Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ossa98']ok. to co teraz? Była jakaś propozycja od Protzlav...Jakiś "niecny plan" wybawienia Stefanka z opresji...

...nie, ten plan nie jest zbyt mądry ... ja myślałem aby przenieść Go do katowickiego schroniska ... tutaj mamy wolontariat i można by się nim odpowiednio zająć ... no ale sposób takiego przeniesienia byłby tylko jeden: ktoś musiałby go po prostu wyadoptować z chorzowskiego(?) i oddać do katowickiego ... nic innego póki co nie przychodzi mi do głowy ... <D.>

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witaj Stefciu, widziałam wczoraj twoje zdjęcie na schroniskowej stronie. Smutną miałeś minkę - nie wiesz za co Cię ta niewola spotkała biedaku...

Posted

MOgłabym wykupić Stefanowi ogłoszenia, tylko co napisać? nic o tym psiaku nie wiemy. Jakby był dostęp do niego przez wolontariat, byłaby szansa na zebranie dokładnego wywiadu.

Posted

[quote name='ossa98']MOgłabym wykupić Stefanowi ogłoszenia, tylko co napisać? nic o tym psiaku nie wiemy. Jakby był dostęp do niego przez wolontariat, byłaby szansa na zebranie dokładnego wywiadu.[/QUOTE]

Przeniesienie to chyba dobry pomysł... tylko czy ktoś się tego podejmie?? Qrcze...

Posted

Przeniesienie to chyba dobry pomysł... tylko czy ktoś się tego podejmie?? Qrcze...

No właśnie. Tak sobie o tym myślę i myślę i...Trochę niefajnie zabierać psiaka z jednego schronu, dawać mu na chwile nadzieję i ładować do drugiego schronu. Nie wspomnę, że trzeba byłoby podpisać umowę ze schronem...właściwie fikcyjnie, co kłóci się nieco z moim systemem wartości.
Kurka, sama nie wiem co dalej.
Dziewczyny z katowickiego schronu - poradźcie co nieco.

Posted

[quote name='ossa98']No właśnie. Tak sobie o tym myślę i myślę i...Trochę niefajnie zabierać psiaka z jednego schronu, dawać mu na chwile nadzieję i ładować do drugiego schronu. Nie wspomnę, że trzeba byłoby podpisać umowę ze schronem...właściwie fikcyjnie, co kłóci się nieco z moim systemem wartości.
Kurka, sama nie wiem co dalej.
Dziewczyny z katowickiego schronu - poradźcie co nieco.[/QUOTE]

A jest szansa na ogłaszanie GO gdy jest w tym schronisku, w którym przebywa teraz??

Posted

[quote name='ossa98']Myślę, że ogłosić zawsze można. Tylko nie wiem do kogo mieliby się zgłaszać zainteresowani adopcją. Podawać namiary na schronisko?[/QUOTE]

Podawanie namiarów na schron to nie jest dobry pomysł. Ja tego nigdy nie praktykuje.

Posted

Więc co radzicie? mam jednak pokombinować? że niby chcę adoptować Stefcia a potem oddać do schronu w Katowicach. Najlepiej byłoby, gdyby asystowała mi jakaś wolontariuszka. Nie chciałabym wyjść na barbarzyńcę:shake:

Posted

[quote name='ossa98']Więc co radzicie? mam jednak pokombinować? że niby chcę adoptować Stefcia a potem oddać do schronu w Katowicach. Najlepiej byłoby, gdyby asystowała mi jakaś wolontariuszka. Nie chciałabym wyjść na barbarzyńcę:shake:

... w sumie to był mój pomysł, więc spokojnie mogę CI asystować przy oddawaniu Stefana do naszego katowickiego schronu :) <D.>

p.s. acha, i jestem wolontariuszem, takowi też istnieją :P

Posted

[quote name='ossa98']Więc co radzicie? mam jednak pokombinować? że niby chcę adoptować Stefcia a potem oddać do schronu w Katowicach. Najlepiej byłoby, gdyby asystowała mi jakaś wolontariuszka. Nie chciałabym wyjść na barbarzyńcę:shake:[/QUOTE]

ja Ci tak radzę, masz wtedy większą kontrolę nad psem. Sama mam psa z tego schroniska. Wiem, zę wolontariusze wychodzą z psami na spacery, mają z nimi kontakt,a to bardzo dużo.

Posted

p.s. acha, i jestem wolontariuszem, takowi też istnieją :P

Naprawdę?:evil_lol: No to mnie totalnie zaskoczyłeś. Myślałam, że tylko kobitki takie wrażliwe na cierpienie innych...:evil_lol:
Dziękuję za ofertę pomocy:lol:. Wyślę do Ciebie e-maila na priv i obgadamy jak ta akcja miałaby wyglądać.

Posted

[quote name='ossa98']Naprawdę?:evil_lol: No to mnie totalnie zaskoczyłeś. Myślałam, że tylko kobitki takie wrażliwe na cierpienie innych...:evil_lol:
Dziękuję za ofertę pomocy:lol:. Wyślę do Ciebie e-maila na priv i obgadamy jak ta akcja miałaby wyglądać.

... no, u nas w schronisku katowickim nie ja jeden osobnik płci brzydkiej, ha ha.... <D.>

Posted

Na razie nic. Otrzymałam kilka informacji od jednej z katowickich wolontariuszek - trochę zniechęcających, ale to nie jest temat na oficjalną rozmowę.

Posted

[quote name='ossa98']Na razie nic. Otrzymałam kilka informacji od jednej z katowickich wolontariuszek - trochę zniechęcających, ale to nie jest temat na oficjalną rozmowę.

Informacji na jaki temat? ossa98, proszę o jaśniejsze info na pw ... również działam w katowickim schronisku ... potwierdzę je więc lub im zaprzeczę :)
<D.>

Posted

[quote name='protzlav']Informacji na jaki temat? ossa98, proszę o jaśniejsze info na pw ... również działam w katowickim schronisku ... potwierdzę je więc lub im zaprzeczę :)
<D.>Myślę, że mogę to tu napisać, bo to, co napiszę nie jest żadną tajemnicą. Poza tym to ja jestem tą wolontariuszką, która do ossy98 pisała :).
Oto te informacje:
W Katowicach są lepsze warunki niż w Chorzowie, jest wolontariat, ale u nas nie czipuje się psów. I wolontariat nie obejmuje wszystkich psiaków, a jakąś 1/4 czy 1/3, więc nie ma gwarancji, że ..../pies który trafi do schronu/... zostanie opieką wolontariuszy objęty. Ale na pewno będzie można mu zrobić jakieś zdjęcia, czegoś się o nim dowiedzieć.

I chyba to ta informacja - że nie ma gwarancji, iż pies który trafi do schroniska przejdzie pod skrzydła wolontariuszy - jest dla ossy98 zniechęcająca.

Posted

[quote name='maciaszek']
I chyba to ta informacja - że nie ma gwarancji, iż pies który trafi do schroniska przejdzie pod skrzydła wolontariuszy - jest dla ossy98 zniechęcająca.

... a być może, maciaszku, być może ... <D.>