Jump to content
Dogomania

!Airedale i inne (prosimy zakladac oddzielne tematy!)!

Recommended Posts

Posted

Witajcie w ten piekny dzionek. Sloneczko świeci, cieplej sie zrobilo, a ja idę do weta obcinać Regonowi pazury. Jejku, jak one szybko mu rosną! Niedawno Niedźwiedzica obcinała, a tu juz od tygodnia powinny być skrócone!

Potwierdzam, że Kocia to ideał psa!
Za małe 8 lat może sie takiego doczekam:evil_lol: Jak narazie mam wyprawe przez miasto więc upewniłam sie, ze koopę juz zrobił i na środku skrzyżowania nie będzie mu sie chciało:diabloti:

[B]Terriermania,[/B] koniecznie wyslij Zadziornemu maila i wpisz sie na jego listę. Fantastyczne maile wysyła i to ciurkiem do wszystkich, nie po sztuce:evil_lol:

Witajcie dziewczyny, [B]Niedźwiedzica, INA,[/B] widac, ze tydzien pracy sie zaczął.
Dogo potrafi uzależnić, ale jakie to suodkie uzależnienie!

• Replies 23.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Flaire

3356

• INA

1370

• borsaf

1264

• zadziorny

1221

Top Posters In This Topic

Posted

Borsaf- wszystkie uzaleznienia sa "słodkie"...na poczatku :evil_lol::evil_lol:więc trzeba sobie troszkę przerwy robic, no wiesz, po 3 tygodniach picia, dzień bez alkoholu, żeby w nałóg nie wapść. A propos alkoholu, to chciałam się poskarżyć..podobno na wystawie we Wrocku "pokazało" sie piffko Czarne..tylko MI się nie pokazało :-(:placz::-( widocznie nie zasłuzyłam :-(:placz::-(

U nas słońce swieci za oknem, piekny,jesienny dzień :loveu: może uda się na spacerze kilka zdjeć zrobić..a wieczorem postaram sie wrzucić na moja strone zdjecia pływającego synka Hesi,. Chilli Chipsa :loveu:w wieku niecałych 4 miesięcy jak motorówka poginał..a teraz żadnej wodzie nie przepuści, włazi i aportuje patyki a w razie ich braku, pływa sobie w kółeczko.Rewelacja :multi:
BTW -komp ogłupia :mad::mad:przed chwila "kółeczko" napisałam przez "U" :crazyeye::crazyeye:zgroza mnie ogarnęła i szybko poprawiłam. Ale napisałam tak, o rany...

Posted

:lol: [quote name='niedzwiedzica'].a wieczorem postaram sie wrzucić na moja strone zdjecia pływającego synka Hesi,. Chilli Chipsa :loveu:w wieku niecałych 4 miesięcy jak motorówka poginał..a teraz żadnej wodzie nie przepuści, włazi i aportuje patyki a w razie ich braku, pływa sobie w kółeczko.Rewelacja :multi:[/quote]
Brawo Chipsik! :klacz: :klacz: Strona stroną, ale tutaj też mogłabyś ze dwie foty Chipsa wstawić, przynajmniej pokazalabym jego bratu, że woda to nie taka paskudna rzecz jak mu się wydaje... :evil_lol:
A ja przed chwilą robiłam próbę rwania i po 5 minutach tak się zgrzałam i tak mnie ręka rozbolała, że musiałam mu odpuścić. :roll: Poza tym śmignął mi ze stołu i cieszę się, że łap nie połamał tak mu się spieszyło, byle dalej ode mnie i tego potffornego trymera ! :evil_lol: Jak ostygnę spróbuję jeszcze raz... :cool3:
[B]Niedzwiedzica [/B]i wszyscy inni trymujący swoje psy (a tym bardziej cudze!) - podziwiam Waszą kondycję! :razz:

Posted

[B]borsafku[/B] - cóż te pazurki tak szybko rosną Regonikowi :crazyeye:
chyba za dużo cynku mu dajesz:razz: ;) - Vigo miał tylko raz przez całe swoje życie podcinane- i jeszcze wet ociągał się twierdząc, że nie trzeba:roll:
[B]Anishia[/B] - w pierwszej chwili jak przeczytałam -[I] że robiłaś próbę rwania[/I] - pomyślałam, że jesteś dentystą samoukiem i próbujesz na psich mleczakach:crazyeye: :razz: ale jak doczytałam już mi lepiej - no tak a z tym( trymowaniem) to się nie martw - z czasem kondycha Ci się wyrobi gdy tak raz na tydzeń trzeba będzie poskubać;)

Posted

Anisha-nawet mam na płytce krótkie filmiki z tymi Chipsowymi poczatkami pływania,ale filmików nie umiem wstawiać. A szkoda, bo maluch tak fajnie po płytkiej wodyie idzie,idzie i nawet nie zauważa że już płynie :loveu: ostatnio mam zapieprz straszny, usiłuję dzieciaki Heśki na strone powstawiać, dni za krótkie są...i jeszcze człowiek spać musi ;)
Trymowanie to cięzka praca :mad: ale jak cięzka, zalezy od wprawy trymującego, sprzętu i dojrzałości włosa. Własnie pare miesięcy temu miałam na stole sunię-kłak nie wyłaził wcale, dalismy jej spokój, przyszła po kilku tygodniach i futro fruwało z niej.
Sa co prawda psy w typie Heśki, którą można rwać zawsze,ale to tez również zasługa rotacyjnego włosa . A Heśka niedługo będzie miała ciąże urojoną-jak zawsze na m-c,dwa przed Poznaniem :mad::mad: i kłak do bani i kiepsko zacznie odrastać, tylko sie pochlastać :-(

Posted

[B]INA,[/B] nie wiem dlaczego mu tak szybko rosną:shake: On nie dostaje żadnych witamin, ani innych komplementów, tylko jest na Eucanubie dla doroslych.
Moze to jego uroda?
Chodzimy do weta gdzie jest foxica Inka, własnośc pani wet i mlody ciagnie do gabinetu jak ta lala. Tylko mu powiedziec, do Inki,sunia sie pokaże i po krzyku, zadnej przepychanki.
Dzisiaj pani wet nieco przycięła ten pazur i troche pokrwawl biedaczek. Dobrze, ze wysoko to nic sie nie dzieje, żadnego zakażenia nie powinno być.

[B]Niedźwiedzica,[/B] nie bylo Ciebie, namietnie skubałaś sunieczke, ale gdybys poszperala w tobołach to pewnie by sie jeszcze jedno znalazlo. Przynajmniej jak odchodziłam to jedno czarne jeszcze zostalo.
Nic sie nie martw, dla Ciebie wszystko, napewno przy okazji światówki sie napijesz.

Posted

borsaf-skoro skubałam sunieczke, to [COLOR=Red]byłam ;) [COLOR=Black]trudno zdalnie skubać :diabloti:
a znasz powiedzenie obiecanki cacanki ....;)
trudno, wypiję Warkę STRĄG ( ostatnio od kogos fotke z taką sklepową wywieszka dostałam :evilbat:)
[/COLOR][/COLOR]

Posted

No, to teraz ja będe miała doła:oops:i nie wiem czym sie wyko(u)pie z niego?
Fakt, byłaś, ale namietnie dyskutowałas z pewna panią o skubaniu suni i ja odeszłam:placz: do welshy. Piffko tez tam przyszlo,przemycone przez zięcia.
Jak przyszło, tak sie rozeszlo ale napewno wszystkiego nie wypilismy.
Ech, teraz mi naprawde wstyd i przykro. Nadrobię na światówce, słowo harcerza! (W kontekście piffka fajnie brzmi,co?).

Posted

[B]Borsaf[/B]-nie kajaj się ;) i niech ci przykro nie będzie ..jestem dzieki temu krok dalej od nałogu :evil_lol: jak widzisz, nie ma tego złego.itd.itp.:p
Pogoda zrobiła sie letnia,słońce świeci :multi: a mi pies z 17 przepisał się na 15.30..pewnie nici z fotek wyjda, bo juz może być ciemnawo , jak go skończę robić :cool3: aż mi zal, tak pieknie sie zrobiło ...

Właśnie przeczytałam,że MAREK GRECHUTA NIE ŻYJE ...[']

Posted

[quote name='niedzwiedzica']Pogoda zrobiła sie letnia,słońce świeci :multi: a mi pies z 17 przepisał się na 15.30..pewnie nici z fotek wyjda, bo juz może być ciemnawo , jak go skończę robić :cool3: aż mi zal, tak pieknie sie zrobiło ...

Właśnie przeczytałam,że MAREK GRECHUTA NIE ŻYJE ...['][/quote]
Ja usłyszałam przed chwilą o Marku Grechucie:shake: ['] jedna piosenka jego jest mi bardzo bliska..

[B]Niedzwiedzica[/B] - Ty to masz zdrowie - z pracy do roboty:crazyeye: - ( albo odwrotnie:roll: ) uf podziwiam:cool3: i szanuje:lol:

Posted

Czesc dziewczyny,znalazłam chwile,zeby wejsc na dogo i przywitała mnie informacja o smierci Marka Grechuty,smutne,ludzie odchodza ci znani i ci zwyczajni:shake: Przeczytałam o waszych robotkach recznych,Borsafku lepiej wez sie za druty i ciepłe skarpety:lol: jak zrobisz wiecej,to jestem chetna bo u mnie zima temperatura w mieszkaniu nieciekawa.Jakby co to podam rozmiary:loveu:

Posted

[quote name='Anisha']
A ja przed chwilą robiłam próbę rwania i po 5 minutach tak się zgrzałam i tak mnie ręka rozbolała, że musiałam mu odpuścić. :roll: Poza tym śmignął mi ze stołu i cieszę się, że łap nie połamał tak mu się spieszyło, byle dalej ode mnie i tego potffornego trymera ! :evil_lol: Jak ostygnę spróbuję jeszcze raz... :cool3:
[B]Niedzwiedzica [/B]i wszyscy inni trymujący swoje psy (a tym bardziej cudze!) - podziwiam Waszą kondycję! :razz:[/quote]
Ty się tak nie dziw :shake:. Popatrz tylko jakie [B]niedzwiedzica[/B] ma bicepsy :crazyeye:, a wszystko już będzie dla Ciebie jasne :roll: :cool3: :razz:

Posted

Zadziorny-wiadomo,jakie mam bicepsy... niedzwiedzie !!! :evil_lol::evil_lol:
Powoli zwijam się z pracy do domu, do roboty-a może odwrotnie , jak Ina pisała ;) Ina-jestem pomylona, bo jeszcze lubie taki zapieprz :multi:-no, może jak mi nie wchodzi w parade z robieniem zdjeć...ale patrząc na niebo mam nadzieję,że ok 17 bedzie piekne, ciepłe światło i choć pare zdjęć wyjdzie :loveu:

Posted

[quote name='niedzwiedzica'][COLOR=Red][COLOR=Black]
trudno, wypiję Warkę STRĄG ( ostatnio od kogos fotke z taką sklepową wywieszka dostałam :evilbat:)
[/COLOR][/COLOR][/quote]
Może miało być "[COLOR=Red][COLOR=Black]Warka PSTRĄG", tylko ktoś tego "P" zapomniał dopisać :evil_lol: :eviltong: :diabloti:[/COLOR][/COLOR]

Posted

Ja też chcę wiedzieć jak podać kotu tabletkę :)

Kurczę, ale zimno dzisiaj... Rączki mi przymarzają do klawiatury. W domku cieplej, na szczęście koniec pracy tuż tuż :)

