Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie klatki potrzebne sa na już!
Okazuje się , że jak dobrze pójdzie (będą klatki) to własciwie w ciągu tygodnia psy zostaną rozwieziona ale wszystko rozbija się o klatki ...

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ania W napisał(a):
Nie klatki potrzebne sa na już!
Okazuje się , że jak dobrze pójdzie (będą klatki) to własciwie w ciągu tygodnia psy zostaną rozwieziona ale wszystko rozbija się o klatki ...

Dobra, rozejrzę się

Posted

Mam jedną klatkę pożyczoną od dobrych ludzi. Sorry, że tak późno, ale dopiero z tym majdanem wróciłem do domu. Klatka jest duża, chyba 1,5 m na 1,5 m. Mam nadzieję, że się przyda. Co teraz z nią? Ale ciężka jest...

Posted

Osiolek napisał(a):
Paulinaaa, jestes ZUCH DZIEWCZYNA!!!!!!

Zmysl - chyba pora wziac sobie obrazek jakiegos psa w potrzebie, a nie obywatelki szwedzkiej ;-)

Późno jest, a ja z tą klatką się mordowałem więc słabo kojarzę. Proszę o bliższe wyjaśnienia.

Posted

Zmysł napisał(a):
Późno jest, a ja z tą klatką się mordowałem więc słabo kojarzę. Proszę o bliższe wyjaśnienia.

Zmysł , myśle ze dostales juz maila z wyjasnienieniami- ale jakby co piesek ze zdjecia ma juz domek.
A propoklatek , nie wiem , ale u nas w wegrwoie , chyba bedzie o nie trudno.
Ale zobaczymy.
W sobote racezj bede w wegrowie, wiec jakby co , prosze o kontakt ze mna , moze sie na cos przydam.
Pozdrawiam wszystkich zaangazownych w sprawy wegrowiakow- trzymam kciuki za powodzenie calej akcji

Posted

[quote name='Edyta_D_R']Zmysł , myśle ze dostales juz maila z wyjasnienieniami- ale jakby co piesek ze zdjecia ma juz domek.

Nic nie dostałem, nic nie wiem. Nikt Zmysła o niczym nie zawiadamia, nikt Zmysłowi niczego nie wyjaśnia, nikt Zmysła nie zaprasza. Zmysł nie jest nikomu potrzebny:bigcry:

Posted

Zmysł jakiś dołek?
Jesteś nam bardzo potrzebny i naprawdę doceniamy to co robisz!:multi:

Myślę, że dzisiaj będzie już wiadomo dokładnie co i jak z transportem psów.Sprawa cały czas się klaruje bo logistycznie nie jest to łatwe.
Zmysł a tę klatkę da się wsadzić do średniego samochodu?

A to jest specjalne info dla Zmysła

Węgrowiacy ŻELEK, ŻELKA, MISIA I MALINKA stali się szczęśliwymi obywatelami Szwecji. Razem z nimi pojechała Salsa i Aza.
Salsa już śpi w łóżku:loveu: Malinka ma adoratora:cool3: Misia i Aza też się maja dobrze w nowych domach.Misia mieszka chyba z 3 biszonami (bichon frise). Żelek i Żelka też ok. Żelek teraz to Nisse i podobno jego opiekunowie są nim zachwyceni.

Edyta jak tylko będe znała szczegóły , dam znać.

Posted

[quote name='Ania W']A to jest specjalne info dla Zmysła

Węgrowiacy ŻELEK, ŻELKA, MISIA I MALINKA stali się szczęśliwymi obywatelami Szwecji. Razem z nimi pojechała Salsa i Aza.
Salsa już śpi w łóżku:loveu: Malinka ma adoratora:cool3: Misia i Aza też się maja dobrze w nowych domach.Misia mieszka chyba z 3 biszonami (bichon frise). Żelek i Żelka też ok. Żelek teraz to Nisse i podobno jego opiekunowie są nim zachwyceni.

