Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olga132 napisał(a):
no tera ma się nazywać Lusia - ale juz napisałam do Krysi z prośbą o zmianę.Dziś będę uzupełniała imiona psów więc dodam jej w nawiasie Dusia

Zapisałam ja jako LUSIĘ, bo takie imie podał mi p.Zenon B.; zmieniam na DUSIA ( chceta, to mata!) Ona mieszka teraz z Grisza i Semi, bo poprzednio gryzła te małwe sunie.
Smietankowa "szczekaczka" to FRYGA
EMIR

Posted

Mośka napisał(a):
Ufff, Olga, dobrze że się ucieczka Nutki szczęśliwie zakończyla :lol:

Pocieszał mnie troche fakt ze ma identyfikator !!!
to mnie natchneło na pewną akcje która mozemy zorganizować !!!!
otóż - można na stronie EMIR umiescić info: AKCJA IDENTYFIKATOR !!!
zakupimy jakąs ilośc identyfikatorów (jeśli znajdziemy tanie) i psy opuszczajace fundacje beda dostawały identyfikator
co o tym myslimy - albo opcja tańsza - ulotke o koniecznosci zakupienia identyfikatora dla dobra psa
CO WY NA TO ?!
możemy nawet napisac ze to jest nasza inicjatywa

Posted

A któryś z moich..przepraszam naszych.... Okruszków nie wchodziłby w grę ? One szczeniary, ale się nauczą.To znaczy w mieszkaniu już były , problem może być z czystością.
Pepsi to straszna przytulanka a Fanta ciekawska mądralińska. Obydwie kochane! U mnie siusiały na gazetki- prawie zawsze!;-) Teraz mają trochę ponad 4 miesiące...
Czy są jakieś inne wymagania? Rodzina z dziećmi? W jakim wieku pani?
Jak nie one to jest jeszcze Czarla. Potrzyby sygnalizuje. Enia może się wypowie czy zostawała sama.Ona też u niej na tymczasie była.

Posted

paros napisał(a):
A może jest sunia średniej wielkości, wstępnie nauczona życia w mieszkaniu i która zostawalaby sama w domu, bo pani pracuje :roll:

Czarla jest średnio wieksza u mnie zostawała z suką i kotem w mieszkaniu, nie brudziła nic , ale ja mysle ,że ona do ogrodu sie bardziej nadaje bo jest baaaardzo energiczna.:lol:
Chyba, że ktoś ją porządnie wybiega przed byciem samą.

Posted

Olga132 napisał(a):
Paros czy możesz mnie nauczyć wystawiac takie aukje tzn
zdjęcie...potem tekst...potem zdjęcie
bo ja potrafie tylko taką aukcję gdzie zdjęcia sa na samym dole (taka najprostsza aukcja na allegro)

Pewnie, że mogę :lol: Kiedy wstawiasz zdjecia w tekście to za nie nie płacisz :lol: a za zdjęcia na dole (oprócz jednego) trzeba płacić :cool3:

A dziewczyna szuka suni która już zostawałaby w domu i była nauczona czystości. Mieszkałyby obie w małym mieszkanku, dlatego sunia średniej wielkości.

Posted

Paros jeżeli to młoda dziewczyna to może Czarla byłaby dobra ? Młoda, fajna "cywilizowana" suka, większa nie urośnie. A jak jeszcze dziewczyna poświęci jej czas przed i po pracy to będzie pies idealny! W końcu ona wiecznie szczeniakiem nie będzie i jak podrośnie to pewnie trochę się ustatkuje.
Enia zdjęcia może wysłac ;-)
Jest jeszcze śliczna Sierra ale nie wiem jak ona zachowuje się w domu...

Posted

[quote name='Mośka']OLga - no nareszcie ktos poparl moj wygasniety smiercia naturalna watek: AKCJA ADOPCJA z ADRESÓWKA:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43007&page=2&highlight=akcja+adresowka

Podpisuje sie pod zakupem adresowek !:cool3:

chcę ci powiedzieć, że to właśnie twój wątek zainspirował mnie do zakupu adresówki dla moich psów
Ja już obmyslam tekst na strone fundacji i poszukam adresówek...choć nie sa one niestety takie tanie jak wczesniej miałam nadzieję...ale nie poddaje się !!!

