Jump to content
Dogomania

PSY z plebanii - Gloria, Lori i Iskierka juz w DS:) Mission complete:)

Recommended Posts

• Replies 167
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Poprosiłam Gosię o interwencję u plebana. Dzwoniła do niego i dowiedziała się tyle że małego białego puchatka nie ma w domu, do którego wydał go pleban, bo z tamtą wziął go ktoś inny. Podobno szczeniak trafił do domu i nie ma powodu by martwić się o warunki w jakich przebywa.
Jak tam nie wierze księżulkowi... Jedynie można sprawdzać czy nie ma go na jakimś podwórku w miejscowości, gdzie psiaki przebywały. Można zrobić plakat ze zdjęciem, że zaginął szczeniak, który musi być leczony, bo inaczej nie przeżyje. Do tego obietnica wysokiej nagrody (której nie będzie ;) i telefon kontaktowy. Może dzięki temu ktoś zadzwoni i wskaże miejsce pobytu malucha. Można by było sprawdzić warunki do jakich trafił. Nic więcej nie da się zrobić. No chyba żeby zrobić interwencję przez organizację prozwierzęcą.

Hmmm, a gdyby podejsc incognito pod sklep z pijaczkami i powiedziec ze dajemy 200zl temu co nam powie w którym domu byl bialy szczeniak. Wtedy pojedziemy dalej z koksem. Dam te 200zl jesli zgodzicie sié na taká akcjé.

Jaaga piékne zdjécia malej z córeczká i kyciá tez. Mala jest chyba duzym szczeniakiem, przynajmniej u dziecka wygláda jak ogromny klops ;pp

Posted

savahna napisał(a):
Słodkie zdjątko.A ten kocina to kto, jesli mozna zapytać?:razz:

Kocina to moje kocię brytyjskie do sprzedania, tylko tylu chętnych, że zdążyła już podrosnąć, a po sterylce rozrasta się we wszystkie strony ;).

Teraz super wieści. Iskierka własnie pojechała do wlasnego domu. Mędzie mieszkać w Katowicach Murckach u bardzo sympatycznych ludzi, którzy bez problemu zgodzili się na sterylizację. Swoja poprzednią sunię nie sterylizowali, bo cieczek nie było znac u niej, ale wiedza, że nie u wszystkich tak przebiegaja i nie chcą miec kłopotów.

Łapcie Cioteczki rudaska, bo miejsce na niego czeka.

Posted

Jaaga napisał(a):
Kocina to moje kocię brytyjskie do sprzedania, tylko tylu chętnych, że zdążyła już podrosnąć, a po sterylce rozrasta się we wszystkie strony ;).

Teraz super wieści. Iskierka własnie pojechała do wlasnego domu. Mędzie mieszkać w Katowicach Murckach u bardzo sympatycznych ludzi, którzy bez problemu zgodzili się na sterylizację. Swoja poprzednią sunię nie sterylizowali, bo cieczek nie było znac u niej, ale wiedza, że nie u wszystkich tak przebiegaja i nie chcą miec kłopotów.
Łapcie Cioteczki rudaska, bo miejsce na niego czeka.

Wiedzialam wiedzialam, ze szybko gadzina oposci twe progi. A moze sporobowac Lori juz pooglaszac? Narazie bez sterylki, ale ze zobowiazaniem. Jak sie ktos zgodzi to bedzie jeden koszt mniej. Strasznie wierze w jej urode i urok osobisty;) Bo jak sprawa z nia wyglada? Ile ma lat, co o niej mozna powiedziec, bo ze cudowna jedyna w swoim rodzaju to wiem;)

Posted

Gosiu, Lori jest zgloszona na watku sterylkowym, więc nie trzeba bedzie żebrac o pieniądze na zabieg. Mam zasadę, że zaden dorosły pies ode mnie nie odchodzi płodny. Nie wierzę ludziom aż tak bardzo. Ogłaszać ją można, jesli ktoś będzie zainteresowany to przecież może poczekac z tydzień.