Hurra, hurra, hurra. Trudno uwierzyć w takie szczęście. Żelek był moim wirtualnym adopcyjnym synkiem, wybrałem go, bo jakoś nie wierzyłem, że znajdzie domek. Hurra, hurra. Teraz wybiorę innego pieska do zdjęcia i miesięcznych wpłat, może też przyniosę szczęście.Hurra!!!

Posted

Zmysł a tę klatkę da się wsadzić do średniego samochodu?

Nie rozkładałem jej, ale wydaje mi się, że jest spora. Spróbuję ją rozłożyć i wymierzyć, ale boję się, że potrzebny byłby większy transport.

Posted

Wy też nie możecie edytować postów?

Ja prawdopodobnie załatwię transport na sobotę. Będzie to taki "traczek" czyli samochód można powiedzieć półdostawczy. Być może, że jeszcze udałoby się załatwić jakiś osobowy, jeśli jest taka potrzeba.

Posted

Tak, faktycznie z edycją jest problem..
Na razie poczekaj z transportem na sobotę.Tzn. wstępnie może uda się zabrać wszystkie psy do soboty ale pewne to będzie dopiero wtedy, kiedy ostatni pies opuści Węgrów. Na razie ustalenia ida sprawnie.
Gdyby jednak jakies psy zostały to może ze dwa, trzy osobowe wystarczą.
Niestety nic jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć na 100% i to napięcie mnie wykańcza!
Codo wątku Żelków to mam nadzieję że przeniesiemy go do działu "już w nowym domu" i wieści będą się tam pojawiały ;-)
Dzisiaj dostałam jeszcze maila od Pii . Kontaktowała się z nią nowa pani Azy. Aza na początku w nocy wstawała i kładła przednie łapy na łóżku tej osoby a gdy ta się odwracała Aza merdała ogonem i patrzyła jakby chciała powiedzieć " To ty naprawdę jesteś moją nową rodziną? " i kładła się spać. Robiła to kilka razy w nocy. Aż się wzruszyłam!
Malinka pojechała na wczasy w góry :-)
Mam obiecane dalsze wieści.

Posted

enia napisał(a):
Ale naszym Węgrowiakom sie trafiło za tą wielką wodą!!!!!!! Haniu dzięki!!!!:Rose:

Komu dziękujesz? Bo chciałbym się ewentualnie dołączyć

Posted

Hania to Osiolek :-)
Ona zciągnęła dwie organizacje szwedzkie "prozwierzęce" najpierw do Węgrowa , a teraz współpracują one z emir. Miejmy nadzieje, że będzie to długa i owocna współpraca. Pierwsze owoce już mamy w postaci pomocy materialnej(przyjachał cały samochód darów) ale i tych adopcji.
Hania ostatnio też prowadziła rozmowy z Węgrowem w sprawie likwidacji schroniska. Takie negocjacje wymagają nerwów jak postronków, więc jestem pełna uznania i szacunku!

Posted

Zmysł napisał(a):
Komu dziękujesz? Bo chciałbym się ewentualnie dołączyć

Zmysł ja dziekuje Osiołkowi czyli Hani to Ona sprowadzila wielką pomoc dla Wegrowa , karme , dary rzeczowe,nowe cieple budy itp. Dzieki Hani te psy nie byly glodne i nie zamarzały zimą. A teraz maja super domy w Szwecji, mam nadzieje , że jeszcze kilka psiaków z Węgrowa też tam trafi.:lol:

Posted

enia napisał(a):
Zmysł ja dziekuje Osiołkowi czyli Hani to Ona sprowadzila wielką pomoc dla Wegrowa , karme , dary rzeczowe,nowe cieple budy itp. Dzieki Hani te psy nie byly glodne i nie zamarzały zimą. A teraz maja super domy w Szwecji, mam nadzieje , że jeszcze kilka psiaków z Węgrowa też tam trafi.:lol:

W takim razie Haniu :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: :Rose: