Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie ma za co :)
Czyli jak już robaczycy nie ma to nie kaszle już niunia?
Ooo jak króliczek? :loveu: Jak byla u mnie to ta sierść nie była w ogóle mięciutka. Czyli kuracja witaminowa przynosi efekty.
Mam nadzieje ze nie będzie musiała długo siedzieć u Ciebie i szybko się wyprowadzi do DS :D

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sierść się zmienia dzięki wytruciu robaków - witaminy działaja po jakimś czasie dopiero.

Trochę jeszcze pokasłuje, tzn. to nie jet kaszel jak przy kaszlu kennelowym - to jest odgłos odksztuszania, jakby się dusiła, nie wiem jak to opisać. Ale w każdym bądź razie mija :)

Posted

Nie, Tusia nawet na spacerze jak idzie to w dystansie długości smyczy jak najdalej od niego i po innej stronie człowieka niż on :D także nie jest letko, jak z latawcami z nimi chadzam wrzeszcząc ciągle za Zdrapką na całe ryło, bo ona zawsze w stronę odwrotną - jak idziemy na spacer - to musimy wracać do domu, jak wracamy do domu - to musi zawrócić, żeby wpaść do wszystkich podblokowych śmietników na osiedlu jeszcze na małą przekąskę kluchon :mad:

Posted

E-S napisał(a):
Nie, Tusia nawet na spacerze jak idzie to w dystansie długości smyczy jak najdalej od niego i po innej stronie człowieka niż on :D także nie jest letko, jak z latawcami z nimi chadzam wrzeszcząc ciągle za Zdrapką na całe ryło, bo ona zawsze w stronę odwrotną - jak idziemy na spacer - to musimy wracać do domu, jak wracamy do domu - to musi zawrócić, żeby wpaść do wszystkich podblokowych śmietników na osiedlu jeszcze na małą przekąskę kluchon :mad:

To masz wesoło.. U mnie było odwrotnie - Szisza zamęczała "miłością" Nelkę, która osiołkowo bawiła się z nią od czasu do czasu, ale ogólnie była "ponad to"...
Aczkolwiek odkąd Szisza pojechała do DS Nelka strzela focha i nie chce jeść :( pewnie tęskni... Julką nie zdązyła się nacieszyć...

Posted

Pokazuj się piesku...coś niewiele osób tu do Ciebie zagląda.
Tusia ma 1 osobę obserwującą na allegro, ale w sobotę już się kończy aukcja :(

Posted

[quote name='as_ko']Pokazuj się piesku...coś niewiele osób tu do Ciebie zagląda.
Tusia ma 1 osobę obserwującą na allegro, ale w sobotę już się kończy aukcja :([/QUOTE]
Zaglądam ale co tu pisać...
Mam trzy szczenięce łaciatki do adopcji.

Posted

Jest przegrzeczna, przekochana, delikatniutka, spokojniutka, zwraca na siebie uwagę zachodząc człowieka od przodu, merdając ogoneczkiem i zaglądając w oczy tak trochę nie psauje do mojego życia i domu szalonego i w ciągłej gonitwie :evil_lol:

Na spacerku po pakieciku chce na raczki - no sory, mam w 2 rękach smycze, nie wezmę na rączki.

Zaczyna bawić się sznurkami Zdrapki - wskutek traumy wywoływanej u niej 100 razy dziennie przez Bugiego i jego ukochane piłeczki piszczące - piłeczkami raczej nigdy bawić się nie będzie, gdyż wywołują w niej niestety paniczny lęk ... utrwalany przez Bugiego - i koło się zamyka.

Zmęczona jestem, miałam ciężki tydzień, kolejny też, pracuję w weekend ...

Posted

To ja, Tusia :D

Nikomu nie mówcie, ale mama spuszcza mnie ze smyczki na spacerku !
No i dostałam od mamy nową obróżkę i smyczkę - czerwone w odblaskowe pieski :)

Jestem bardzo grzeczna, grzeczniejsza niż Zdrapka, to mogę chodzić bez smyczki na łączkach ale Bugi nie może, nawet jak go mama puszcza to z taką dłuuuugą linką i smyczami połączonymi, żeby zdążyć dolecieć i nadepnąć na nie jak on nagle zaczyna gdzieś gnać na oślep i my ze Zdrapką nadeptujemy na te smycze i linki Bugiego i się przewracamy jak on skoczy albo zaczyna biec ...
Trochę mnie plącze na spacerze Bugi linkami i czasem mi łapki podcina przez to jak się zawącham w trawie a on gania dookoła ...

ja się go troszkę boję bo on jest nieobliczalny facet i ciągle mnie zaczepia i szczypie i skubie i szczeka na mnie i biega i przeskakuje nade mną a jak nie zdąży to przebiegnie po mnie i piszczy mi w ucho piłeczkami i ja już dzisiaj nie wytrzymałam i zamiast uciekać przed nim pod krzesło w kuchni to go dzisiaj za to pogryzłam 2 razy ... ale mama mnie pochwaliła i powiedziała na to „bardzo dobrze !” a Zdrapka jak go wczoraj napadła pod kredensem i bardzo pogryzła to w dupkę dostała klapa i Bugi też dostał bo się jej odgryzł okropnie, już nic z tego nie rozumiem ... :D

Ja się jeszcze boję jak słyszę, że gdzieś szczeka pies i zaczynam uciekać i mama mnie wtedy zapina na linkę i muszę dalej spacerować i nie zwraca na mnie uwagi, że się boję i denerwuję i chcę do domu albo na rączki !!!

