Kardusia Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='zadziorny']Też zazdraszczamy bo piechy fajne :cool3: :loveu: :multi:[/quote] Fajne, fajne i śliczna fotka :multi::multi::multi:.
niedzwiedzica Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 Swallow-miałam to samo wrażenie co Kardusia-piechy wygladaja, jak jednej rasy i wielkosci :evil_lol: jak ta perspektywa potrafi oszukać :crazyeye: cudne sa oba :loveu: Ina-sprawdz jeszcze między opuszkami, tam tez potafi sie wbij jakies paskudzwto, robia sie stany zapalne a ropa potrafi wchodzic od góry, na wierzchu palców. Ogólnie ja bym te Vigusiowa łape wymoczyła , tak z 15 minut w ciepej wodzie z szarym mydłem i potem dokładnie obejrzala. Może znajdziesz jakies ognisko zapalne czy skaleczenie :roll: Wojenko- fajny masz powód do radości ;-) tez bym sie pewnie po takim upadku cieszyła, ale z tego,że jestem wciąz w jednym kawałku i na chodzie ;-)....
Wojenka Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='zadziorny']No co Ty :crazyeye:. Upadku z koniska nam życzysz? :hmmmm: :niewiem: :shake:[/quote] :eviltong: Życzę Wam radości z życia :loveu: [B]Niedźwiedzico[/B],wiedziałam,że bez przygody się nie obejdzie,bo coś za spokojnie było:cool1: .Po pół godziny ganiania po lesie w końcu złapaliśmy zbiega i pojechaliśmy dalej :multi: .I było wspaniale! :multi:
coztego Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='Anisha']Już Ci to chciałam powiedzieć przy okazji chama, ale psie szkoły to też dobry argument: Może pora na życiowe zmiany?[/QUOTE] [B]Anisha[/B], jakbyś słyszała o jakimś wolnym etacie to pisz głośno :cool3: Ja chcę do Trójmiasta :placz: Do [B]zach[/B] na szkolenie i do Ciebie na trymparty :loveu: A Kresia tak kocha plażę :-( [quote name='Kardusia'][B]Swallow [/B]- tak się ustawiły w planie, że wygladają jak dwa AT :p.[/QUOTE] :lol: Dopiero ten post uświadomił mi, że [B]swallow[/B] nie ma dwóch AT :evil_lol: [quote name='INA']Kurcze z Wami to bym daleko nie ujechała;) i z pracy szybko by mnie o wykolegowali - toż ja dziś prawie nic nie zrobiłam..:crazyeye: :razz: :crazyeye: ale muszę to napisać:razz: [/QUOTE] Ciesz się tym co masz... U mnie w pracy ostatnimi dniami tak ciężko net chodzi, że nawet otworzyć Dogo nie mogę :placz: Za to w tym tygodniu będę miała trochę wolnego, "L4-łapy" - opieka nad kotem ;), to sobie użyję na dogo :p [quote name='niedzwiedzica'] Ina-Rivanolem przemywam wszelkie rany, ranki itp ,zarówno na psach jaki i rodzinie. [/QUOTE] Ja także jestem fanką rivanolu, wielokrotnie udało się przy jego pomocy zagoić bardzo nieprzyjemne rany :cool1:
coztego Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 A dzisiaj z rana wykorzystałyśmy z Kresią słoneczko i ruszyłyśmy na poranną przebieżkę na łąki :multi: Pozwolicie, że jedną, małą, czarną tu wstawię pomiedzy rude czaprakowe :cool3: Zresztą jej tyłek też jakby rudzieje :p [img]http://images4.fotosik.pl/283/ede5b5a6ad8dcc20.jpg[/img] [img]http://images12.fotosik.pl/10/eeb268009d42bf04.jpg[/img] I światowe piłeczki ;) [img]http://images4.fotosik.pl/283/0d4be72974c431e6.jpg[/img]
Kardusia Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='INA'] Czy Ty Kardusiu - wystawiłaś swoją fotkę na konkurs Grudniowy--nie mam czasu w tej chwili sprawdzić...[/quote] INA - nieeeee.....kiepski ze mnie fotograf, nie mam co fotografować :shake:. Suka jest teraz bardziej do [IMG]http://img411.imageshack.us/img411/375/kroooowaml1.gif[/IMG] podobna, a wyczyny jej są iście osłowate. A poza tym jest to-to niewyskubane, misiowate, choć baaardzo kochane :p. Ale niech tylko pozbędziemy się problemu, wywalimy futro, a jak przybędzie trochę śniegu....huzia :multi: w las na narty :multi:. Może i tarfi się coś do wyniuchania, bo do końca lutego jeszcze są dziki w odstrzale.
