Soema Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Finetta napisał(a):U mnie nie blokuje, ale na stronie wirtualne adopcje tekst "nachodzi na siebie" - jest nieczytelny. To jest dopiero początek jej funkcjonowania, sporo błędów jeszcze jest, ale strona śmiga i będzie pomału nanosić poprawki. Bardzo dziękujemy Betel za pomoc!:loveu: Wczoraj byli u nas goście z Holandii. Genialni, wspaniali, niesamowici ludzie. Zwiedzili przytulisko... przy nich pani dokarmiająca przy szkole (od której mieliśmy dostać teren) przywiozła dwa małe psy, bo tam są kopane, notorycznie wypuszczane itd. Kolejne 5 musimy również zabrać jak najszybciej. Ktoś wie gdzie?:( Trzeba na wczoraj budować kojce... czekam na pieniądze z programu pomocowego, żeby zakupić budy.. Słoma czeka. Juri, Astrid, Miranda i Mirka, byli pod wrażeniem tego co zobaczyli, w jakich my warunkach funkcjonujemy, jakie mamy wspaniałe, wesołe psy, mimo wszystko. Jak będzie u nich na stronie aktualizacja, to wstawię link. Będzie razem poruszali niebo i ziemię, żeby władze/miasto znalazło nam nowy, godny teren. Quote
Soema Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Dziś do Krakowa jechałam... TIRem :grins: zapakowałam się z maluchami,które pojechały do DT u Kenny :Rose: http://www.dogomania.pl/threads/194408-Sandomierskie-maluchy-bezpieczne-dzi%C4%99ki-Kenny!-Grzej%C4%85-swoje-dupki-i-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w!/page4 i przyjechała też cudowna Zuzia. Rodzina przyjechała po nią z Mysłowic :) w weekend autobusem do Warszawy jedzie Azja, stamtąd zabierze ją rodzina z Gdyni :) Quote
ageralion Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 A i strona nie wchodzi wogole :( Strasznie trzymam kciuki za nowy teren dla Was :thumbs: Quote
Soema Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 ageralion napisał(a):A i strona nie wchodzi wogole :( Strasznie trzymam kciuki za nowy teren dla Was :thumbs: Freehost ma problemy...:shake: Doszły nam 3 kolejne psiaki..... w sobotę przyjadą 2 kolejne :( :( może uda mi się porobić zdjęcia. Ludzi mało, a masa robota przed nami. Quote
Soema Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 agusiazet napisał(a):Zapisuję, nawet nie wiedziałam, że u Was tyle pięknych piesków! Moja tyczasowa Milusia pojechała wczoraj do wspaniałego domu, jeśli uda mi się wybłagać u męża zgodę na kolejnego tymczasa dam znać. Ale najwcześniej będzie to na początku listopada 3, 4 listopad. Mogę ew. przyjąć małą suczkę, młodą, może być szczeniak, która jest łagodna, dogaduje się z innymi psami i lubi dzieci, mam 7 - letnią córkę. Tylko suczka i tylko mała, bo mój pies cierpi na manię wielkości i nie gustuje w psach większych od siebie! Musi być adopcyjna, tzn. nie staruszka, bo moja oferta jest wyłącznie tymczasowa, pies pod żadnym pozorem nie może u nas zostać! Tymczas jest bezpłatny, jedynie to psa trzeba mi dowieść do Mielca i mile widziana pomoc w jego ogłaszaniu:) Będę zabiegać o zgodę męża! Agusia, czy propozycja nadal aktualna? Jak rozmowy z TŻ? Myszka bardzo marznie... zresztą coraz mniej fajnie jest, bo zimno..:shake: Quote
Luzia Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 To z racji zaistniałej sytuacji ja się przypomnę ;) Do Sandomierza mam bliziutko Quote
Soema Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Luzia&Funia napisał(a):To z racji zaistniałej sytuacji ja się przypomnę ;) Do Sandomierza mam bliziutko Tak, pamiętam i miałam do Ciebie dzwonić? Chcesz nas odwiedzić w sobotę? Most powinien być otwarty. Quote