Posted

Nauczyłam się od Zdrapki podnosić nóżkę przy siusianiu !

Zdrapka była niegrzeczna dzisiaj bardzo i się wcale nie słuchała i nie chciała zejść z górki i udawała, że mamy nie słyszy

Czekałam i czekałam na tą niegrzeczną Zdrapkę ...

i czekałam i czekałam bo już byłam głodna bardzo ! i chciałam na rączki i do domu !

Bugi sobie polował na krety bo ten to się nigdy nie nudzi, a ja się niecierpliwiłam !

Posted

[quote name='as_ko']To pierwsze zdjęcie super :)
E-S masz teraz 3 super fajne pieski, tylko pozazdrościć.

Tia .... powiedzmy :evil_lol: chcesz jednego ? :multi: Dwa ? :cool3: Wszystkie ? :p :multi:

W nocy ok 1:

Ej, kto mnie przykryje kocykiem ?

Halo ! Ja płaczę ! Szczekam ! słyszy mnie ktoś ???!!! :mad::mad::mad: Jestem bezradna, biedna, zmarznięta mikrosunia !!! do mnie natychmiast KOCYKIEM PRZYKRYWAĆ !!! Uuuuuuuuu !!!! Nie ma spania, trzeba mnie kocykiem przykryć !!! ALE JUŻ !!! :mad:
Jestem taaakaaaa zrozpaczonaaaa !!!

No wreszcie ..... ile można prosić, co ? :mad: Sami to pod kołdrami się wylegują a o mikrosuni Tusi NIE POMYŚLĄ ! :angryy:

Posted

A kto tu lezie do mnie po nocy, co ? Sen zakłóca ledwo mnie kocykiem mama przykryła, hę ??? :mad:

Ten niebezpieczny wariat Bugi .... ale nieprzytomny i z zawiniętym uchem :evil_lol:

Przyszedł sępić ... muszę być czujna, żeby mama tylko jemu czegoś nie dała ... jak on dostanie to ja też chcę !

A jak on nie dostanie to tym bardziej CHCĘ !!! :diabloti: to serduszko wołowe, wiem, że jest w lodówce, daj mi, daj !!! lepiej mi się będzie spało jak ja dostanę a on nie !

To DT jest do d.u.p.y!!! :angryy: Nie dali nam jeść w nocy z Bugim jak chcieliśmy ! :shake:
Proszę mnie stąd natychmiast ZABIERAĆ !!! Bo napiszę skargę do Straży dla Zwierząt, że nie jestem karmiona na żądanie tylko mi się DAWKUJE ! :placz: Co ja jestem - PRÓBÓWKA ??? :angryy: Czy mikrosunia śliczna maleńka wiecznie głodna po schronisku ?! I proszę mamę bardzo o niewyzywanie mnie od kluchonów i wypraszam sobie uwagi typu "ten pies już nie ma żeber" czy "wypad z mikropiesków tłuściochu" :angryy: ! Zdrapka jest grubsza !

Zabierzcie mnie stąd do domku stałego normalnego proszę :placz::placz::placz:

Posted

[quote name='MaDi']To jej się dom tymczasowy trafił:evil_lol:

Musi z niego szybko uciekać !!!
Jak najprędzej !!!
:D

Jeszcze moja ulubiona seria ławkowa, Asco uznała, że ławka jest obskurna - ja, że fotogeniczna :evil_lol:
Tusi o zdanie nie pytałyśmy :oops: tak jakoś wypadło nam to z głowy .... :eviltong:

Posted

Śliczna jest Tusia :loveu: i grzeczniutka, słodka niunia kochana :loveu: Trzeba ją zabierać z tego demoralizującego DT, bo się dziewczyna zmarnuje .... to okropne DT miało pomysł wsadzenia biednej, spokoniutkiej przytulanki Tusi na legendarną rakietę LSM-owską :evil_lol: celem wykonania sesji fotograficznej przecudnej urody

I to zdjęcie bardzo lubię :

Posted

Wyjechana jestem służbowo mam przez chwilę dostęp do kompa - Tusia została z Mateuszem, coraz bardziej zniecierpliwionym 3 psami w domu .... Predatora i Kierowniczkę zabrałam ku źle ukrywanej rozpaczy goszczących mnie :evil_lol:

Posted

Maaatko....ja dopiero teraz się przyjrzałam i widzę jaka fałdka mi wyszła na brzuchu :placz: E-S trzeba było krzyczeć żebym brzuch chociaż wciągnęła :evil_lol:

Tyle ładnych zdjęć, a żadnego domku na horyzoncie :(

Posted

[quote name='E-S']Wyjechana jestem służbowo mam przez chwilę dostęp do kompa - Tusia została z Mateuszem, coraz bardziej zniecierpliwionym 3 psami w domu .... Predatora i Kierowniczkę zabrałam ku źle ukrywanej rozpaczy goszczących mnie :evil_lol:[/QUOTE]

O mamo, przez chwilę pomyślałam, że Mateusz został z całą trójką ;)
Czyżby Predator nie był grzeczny na wyjezdzie? ;) Paszki mu trzeba naciąć ;)