Lori jest młodą suczką, ale wymaga domu z ogrodem i z porządnym ogrodzeniem. Nie potrafi załatwić sie na smyczy( nawet 5 m.), a puszczona luzem ma tendencję do włóczęgostwa. Na smyczy nie załatwiła się prawie 3 doby, wiec nie ma sensu jej przełamywac, bo może się to skończyć zatruciem organizmu toksynami czy innymi problemami zdrowotnymi.
Jak ucieka, to nie daje się złapać, nie reaguje na wołanie. Wraca sama, jak uzna, ze wystarczy. Tylko to jest niebezpieczne w mieście czy w miejscu bardziej ludnym. Zagrożeniem są nie tylko samochody, ale przecież nawet wsiowy duży pies mógłby ją zagryźć w czasie takiej wycieczki.

Posted

agnieszka24 napisał(a):
Poprosiłam Gosię o interwencję u plebana. Dzwoniła do niego i dowiedziała się tyle że małego białego puchatka nie ma w domu, do którego wydał go pleban, bo z tamtą wziął go ktoś inny. Podobno szczeniak trafił do domu i nie ma powodu by martwić się o warunki w jakich przebywa.
Jak tam nie wierze księżulkowi... Jedynie można sprawdzać czy nie ma go na jakimś podwórku w miejscowości, gdzie psiaki przebywały. Można zrobić plakat ze zdjęciem, że zaginął szczeniak, który musi być leczony, bo inaczej nie przeżyje. Do tego obietnica wysokiej nagrody (której nie będzie ;) i telefon kontaktowy. Może dzięki temu ktoś zadzwoni i wskaże miejsce pobytu malucha. Można by było sprawdzić warunki do jakich trafił. Nic więcej nie da się zrobić. No chyba żeby zrobić interwencję przez organizację prozwierzęcą.

czyli ciągle ta sama gadka do wszystkich :roll:

Emilia tam nie ma gdzie zrobić takiej akcji ze sklepem, raz, że na tej wiosze nawet sklepu nie ma :diabloti: a dwa, że wg relacji plebana szczeniaka wydał pośrednikowi z kielc, a owy pan przekazał go w inne ręce do innego miasta/wsi :angryy:

w miejscowości skąd pochodzi rodzinka, na pewno nie ma malucha:shake:

super,że Iskierka już w ds :multi:

Posted

Dobrze, że w swoim domu, bo przyjechała nastepna mamusia z 5 małymi od ewab. To, które zostało odnalezone po dwóch dniach jest w kiepskim stanie, bardzo zagłodzone i nie było w stanie rywalizowac z rodzeństwem o cycusia. mama z 4 pojechała do drugiego mieszkania, a maleńką biedulke dałam do pokoju córek i przystawiam do suni, którą przedwczoraj przywiozła Kinya. Jej szczeniaczki poszły do DS, ale jej jeszcze mleko nie zniknęło.

Czyli w sumie mam 3 mamuśki. To czysty obłęd i anomalia o tej porze roku.

Dziewczyny, spróbujecie złapać rudaska?

Posted

Tylko troche ich sporo, bo jeszcze mam swoje. Jedna po cesarce w nocy.
Nie tylko mam azyl dla samotnych matek, ale i dom spokojnej starości.
Reklama dźwignią handlu, więc wstawię fotkę mojej dokarmianej malusi. Może kogoś akurat urzeknie.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Jaaga bo ja mam Iskierkowe allegro aktywne jeszcze przeciez 6 dni to bym pozamieniala? Tylko daj znac na ktore z tych Twoich podopiecznych. Mozesz na maila podeslac fotki. Moze zmienic na jakies grupowe szczeniakowe, czy ewentualnie ktoremus z doroslych dziadow zrobie. Bo szkoda zeby sie zmarnowalo. Daj znac tylko na ktore stworzenie zmienic to wieczorem zmienie;)

A to male na zdjeciu to scur przecie jest. :evil_lol:

Posted

Gosiu, to może Lori ogłosiłabyś z uwaga, ze zostanie oddana po sterylizacji?

