Andzike Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Nieadopcyjny, kudłaty paszczur już w cudownym DS... Było ciężko - płacz, zgrzytanie zębami, rzucanie sie na drzwi, niesamowite piski - na szczęście Szisza przeżyła to lepiej niż ja ... Przekupiona parówkami nawet nie zauważyła, że wyszlam... Napiszę więcej jutro, ok? I zdjęcia z DS też wkleję... Ale dziś się użalam nad sobą;) PS. A jutro przyjedzie do mnie kudłata Julka z Klembowa, ktorą mam zamiar opchnąć na pniu do jednego z domów chętnych na Sziszę :) Klin klinem... Quote
mshume Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Wielkie gratulacje! To się nazywa wzorowe DT :multi: Pokaż fotkę Julci :) Quote
leni356 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Pokaż Julkę :) To nie ściągamy jeszcze ogłoszeń Sziszy, może się jeszcze trochę domków obudzi.. A polecaj też Gaię, co? były dwa fajne domki i nie wypaliły. Gaia podobna, tylko trochę większa, waży 10 kg http://www.psydoadopcji.pl/2010/08/sliczna-kudlata-gajka-szuka-domku/ Quote
Andzike Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 [quote name='mshume']Wielkie gratulacje! To się nazywa wzorowe DT :multi: Pokaż fotkę Julci :) Tia... :( A oto Julka :) Quote
mshume Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Śliczna Julcia, jakoś mi umknęła na wątku klembowskim.Zresztą tam ostatnio martwa cisza :( Jakbyś miała hurtowe ilości potencjalnych domków, to pamiętaj o maleńkiej Sisi, subtelna, lubiąca dzieci i koty psinka :) Quote
eve-w Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 i takie Julkowe cudo siedzi w klembowskiej klatce juz kilka miesiecy!!! Sziszka! powodzenia w DS. Na lepszy dom trafić nie mogłaś :) Jeżeli koś będzie chciał Sziszę na żywo obejrzec to pewnie za rok przyjedzie na cmentarz dla zwierzaków :) Quote
E-S Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Nooo, to gratuluję !!! Andzike, jesteś dzielna dziewczyna ! I śliczna ! Jak Szisza :D Quote
Malwi Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 taka nieadopcyjna a w 10 dni dom znalazła! no nie! Quote
Akrum Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 a ja chcę więcej szczegółów, no zdradźcie coś... jak się taki super domek znalazł, gdzie mieszka teraz, itp.. ogłoszeń nigdy nie ściągam po adopcji do momentu,aż same wygasną :) Quote
jambi Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='Andzike']Było ciężko - płacz, zgrzytanie zębami, rzucanie sie na drzwi, niesamowite piski - na szczęście Szisza przeżyła to lepiej niż ja ... Andzike... z tego rozumiem, że ten płacz, zgrzytanie, piski i rzucanie się na drzwi to nie Szisza? ... nie martw się, następnym razem będzie lepiej... ;) a jeśli mogę to chętnie zaprosze Was na bazarki dla KUDŁACZY: Leona z łańcucha - http://www.dogomania.pl/threads/193934-MINI-KSIĘGARENKA-dla-LEONA-kudłacza-z-łańcucha-DO-18.10-GODZ.-17.00?p=15486673#post15486673 i Igi z połamaną łapką - http://www.dogomania.pl/threads/193936-Spinki-amp-extra-bajer-na-szminkę-dla-igi-do-15.10-godz.16?p=15490165#post15490165 Quote
Andzike Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 Akrum napisał(a):a ja chcę więcej szczegółów, no zdradźcie coś... jak się taki super domek znalazł, gdzie mieszka teraz, itp.. ogłoszeń nigdy nie ściągam po adopcji do momentu,aż same wygasną :) Nie sciągaj ogłoszeń bo na Sziszę mam zamiar opchnać jeszcze jakieś kudłaczki. Właśnie. Jeśli macie jakieś Sziszopodobne to zapraszam tutaj :) Państwa spotkałyśmy na cmentarzu... nie dla ludzi, na jedynym cmentarzu w Polsce dla Zwierząt. Co roku w pierwszy weekend pazdziernika przyjezdzają tam ludzie, dla których zwierzęta znaczą bardzo wiele. Na cmentarzu miała swoje stanowisko Azylowa Fundejszon, więc się podczepiłyśmy razem z Aikowo ;) Szisza dostała chusteczkę "Szukam domu" i się "sprzedawała" ;) Bardzo dużo osób się nią interesowało, chcieli ją brać "już", ale tak dobrze to nie ma. W momencie gdy podeszło młode małżeństwo z dwójką dzieci - wiedziałam, że to to :D :D :D Państwo nie byli zbyt pewni, nadal nie mogli się pogodzić ze stratą swojego poprzedniego pieska, ale Szisza się wdzięczyła i preżyła - nie było przebacz... ;) Poprosili o dzień do namysłu... I wczoraj zadzwonili jaką karmę je Szisza :D Zawiozłam ją wieczorem i jestem pewna, że lepiej nie mogła trafić. Bo wiecie, że gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości to by Sziszuni nie dostali? Dziś rozmawiałam z Panią Agatą - po moim wyjściu Szisza była trochę smutna i zdezorientowana, ale spała w łóżku z córką (ciekawe, kto ją tego nauczył...:cool3:) a rano wkitowała się do łóżka Pan i jej męża i zaczęła w nim szaleć;) Pańciostwo