matrioszka2 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='as_ko']Maaatko....ja dopiero teraz się przyjrzałam i widzę jaka fałdka mi wyszła na brzuchu :placz: E-S trzeba było krzyczeć żebym brzuch chociaż wciągnęła :evil_lol: [/QUOTE] Hmmm ... ja widziałam, ale jestem dyskretna , dlatego nie napisałam, że to fałdka na brzuchu, ale pomyślałam, że spodnie za ciasne.:evil_lol::eviltong: Poza tym tu nie ma co "przyglądać się i widzieć" :mad:; prawdziwe kobiety tak mają - witamy w dobrym towarzystwie. ;):laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
as_ko Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 [quote name='matrioszka2']Hmmm ... ja widziałam, ale jestem dyskretna , dlatego nie napisałam, że to fałdka na brzuchu, ale pomyślałam, że spodnie za ciasne.:evil_lol::eviltong: Poza tym tu nie ma co "przyglądać się i widzieć" :mad:; prawdziwe kobiety tak mają - witamy w dobrym towarzystwie. ;):laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:[/QUOTE] Nie pocieszyłaś mnie :placz: Trzeba skończyć z tymi domowymi obiadkami i dogadzaniem sobie, bo zaraz te spodnie rzeczywiście będą za ciasne :evil_lol: Ja w ogóle nie rozumiem dlaczego po Tuśkę nikt nie dzwoni :( Zrobię jej dzisiaj jeszcze więcej ogłoszeń. Niunia już za tydzień będzie mogła być szczepiona i będziemy niedługo sterylkę umawiać. Quote
matrioszka2 Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='as_ko']Nie pocieszyłaś mnie :placz: Trzeba skończyć z tymi domowymi obiadkami i dogadzaniem sobie:evil_lol: Oj-tam, przestań buczeć.:mad:Spodnie ... spodnie ... spodnie się kupi.Większe.Wyobraź sobie, że robią wieksze.Duże jest piękne.:lol: I z niczym nie skończysz.:mad:Nie po to człowiek jedno życie ma, żeby fałdki sobie liczył i domowych obiadów odmawiał.Opanuj krzyk. Poza tym ............................................. to się wytnie.:evil_lol: E-S, zajrzyj do Marysi.Zamień Bugolca na lepszy model... http://www.dogomania.pl/threads/194441-Czy-Marysię-można-nie-kochać-Widocznie-jednak-można. Quote
E-S Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 As-co, dawaj fałdki, ja pilnie i od zawsze oraz rozpaczliwie POTRZEBUJĘ !!! :placz: Tusia znosi sobie ciapy TeZa na swoje łóżeczko i przytulona do nich śpi :loveu: Quote
Andzike Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Hmmm... kolejna osoba, której Tuśka wpadła w oko, ale dziewczyna często jezdzi do rodziców, którzy mają labradora, więc pytanie czy Tusia nie będzie tym przerażona ... Quote
matrioszka2 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 To zależy od labradora, czy ją zechce zjeść, czy raczej zlekceważy.Tuśka, to indywidualistka taka jest, więc może się po kątach chować. Tutaj musi się menago i security tuśkowe wypowiedzieć ... :cool3:E-S , gdzie jesteś ? Quote
E-S Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Jestem, dzisiaj na spacerze poleciała do amstafa, ktory miotal na smyczy swoją panią kruchą blondynką niczem latawcem chcąc z całego serca swego dopaść Bugiego celem rozdarcia go na strzępy a ja pośpiesznie ewakuowałam się z łąki za kościołem, dała mu buzi :crazyeye: temu wścikowi i przygalopowała z powrotem do mnie, olewając już asta. Ona boi się psa, który na nią szczeka. Jak pies szczeka na Bugiego - to jest jej przyjacielem :evil_lol: Ona nie socjalizuje się z psami - co nie oznacza, że jest wobec nich wrogo nastawiona - nie, ona po prostu nie potrafi