KatarzynaJanik Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='Ingrid44']Rico pewnie wcale sie nie przejal ze wpadl do kaluzy.[/QUOTE] Absolutnie się nie przejął :P Wstał, cały zadowolony, merdał ogonem na prawo-lewo i poszedł obsikać krzaczek :P Wyglądał jak błotny stwór, ale nie ruszyło go to specjalnie :P Quote
Ingrid44 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ale sie usmialam z blotnego stwora:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
Iljova Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 A co tam będzie się błotkiem przejmował ;-) do dla urody takie kąpiele błotne ;-) Quote
KatarzynaJanik Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 On i bez błotnych kąpieli jest piękniś! : D Quote
Ingrid44 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='KatarzynaJanik']On i bez błotnych kąpieli jest piękniś! : D[/QUOTE] Swieta prawda :) Quote
KatarzynaJanik Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Ech, Rico znów zaczął sikać w mieszkaniu... Jakieś 2-3 tygodnie temu wyjechałam na weekend, Mama i Siostra zostały z psami. Sikał wówczas codziennie. Myślałam, że to z tęsknoty może albo może w ten sposób chciał na siebie zwrócić uwagę, bo najwięcej dostaje jej ode mnie, a mnie nie było (co by się sprowadzało po trosze do tęsknoty również). Niestety, po moim powrocie również sikał. Przestał na kilka dni, ale od 2-3 dni znów sika. Przeziębiony raczej nie jest, bo sika zupełnie normalnie (tyle, że w domu). I tak jak na samym początku - sika po tym jak już zje. Nie wiem, dlaczego tak się dzieje, bo już nie sikał w ogóle w mieszkaniu, W OGÓLE... Quote
Iljova Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Jak zobaczyłam że pisałaś na wątku to byłam ciekawa co Rico znowu narobił ... Ricuś jak tak możesz Nic nie przychodzi mi do głowy dlaczego :( Quote
Paula95 Posted March 6, 2012 Author Posted March 6, 2012 Nie mam pojęcia czemu... :( Ech, Rico... Quote
Ingrid44 Posted March 7, 2012 Posted March 7, 2012 Moze to wiekowe u niego. Starsze psiaki czasami tak maja. Quote
KatarzynaJanik Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Ingrid44 napisał(a):Moze to wiekowe u niego. Starsze psiaki czasami tak maja. Biorę to pod uwagę, oczywiście. Jednak z nim to jest tak, że on raz pokaże, że chce nadprogramowo na dwór, a innym razem pójdzie do kuchni, zrobi swoje i już. Dwa lub trzy dni temu obudził mnie w nocy. Wstał około 4, kręcił się po mieszkaniu, wrócił do pokoju i po cichu piszczał mi koło łóżka. Wiedziałam, o co chodzi. Wyszłam z nim i zrobił, co potrzebował. Także to nie jest chyba jeszcze tak, że on już nie potrafi utrzymać, bo chyba jednak jeszcze potrafi. No, nie wiem, nic nie poradzę i tak. Od kilku dni ścielę mu podkłady higieniczne w tym miejscu, gdzie zwykle sika i póki co, robi tylko na nie - tyle dobrze. Dziś zaopatrzę się w kolejną paczkę, bo rano mi zabrakło, niestety. Aha, no i w domu nie podnosi łapy, tylko kuca jak psia dziewczynka, więc zostawia "jedynie" kałużę w jednym miejscu, a nie robi fontanny po lodówce (jego ulubionej :X) czy ścianach lub meblach ;) Quote
Iljova Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 witam wszystkich w dniu dzisiejszym, po długiej przerwie zniknięcia dogo Quote
Paula95 Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Cały czas myślę, czemu może tak robić. Ale nic mi nie przychodzi do głowy. Dobrze, że chociaż tej łapki nie podnosi. :) Quote
Ingrid44 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Ja tez nie ma pojecia dlaczego raz prosi zeby wyjsc a innym razem sika na podloge . Quote
KatarzynaJanik Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Ingrid44 napisał(a):Ja tez nie ma pojecia dlaczego raz prosi zeby wyjsc a innym razem sika na podloge . Właśnie to mnie dziwi. Dwie noce temu zesikał się dwa razy, nie dając znaku. A teraz od dwóch dni jest zupełnie sucho. Chyba nie ma nad czym dumać, tylko należy przyjąć taki stan rzeczy i za nowy wystrój kuchni uznać podkład na podłodze ;) Quote
Ingrid44 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Dobrze ze trafia na ten podklad. Czasami czytalam na innych watkach ze starsze pieski tak robily czesciej w zimie bo byly chyba troche przeziebione , w cieple dni nie sikaly. Quote
KatarzynaJanik Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Dziś było sucho cały dzień :) Zacznę z nim wychodzić cztery razy dziennie na dwór. Quote
KatarzynaJanik Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Rico właśnie szczekał na kogoś we śnie ;) W pewnym momencie się wystraszyłam, że coś niedobrego się z nim dzieje, bo...miał otwarte oczy... (!) Ale spał tak, po prostu. Kiedy podniesionym głosem wymieniłam jego imię - obudził się najzwyczajniej. Kogoś obszczekiwał, bez wątpienia ;) Quote
Paula95 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 Nigdy jeszcze nie widziałam psa szczekającego przez sen. ;p Quote
KatarzynaJanik Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Paula95 napisał(a):Nigdy jeszcze nie widziałam psa szczekającego przez sen. ;p Poważnie nie?! Quote
KatarzynaJanik Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Paula95 napisał(a):Serio mówię.;) Przy najbliższej okazji postaram się nagrać dla Ciebie, jak Rico lub Luna potrafią szaleć we śnie ;) Warczą, szczekają, przebierają łapami (bo biegną ;D) etc. Najlepsze są drgania fafli, kiedy sytuacja we śnie dopiero się rozkręca ;D Quote
Iljova Posted March 19, 2012 Posted March 19, 2012 Masz co obserwować ;-) Oni śpią a Ty patrzysz na przedstawienie ;-) Quote
Paula95 Posted March 19, 2012 Author Posted March 19, 2012 Z niecierpliwością czekam. Mój pies to ma chyba wyjątkowo spokojny sen. :) Quote
Ingrid44 Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Moj piesio tez biega i szczeka we snie. Czasami taki raban robi w nocy ze caly dom pobudzi a on sobie smacznie spi . Najwiecej rabanu robi po spacerze z innymi pieskami . Wtedy glosno warczy , szczeka , macha ogonkiem , pokazuje zeby. Bardzo to smieszne. Pamietam mojego mlodszego brata (duza roznica wieku) jak mial ze 3 latka to tez sie bil we snie , skakal , mowil cos. Pieski sa jak dzieci :) :) :) Quote
Recommended Posts