borsaf Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [B]Coztego[/B], taki bialy szronik na łące? Ale wam zazdraszczam. Własnie wróciłam z godzinnego spaceru po błocie, w deszczu brrr. Zwykle jestem cierpliwą osobą ale...to już przegiecie z tą temperaturą. Jutro znowu do 9 stopni, deszcz...ile mozna? Gdyby kilka lat temu ktos mi przepowiedział, ze codziennie będę ponad godzinę na spacer wychodzić w deszczu, w błocie to bym mu:stupid:pokazała. Co te piechy z nas robią! Acha, Kreska z profilu jest fotogeniczniejsza.
swallow Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='Anisha'][B]Swallow[/B], za grosz w Tobie nie ma przebiegłości :mad: - dałabyś tytuł "Moje psy w oczekiwaniu na następną komendę" i wszyscy by Ci zazdraszczali, a tak, to co? :diabloti:[/quote] No a ja naiwna myslałam, że Lord Zachraniarki na fotkach to tak na rękaw skacze, a tam w tym rękawku pętko kiełbaski sie kryło pewnikiem :evil_lol: :evil_lol: [QUOTE] Napisał(a) [B]zadziorny[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2730428#post2730428"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL] [I]Też zazdraszczamy bo piechy fajne :cool3: :loveu: :multi:[/I] [/QUOTE] [B]zadziorny[/B] - fajne dopóki nie trzeba ich trymować :evil_lol: . Z welszem to jakos jeszcze idzie, ale z moim AT to istna droga przez mękę :placz: . Zawsze konczy się pęcherzami, włos cieżko wychodzi pomimo tego że bardzo szorstki. W tym temacie zdecydowanie lepszy duet welszowy :lol: A co do perspektywy, to rzeczywiscie przez nią wyszło że mam dwa AT :lol: [quote name='coztego']Pozwolicie, że jedną, małą, czarną tu wstawię pomiedzy rude czaprakowe :cool3: Zresztą jej tyłek też jakby rudzieje :p [/QUOTE] Mojemu AT też tyłek rudzieje, chyba nam sie piechy starzeją :cool3: (Chociaż Kreska na fotkach wygląda mało staro :lol: :roll: ) Też bym tak chciała, żeby tylko oznaką mojego starzenia był rudziejący mi tyłek :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
coztego Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='swallow'] Też bym tak chciała, żeby tylko oznaką mojego starzenia był rudziejący mi tyłek :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE] :roflt: :roflt: :roflt: [quote name='borsaf'][B]Coztego[/B], taki bialy szronik na łące? Ale wam zazdraszczam.[/QUOTE] Już nie masz czego. W chwili obecnej jest 7 stopni i pada deszcz :diabloti: [QUOTE]Acha, Kreska z profilu jest fotogeniczniejsza.[/QUOTE] No, z profilu robi takie inteligentne wrażenie, a zdjęcia od frontu ukazują całą prawdę :evil_lol:
Kardusia Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='coztego'] (...) [IMG]http://images12.fotosik.pl/10/eeb268009d42bf04.jpg[/IMG] [/quote] Zgrabna ta Twoja dziewczyna :loveu::p:eviltong:. [quote name='swallow'] (...) Mojemu AT też tyłek rudzieje, chyba nam sie piechy starzeją :cool3: (Chociaż Kreska na fotkach wygląda mało staro :lol: :roll: ) Też bym tak chciała, żeby tylko oznaką mojego starzenia był rudziejący mi tyłek :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:[/quote] Muszę ja od tyłu zajrzeć w lustro :stop:...