agusiazet Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Soema napisał(a):Agusia, czy propozycja nadal aktualna? Jak rozmowy z TŻ? Myszka bardzo marznie... zresztą coraz mniej fajnie jest, bo zimno..:shake: Na razie nic, moja tymczaska niezbyt się spisuje w DT, wiec nie wiem czy nie wróci, stąd nie deklaruję żadnych przyjęć kolejnych - trzymam miejsce jakby co dla Mili! Z mężem nie rozmawiałam, będzie dopiero za tydzień w domu, jego odpowiedź prawie zawsze brzmi nie - tylko na Milę zgodził się bez problemu, nie wiem dlaczego! Odezwę się po 3 listopada! Quote
agusiazet Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Soema napisał(a):Agusia, czy propozycja nadal aktualna? Jak rozmowy z TŻ? Myszka bardzo marznie... zresztą coraz mniej fajnie jest, bo zimno..:shake: Na razie trudno mi odpowiedzieć, bo wydana przeze mnie na DT Milka niezbyt się spisuje i nie wiem, czy nie wróci! Jej nowa Pani bardzo by tego nie chciała, ale wszystko się może zdarzyć! Stąd trzymam miejsce dla Milki jeszcze przez jakiś czas! Co do męża - to on zawsze mówi nie, jedynie na Milkę powiedział rób jak chcesz! Dam znać po 3 listopada jak się sytuacja rozwinęła. A Myszka jest naprawdę cudna. Jak u niej z czystością? Lubi dzieci? Może na teraz zafundowałabym jej jakiś kubraczek, żeby biedulka nie marzła chociaż? Quote
Soema Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Ja nie wiem jak z czystością, bo ona jest w przytulisku :) ciężko to zweryfikować. Nie jest agresywna, radosna, bardzo przyjazna i cuuudna. Kubraczki u nas sunie uwielbiają niszczyć. :shake: Quote
Soema Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Zapraszam do akcji . pod patronatem Stowarzyszenia ;) Psu na budę zima idzie coraz zimniej, a po powodzi jest wszędzie strasznie.. obraz jak po wojnie. Quote
Soema Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Dziś do domu poszła Kama Gwiazdka nasza kochana, w przytulisku była ponad rok. I poszła Zula jamnik Pepik/Felek - to Kuba, znaleźli się właściciele :multi: na dniach mają go odebrać. Quote
marysia55 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='Dzika_Figa']super... mój antywirus stwierdził, że ta strona jest niebezpieczna... i ją zablokował dla mojeo bezpieczeństwa.... słów brak mnie również strona nie wchodzi :shake: [quote name='Soema']Zapraszam do akcji . pod patronatem Stowarzyszenia ;) Psu na budę zima idzie coraz zimniej, a po powodzi jest wszędzie strasznie.. obraz jak po wojnie. nigdy jeszcze nie robiłam bazarku :shake: chociaż mówią , że kiedyś musi być ten pierwszy raz :oops:. Mam parę rzeczy, które by się nadawały na bazarek, więc może w końcu podejmę to wyzwanie :lol: Bazarek " na psa budę" :cool3: Quote
agusiazet Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 A czy Myszka jest wysterylizowana? Zbliża się dzień rozmowy z mężem i zbieram argumenty na tak:) Quote
marysia55 Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 agusiazet napisał(a):A czy Myszka jest wysterylizowana? Zbliża się dzień rozmowy z mężem i zbieram argumenty na tak:) agusia:loveu: jako kobieta powinna wiedzieć, że nie argumentami przekonuje się mężczyznę :diabloti: Quote