się bawić z psami i ucieka pod krzesło przed Bugim (rozumiem ją, sama też mam często ochotę to zrobić), albo mu się odgryzie (tzn. nawet nie próbuje ugryźć, warczy szczerząc zęby albo groźnie szczeknie) jak ją bardzo męczy, przewraca łapami i skubie za sierść (też ją rozumiem ... ), ale tylko 2 razy dotychczas zdobyła się na odwagę odwarknięcia do Bugiego. Moja Zdrapka też nie socjalizuje się z innymi psami - żyje bezkonfliktowo w dużym nawet stadzie, nie bawi się jednak z psami, ale i nie atakuje ich ani nie jest zazdrosna o inne psy, Tusia tak samo. Zdrapka bawi się z 1 psem na ziemi - z Bugim ... nie ma biedna innego wyjścia. Tusia jeszcze przed nim nie skapitulowała i nadal bardziej ją ekspansywny, upierdliwy pies przeraża niż stanowi zachętę do zabawy. Wielkość czy płeć innego psa dla Tusi - nie ma znaczenia. Jest nastawiona w sposób przyjazno-obojętny o ile ten pies na nią nie szczeka - wtedy ucieka pod krzesło, na ręce, albo do domu jeśli to się dzieje na spacerze. Jak już pozna, że określone szczekanie np. Zdrapki jest z tego powodu, że np. ktoś dzwoni domofonem - to się nie boi i wie, że to nie na nią szczeka Zdrapka i nie chowa się przed nią. Obczajenie psów zabiera Tusi około tygodnia czasu - tyle potrzebuje, żeby zidentyfikować rodzaj ich szczekania, (na nią, zaproszenie do zabawy, bo domofon dzwoni, BO TAK - to Bugi) psie miny, czy można i komu coś z miski ukraść (w cudzej misce zawsze lepiej smakuje). Przez tydzień - obserwuje inne psy z dystansu spod krzesła. Jak jest człowiek - siada po innej stronie człowieka niż ten drugi piesek i w ten sposób "bada" towarzysza :D Zależy na ile labrador jest "bugowaty", wiecie co mam na myśli, im mniej, tym większa szansa na szybsze i fajne zaaklimatyzowanie się i przyjaźń. O przyjaźni Tusi i Zdrapki nie ma mowy - Zdrapka zbyt wiele przeżyła i jest zbyt stara, żeby dzielić się po długim okresie bezdomności i schroniska panią z kolejnym pieskiem, czy przyjaźnić z innym jeszcze niż ten, na którego jest skazana ... ale Tusia ma ochotę bawić się ze Zdrapką teraz, zaczepia ją, na spacerach zachęca do wspólnego biegania. Kończy się to atakiem radosnego szaleństwa Bugiego, przerażeniem Tusi lądującej u mnie na rękach i obrazą boską kierowniczki ... Dla Tusi najważniejszy jest człowiek - nie inny pies, jest bardzo karna, czujnie patrzy na człowieka, na jego miny, wyczuwa nastroje, słodko się przytula, daje buzi, staje na 2 łapkach prosząc o przytulanie. Fajna jest.:loveu: Quote
as_ko Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 Dziewczyny zgłosiłam Tusię do akcji - STERYLIZACJA (mam nadzieję że się załapiemy) http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-!!! W związku z tym że w skarpecie pustki przyda nam się dofinansowanie, jest to 75% kwoty jaką musimy zapłacić za sterylkę małej. Musimy podać koszt zabiegu i miejsce jego wykonania i koniecznie wziąć fakturę. Zasady są na wątku. Quote
matrioszka2 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Tuśka, a coś ty tak struchlała ? Nic się ludziom nie pokazujesz ? Quote
Iv_ Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 E-S, relacja kocykowo - spankowo - jedzeniowa rozwaliła mnie na kawałki :evil_lol: pękałam ze śmiechu czytając i oglądając zdjęcia :cool3: Śliczna sunieczka tak swoją drogą :loveu: a jaka wygadana w dodatku :diabloti: Quote
