Jump to content
Dogomania

Likwidacja przytuliska w Sandomierzu - DT, DS na cito! BARDZO PROSIMY O POMOC!

Recommended Posts

Posted

Finetta napisał(a):
U mnie nie blokuje,
ale na stronie wirtualne adopcje tekst "nachodzi na siebie" - jest nieczytelny.

To jest dopiero początek jej funkcjonowania, sporo błędów jeszcze jest, ale strona śmiga i będzie pomału nanosić poprawki.
Bardzo dziękujemy Betel za pomoc!:loveu:

Wczoraj byli u nas goście z Holandii. Genialni, wspaniali, niesamowici ludzie.
Zwiedzili przytulisko... przy nich pani dokarmiająca przy szkole (od której mieliśmy dostać teren) przywiozła dwa małe psy, bo tam są kopane, notorycznie wypuszczane itd. Kolejne 5 musimy również zabrać jak najszybciej. Ktoś wie gdzie?:(

Trzeba na wczoraj budować kojce... czekam na pieniądze z programu pomocowego, żeby zakupić budy.. Słoma czeka.

Juri, Astrid, Miranda i Mirka, byli pod wrażeniem tego co zobaczyli, w jakich my warunkach funkcjonujemy, jakie mamy wspaniałe, wesołe psy, mimo wszystko.
Jak będzie u nich na stronie aktualizacja, to wstawię link. Będzie razem poruszali niebo i ziemię, żeby władze/miasto znalazło nam nowy, godny teren.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś do Krakowa jechałam... TIRem :grins:
zapakowałam się z maluchami,które pojechały do DT u Kenny :Rose:
http://www.dogomania.pl/threads/194408-Sandomierskie-maluchy-bezpieczne-dzi%C4%99ki-Kenny!-Grzej%C4%85-swoje-dupki-i-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w!/page4

i przyjechała też cudowna Zuzia.
Rodzina przyjechała po nią z Mysłowic :)

w weekend autobusem do Warszawy jedzie Azja, stamtąd zabierze ją rodzina z Gdyni :)

Posted

ageralion napisał(a):
A i strona nie wchodzi wogole :(

Strasznie trzymam kciuki za nowy teren dla Was :thumbs:

Freehost ma problemy...:shake:

Doszły nam 3 kolejne psiaki..... w sobotę przyjadą 2 kolejne :( :(
może uda mi się porobić zdjęcia. Ludzi mało, a masa robota przed nami.

Posted

agusiazet napisał(a):
Zapisuję, nawet nie wiedziałam, że u Was tyle pięknych piesków! Moja tyczasowa Milusia pojechała wczoraj do wspaniałego domu, jeśli uda mi się wybłagać u męża zgodę na kolejnego tymczasa dam znać. Ale najwcześniej będzie to na początku listopada 3, 4 listopad. Mogę ew. przyjąć małą suczkę, młodą, może być szczeniak, która jest łagodna, dogaduje się z innymi psami i lubi dzieci, mam 7 - letnią córkę. Tylko suczka i tylko mała, bo mój pies cierpi na manię wielkości i nie gustuje w psach większych od siebie! Musi być adopcyjna, tzn. nie staruszka, bo moja oferta jest wyłącznie tymczasowa, pies pod żadnym pozorem nie może u nas zostać! Tymczas jest bezpłatny, jedynie to psa trzeba mi dowieść do Mielca i mile widziana pomoc w jego ogłaszaniu:) Będę zabiegać o zgodę męża!

Agusia, czy propozycja nadal aktualna? Jak rozmowy z TŻ? Myszka bardzo marznie... zresztą coraz mniej fajnie jest, bo zimno..:shake:

Posted

Luzia&Funia napisał(a):
To z racji zaistniałej sytuacji ja się przypomnę ;)
Do Sandomierza mam bliziutko

Tak, pamiętam i miałam do Ciebie dzwonić? Chcesz nas odwiedzić w sobotę?
Most powinien być otwarty.

Posted

Soema napisał(a):
Agusia, czy propozycja nadal aktualna? Jak rozmowy z TŻ? Myszka bardzo marznie... zresztą coraz mniej fajnie jest, bo zimno..:shake:

Na razie nic, moja tymczaska niezbyt się spisuje w DT, wiec nie wiem czy nie wróci, stąd nie deklaruję żadnych przyjęć kolejnych - trzymam miejsce jakby co dla Mili! Z mężem nie rozmawiałam, będzie dopiero za tydzień w domu, jego odpowiedź prawie zawsze brzmi nie - tylko na Milę zgodził się bez problemu, nie wiem dlaczego! Odezwę się po 3 listopada!

Posted

Soema napisał(a):

Na razie trudno mi odpowiedzieć, bo wydana przeze mnie na DT Milka niezbyt się spisuje i nie wiem, czy nie wróci! Jej nowa Pani bardzo by tego nie chciała, ale wszystko się może zdarzyć! Stąd trzymam miejsce dla Milki jeszcze przez jakiś czas! Co do męża - to on zawsze mówi nie, jedynie na Milkę powiedział rób jak chcesz! Dam znać po 3 listopada jak się sytuacja rozwinęła. A Myszka jest naprawdę cudna. Jak u niej z czystością? Lubi dzieci? Może na teraz zafundowałabym jej jakiś kubraczek, żeby biedulka nie marzła chociaż?

