Jump to content
Dogomania

Schroniskowe kudłaczki, przytulanki Muszka i Efi - obydwie już w DS ! :D

Recommended Posts

Posted

ladySwallow napisał(a):
Myślę, że Fado nie bardzo pasuje, skoro średnio się słucha i potrafi sobie burknąć i warknąć ;) Ale Muszka jak najbardziej.

No z posłuchem to on ma problem, no i nie wiem jak on do dzieci.

• Replies 392
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam na myśli Muszkę, spaniele potrafią pokazać swój charakter i trochę się boję o dzieci, tym bardziej,że jest Muszka.
Pani wspominała mi,że chętnie umówi się w środę na wizytę( ja niestety nie dam rady). Wysłałam Ewie nr. telefonu.
To nic pewnego, rozmawiałam z nią tylko chwilę.

Posted

MaDi napisał(a):
Miałam na myśli Muszkę, spaniele potrafią pokazać swój charakter i trochę się boję o dzieci, tym bardziej,że jest Muszka.
Pani wspominała mi,że chętnie umówi się w środę na wizytę( ja niestety nie dam rady). Wysłałam Ewie nr. telefonu.
To nic pewnego, rozmawiałam z nią tylko chwilę.

Dzięki MaDi. Tylko kurde dzisiaj tak mówię, że .... nie bardzo można mnie zrozumieć przez te skrzypienia i chrypę, poza tym jak zaczynam mówić to kaszlę i nie mogę przestać ...
Ej, kto by zadzwonił ? Matrioszko ? możesz ?

Posted

Ewa sprytnie wytropiłas moje omylkowo wstawione zdjęcie ,ktorego nie chcialo mi sie juz usunąc .
A co do Muszki to faktycznie pies pierwsza liga .Grzeczny ,łagodny do kazdego psa i człowieka .ona kocha wszystkich
.Jest sunią łowną o tym mam okazje przekonywac się co dzień .Muszka przynosi dla mnie z pola jeszcze zywe ( zmaltretowane ) chomiki lub myszy i bawi sie nimi na naszych oczach .Uwielbia łapac i męczyc .Nie zjada ( chyba ) tylko zamęcza !!!!Przy tym wraca tak szczęśliwa .ze całe futro aż jej powiewa w powietrzu .Wyłania sę na zakrecie z myszka w mordce .jes bardzo łagodna i kontaktowa do innych zwierzat .Uwielbia dzieci .
Martwi mnie troszke jeszce ranka na 4 milimetry .Niby zagojone ,ale w jednym miejscu y\tak jakby sorry kicha wystawała ....I takie gulki pozostały w dwóch miejscach jakby fasola pos skóra.....Samopoczucie ma na 6 więc nie wiem czy z tym leciec do weta .Chociaz wiem co on by mi powiedzial .Ona i tak uważ a,ze jestem przewrazliwiona .
dzisiaj przemylam to i posypałam znowu antybiotykiem .Zaraz zerwała plaster i podrzucała nim po całym podworku jak ta zamęczona myszą ....

Posted

Muszka wesolutka :D

Gulki to zrosty pooperacyjne, rozejdą się.
Ranka - to nie kicha, tylko mięsień wystaje chyba, nie ?

Wygrzebałam pod szafą jakiś antybiotyk, co prawda skończył mu się termin ważności, ale se zapodałam, mam jeszcze go na 2 dni, może jutro zacznę mówić i przestanę rzygać z kaszlu to zadzwonię do tych państwa. Jestem głucha i bolą mnie uszy na dokładkę.
Trzymajcie za mnie kciuki, bo nie jest dobrze. nie idę do lekarza bo się boję, że mnie do szpitala zawiną, a mam 3 psy na łbie przecież i papugi i pisanie do pracy. Nie mogę chorować teraz. Nie mogę.

Posted

E-S napisał(a):
Muszka wesolutka :D

Gulki to zrosty pooperacyjne, rozejdą się.
Ranka - to nie kicha, tylko mięsień wystaje chyba, nie ?