Gosia_i_Luka Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='Wojenka']Witam Kochani! :) Chciałabym się podzielić radością jaką był dla mnie wczorajszy dzień :loveu: . Dowiedziałam się tylu prostych,a jakże ważnych rzeczy!:multi: Między innymi,że nie ma złej pogody,są tylko złe ubrania ;) . No i zaliczyłam pierwszy upadek z mojego koniska! :cool3: I chce się żyć! :cunao: Czego Wam wszystkim życzę! :loveu:[/quote] Zakochała się, czy co?? :hmmmm: ;) Z aktualności czarno-białych: Czarnego od wczoraj niet. Założyłam mu wtedy obrożę i już jej nie zdejmowałam, bo nie było sensu, i tak na każdym spacerze szedł na smycz. Może wrócił do domu, a właściciele się przejęli tą obrożą, że ktoś chciał go sobie wziąć... Sama nie wiem. :roll: Kurczę, to już czwarta obroża, którą przez niego straciłam. :diabloti: Jeśli się pojawi, zadzwonię po SM... Dzięki za rady. :loveu: [B]Coztego[/B] - Kresia super laska, a piłeczki jak widać regularnie używane. :evil_lol: Ale ja bym chciała wreszcie z białą iść na pole... :placz: A dziś taka ładna pogoda była. :-( No nic, wracam do nauki... jutro uprasza się serdecznie o [B]kciuki o 16:00![/B];) Będę dźwięczna. :loveu: Jestem dziś po 7 kawach, idę robić 8-mą, kto chce?:p
Ali26762 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [B]coztego[/B] - Kreska jak malowana, ale ona chyba z tych bullowatych, nie? ;) :D [B]swallow[/B] - albo dwa AT, albo dwa welsze :eviltong: :cool3:
coztego Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='Ali26762'][B]coztego[/B] - Kreska jak malowana, ale ona chyba z tych bullowatych, nie? ;) :D [/QUOTE] Przeca to blablador :p No, może bulllllllllowaty blablador :evil_lol:
Ali26762 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [B]Gosia[/B], pikawa Ci wysiądzie! Jutro punkt 16:00 kciuki i pazurki będą zaciśnięte! Będzie dobrze, poradzisz sobie! Ja w Ciebie wierzę :multi:
Ali26762 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='coztego']Przeca to blablador :p No, może bulllllllllowaty blablador :evil_lol:[/QUOTE] TAK! Zdecydowanie bullowaty blablador! Bullbladora masz :D
Anisha Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='coztego'][B]Anisha[/B], jakbyś słyszała o jakimś wolnym etacie to pisz głośno :cool3: Ja chcę do Trójmiasta :placz: [/quote] Rozumiem, że każda posada Cię interesuje? :cool3: To coś się znajdzie na pewno! :p Witaj na Wybrzeżu! :loveu: [quote name='Gosia_i_Luka']A dziś taka ładna pogoda była. :-([/quote] Naprawdę? :crazyeye: Kiedy była? Ja chyba jednak daleko od Gdańska mieszkam, w każdym razie meteorologicznie ;) . Ja zostałam dzisiaj po raz pierwszy w życiu potraktowana po rasistowsku z powodu posiadania psa :mad: - na uliczce, która z jednej strony ma strasznie stare jednopiętrowe kamienice (takie dla robotników portowych z początków istnienia miasta), a z drugiej długaśny betonowy mur okalający jakieś stare zakłady portowe i wąziutki chodniczek, pani stojąca przed drzwiami swojego mieszkania powiedziała mi, że mam iść drugą stroną ulicy, bo "tutaj ludzie mieszkają, a po drugiej stronie nie". :crazyeye: Bałam się wchodzić w dyskusję, bo pewnie musiałabym powiedzieć kobiecie coś niekulturalnego, więc spokojnie poszłam dalej, ale "rozgrzała" mnie, nie ukrywam. :angryy: Jutro idę tam znowu. :diabloti: Po JEJ stronie. [B]Zach[/B], czy na głównej stronie Magdy Michalskiej o airedalach, nad "spisem treści" po lewej nie widnieje przypadkiem mordusia Ludiego? Jeśli nie, to to musi być brat/siostra bliźniak... :p
Ali26762 Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='Anisha']Jutro idę tam znowu. :diabloti: Po JEJ stronie.[/QUOTE] Moja krew! Tylko ja bym nie wytrzymała i już dziś bym coś "szepnęła" w temacie :angryy:
Ibolya Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [B][COLOR=Blue]borsaf[/COLOR][/B][COLOR=Blue] przypomnij mi, do którego Corella Ty płytki szukałaś :confused: [/COLOR]
zachraniarka Posted January 8, 2007 Posted January 8, 2007 [quote name='Anisha'][B]Zach[/B], czy na głównej stronie Magdy Michalskiej o airedalach, nad "spisem treści" po lewej nie widnieje przypadkiem mordusia Ludiego? Jeśli nie, to to musi być brat/siostra bliźniak... :p[/QUOTE] Tak, to Ludwiś.
