Jump to content
Dogomania

Likwidacja przytuliska w Sandomierzu - DT, DS na cito! BARDZO PROSIMY O POMOC!

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Reportaż o Sandomierzu w Faktach
http://www.tvn24.pl/28377,1680129,0,1,psi-los,fakty_wiadomosc.html

oglądałam:) ładnie sie w tv prezentujesz:):)

mam nadzieje, że dacie radę - teraz i tak nie mają wyjscia tylko muszą kombinować co wymyślić, bo schron w Dyminach na razie i tak nie przyjmie nawet jednego psiaczka - a chcemy to jak najdłużej utrzymać w mocy ze względu na nosówkę - oczywiscie nie wiem czy sie uda...no ale stajemy na rzęsach i uszach:) a im dłużej nie będą przyjmować to iine k..sy z rad miejskich i wsiowych muszą kombinować, ze moze jednak jakieś małe schroniska czy przytuliska by się przydały...przynajmniej na to liczę:(

Posted

Zaglądam na wątek, pamiętam o nim ... tylko żal że nic się nie dzieje dobrego pomimo, że tyle osób z sercem do psów tutaj weszło i próbuje pomóc. Wygląda na to, że biurokracja i bezduszność sa ponad wszystkim.

Posted

[quote name='andzia69']oglądałam:) ładnie sie w tv prezentujesz:):)
(
:grins: 25minut gadania o potrzebach, wspaniałych psach ludziach, itd.. a tu 6 sekund i takie zdanie :)
[quote name='marysia55']Zaglądam na wątek, pamiętam o nim ... tylko żal że nic się nie dzieje dobrego pomimo, że tyle osób z sercem do psów tutaj weszło i próbuje pomóc. Wygląda na to, że biurokracja i bezduszność sa ponad wszystkim.

Marysiu damy radę. Ja w to bardzo wierzę. Kto jak nie my?

Powiem Wam, że po tym reportażu jest super pozytywny oddźwięk!
Dziś kilka osób nas odwiedziło, dostaliśmy puszki z karmą dla psiaków, 2 psiaki poszły do domu. Ludzie z Białej Podlaski(!), ale jechali do Krakowa. Wczoraj oglądali tv i dziś do nas przyjechali.
Sąsiedzi niektórzy z nami rozmawiali, że to nie tak do końca i w ogóle..
Męczący dzień, ale raczej pozytywny.

Żeby nie smęcić powstawiam trochę zdjęć naszych cudów :):)

Na początek kilka fot Mysi :loveu: bardzo się sunia otworzyła.

Dziś trochę pobiegała za piłką :)

Posted

Od jakiegoś czasu mamy nowe psy, to są dwie siostry. W środę miały sterylki. Jakoś po nich w ogóle nie widać :p:razz:

Oszołomek number 1 :loveu:

mina - bezcenna :grins:

jej kubraczek poszedł się.....:roll:

:evil_lol::evil_lol:

Posted

Noooo... i żeby nie było tylko tak miło i przyjemnie... dziś pierwszy raz od śmierci Czarnulki beczałam w przytulu.. Pękłam.
Przywieziono nam szczeniaka, sunie. Sparaliżowana.. Kobity.... dawno nie widziałam tak rozkosznego, kochanego szczeniorka..
Jak się boi, albo coś jej nie pasi robi tak:

Czyż nie jest cudna?!
tu już w drodze na RTG..

została z naszym drugim psiakiem, tez po wypadku na noc w lecznicy w Stalowej Woli, bo tylko tam mają rtg ( do Tarnobrzega nie zdążyliśmy)
jutro może będzie wiadomo co to dokładnie jest.. najprawdopodobniej stary uraz.

Posted

Ania102 napisał(a):
Cudne te wasze sandomierskie bidy. Szczeniorek mnie urzekł. Biedactwo.
Jaki jest obecny stan przytuliska?

Jeśli o psiaki... 48 chyba.
Czekamy na rozwój wydarzeń, co z nami dalej...

Posted

to ja trzymam kciuki...tyle daliście im ciepła i bezpieczeństwa i miałoby to byc zaprzepaszczone????:(:(:(:(dzieki Wam mają schronienie, mają szanse na dom..a tekst typu nie mamy nic przeciwko psom, ale przeszkadza szczeniakie czy coś takiego ehhhh porażka...ludzie grzeją sie w ciepłych domach a te psy nie mają swojego....ściskam Was mocniutko:)

Posted

[quote name='anetek100']to ja trzymam kciuki...tyle daliście im ciepła i bezpieczeństwa i miałoby to byc zaprzepaszczone????:(:(:(:(dzieki Wam mają schronienie, mają szanse na dom..a tekst typu nie mamy nic przeciwko psom, ale przeszkadza szczeniakie czy coś takiego ehhhh porażka...ludzie grzeją sie w ciepłych domach a te psy nie mają swojego....ściskam Was mocniutko:)
Ehh.. ale było kilka osób z sąsiedztwa też, które zapewniały że aż tak im to nie przeszkadza i nas podziwiają i wspierają..

Póki nie mam konkretów nic nie będę pisała.
Pokażę Wam nasze cuda ;)

Myszka/Calineczka jest debeściak :loveu:

tu stadni sępimy holenderskie kabanosiki ;)

Posted

jogi napisał(a):
ładne tam macie psiaki i widac, że zadbane. A jak idą adopcje?

W tym roku do domów poszło 80 psów, plus kilkanaście które wróciły po powodzi do właścicieli.
Po programie w tv w sobotę poszły dwa. W tamtym tygodniu poszło chyba 5 i tyle samo doszło..

Wczoraj wieczorem, przypadkiem pojechaliśmy na cmentarz.. bo zgubiliśmy od znicza "czapeczkę" i znalazłam... Aresa...
Ponad tydzień temu poszedł do domu. Póki co nie kontaktowaliśmy się z właścicielami. Czekamy na ich ruch. Obym się myliła....

Posted

Soema napisał(a):

Wczoraj wieczorem, przypadkiem pojechaliśmy na cmentarz.. bo zgubiliśmy od znicza "czapeczkę" i znalazłam... Aresa...
Ponad tydzień temu poszedł do domu. Póki co nie kontaktowaliśmy się z właścicielami. Czekamy na ich ruch. Obym się myliła....

O żesz,
A jeśli się nie odezwą, to co wtedy?

Posted

jogi napisał(a):
O żesz,
A jeśli się nie odezwą, to co wtedy?

Zrobimy nalot poadopcyjny. W umowie jest zapis, że do 14 dni można psa oddać do nas.. Zobaczymy. Szczerze mówiąc nie wiem, czy cokolwiek możemy imm zrobić. Będę to konsultować.. ale wczoraj nie chciałabym ich spotkać na swoje drodze..:shake:

Posted

Właśnie dostałam telefon.. mamy w przytulisku 5 nowych suczek.. jakaś kobieta zmarła i zostały u niej w domu.
Chyba nasza 'prezes' je przywiozła.. Póki co zdjęć brak. Załamka.
Jedna sunia u nas ma cieczkę, wariacje na całego, psy świrują.. dostała blokadę. Oby nie pociągnęła za sobą kolejnych suk, bo będzie niewesoło.