Jump to content
Dogomania

Schroniskowe kudłaczki, przytulanki Muszka i Efi - obydwie już w DS ! :D

Recommended Posts

Posted

Jak to "w pewnym stopniu", hę ? :mad:

Muszka jest idealna i tak pojętna, że w 2 dni nauczyła się wszystkiego - schodów, drzwi, chodzenia na smyczy, chodzenia przy nodze, no dom to dla niej takie szczęście i świętość, że susianiem czy kupką skalać go nie wolno, więc tu nie trzeba było Muszki niczego uczyć, odgłosów domu (mikser, odkurzacz), odgłosów dużego miasta i ruchliwej ulicy, jazdy samochodem, śpi tam, gdzie się jej pokaże, że ma spać, miseczkę jak ona i Efi były głodne przynosiły w zębach pod lodówkę i kredens, uczy się bawić - to jest sunia - marzenie !
Akceptuje wszystkie inne psy, koty, papugi, nie kradnie, nie niszczy, wcielenie łagodności i miłości. Jest zrównoważona, nie ma lęku separacyjnego.

Jeszcze jak spojrzy z taką bezgraniczną miłością tymi wielkimi oczyskami piwnymi w takich czarnych obwódkach jak w makijażu to ech ... Twoje serce już do Ciebie nie należy :loveu: Powiem Wam, że to dotychczas moja ukochana tymczasowiczka, Negrę też strasznie kochałam, ale jak dla mnie była zbyt no ... ograniczała moją wolność tym wiecznym przyklejeniem się do mojej nogi i absorbowaniem uwagi, wiecie o co chodzi.
Może u Negry nie byłoby to dla mnie uciążliwe, gdyby nie Bugi, który na miłosną "bluszczowatość" Negry reagował alergicznie i robił się cyrk. Męczące to było strasznie.

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

MaDi napisał(a):
W "pewnym stopniu" jest asekuracją na jej przyszłe ewentualne wybryki:evil_lol:

Och, nie przewiduję takowych ...

Posted

[quote name='matrioszka2']Jak , kurde, zapowiedziałam, tak i zrobiłam.:cool3:
[SIZE="4"]Muszka już w nowym stałym domku w Lublinie.:Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!:

Fantastycznie QUUURDE!!! :D :D :D :D :D :D

Posted

No, kilka wpadek w drodze było (trzy ? cztery ?:roll:), ale daliśmy radę. Od razu ją pokochano i ona pokochała.Tak wyglądała zza pańci, czy na pewno ma zostać, no bo skoro ze mną przyszła, to chyba jasne, że ze mną wychodzi.
Ale nieeeeeeeeeeeeee .... ale nieeeeeeeeeeeeeee, mówię "zostań".Ona -"dobra" .I została.:lol::lol:

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Podesłałam nowej pańci link do tego wątku i mam nadzieję, że napisze nam o swoim nowym członku rodziny.;)
Może zostanie z nami, dogomaniakami , dłużej ...:cool3:

Oby, oby!!! Nie ma to jak wieści z pierwszej ręki!!! :D :D :D

Posted

Matrioszko, bardzo, bardzo Ci dziękuję ! :Rose:
Odwiedzę Państwa i Muszkę z kawką :D Tzn. Muszka nie będzie kawy piła.

Posted

Witam cieplutko.Jestem nową panią Muszki.Ta łobuziara skradła nam serca w sekunde po tym jak sie u nas znalazła.Zaczyna sie rozkrecać,ale nadal boi sie wychodzic na spacer,tak jakby myślała ze ją gdzieś wyprowadzimy i zostawimy.Jak tylko zbliżamy sie do domciu to ona szybciuchno do klatki i na gore do mieszkania.Kiedy zrozumie ze to juz jej domek na zawsze:)?Ale najwiekszy ubaw mieliśmy wtedy kiedy dziabneła moje skarpetki(nie pierwszej świeżości)do swojego łózia i głęboko pod podusią ukryła.To niesamowita pieszczocha,mimo ze dzieciaki wypieszczą ją z kazdej strony,że chyba kazdy miałby juz dość...:)ale nie ona idzie jeszcze do mnie i noskiem albo łapką zaczepia prosząc o jeszcze.A teraz cos od siebie jako kobieta.Biorąc Muszkę mój mąż zarzekał się ze on "wychodzic nie będzie",a teraz mówi do Muszki-"PANIENKO",rozpieszcza czekoladkami i dzis rano z wlasnej nie przymuszonej woli wyszedł na spacer.Poczym wrócił do domu z dumnym uśmiechem na twarzy i zakomunikowal ze zrobila siku i nawet kupe.A i nawet raz szczekneła.Bedzie jej u nas dobrze zapewniam,napewno jeszcze sie odezwę.Zdjecia najprawdopodobniej wgram jakies dopiero po świetach.Martwie sie tylko dlaczego tak malo pije wody,bo jeść to je ładnie.ale dam jej jeszcze troszke czasu do zadomowienia sie ,a potem będę panikować :)