Jura Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='Gosia_i_Luka'] Z aktualności czarno-białych: Czarnego od wczoraj niet.[/quote] Za to u mnie pod blokiem wa czarno-białe. Na szczęście nie na nas czekały, ale niedługo :p. Może już im poprzyczepiać te karteczki o schronisku?:cool1:
Jura Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='coztego'] I światowe piłeczki ;) [IMG]http://images4.fotosik.pl/283/0d4be72974c431e6.jpg[/IMG][/quote] Coztego, cos nas tu oszukujesz. Światowe to jednak inny kolor miały :evil_lol:
zadziorny Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='Anisha']... pani stojąca przed drzwiami swojego mieszkania powiedziała mi, że mam iść drugą stroną ulicy, bo "tutaj ludzie mieszkają, a po drugiej stronie nie". :crazyeye: Bałam się wchodzić w dyskusję, bo pewnie musiałabym powiedzieć kobiecie coś niekulturalnego, więc spokojnie poszłam dalej, ale "rozgrzała" mnie, nie ukrywam. :angryy: Jutro idę tam znowu. :diabloti: Po JEJ stronie. [/quote] Popieram zdecydowanie :cool2:. Powinnaś tamtędy przechodzić kilkanaście razy dziennie :mad: (czy pies tego potrzebuje, czy nie :cool3: :evil_lol: :diabloti:).
INA Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='niedzwiedzica']Witajcie poweekendowo:cool1:dzis mam dzień pt " To tylko ZUS, to tylko Płatnik .itd itp " , juz mnie szlag powoli trafia, chyba odpuszczę to dzis i skończe jutro. W końcu mam czas do 15 :mad: Ina-Rivanolem przemywam wszelkie rany, ranki itp ,zarówno na psach jaki i rodzinie. To jeden z niewieku środków dezynfekcyjnyck, który nie uszkadza tkanek, nie sprawia bólu czy nieprzyjemnego wrażenia podczas zabiegu a dodatkowo naprawde doskonale dezynfekuje, usuwając nawet bakterie ropne :multi: Każdej z moich sun zdarzały się takie kulawiazny, jakie opisujesz u Vigo-tzn po wstaniu np z posłania pierwsze kroki były kiepskie, po 2 -3 metrach było ok. na spacerach "siwy dym", zaiwaniały jak szalone a potem w domu znów kulawizna. No i na miekkim zawsze było lepiej. I w 3 przypadkach były to uszkodenia opuszki -a konkretnie jakies ciało obce, wbite głęboko w gabczasta tkanke opuszki. Tekluni wet kiedys skalpelem ścinał kolenje wartwy tej gabki i na głębokości 4 mm znalazł kawałeczek szkła. Z kolei Koka miała w opuszce kolec , chyba tarniny, długi na 7-8 mm, Heśka też jakiś kolec. Im juz sama wydłubywałam te niespodzianki . Inna sprawa,że podobne objawy, jak opisujesz, może dac także kontuzja stawu, choćby jednego0 z tych najmniejszych, pomiędzy paliczkami. Wywołuje to tzw kulawizną pospoczynkową-staw podczas odpoczynku zastaje się, i poierwsze krokimsa dla psa bolesne. Potem jest ok,az do kolejnego odpoczynku. Zwykle sprawę pogarsza fakt,że pies na spacerach gania jak zwykle i pogarsza stan stawu . Musisz dokładnie obmacać łapkę Vigo i stwierdzić, czy reaguje bólem za uciskanie opuszki czy na wyginanie stawów. Lece teraz do moich paskud, zajrze tu pózniej, jk dam radę.