Posted

[quote name='INA'] powiedz tylko bo nie wyobrażam sobie trochę - czy Twoje z 4 psiury przy rowerku ciurkiem grzecznie za Tobą biegną( jeśli tak to bardzo uroczo to wygląda no i masz super grzeczne psy;) )
a jeśli nie to nie wyobrażam sobie 4 springerów;)[/quote]
:hmmmm: wszystko zależy od okoliczności i od tego czy jadę z 4ką czy na przykład z 5ka... Bo z 5ką - Iluzja mi sie ostatnio na początku wkręciła smycza w tylnie koło i skończyło się szyciem mojej nogi na pogotowiu po powrocie ze spaceru:-? Choć musze przyznac, że zaraz potem załapała o co chodzi i już grzecznie biegła przy nodze, bez zmieniania strony roweru:loveu:

Generalnie jest tak, ze spod domu startuje z 4 psiurami na smyczach. I albo grzecznie biegną przy nodze, albo sa tak szczesliwe, że zaczął sie spacer, że nie musze pedałować, bo Elmo i Kawa robia mi za napęd, czasami dołącza do nich pociągowy Makaron:evil_lol: a Fuka jak to Fuka - zawsze grzecznie biegnie przy nodze. Jest pięknie o ile za żadnym z mijanych płotów nie czai sie wróg - albo dwaj wrogowie w ogrodach po dwóch stronach ulicy:p Jeżeli jest/są - to ja mocno zestresowana usiłuje go/ich minąć bez zmiany kursu i najczęściej mi się udaje, ale niestety nie zawsze:mad: Czasami tez Elmo postanawia po drodze oznaczyc teren... W końcu dojeżdzamy - albo do sklepu - tu następuje wiązanie psów i roweru, albo na upragniony przez wszystkich teren, gdzie wreszcie mogę spuścić psy:multi: Ufff.... Naogół jest tak, że z drobnymi skokami w bok - Makaron grzecznie biegnie za rowerem, chyba, że jedziemy po trawie to wtedy szczęśliwy lata w kółko wokół mnie, Elmo podobnie - głownie trzyma się koło roweru, choć oczywiście zbacza czasem w mijane krzaki lub leci sprawdzić co robi Fuka. A Fuka z Kawa... to juz zalezy od pory - za dnia z reguły jest nudniej, więc trzymają się blisko, Fuka wczoraj cały spacer odbyła z wielkim patykiem w pysku - wypuszczała go na chwile jak musiała pobuszowac, a potem wracała po aport i dołaczała do mnie, Kawisia bez patyka, ale tez przez większość czasu biegnie przy albo przed rowerem. Ale w nocy, w nocy kochani budzą sie potwory i lisy:diabloti: Wtedy wygląda to tak, że ja jadę - a obok mnie naprzemiennie przelatują z szybkością swiatła Kawisia i Fuka - naogół nie mam bladego pojęcia gdzie one sa - bo najpierw są za mną, a potem nagle okazuje się, że lecą przede mną - one zaś wiedzą świetnie gdzie jestem, nawet jak jade brailem. Czasami jak spacer jest wyczerpujący, a my nie jedziemy koło Odry - ni z tego ni z owego na sam koniec spaceru - Kawisia się nagle urywa i bardzo się spiesząc leci zażyć ochłody:talker: Fuka jako dzielna przewodniczka stada leci za nia żeby zadbac o to żeby się Czarna nie zgubiła:pissed:, wtedy najchętniej bym je obie zabiła, ale ponieważ ich nie ma w zasięgu głosu - wyrok się odwleka, a po chwili wracają bardzo pośpiesznie całe mokre, stęsknione i szczęśliwe, więc nie mam serca ich mordować, więc sie sprawa odwleka do następnego razu:roll:

Posted

[B]Fuka,[/B]

Doskonaly opis! Jestem pelna podziwu, ale mimo wszystko trudno mi sobie wyobrazic, jak Ty ogarniasz pilnujacym wzrokiem to swoje stadko :evil_lol: Chyba jestescie niezla atrakcja dla mijajacych Was spacerowiczow :cool3:

[B]niedzwiedzico,[/B]