zachwyceni, Szisza też. Mam zdjecia z wczoraj, wrzucę wieczorem, bo w fabryce poblokowane wszystko... I tak. Trochę pusto w domu, ale dziś przyjedzie Julka. I mam nadzieje, ze szybciutko pojedzie do swojego DS, w spadku po Sziszy... PS. W niedzielę wyadopotowałyśmy też Barrego-mix sznaucera olbrzyma Aikowo, który "zalegał" u niej od dwóch miesięcy na tymczasie i maleńką koteczkę znalezioną przez Aikowo dzień wcześniej na stacji benzynowej i rzutem na taśmę zabraną na cmentarz. Do obydwu domów Ajka zawiozła zwierzaki i są naprawdę super :) Zresztą to bylo pewne - ludzie, którzy przyjezdzają na grób swoich zwierzaków ze zniczami i kwiatami i którzy ze łzami w oczach opowiadają o swoim kudłatym przyjacielu nie mogą być zli ;) Wczoraj był Dzień Zwierząt - z tej okazji Szisza dostała ode mnie najlepszy prezent SWÓJ WŁASNY CUDOWNY DOM :) jambi_ napisał(a):Andzike... z tego rozumiem, że ten płacz, zgrzytanie, piski i rzucanie się na drzwi to nie Szisza? ... nie martw się, następnym razem będzie lepiej... ;) No ja, ja ... ;) mam nadzieje, ze będzie lepiej, bo to oddawanie jest chyba najgorsze w tymczasowaniu ... ;) Quote
jambi Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 super wieści! super domek! to się Sziszce poszczęściło :laola: Andzike napisał(a): PS. W niedzielę wyadopotowałyśmy też Barrego-mix sznaucera olbrzyma Aikowo, który "zalegał" u niej od dwóch miesięcy na tymczasie i to Baryy tez już w soim domu??? jjjjuppiiiii!!!!!!!!!!! Quote
mamanabank Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Świetnie, świetnie, świetnie! A co ze sterylizacją? Państwo się zgodzili? :-) Quote
majuska Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Gratuluję Andzike, super robota!!! ( i dobrze wiem ile to człowieka kosztuje emocji:roll: ) Quote
Andzike Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 mamanabank napisał(a):Świetnie, świetnie, świetnie! A co ze sterylizacją? Państwo się zgodzili? :-) Oczywiście. Państwo mieli wcześniej psy i były wysterylizowane / wykastrowane. Umowa adopcyjna jest podpisana warunkowo, mają czas do końca pazdziernika, żeby Sziszę wysterylizować - na 100% to sprawdzę. Nie bardzo miałam inne wyjście - do sterylki Sziszy dołożyła się tylko skarpeta kudłaczy, a na operację Nelki wydawałam ponad 600zł, więc nie miałam nawet pieniedzy, żeby wyłożyc i potem liczyć, że jakoś uzbieram... :( Ale Państwo odpowiedzialni i jestem pewna, że sterylizacja będzie dokonana w terminie a nawet wcześniej ;) majuska napisał(a):Gratuluję Andzike, super robota!!! ( i dobrze wiem ile to człowieka kosztuje emocji:roll: ) Bardzo dużo... :( Najważniejsze, że Szisza jest szczęśliwa :) Quote
leni356 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Super robota, super kobieto :) Julka cudo Quote
Akrum Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 super pomysł miałyście z zabraniem psiaków na cmentarz - tyle tam było dobrych ludzi kochających zwierzaki... dzięki temu kilka zwierzaków wczoraj dostało najlepsze prezenty na swój dzień :) Super akcja - gratuluje :) Quote
Marta67 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 to cudownie, że Szisza w domku ;) i nowa tymczasowiczka czeka na domek :) a ja się spytam gdzie jest to jedyne schronisko? bo pamiętam, że kiedyś widziałam ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Quote
eve-w Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 ale które jedyne? Julka jest (a raczej już była ) w Klembowie Quote
Marta67 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 eve-w napisał(a):ale które jedyne? Julka jest (a raczej już była ) w Klembowie oj przepraszam moja pomyłka xD :) chodzi mi o cmentarz. Quote
Andzike Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 [quote name='Andzike'] A oto Julka :) Dzięki Sziszy, wszechobecnej Madallenie, Adze35 i Kasi Julka jest właśnie w drodze do DS :) Państwo byli u mnie, poznali Julkę i zakochali się od pierwszego wejrzenia, chociaż Julka niespecjalnie to ułatwiała :) Hmm.... Julkę tymczasowalam całą godzinę - zdecydowanie lepiej tak niż przyzwyczaić się tak jak do Sziszy po dwóch tygodniach ;) Quote
mamanabank Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 o ho ho! a zdjęć się narobiłaś Julce, że hej! :-D Kto następny będzie tymczasowany? :-) Quote
Andzike Posted October 5, 2010 Author Posted October 5, 2010 mamanabank napisał(a):o ho ho! a zdjęć się narobiłaś Julce, że hej! :-D Kto następny będzie tymczasowany? :-) Aga35 robila jej zdjęcia u mnie w domu - jak będą na wątku klembowskim to wrzucę linka ;) A masz jakieś propozycje?? ;) Madallena ma mi przywieźć coś z Białej Podlaskiej w weekend... Quote
Recommended Posts