Posted

;) towarzystwo wzajemnej adoracji :lol:

Wg mnie nie moga byc te do grawerowania, bo chodzi o to by pies wyszedl z fundacji "zaadresowany". Nawet jak sie nowemu Panstwu adresatka nie wkomponuje, to sobie wymienia na estetyczniejszy model.:evil_lol:
Ale przynajmniej beda mieli poczucie po rozmowie z EMIREM, ze to dyndadlo to nieodzowny element psa :p A o to nam chodzi !

Posted

[quote name='Olga132']Ja już obmyslam tekst na strone fundacji i poszukam adresówek...choć nie sa one niestety takie tanie jak wczesniej miałam nadzieję...ale nie poddaje się !!!
A może wykorzystać identyfikatory do kluczy

Piękne nie są, ale edukacyjną rolę spełnić chyba mogą.

Posted

Olga132 napisał(a):
chcę ci powiedzieć, że to właśnie twój wątek zainspirował mnie do zakupu adresówki dla moich psów
Ja już obmyslam tekst na strone fundacji i poszukam adresówek...choć nie sa one niestety takie tanie jak wczesniej miałam nadzieję...ale nie poddaje się !!!

Wg mnie , adresówka to musi być nieodłączny atrybut psa, który ma właściciela. Sądzę że dla psów opuszczających schronisko, powinna być prosta, tania adresówka z wymiennym wkładem ( taka w stylu TRIXIE - rozkręcana ).
Cena w granicach do max 2 zł za szt., chyba byłaby do przyjęcia?

Posted

a jaka jest cena tego do kluczy? bo te które zaproponował medar nie sa dobre - rozkrecaja się juz nawet po tygodniu może wypaść adres. Ja miałam kilka tych zakreconych i nawet je zaklejałam taśmą, lakierowałam i nic.

Posted

Olga132 napisał(a):
a jaka jest cena tego do kluczy? bo te które zaproponował medar nie sa dobre - rozkrecaja się juz nawet po tygodniu może wypaść adres. Ja miałam kilka tych zakreconych i nawet je zaklejałam taśmą, lakierowałam i nic.

Ja mogę załatwić gratisowo. Tylko czy to będzie dobre?

Posted

Zmysł napisał(a):
Ja mogę załatwić gratisowo. Tylko czy to będzie dobre?

Potem nowy wlasciciel kupi sobie coś we własnym zakresie , chodzi nam o wyrobienie tego nawyku w ludziach. Uświadomienie . Odpowiedzialność.

Posted

Moim zdaniem to będzie rewelacyjne, bo :
a)grawerowane nie może być, bo nie znamy danych nowych właścicieli
b) taki zawieszane serduszka do których w środek karteczkę można włożyć kosztują ok. 15 zł Za DROGO
c) zakręcane – tanie ale się szybku psują
d) identyfikator do kluczu –TANI, NIE ODKRECA SIĘ, DANE MOŻNA WPISAC SAMEMU

rewelka

NA POCZĄTEK WYSTARCZY NAM 20-30 SZT

Posted

Faktem jest, ze te rozkręcane są do bani. Mialam kilka i moje zdanie jest identyczne jak Olgi.

Co do tych zawieszek na klucze - mam mieszane uczucia. Przy duzym psie jakos to sobie wyobrazam, ale przy małym to bedzie przeszkadzac (to raczej spore jest) i nowi wlasciciele pierwsze co zrobia w domu - to odczepią to...

Ale z drugiej strony - na razie lepsze to niż nic. Ale podstawą jest by przy oddawaniu psiaka do adopcji zaznaczyc: "ADRESÓWKA jest nieodłącznym elementem psa. Mogą sobie Państwo wymienić na ładniejszy model, ale
proszę pamiętać, że pies musi być ZAWSZE oznakowany". Miejmy nadzieję, że to stworzy poczucie obowiązku ;)

Posted

Mośka napisał(a):
Co do tych zawieszek na klucze - mam mieszane uczucia. Przy duzym psie jakos to sobie wyobrazam, ale przy małym to bedzie przeszkadzac (to raczej spore jest) i nowi wlasciciele pierwsze co zrobia w domu - to odczepią to...

Pedigree ma tego typu adresówki i są malutkie, podjadę do sklepu i kupię 10-15 sztuk. to dla maluchów będą małe.

Posted

A ja mam taką zakręcana adresówke ( znaczy sunia ma);) prawie 4 lata i nigdy się sama nie odkręcila, może to od firmy zależy?

Posted

Ciemny - ja tylko wyraziłam swoje zdanie :roll:

w sumie chodzi nam o propagowanie samej idei, a takie adresowki pedigree to pewnie generuja spore koszty...