Maluszki od ewab maja 3 tyg., trzecia mamuska będzie ogłaszana przez dziewczyny z Krakowa.

Dziś mam niezłą jazdę. Nie dość, że jestem niewyspana przez nocną cesarke w Zabrzu, to Lori cały czas koncertuje za Iskierka. Szaleje, piszczy i jojczy. Młodsza córka dziś ma urodziny i nie wiem, jak wytrwam do wieczora. Jutro chyba przyjeżdza dzikawa Majka z mojego podpisu.

Posted

No to czad, nie ma co.... A powiedz mi jeszcze Lori narazie nie szczepiona z tego co kojarze, odrobaczona chyba tylko. I ile ona ma lat? Rozumiem, ze inne zwierzyny toleruje, tak?

Posted

Nie zaszczepiona, bo nie ma za co. Teraz jestem w takiej sytuacji finansowej, ze jedynie jedzenie i odrobaczenie mogłam zasponsorować dziewczynom.
Ma może 2-3 lata. Oczywiście do innych zwierząt ok. U nas musi pies być w porządku do innych, bo warunki jak na arce Noego :evil_lol:. Pierwszego dnia startowała do kotów, ale Bastian sprowadził ją do parteru :eviltong:.

Posted

Nie zmienie tego allegro chyba. Szlag mnie od wczoraj trafia...Kuźwa tak mnie to wnerwia ze nie moge. Nie moge zdjec wrzucic, miesza sie dziadostwo i przesuwa...:angryy:

EDIT:
Chyba mi sie udalo. Looknijcie czy u was dziala. I jaaga w wolnej chwili zweryfikuj prosze tresc, bo to moja radosna tworczosc jezd narazie;)
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=1255245811

Nie wiem czy zmieni mi miniaturke Iskierki na Lori, ale jak nie to juz musi zostac. Ja jak edytuje to mam Lori a potem Iskierka. A wlasnie dostalam maila w sprawie Iskierki. Jaaga moge przekierowac do Ciebie, moze jakis inny szczyl sie zalapie? :roll:

Posted

[quote name='Jaaga']Gosiu, ale ja nie mam teraz szczeniaczków do wydania, bo są za małe. Przekaż może maila Agnieszce, która szuka domu jamnikowatym szczeniakom, jadacym do Slaya na DT.
Chodzi o te:

http://www.dogomania.pl/threads/193615-sunia-i-5-SZCZENI%C4%84T-na-ulicy-prosz%C4%85-o-WP%C5%81ATY-JEDNORAZOWE-na-wyjazd-do-DT-i-karm%C4%99!

Podam podam;) Ale za jakies 3-4 tyg to by byly do wydania, prawda? W kazdym razie wyslalam nasz szczeniakowy watek, a teraz dosle jeszcze te od Agi.

Posted

Wystarczy,że sie człowiek zawieruszy na kilka dni a wszędzie zmiany.:razz:Super,że szczylek ma domek. Trzymam kciuki za resztę. A kociak fajny.Wiem,że brytyjczyki to takie legawce raczej i na dwór się nie pchają a mój dachowiec chociaż nigdy wolnochodzący nie był to tylko kombinuje jak tu prysnąć w długą...:evil_lol:

Posted

Lori, malutka sunieczka szuka domu!

A jutro jedziemy na plebanię próbować łapac jej kolegę, rudego psiaka.
Sprawa bardzo trudna, nie wiem czy nam sie uda.

Posted

[quote name='erka']Lori, malutka sunieczka szuka domu!