E-S Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 matrioszka2 napisał(a):Tuśka, a coś ty tak struchlała ? Nic się ludziom nie pokazujesz ? Byłam od piątku na szkoleniu w Kazimierzu nad Wisła, dopiero przyjechałam, Tusia została z Mateuszem bo w ostatniej chwili mój hotel oświadczył mi telefonicznie, że jeśli moje pieski są większe niż york, to sory, ale mnie nie wpuszczą ... a ja sunie wyczesałam i chciałam zabrać Zdrapkę i Tusię.... wypachniałam dziewczyny sprayem do czesania z olejkiem norkowym, tak, że się świeciły jak psu jajca a pachniały na kilometr i lipa ... :( Najbardziej zrozpaczony był Mateusz :evil_lol: Bugi miał z nim zostać - bo wiadomo, poszłabym na wykłady i z pokoju hotelowego nic by nie zostało po moim powrocie. U Tusi wszystko OK. Przeżyła męską opiekę w dobrym stanie :D Quote
as_ko Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 E-S to gdzie sterylizujemy Tuśkę i za ile? Jutro na stronie akcji sterylkowej muszę podać miejsce i cenę zabiegu, a najlepiej i termin. Chyba że kierownik nam opłaci sterylkę, jak to będzie? Quote
E-S Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Wrzuciłam allegro Tusi na FB. Strasznie ma mało wejść ... 38 tylko ... :( nie rozumiem - WHY ??? Quote
MaDi Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Taka ładna i pogodna sunia, co się stało z fajnymi domami? Quote
E-S Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 as_ko napisał(a):E-S to gdzie sterylizujemy Tuśkę i za ile? Jutro na stronie akcji sterylkowej muszę podać miejsce i cenę zabiegu, a najlepiej i termin. Chyba że kierownik nam opłaci sterylkę, jak to będzie? Nie wiem, bo przez opóźnienie w pracy w piątek (skończyłam koło 22) - nie zdołałam pojechać na Głęboką i jej umówić, jutro nie dam rady, nie pamietam jak mam wtorek. Nie mam już po prostu swojego kandydata na wykonanie sterylizacji, chcę poszukać na Głębokiej dr Dąbrowskiego, którego poleca MaDi. Quote
as_ko Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 A jak myślicie, kierownik nam odda za sterylkę jak weźmiemy fakturę? Matrioszka może będzie wiedzieć. Bo tak to zwolniłybyśmy miejsce jakiejś innej suni w kolejce po dofinansowanie. Quote
E-S Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 as_ko napisał(a):A jak myślicie, kierownik nam odda za sterylkę jak weźmiemy fakturę? Matrioszka może będzie wiedzieć. Bo tak to zwolniłybyśmy miejsce jakiejś innej suni w kolejce po dofinansowanie. Mówił, że do 200 zł pokrywa nam faktury. Muszki fakturę chyba pokrył. Matrioszko ? Quote
matrioszka2 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Fakturę mam, ale jeszcze kasy nie odebrałam.Jednak możemy uznać, że ją mamy.;) Quote
E-S Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 To ja jutro dzwonię do dr Dąbrowskiego i umawiam sterylkę - ale - Tusia ze mną jedzie w środę do Warszawy ... i Zdrapka, ale Tusia w celach zapoznawczych, nie wiem, czy coś z tego będzie, niemniej trzymajcie kciuki, dobrze ? Quote
matrioszka2 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Dobrze.Będziemy trzymać.;) Strasznie tajemnicza jesteś ... chyba Cię obiję za to przy najbliższym widzeniu.:mad: Quote
E-S Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Nie bij bo ja po szkoleniu i mam zdrowie mocno nadwerężone .... Quote
matrioszka2 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 A ... jak tak .......................................................to ja poczekam.:eviltong: Quote
Recommended Posts