Wygrzebałam pod szafą jakiś antybiotyk, co prawda skończył mu się termin ważności, ale se zapodałam, mam jeszcze go na 2 dni, może jutro zacznę mówić i przestanę rzygać z kaszlu to zadzwonię do tych państwa. Jestem głucha i bolą mnie uszy na dokładkę.
Trzymajcie za mnie kciuki, bo nie jest dobrze. nie idę do lekarza bo się boję, że mnie do szpitala zawiną, a mam 3 psy na łbie przecież i papugi i pisanie do pracy. Nie mogę chorować teraz. Nie mogę.

Tp jak chcesz w takim stanie funkcjonowac ? idz ty kobito sie wylecz.....

Posted

Te daty przydatności do użytku leków to zabobony - JEST LEPIEJ, uszy nie bolą i słyszę, katar mniejszy, nie kaszlę tak potwornie, tylko bardziej jakas skołowana jestem. Już rąbnęłam następną tabletkę.
Będę dzwonić do tych Państwa w sprawie Muszki.

Posted

E-S napisał(a):
Te daty przydatności do użytku leków to zabobony - JEST LEPIEJ, uszy nie bolą i słyszę, katar mniejszy, nie kaszlę tak potwornie, tylko bardziej jakas skołowana jestem. Już rąbnęłam następną tabletkę.
Będę dzwonić do tych Państwa w sprawie Muszki.

Niech ci bedzie:cool3:zdrowka zycze,a Muszce domku:lol:

Posted

Słuchajcie, weźcie mi doradźcie - dziś niedziela, przed Świętem Zmarłych - kurde o ktorej wypada zadzwonić w sprawie adopcji psa ?
Moja rodzina teraz np buszuje po cmentarzach .... ja nie bom chora, większość ludzi jednak tak, zajmuje się grobami ... myślicie, że teraz, czy tak koło 19 będzie lepiej ?

Posted

Uwaga !!! ZGUBIŁAM NA CMENTARZU SWÓJ TELEFON Z PLAY TEN 790 coś tam .... kurde flak.
Czynna tylko służbowa era, na allegro podmieniłam już nr tel.

Posted

[quote name='E-S']Uwaga !!! ZGUBIŁAM NA CMENTARZU SWÓJ TELEFON Z PLAY TEN 790 coś tam .... kurde flak.
Czynna tylko służbowa era, na allegro podmieniłam już nr tel.
Ło matko cioteczko:shake:miałas siedziec w domu i kurować sie:cool3:
ja mam własnie ten numer na 790:roll:

Posted

Obiecałam że będą nowe zdjęcia Muszki i są :) Są słabej jakości, bo robione na szybko, a do tego ta mała wariatka nie ułatwiała mi robienia zdjęć, ale z pomocą Funi i mojego TŻ udało się.

Posted

Ależ przepiękne zdjęcia !

Dzięki As-co :Rose:

Dziewczyny, MaDi i Lady, od której z Was jest Anna Z zainteresowana adopcją Muszki ?
Wczoraj wieczorem padł mi internet.
Plejaka nie znalazłam :(

Posted

MaDi napisał(a):
Ja dawałam Ci tylko numer do rodziny chcącej adoptować, jakąś wychowaną psinę.

A, to nie wiesz jak się nazywają, OK, zara, ludzie się wzięli w 1 listopada za rozważanie adopcji psów i jeszcze mam maile z allegro, część idiotycznych jak zwykle, jeden niezrozumiały o Tusię, reszta nawet sensowna, ale czekam na odp.

Posted

Ta która dzwoniła do mnie jest z Lublina chyba osiedle Czuby, nie pamiętam nazwiska, a nie miałam na czym zapisać danych:oops:
Wiem tylko,że chcą psiaka nauczonego zostawania w domu i musi być łagodny ze względu na dzieci. Dom tak jak pisałam gdzieś wcześniej jest do sprawdzenia.