Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

E-S napisał(a):
Negra - powiedzmy sobie to szczerze - została wysterylizowana już chora, co widać na jej 1 zdjęciach z zaropiałymi oczami.
Nie miała takiego przeglądu weterynaryjnego jak Tusia.
A jechać sobie przecież możesz.

No ja wiem, że z Negrą było inaczej trochę, ale ja to tak przeżyłam, że od razu najgorsze scenariusze wymyślam.

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

as_ko napisał(a):
No ja wiem, że z Negrą było inaczej trochę, ale ja to tak przeżyłam, że od razu najgorsze scenariusze wymyślam.

Oj no wiem, wiem .... ale teraz ani sezon na wirusówki, ani najmniejszych oznak u Tusi, że coś jej dolega. I trzeba kuć żelazo, póki gorące :)

Posted

No i stało się tak, że dwie kudłaczki Efi i Muszka pojechały dzisiaj z E-S do hoteliku do Funi do Zamościa.
Tusia została jeszcze dzisiaj u mnie, a od jutra będzie jednak na DT u E-S w Lublinie, w związku z tym, że jest potencjalny domek, który jutro będzie sprawdzony i jak wszystko pójdzie ok, to będziemy sunię sterylizować i wysyłać do Warszawy :)
A jak nie to jutro suni zrobię allegro i myślę że i tak nie będzie na dom długo czekać, bo to piesek IDEAŁ!! :D

Posted

Póki co Pani milczy :( chciałam dziś do niej podjechac, wczoraj wysłałam jej serię pięknych zdjęć Tusi, które chwytają za serce, ale cisza ...:(
Zaglądam do maila z nadzieją, jak tylko się coś ruszy dam znać ...

Posted

Bugi nie prześladuje Tusi, o dziwo, Tusia wybrała na miejsce swego zamieszkania .... kuchnię - okupuje miejsce pod lodówką lub pod kredensem gdzie jest karma :D Mądry sucz.

Posted

Uf to dobrze, że maleńka się jakoś z Bugim dogaduje :) Mam nadzieję że już tak nie ucieka od piesków.
Przed wyjazdem zrobiłam jej allegro ale jeszcze nie wystawiłam, myślicie że już mogę? i ewentualnie podać telefon do Ciebie E-S?

Będę wpadać na dogo akurat jak moja znajoma z pieskiem na dworze spaceruje :D bo ja tam na deszcz się z nimi nie wybieram. Pozdrawiam z Krakowa .

Posted

MaDi napisał(a):
Mądra sunia, wie jakie miejsca warto obstawiać.
Jak jej zdrowie, wszystko ok?

Wszystko OK, trzeba jej tylko odrobaczanie powtórzyć :D

Posted

Aleksandra Bytom napisał(a):
ooooooooooo Ewa to już masz nową tymczasowiczke?

No tą którą musiała Matrioszka nadprogramowo zabrać bo by ją psy zagryzły bo ona nie jest z psami zsocjalizowana i się nawet szczeniaczków boi ... nie miałyśmy jej brać, nie wiedziałyśmy o jej istnieniu, bo ona była "nowa" w schronisku, Matrioszka pojechała wtedy po kudłaczki Efi i Muszkę, a wróciła jeszcze z Tusią do kompletu. Ale od jutra znowu mam Efi do kompletu :D biedny mój mąż ....

Posted

as_ko napisał(a):
E-S daj znać co z tym allegro.

Aktywuj, jak będą chętni to pójdzie ta, no, co w klateczce siedziała ze szczeniaczkami ... Przylepka. O. Albo Baranek. Jamnik też jest. Pani się do Andzike przestała odzywać, więc nie możemy czekać, a jesli się odezwie - to podmienimy allegro.

Posted

E-S napisał(a):
No tą którą musiała Matrioszka nadprogramowo zabrać bo by ją psy zagryzły bo ona nie jest z psami zsocjalizowana i się nawet szczeniaczków boi ... nie miałyśmy jej brać, nie wiedziałyśmy o jej istnieniu, bo ona była "nowa" w schronisku, Matrioszka pojechała wtedy po kudłaczki Efi i Muszkę, a wróciła jeszcze z Tusią do kompletu. Ale od jutra znowu mam Efi do kompletu :D biedny mój mąż ....

mój by zwariował,podziwiam :)

Posted

[quote name='as_ko']Zrobiłam Tusi wyróżnione allegro:
http://allegro.pl/malenka-6-kg-idealna-suczka-czeka-na-swoj-dom-i1253690437.html

Coś mi się wydaje że ta Pani co rozmawiała z Andzike już się nie odezwie :(

Przepiekne allegro, ja jako allegrowa kretynka jestem zachwycona :)

Zaraz wstawię filmik i foty Tusinki w ... różowym kaftaniku w serduszka z szaliczkiem boa :D Kupuję go dla niej za 10 złociszy bom 20 wydała na tablety, od piątku kuracja. Potem znowu od 15 października.
I filmik mam.
Kiepskie to wszystko jakościowo bo wieje i leje, ale jest.

Mateusz porobił jej zdjęć w domu jak się kokosi na wszystkim, to jak mi się ściągnie też wstawię jego zdjęcia :D

Posted

Zdjęcia Mateusza jakt to Tusia szukała sobie miejsca na spanie - bo psie materacyki nie dla niej, oj nie ... :D

na Henryku

może secesja ?

zsecydowanie tak !

w dodatku przed kompem, nie ?

Posted

Ostatecznie wybrała wiklinową ławę, z której ... zrzuciła moją lustrzankę ... nie wiem, czy nie uszkodziła. Ale jeśli, no to będzie najkosztowniejsza strata jaką dotychczas poniosłam w związku z tymczaskami ... jak się bateria naładuje to będę wiedzieć, czemu nie działa.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Coś Ty z niej zrobiła ?!:crazyeye::evil_lol::mdleje::mdleje::mdleje:
W szlafroku na ludzkie oko ?!:mad::oops::oops::oops:

Padało, było zimno, nie chciała wyjść, to jej ten kubraczek zasunęłam ... kubraczek - nie szlafroczek. I było git, nie wstydziła się.