O niczym innym ostatnio nie marze, jak o wlasnie takiech 14 godzinach snu na jeden raz ... ahhhh ... co by to bylo za lenistwo :loveu: Zazdraszczam Ci okrutnie :placz:

[B]Wojtus,[/B]

Jak tam budowa wymarzonego gniazdka? Informuj nas regularnie! A moze sa juz jakies fotki nowej budowli? :cool3:

[B]rita,[/B]

Jak samopoczucie? Mam nadzieje, ze poniedzialek nie poglebil dola? :razz:

Informuje, ze w Wawie lataja jakies zle bakcyle. Nalykalam sie tego swinstwa i okrutnie mnie drapie w gardle. Do tego czuje, ze zatyka mi uszy i zatoki ... cie choroba, a tydzien bedzie taaaki pracowity ...

BTW wczoraj mialam spotkanie z pewna Klientka, dla ktorej w przyszlym roku bede robic zdjecia. Dziewczatko jeszcze studiuje, ale postanowilo na rok przerwac nauke i wyjechac do Chin. Pytam sie "a co tam Pani bedzie robic", a ona na to "naucze sie porzadnie jezyka" :crazyeye: Oczywiscie chinski miala na mysli, a studiuje w Szwajcarii ekologie :razz: Czasami czuje sie zaskakiwana ... :roll:

Posted

[quote name='Wind'][B]Fuka,[/B]

Doskonaly opis! Jestem pelna podziwu, ale mimo wszystko trudno mi sobie wyobrazic, jak Ty ogarniasz pilnujacym wzrokiem to swoje stadko :evil_lol: Chyba jestescie niezla atrakcja dla mijajacych Was spacerowiczow :cool3:
[/quote]

[B]Wind[/B] ,
[B]Fuka[/B] wogóle jest atrakcją gdzie sie pojawia, zawsze wzbudza emocje.....:lol: ....jako dziewczyna w szczególnosci

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img509.imageshack.us/img509/7181/img8281erdcs5.jpg[/IMG][/URL]

:lol:............i dobrze wyposażona..........:evil_lol: :cool3: ;)

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img139.imageshack.us/img139/9088/img8292erdte1.jpg[/IMG][/URL]

:lol:..........i cierpliwie zwiedzającym objaśniała co do czego i czemu służy.......oczywiście z uśmiechem na buzince.......:evil_lol: :lol: :lol:;)

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img208.imageshack.us/img208/325/img8269erdty8.jpg[/IMG][/URL]

:lol:.........była też zafascynowana rosnącymi drzewami w Rybniku-Kamieniu do tego stopnia że przygladała sie z bliska każdemu listkowi

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img230.imageshack.us/img230/3931/img8628erdof8.jpg[/IMG][/URL]

:lol:

Posted

[quote name='Fuka']i to z rozdziawioną paszczą:evil_lol::evil_lol:[/quote]
Fuka mnie to wyglada na poczatek ziewniecia,widac jak z tym walczysz. Wind wszystko w porzadku,nowy tydzien,nowe wyzwania:lol:

Posted

[quote name='coztego']Ja też chcę wiedzieć jak podać kotu tabletkę :)
[/quote]

Nie mam do Cibie maila :shake: w razie co, to Zadziorny juz powinien mieć obsługę kota w skrzynce mailowej :multi:

Posted

[B]Fuka[/B] - czy masz może jakieś zdjęcia pewnej suczki AT o imieniu domowym Fuka :crazyeye: :eviltong: (czyli Alfa) ze szczecina?
Podobno ktoś ja widział i mówił, że całkiem fajne psisko z niej urosło :multi:
Właściciele obiecali jakies zdjecia, ale nie będę prosic na kolanach :placz:

Posted

[B]Terriermania[/B], przyznaję sie bez bicia, że nie mam - za to widziałam ja w Czaplinku - i bardzo fajnie pływa i aportuje z wody!
[B]Rita[/B], ja po prostu miałam galopujące zapalenie oskrzeli i walczyłam o każdy oddech:p

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...