A jutro jedziemy na plebanię próbować łapac jej kolegę, rudego psiaka.
Sprawa bardzo trudna, nie wiem czy nam sie uda.[/QUOTE]
były dziś niezłe jaja....bo okazało się, że rudy kolega jaj wcale nie ma :diabloti:
pojechałyśmy z onką Rozą jako wabikiem, pewne, ze jak suka ma cieczke to psiak się zainteresuje...zdziwiło nas, że nie wykazywał żadnych większych reakcji..cała zagadka rozwikłała się w momencie kiedy rude postanowiło się wysikać... :evil_lol:
wcześniej oglądałyśmy ją tylko z daleka, zresztą wszyscy włączając w to plebana stanowczo twierdzili, że to chłopak..dziś jak podeszła do nas ciut bliżej przekonałyśmy się, że to suka.
Niestety błędnie założyłyśmy, że ona się nie oddali tak jak wcześniej to robiła z terenu plebani, po kilku próbach schwytania jej zwiała na sąsiednią posesję ..kilka godzin chodziłyśmy po lesie niestety bezskutecznie :shake::shake:

Posted

zmiany, zmianyyyy zmiany...wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie..jeśli za chwilę nie oszalejemy, to będzie dobrze :diabloti:

więcej nie napiszę oprócz tego, że kciuki są potrzebne :cool3:

Posted

Ewelinko, zrobisz rudej rodzince od ewab ogłoszenia :modla:?Już sama nie wiem, ile mam psów :oops:. I chyba wolę nie liczyć. Dzis dojechała Majka z Palucha.

Lori jest na wtorek umówiona na sterylkę. Oby dom szybko znalazł się dla niej. Jutro zrobie zdjęcia, to bardzo prosiłabym o ogłasznie już jej.

Posted

Zmiany rzeczywiście niemałe:cool3:.
Rudy nie dość,że okazał się Rudą, to w dodatku w ciąży:eviltong:.
Jak juz pisała ewelinka_m, do południa kilka godz. bezskutecznego biegania po lesie, w dodatku Ruda dostała dośc sporą dawkę Sedalinu i obawiałysmy się,ze gdzieś zaśnie w lesie , zmarznie.

Po południu dzwoni Iza ,ze poszła jeszcze raz na plebanię i sunia wróciła, że jest trochę jeszce oszołomiona i może uda się ja złapać. Znowu więc telefony ,żeby zorganizowac jakis transport/ to jest nasza pięta Achillesowa:diabloti:/, w koncu udało mi się złapać Bagherę, zadzwoniłam do ewelinki_m,ze jeszcze raz jedziemy .
Za chwile dostaje tel,ze Ruda otrzeźwiała i znowu nie da sie podejść ..., odwołuję akcję, za parę minut tel,ze jednak udało sie ją złapać i znowu wszystko od początku:mad:.
Ale w końcu sie udało, Sedalin rozłożył ją z lekkim:cool3: opóźnieniem i musieliśmy ją zanieśc na rękach do samochodu.

Wszystkie plany oczywiście wzięły w łeb:cool3:. Miałysmy ja dać do poniedziałku na działkę p.Ani, a w poniedziałek miała jechać do Jaagi.
No bo miała przecież byc psem i mieszkać w kojcu z Sonią:diabloti:.

Na działkę nie zawiozłysmy jej , bo nie chciałysmy jej tam zostawiać samej, bo cały czas była pod wpływem Sedalinu, drżała i trochę byłą nieprzytomna, więc gdzie wylądowała?.... oczywiście u pani Ani w mieszakniu:eviltong:.

Do Jaagi tez nie pojedzie , bo po pierwsze nie ma tam miejsca dla suni, no a po drugie jest w ciąży.

Zupełnie nie wiem, co dalej z nią zrobimy:shake:. Na razie umówiłysmy sterylkę na poniedziałek, mam nadzieję,że zrobia , bo sądzę,że to juz może być po połowie.
Ale co potem?

Co do Rudej, piękna , o zielonych oczach, cudowna , młodziutka sunieczka, z pewnością pierwsza ciąża, czyli ma ok. 9-10 mies.

Ewelinka_m wstawi fotki wkrótce;).