karusiap Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Hehe kobitka. Dzis mi zrobila awanture,ze inne psy ida pierwsze;) Panstwo jutro przyjada odwiedzic Zabke. Ja niestety nie dam rady byc przy tym, bo rozwalilam dzis auto wracajac z hotelu,ale mam nadzieje,ze weekend Zabulec spedzi juz w swoim domku! Quote
fizia Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Taaak? jest taka szansa, ze w weekend juz pojedzie? Ależ by było cudnie! Strasznie bym chciała kiedyś zobaczyć zdjęcie Żabki zadowolonej, szczęśliwej, uśmiechniętej w swoim, ciepłym Domu, na kanapie, na czyichś kolanach :) Kurcze a z tym autem to współczuję... Quote
karusiap Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 No ja mysle,ze nie mam jej co dluzej trzymac. Uwazam,ze jest gotowa do adopcji.Do madrych,odpowiedzialnych osob. A wszystko wskazuje na to,ze wlasnie takich znalazla.Sam fakt,ze rozumieja potrzebe przyjechania do Zabki ponownie,by nie byli jej calkiem obcy.... Quote
fizia Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Trzymam kciuki!!! Też uważam, że już czas na prawdziwe, domowe życie dla Żabki kurcze ale jak to w życiu, radość z jednej Żabki, a właśnie dostałam niefajną wiadomość ze schroniska, że w sylwestra została wyrzucona z samochodu maleńka sunia, 4-5 m-cy - też Żabka - i prawdopodobnie została potrącona przez samochód, wygląda na to, że ma wybitą tylną nogę z miednicy i potrzebna jest operacja. W schronisku nie ma szans na diagnoze i operację, nie ma pieniędzy, nie ma też DT - eghh ale rozsyłam małą Może już niedługo obu Żabkom się poszczęści http://www.facebook.com/photo.php?fbid=117840838289714&set=a.117840778289720.20112.100001913967138 Quote
fizia Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 wygląda na to, ze już sie udało tej malutkiej. Ma jechać w czwartek na bezpłatny DT do Truskawy :) ma mieć RTG łapki i zobaczymy co będzie zapraszam na Jej wątek http://www.dogomania.pl/threads/199987-Maleńka-*ŻABCIA*-(4-5-m-cy)-wyrzucona-z-auta-w-sylwestra-kontuzja-łapki.-POMOCY!!! Quote
wojtuś Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 karusiap napisał(a):No ja mysle,ze nie mam jej co dluzej trzymac. Uwazam,ze jest gotowa do adopcji.Do madrych,odpowiedzialnych osob. A wszystko wskazuje na to,ze wlasnie takich znalazla.Sam fakt,ze rozumieja potrzebe przyjechania do Zabki ponownie,by nie byli jej calkiem obcy.... Super, że nowi Państwo wykazują się taką odpowiedzialnością i zrozumieniem dla Żabki :) Też trzymam kciuki za nowy domek :) Fiziu i "Twoja" Żabka u Truskawy jest piękna, trzymam też za wyzdrowienie jej łapki. Quote
fizia Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Mam nadzieję, że dzisiaj Żabka pokaże się z dobrej strony i jeszcze bardziej rozkocha w sobie Gości. Quote
karusiap Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 druga siostrzyczka:) Zabka jeszcze chyba nie wierzy w swoje szczescie.Jest czujna,boi sie usnac spokojnie.Na spacerku bardzo grzeczna:) Quote
karusiap Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Mam dla Was kochani prezent:cool3: Zabula od dzis w nowym domku!!!Domek idealny,cudowny i kochany,bardzo prozwierzecy:loveu::loveu::loveu:Zaba dogaduje sie pieknie z sunia i kotkami:)A jest ich pare;) Chodzi od kolanek do kolanek i na raczkach oraz tylko po kanapach:) kocham Cie ciociu Ago:loveu: siostrzyczka:) Quote
karusiap Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 posty skacza.Ale Zaba sie duza wydaje na zdjeciach:) Quote
Limba Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Sledziłam wątek Zabki, ogromnie się cieszę, że ma cudowny dom! Bardzo dużo dla niej zrobiły osoby, które z wielką cierpliwością próbowały ją złapać i w końcu im się to udało, gratuluję, coś wiem na ten temat - jak trudno jest złapać bezdomne zwierzę, żeby mu pomóc! Quote