Posted

Ja nie wiem jak z czystością, bo ona jest w przytulisku :) ciężko to zweryfikować. Nie jest agresywna, radosna, bardzo przyjazna i cuuudna.
Kubraczki u nas sunie uwielbiają niszczyć. :shake:

Posted

Dziś do domu poszła Kama

Gwiazdka nasza kochana, w przytulisku była ponad rok.

I poszła Zula

jamnik Pepik/Felek - to Kuba, znaleźli się właściciele :multi: na dniach mają go odebrać.

Posted

[quote name='Dzika_Figa']super... mój antywirus stwierdził, że ta strona jest niebezpieczna... i ją zablokował dla mojeo bezpieczeństwa.... słów brak mnie również strona nie wchodzi :shake:
[quote name='Soema']Zapraszam do akcji . pod patronatem Stowarzyszenia ;)
Psu na budę
zima idzie coraz zimniej, a po powodzi jest wszędzie strasznie.. obraz jak po wojnie. nigdy jeszcze nie robiłam bazarku :shake: chociaż mówią , że kiedyś musi być ten pierwszy raz :oops:.
Mam parę rzeczy, które by się nadawały na bazarek, więc może w końcu podejmę to wyzwanie :lol: Bazarek " na psa budę" :cool3:

Posted

agusiazet napisał(a):
A czy Myszka jest wysterylizowana? Zbliża się dzień rozmowy z mężem i zbieram argumenty na tak:)
agusia:loveu: jako kobieta powinna wiedzieć, że nie argumentami przekonuje się mężczyznę :diabloti:

Posted

[quote name='Soema']
Wczoraj byli u nas goście z Holandii. Genialni, wspaniali, niesamowici ludzie.

Juri, Astrid, Miranda i Mirka, byli pod wrażeniem tego co zobaczyli, w jakich my warunkach funkcjonujemy, jakie mamy wspaniałe, wesołe psy, mimo wszystko.

No, jak juz Miranda, Jury, Astrid porusza niebo i ziemie to mysle ze nie potrzebujesz sie niczego obawiac . Oni na Wegrzech, na Cyprze, w Hiszpanii, w Krotoszynie, w Dyminach , w Gaju, w Przyborowku, w Ruscu narazie pomagali, to Sandomierz tez jeszcze zmieszcza pod swoje skrzydla.
http://www.jmvr.org/pageID_8543571.html

Posted

[quote name='marysia55']mnie również strona nie wchodzi :shake:
nigdy jeszcze nie robiłam bazarku :shake: chociaż mówią , że kiedyś musi być ten pierwszy raz :oops:.
Mam parę rzeczy, które by się nadawały na bazarek, więc może w końcu podejmę to wyzwanie :lol: Bazarek " na psa budę" :cool3:
Byłoby super :) dziękuję.
[quote name='agusiazet']A czy Myszka jest wysterylizowana? Zbliża się dzień rozmowy z mężem i zbieram argumenty na tak:)
Tak została ciachnięta w tamtym tygodniu, zaktualizuję.
[quote name='wellington']No, jak juz Miranda, Jury, Astrid porusza niebo i ziemie to mysle ze nie potrzebujesz sie niczego obawiac . Oni na Wegrzech, na Cyprze, w Hiszpanii, w Krotoszynie, w Dyminach , w Gaju, w Przyborowku, w Ruscu narazie pomagali, to Sandomierz tez jeszcze zmieszcza pod swoje skrzydla.
http://www.jmvr.org/pageID_8543571.html
Tak pomagają na szeroką skalę ;) i bardzo dużo znowu dla nas robią - czysto bezinteresownie ;) Dziś poszło pismo do burmistrza z Fundacji Światowe Schroniska..
Jest mega nagonka u nas w Sandomierzu na nasze przytulisku. Nie wiem - "kiełbasa wyborcza" czy co?
Niedługo będzie kontrola Inspekcji u nas...

Posted

eve-w napisał(a):
a do Was dlaczego się czepiają?? że krat na niebiesko nie macie pomalowanych? ! i ze prowadzicie porządek w ewidencji??

Tego jeszcze nie wiem :)
się dowiemy niedługo.. ale szczepione caaaałe towarzystwo, zadbane, nakarmione, szczęśliwe. Sterylki n bieżąco, dziś zawiozłam dwie wariatki na ciachanie.
Nie wiem, kto nasyła kontrolę, ale wiem że duużo osób jest za nami wbrew pozorom. Za co dziękujemy.

Posted

Niestety.... Zuzia wraca z adopcji :(
od tygodnia prawie nic nie je, na spacery nie chce wychodzić, boi się ludzi.. Załatwia się tylko w domu, całymi dniami siedzi za drzwiami. Nic nie rusza :shake: :(
cholera.