIERZ?p=15670516#post15670516 Quote
agusiazet Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Niestety nie wezmę Calineczki vel Myszki na DT, coś mi się stało w nogę i nie bardzo mogę chodzić, przepraszam za zawiedzione nadzieje bardzo przepraszam:( Quote
Recommended Posts