karusiap Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Dziekujemy:) Z mniej przyjemnych spraw,Zabka ma oplacony pobyt w hoteliku do konca listopada. Zostal grudzien i te 12 dni stycznia....ale jak w domku,to musi juz to jakos pojsc:) Quote
wojtuś Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='fizia']Mam nadzieję, że dzisiaj Żabka pokaże się z dobrej strony i jeszcze bardziej rozkocha w sobie Gości. I rozkochała :loveu: Domek cudny, to wielkie szczęście dla Żabki:loveu: Fizia buziak jeszcze raz za złapanie Żabki pod tym garażem:loveu: Karusia dzięki za miejsce w hoteliku u Pana Tomka i wiadomości o Żabce:loveu: I Wam Kochani obecni na wątku:loveu::loveu::loveu: A naszej Żabce to już tylko szczęścia u Państwa życzę:loveu: Quote
Ulka18 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ostrzezenie! Moze juz znacie Pania Kasie z Wadowic, jesli nie ostrzegam przed nia, zeby zaden pies tam nie trafil. Podobno miala spaniela z krakowskiego azylu. Potem suczke z Orzechowcow, teraz poluje na kolejna sunie, tym razem z Mielca. Na watku jest podany czesciowo nr telefonu. http://www.dogomania.pl/threads/198386-Malutka-Nutka-z-łańcucha-w-typie-JACK-RUSSEL-TERRIER-szuka-domku...?p=16098625#post16098625 Quote
fizia Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 [quote name='fizia']Ależ by było cudnie! Strasznie bym chciała kiedyś zobaczyć zdjęcie Żabki zadowolonej, szczęśliwej, uśmiechniętej w swoim, ciepłym Domu, na kanapie, na czyichś kolanach :) . No i się doczekałam!! :) :) :) Dawno mnie nic tak nie ucieszyło!! Żabciu kochana - doczekałaś się wreszcie!!! Widac, jaka szczęśliwa i uśmiechnięta. O takim Domku marzyliśmy prawda? :) Wielkie podziękowania dla Wszystkich, dzięki którym możemy teraz się tak cieszyć!!!! Boję się, że o kimś zapomnę - Karusiap, Jagienka, Agamika, Wojtuś, Kenny, Wtatara, Sugarr - uściski dla Was!!!! Quote
kasia_86 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 strasznie się cieszę :) ogromnie się raduję, gdy jakiemus psiaczkowi uda się pomóc, ąż czuję ciepło na serduchu :) Quote
Kenny Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 zobaczyłam zdjęcie na facebooku i zwariowałam :D :D :D cudownie !!! ale piękne zakończenie ! ha ha :D Quote
coronaaj Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 kasia_86 napisał(a):strasznie się cieszę :) ogromnie się raduję, gdy jakiemus psiaczkowi uda się pomóc, ąż czuję ciepło na serduchu :) dzisiaj same dobre wiesci...ciesze sie!!!! Quote
fizia Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 A ja dzisiaj co chwilę wracam do tych zdjęć Żabki i ciagle się uśmiecham :) Quote
karusiap Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 wiesci wiesci wiesci:multi: U Zabki wszytsko dobrze.Jamnisia zajela sie nia jak dzieckiem. Uczy Zabke jak powinna sie w jej ocenie zachowywac. Na spacerze razem obszczekuja namolnych psich kolegow. Popoludnia Zabka i Tyhe spedzaja przytulone do pana przed telewizorem. Poczatkowo Zabka bala sie wychodzic an spacer. Cala chodzila jak galareta, mimo tego,ze pierwsza ubierana do wyjscia byla jamniczka. Teraz juz wie,ze wroci do domu i zachowuje sie normalnie. Ladnie je, spi z kotami na fotelu i zaanektowala sobie kocia zabawke-pajacyka, do przytulania. Dzisiaj pierwszy raz zwierzaki zostaly same w domu. Zamknelam drzwi pod ktorymi satal Zabka (chciala isc ze mna) zeszlam na polpietro i slysze jak skuczy. Nie najeczala sie jednak bo jamniczka szczeknela dwa razy i nastala cisza. Jamnisia karci ja poszczekujac specyficznie kiedy trzeba, a zabka karnie slucha. Jest kochana. Suczki zgraly sie, co nas bardzo cieszy , uklady z kotami tez sa nienaganne. Zabka bardzo sie stara." :loveu::loveu: Quote
Recommended Posts