[/quote] [B]Niedzwiedzica[/B] - a co się dzieje z Twoim Płatnikiem - coś nie tak:crazyeye: ja też do 15 ale nic nie wiem zeby coś się działo.. Obejrzałam łapkę dokładnie - obmacałam poduszeczki - na początku nie dał sobie dotchnąć( ale raczej chyba dlatego że niedotykalski jest) a potem już siedzał spokojnie , taka sama sytuacja była ze stawami :cool1: cały czas ---wydawało mi się - że kuleje na prawą ale na lewej:crazyeye: znalazłam pęknięcie na opuszce nakremowałam i nasypałam proszkiem.. (Tak długo szukałam przyczyny wieczorem aż zasnęłamz Vigo na tapczanie:evil_lol: ) Jak mimo moich starań nadal będzie kulał - to tak jak mówi Kardusia --pójdziemy do weta [quote name='Kardusia'] [B]INA[/B] - może tak jak pisze Niedźwiedzica...:roll:, może w Vigusiową poduszeczkę coś się faktycznie wbiło. A może pójdź do weta :roll:.... Inuś - trzymamy kciuki i pazurki za kontuzję Vigusia [IMG]http://img213.imageshack.us/img213/803/kciukilp6.gif[/IMG], oby to już przeszło.[/quote] Dzięuje:loveu: [quote name='niedzwiedzica']Ina-sprawdz jeszcze między opuszkami, tam tez potafi sie wbij jakies paskudzwto, robia sie stany zapalne a ropa potrafi wchodzic od góry, na wierzchu palców. Ogólnie ja bym te Vigusiowa łape wymoczyła , tak z 15 minut w ciepej wodzie z szarym mydłem i potem dokładnie obejrzala. Może znajdziesz jakies ognisko zapalne czy skaleczenie :roll: [/quote] Jeśli tak rzeczesz to musi coś w Tym być - mydła szarego nie mam wiec po drodze do domu zakupie-- ale czy ten mój głuptak przez 15 minut będzie moczyć dobrowolnie te łapy:shake: :roll: [quote name='Anisha'] Ja zostałam dzisiaj po raz pierwszy w życiu potraktowana po rasistowsku z powodu posiadania psa :mad: - na uliczce, która z jednej strony ma strasznie stare jednopiętrowe kamienice (takie dla robotników portowych z początków istnienia miasta), a z drugiej długaśny betonowy mur okalający jakieś stare zakłady portowe i wąziutki chodniczek, pani stojąca przed drzwiami swojego mieszkania powiedziała mi, że mam iść drugą stroną ulicy, bo "tutaj ludzie mieszkają, a po drugiej stronie nie". :crazyeye: Bałam się wchodzić w dyskusję, bo pewnie musiałabym powiedzieć kobiecie coś niekulturalnego, więc spokojnie poszłam dalej, ale "rozgrzała" mnie, nie ukrywam. :angryy: Jutro idę tam znowu. :diabloti: Po JEJ stronie. [B]Zach[/B], czy na głównej stronie Magdy Michalskiej o airedalach, nad "spisem treści" po lewej nie widnieje przypadkiem mordusia Ludiego? Jeśli nie, to to musi być brat/siostra bliźniak... :p[/quote] [B]Anishia[/B] -:crazyeye: -Idz,idz -tą samą drogą najlepiej dokładnie o tej samej porze:painting:- aby było wieksze prawdopodobieństo babę spotkać -- a jak znowu coś powie to-:-x :agrue: :happy1: acha -- co to za stronka Magdy Michalskiej:hmmmm: [B]coztego[/B]- Kreska jak zwykle - modystka cała w Rogzu :cool3: a do tego modny gadżet w postaci światowych piłeczek:razz:
INA Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [B]coztego[/B] - a czy czasmi nie macie dziś zabiegu z Malizną?
Kardusia Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [B]Anisha [/B]- jakby co-to wiesz, że ja też jestem chętna na takie przesiedlenie :eviltong:. U mnie tylko hasło pakować się [IMG]http://img473.imageshack.us/img473/1992/nadmorzemb6.gif[/IMG]i jazda w znajomym kierunku... A z tym babskiem-to fakt, że można ją trochę wychować. Jakaś nie socjalizowana ??? Gdym była na miejscu - to byśmy się z naszymi dwoma psiurami przeszły, a pojutrze z trzema itd....Niechby się zahartowała. Chyba prawdziwa małpa, skoro tak swojej klatki i wybiegu zawzięcie broni :evil_lol:;)
Recommended Posts