Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ania z poznania napisał(a):
Wesolutka Awia w ślicznym fartuszku jedzie do domu :)!!!

Bo jedzie do domu???:)

Bało się suczydło,że znowu zostanie sama...

Posted

Niunia jest jeszcze obolała, zieje, ale bardzo radosna :) Siedzi mi teraz na kolanach, co jest bardzo miłe, bo nie kombinuje ze zdjęciem fartuszka ;]
uciekam póki co, jakieś fotki i relację obszerniejszą zdam jutro, bo...od godziny szukam kluczyków od samochodu i wcale nie zapowiada się, że je znajdę ;]

Posted

emhokr napisał(a):
Niunia jest jeszcze obolała, zieje, ale bardzo radosna :) Siedzi mi teraz na kolanach, co jest bardzo miłe, bo nie kombinuje ze zdjęciem fartuszka ;]
uciekam póki co, jakieś fotki i relację obszerniejszą zdam jutro, bo...od godziny szukam kluczyków od samochodu i wcale nie zapowiada się, że je znajdę ;]

zajrzyj do stacyjki samochodu ;)albo na posłanie psiaków

dobrze że Niunia już z wami

Posted

znalazłam ;]
po 3 godzinach... Awia swoim szanownym tyłeczkiem, siedząc na fotelu, wepchnęła je pomiędzy poduchę a oparcie ;]

a propo Awii...
i jak się Wam podoba??

tu mi zwiała, nie zdążyłąm obroży założyć, jak mi tylko śmignęła między nogami ;] ja jej nie pozwalam biegać, ale ona i tak ma swoje własne zdanie...cóż, jakby niewiele mnie ono interesuje, polata za tydzień czy dwa :) inna sprawa, że nie ma dla niej drzwi nie do otwarcia...
po wizycie kontrolnej..hmm..goi się na niej jak na psie :eviltong: nie ma żadnej bolesności!!! ziała, co wzięłam za objawy bólu..a ona po prostu czuje się źle w fartuchu! trochę ją ogranicza i nie czuje sie w 100% pewnie, bo kombinacjom nie ma końca ;] tak uważa doktor...wymacał ją, nawet nie zareagowała (w sumie ne dziwne - zajeta była całowaniem centralnie w usta...a jak tu wcelować, kiedy człek się wierci?) jest dziś bez tabletek przeciwbólowych i nic! oczywiście leki mam na podorędziu, ale na razie doktor jej nie kazał dawać - chyba, ze będzie bolało... nie pokłada się, nie skamle... szybko dojdzie do siebie :multi:

i jeszcze taki jeden, Rudy :razz:

na wojnie ;)

i my na wojnie...zdobywaliśmy armatę :) udało nam się :)

Posted

emhokr napisał(a):
oj tam ;) nic nadzwyczajnego :)
cuszków i proces tuczenia :)

taaak, nic nadzwyczajnego? to skąd się biorą takie Saszki i Awie????:roll:

Tuczyć nie!!! ja swoja utuczyłam i wiem co to znaczy dla boksera dźwiganie sadełka:shake:

Posted

tuczyć w pozytywnym znaczeniu tego słowa :) Sashka jest utuczony w sam raz :)
Awia jest za chuda, kręgosłup wystaje, żeberka... ze szczeniakami w środku ważyła 29 kg. teraz waży mniej. zależy mi na tym, żeby przypominała psa... ruch plus micha równa się forma i mięśnie :) a z niej jest taka iskra, że ruch to nie będzie problem :)

ja bym wolała, żeby takich Awii i Rudych Rydzów nie było, mając w pamięci ich historie... gdyby było tak, że po prostu mają od początku do końca dobrze - to byłoby idealnie... niestety, tak nie jest, wiec jeśli bierzemy taką sierotkę, to nie tylko musi mieć dobrze...trzeba zrekompensować złe przeżycia takiemu psu...one na to zasługują, są jak dzieci. ufne, oddane..i cierpią w milczeniu, więc tym bardziej trzeba o nie dbać, zasłużyć na ich zaufanie i miłość...

Posted

Sasha i Awia w końcu postanowili wstać ;] Rudy dokonuje porannych ablucji za pomocą jęzora, Awia na niego patrzy jak na psychicznego ;]
Psiska śpią oddzielnie, Awia może i by chciała się pointegrować z Sashą, ale on jakoś takiej potrzeby nie czuje. Zarąbałą mu legowisko, na czym wyszedł lepiej, bo Awia nie kombinuje z jego ogromnym materacem ;] Rydz puszcza ją do miski z wodą pierwszą, jedzą w osobnych pomieszczeniach.

Awia waży 25 kg po zabiegu, zapomniałam wczoraj napisać. Teraz stara się pozbyć gustownego wdzianka ;] Najlepsze są sciany i grzejniki ;]
Czuje się dobrze, dostałąm antybiotyki na 5 dni i umówiłam sie z moim doktorem psio-końskim na zdjęcie szwów na 28.06 :)

Sashka bojowy na rekonstrukcji :)

i najnowszy trend mody dla suczek :eviltong: modna w tym sezonie zieleń wspaniale kontrastuje z wielkimi oczami i pręgowaną maścią! :diabloti:

Posted

miałąm być markietanką, zostałam lansjerem i nie żałuję :D a Sashka będzie miał chustę w kolorach pułku :D

Awia jest niemożliwa :cool3: to diabełek, który tak struga wariata, że brak słów!!! samochód mogłabym jej na budę przerobić... nie wolno samochodu otwierać, bo jest w nim pierwsza. dziś chciałam w nim posprzątać...mhm...zapomnij, Ewelinko :p co otworzyłam drzwi - Awiator na chama się pcha do srodka...a nie wpuśćcie jej - opiera się i patrzy przez okno skomląc jak bity pies... jakoś dałam radę... wyprosiłam dziewuchę...i co? bitą godzinę siedziała w gotowości płacząc, ilekroć zobaczyła człowieka na horyzoncie :p płakała i tylko patrzyła na autko, dając znać, że ona tam chce... inne olewa, tylko białe punto :p jak wyszła z lecznicy to Tomek nie mógł nadążyć, uwieszony smyczy, bo "Lejdi" obrała azymut... i wiedziała, że tylko ten konkretny ;) Sasha na nią patrzy jak na nienormalną i jest wybitnie ponadto...myśli sobie - stara, a głupia...ma przy tym minę dość zgorszoną ;p

próby zdejmowania fartucha podejmuje, też ocierając się o auto ukochane... chyba jej kupię rozbite, samą obudowę, nawet bez drzwi :D

jako, że pada, a ja z Warszawy późno wróciłam, konie mają wolne. a psy pogardziły dworem - siedzimy w stajni, cielaki znowu na wyro zaprosiłam :oops: wiedzą, że w domu na wyro nie wchodzimy, za to w stajni - jak najbardziej ;p

Posted

Kurcze..... dziewczyny, Awia mieszkała jako bezdomny pies we wraku rozbitego samochodu zanim ją SM odłowiła i przywiozła do przytuliska.... SM skontaktowali się z ludźmi, którzy uczestniczyli w wypadku ale to nie był ich pies.......