wellington Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 [quote name='Soema'] Wczoraj byli u nas goście z Holandii. Genialni, wspaniali, niesamowici ludzie. Juri, Astrid, Miranda i Mirka, byli pod wrażeniem tego co zobaczyli, w jakich my warunkach funkcjonujemy, jakie mamy wspaniałe, wesołe psy, mimo wszystko. No, jak juz Miranda, Jury, Astrid porusza niebo i ziemie to mysle ze nie potrzebujesz sie niczego obawiac . Oni na Wegrzech, na Cyprze, w Hiszpanii, w Krotoszynie, w Dyminach , w Gaju, w Przyborowku, w Ruscu narazie pomagali, to Sandomierz tez jeszcze zmieszcza pod swoje skrzydla. http://www.jmvr.org/pageID_8543571.html Quote
Soema Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='marysia55']mnie również strona nie wchodzi :shake: nigdy jeszcze nie robiłam bazarku :shake: chociaż mówią , że kiedyś musi być ten pierwszy raz :oops:. Mam parę rzeczy, które by się nadawały na bazarek, więc może w końcu podejmę to wyzwanie :lol: Bazarek " na psa budę" :cool3: Byłoby super :) dziękuję. [quote name='agusiazet']A czy Myszka jest wysterylizowana? Zbliża się dzień rozmowy z mężem i zbieram argumenty na tak:) Tak została ciachnięta w tamtym tygodniu, zaktualizuję. [quote name='wellington']No, jak juz Miranda, Jury, Astrid porusza niebo i ziemie to mysle ze nie potrzebujesz sie niczego obawiac . Oni na Wegrzech, na Cyprze, w Hiszpanii, w Krotoszynie, w Dyminach , w Gaju, w Przyborowku, w Ruscu narazie pomagali, to Sandomierz tez jeszcze zmieszcza pod swoje skrzydla. http://www.jmvr.org/pageID_8543571.html Tak pomagają na szeroką skalę ;) i bardzo dużo znowu dla nas robią - czysto bezinteresownie ;) Dziś poszło pismo do burmistrza z Fundacji Światowe Schroniska.. Jest mega nagonka u nas w Sandomierzu na nasze przytulisku. Nie wiem - "kiełbasa wyborcza" czy co? Niedługo będzie kontrola Inspekcji u nas... Quote
eve-w Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 a do Was dlaczego się czepiają?? że krat na niebiesko nie macie pomalowanych? ! i ze prowadzicie porządek w ewidencji?? Quote
Soema Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 eve-w napisał(a):a do Was dlaczego się czepiają?? że krat na niebiesko nie macie pomalowanych? ! i ze prowadzicie porządek w ewidencji?? Tego jeszcze nie wiem :) się dowiemy niedługo.. ale szczepione caaaałe towarzystwo, zadbane, nakarmione, szczęśliwe. Sterylki n bieżąco, dziś zawiozłam dwie wariatki na ciachanie. Nie wiem, kto nasyła kontrolę, ale wiem że duużo osób jest za nami wbrew pozorom. Za co dziękujemy. Quote
malagos Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Pewnie, ze jesteśmy, choćby tylko z daleka. Ale wspieramy duchowo :) Quote
Soema Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Niestety.... Zuzia wraca z adopcji :( od tygodnia prawie nic nie je, na spacery nie chce wychodzić, boi się ludzi.. Załatwia się tylko w domu, całymi dniami siedzi za drzwiami. Nic nie rusza :shake: :( cholera. Quote
emilia2280 Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Biedne dziecko, z domu do schronu. Gdyby mieli serce to by já zostawili jeszcze troche. Quote
Soema Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 Reportaż o Sandomierzu w Faktach http://www.tvn24.pl/28377,1680129,0,1,psi-los,fakty_wiadomosc.html Quote
Luzia Posted October 29, 2010 Author Posted October 29, 2010 Nana zdecydowanie ma coś z Collie krótkowłosego :razz: Piękna jest, na zdjęciach nie widać nawet połowy jej uroku :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts