Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paula95 napisał(a):
To obawiam się, że na marzeniach się skończy. ;p

HAHAHA! :P No, raczej nie mamy na co liczyć :P
Gdzieś po drodze zdarzyło im się leżeć razem (dodałam zdjęcie), ale to tylko dlatego, że Rico na pościel wgramolił się jako ostatni :P
No i niezbyt przytulaśni byli wówczas ;) Ale co tam, jest ok :)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Księciunio fajerwerków w Sylwestra się nie bał, ale burzy od dwóch dni boi się na tyle, że nawet na łóżko (a zaznaczyć trzeba, że dotychczas leżący na podłodze materac jakiś czas temu wymieniałm na dosyć wysoką sofę) wskakuje (!), co by się schować np. pod poduszkę.

P.S. Bez obaw - zeskakiwać mu samemu nie pozwalam - znoszę go.

Edited by KatarzynaJanik
Posted

Tak, jak obstawiam od początku - Rico kotkę jedynie straszy.
Właśnie ją "dorwał". Przechodziła obok jego legowiska. Skoczył do niej z zębami. Kotka zamarła w bezruchu. Mógł ją śmiało ugryźć.
A on? Zatrzymał się przed nią w tym samym momencie i odszedł zwyczajnie. On ją jedynie straszy, nie zrobi jej krzywdy :)
To kochany, mądry i posłuszny psiak :) <3

Posted

Zrobił rodeo u weterynarza, wierzgał "jak koń", zerwał z siebie kaganiec (!), żalił się bardzo, szczekał i piszczał...
Ale jest już "odwścieczony", dostał ładną zawieszkę na dowód szczepienia oraz smakołyki w nagrodę za to, że...tak wariował ;)
Waży 12,5 kg, pani weterynarz powiedziała, że bardzo ładnie wygląda :)
Kupiłam witaminy, żeby psinkom możliwie najmniej do pełni zdrowia brakowało (chociaż obecnie zupełnie nic im nie dolega) ;) Za kilka-kilkanaście dni pójdziemy po tabletki na odrobaczenie oraz preparat zabezpieczający przed kleszczami.

Posted

Jakie w tym roku są zawieszki?:) Bo z moim psiakiem idę niedługo i ciekawa jestem. ;p

Pamiętam te zdjęcia, jak był w Lesznie na wizycie z łapeczką, to był taki grzeczny. Nawet kagańca nie potrzebował,a tu takie cyrki. ;D

Posted

O, takie zawieszki noszą psiaki:

Ja również pamiętam zdjęcia Rica z przeszłości, z lecznicy, na stole - wyglądał na zdziwionego, może jakby zdezorientowanego.
Gwarantuję wam, że dzisiaj dobrze wiedział, co robić, aby uniknąć zastrzyku...tylko nie wiedział, że nie uda mu się go uniknąć :P

• 4 weeks later...
Posted

Nie ma co, Rico "dał mi popalić" tej nocy. Nie spałam niemalże wcale. Zesikał się jakieś...7 razy?
Był na dworze wczoraj ok. 23 (jak zawsze), następnie ok. 5 rano, niedawno ponownie.
I znów się dziwnie kręci po mieszkaniu. Nie wiem, w czym rzecz...

Posted

To nie były jego "nocne kaprysy", które czasem miewa (tak po prostu). Sika cały czas, pomimo spacerów (na których też się załatwia).
Ciągle pije i sika, pije i sika...
Coś jest na rzeczy, niestety. Zatem czeka nas wizyta u weterynarza.

Posted

Nie wyglada to na normalne zachowanie wiec dobrze ze idziecie do weta. Zawsze lepiej wczesniej wiedziec .
Trzymam kciuki zeby chlopak szybko doszedl do siebie i nie sisial po mieszkaniu.