Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Paula95 napisał(a):
Czy on jest takim leniuchem, że na wszystkich zdjęciach śpi, albo wyleguje się na swoim posłaniu?;>

Tak, dokładnie tak :P Ciągle leży, śpi albo robi przeróżne wygibasy w legowisku :P
No i oczywiście chętnie okupuje kuchnię, kiedy słyszy dzwoniące naczynia, zwłaszcza swoje miski :P
Na dworze teraz (mam na myśli wysokie temperatury) szybko się męczy, ale gdy zobaczy innego psa lub jeżyka (!), to wstępują w niego młodzieńcze pokłady energii ;)
Generalnie jednak - Rico to leniuch i śpioch :D

Posted

Ja to myślałam, że on trochę się "ożywił" a zrobił się jeszcze większy leniuch niż w schronisku. :) Ale się nie dziwię, jak ma takie mięciutkie legowisko, to trzeba korzystać. :)

Posted

Paula95 napisał(a):
Ja to myślałam, że on trochę się "ożywił" a zrobił się jeszcze większy leniuch niż w schronisku. :) Ale się nie dziwię, jak ma takie mięciutkie legowisko, to trzeba korzystać. :)

Kiedy mu się kotka nie spodoba, wówczas się ożywia ;)
Albo kiedy...hehe...kiedy zrobi kupę na dworze, a jest spuszczone ze smyczy - wtedy również się ożywia i biegać zaczyna ;D

Posted

Paula95 napisał(a):
No to chociaż kiedyś. :) A kotki nadal nie toleruje?

W pełni nie. Zmienny jest wobec Margo'.
A ostatnio to już w ogóle nie potrafi jej zaakceptować. Często na nią warczy, szczeka, a czasem nawet goni za nią z wyszczerzonymi zębami (tymi nielicznymi ;)).

Posted

Jestem pewna na 99%, że nie ugryzłby jej. On ją tylko straszy, ponieważ sam się jej boi. Często ma ją bardzo blisko siebie i spokojnie mógłby zaatakować, ale on ewidentnie chce ją tylko wystraszyć. Utwierdzam się w przekonaniu, że ona jest dla niego zbyt ruchliwa i właśnie to go przerasta. Jest ok, generalnie. Rico, co prawda, bywa nieco nudny z tym warczeniem na nią, no, ale trudno - to się już raczej nie zmieni. Najważniejsze (wiem, że się powtarzam) jest to, że nie robią sobie krzywdy :)

Posted

KatarzynaJanik napisał(a):
Najważniejsze (wiem, że się powtarzam) jest to, że nie robią sobie krzywdy :)
To najważniejsze. :) Ale fajnie byłoby ich zobaczyć razem śpiących.

Posted

Paula95 napisał(a):
To najważniejsze. :) Ale fajnie byłoby ich zobaczyć razem śpiących.

Ale masz zachcianki ;-)
Ricuś Wspaniały jest cudowny :-)