Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

ageralion napisał(a):
Aga wplaty w pierwszym watku sie nie zgadzaja, bo Malwinka ma 660zl. Nie wpisalas _Ivo - 150zl i some - 50zl ;)... dopisz tez prosze 34zl wydane na bandaze :)

Zapomniałam, że to ja zakładałam wątek ;)
Już wpisuję :)

Posted

Sluchajcie, z Adriana skontaktowala sie wczoraj pierwsza wlascicielka Malwinki. Znalazla ja na stronie TOZu i zadzwonila. Udalo sie uzyskac kilka wiadomosci o suni, np taka, ze Malwinka byla Zuza i ma 1,5 roku. Urodzila sie we wrzesniu 2009r. Jej matka jest z papierami, ojciez bez. Jej klopoty z chodzeniem zaczely sie od spaceru, kiedy to zaczela kulec na jedna z lapek (miala wtedy ok 6 miesiecy). Leczenie nie pomagalo i zaczeto podejrzewac problemy neurologiczne. Kobieta przestala miec mozliwosci finansowe by leczyc psa i zaczela jej szukac nowego domu. Tak oto Malwinka trafila do faceta, ktory ja oglaszal pozniej na infoludku. Kobieta stracila kontakt z Malwinka, bo facet przestal pewnego dnia odbierac telefony i odpisywac na miale. Mamy nadzieje, ze babka pojdzie na policje zlozyc zeznania. Jesli nie, policja zapuka do niej sama...

Posted

Hm... dobrze, że wiemy choć ciut więcej. Za to szkoda, że to schorzenie Malwinki/Zuzi to raczej coś poważnego. Mój pies, jak był mały (obecnie jest w wieku suni, ma dokładnie 1.5 roku) baaaardzo często kulał, podawaliśmy mu Arthroflex i chodziliśmy do weta, gdy wyglądało to nieciekawie ale któregoś dnia po prostu przeszło i było związane ze wzrostem (psiak masywny), pamiętam, jak mu stawy trzeszczały ale ten problem juz dawno za nami.

Posted

Zapraszam na bazarek na psiaki z TTB Szczecin,oraz dla Bajki-6 miesięcznej suni z krzywicą:

http://www.dogomania.pl/threads/200646-Zapraszam-na-bazarek-dla-TTB-Szczecin-i-Bajk%C4%99-szczeniaka-z-krzywic%C4%85-do-30.01.2011

Prowadzę też drugi bazarek dla bokserki Lili,TTB Szczecin i na transport dla Polickich zwierzaków:

http://www.dogomania.pl/threads/200376-ZAPRASZAM!-na-boksie-ttb-Szczecini-i-transport-dla-Polickich-zwierzak%C3%B3w-do-30.01.2011

Oba bazarki prowadzę ja i większość rzeczy u mnie w domu,więc za przesyłkę zapłacisz tylko raz.ZAPRASZAM!!!

Posted

trafiłam przypadkiem na ten wątek i wiecie co ja sobie przypominam ogłoszenia o tej syni ,własnie te krzywe łapki takie charakterystyczne były ,ale nigdy w zyciu nie przypuszczałabym że suczka trafiła do schroniska :(

nie przeczytałam całego tematu ale czy u suni jest już jakaś poprawa bo widzę że jakoś chodzi czy łapki troszkę sie wyprostowały? gdzie ona teraz przebywa jest w DT czy w hotelu ?

Posted

Canaveral-staff napisał(a):
nie przeczytałam całego tematu ale czy u suni jest już jakaś poprawa bo widzę że jakoś chodzi czy łapki troszkę sie wyprostowały? gdzie ona teraz przebywa jest w DT czy w hotelu ?

Sunia jest w super DT :) Jej stan sie znacznie poprawil, jesli patrzec na to co sie z nia dzialo i jak wygladala w schronisku. Wciaz nabiera cialka a lapenki utrzymuja jej ciezar. Niestety czasem pogoda daje sie jej we znaki i widac pogorszenie ale jej to tak naprawde nie wzrusza, bo ma niesamowity optymizm w sobie :) Czasem ma tak dobre dni, ze idzie na dlugi spacer, tylko wrocic juz nie ma sily i na lapkach rekach z nia wracac. Adriaa sie smieje, ze ludzie sie patrza na nia jak na wariata, ze asta na rekach nosi :evil_lol: Jedni nosza Yorki, inni asty ;)

Doszly do suni wczoraj bandaze usztywniajace na stawy, uzywane sa u koni. Zobaczymy jak sunia zareaguje na te nasze wymysly. Butki nosi z checia :)

Posted

[quote name='ageralion']Sunia jest w super DT :) Jej stan sie znacznie poprawil, jesli patrzec na to co sie z nia dzialo i jak wygladala w schronisku. Wciaz nabiera cialka a lapenki utrzymuja jej ciezar. Niestety czasem pogoda daje sie jej we znaki i widac pogorszenie ale jej to tak naprawde nie wzrusza, bo ma niesamowity optymizm w sobie :) Czasem ma tak dobre dni, ze idzie na dlugi spacer, tylko wrocic juz nie ma sily i na lapkach rekach z nia wracac. Adriaa sie smieje, ze ludzie sie patrza na nia jak na wariata, ze asta na rekach nosi :evil_lol: Jedni nosza Yorki, inni asty ;)

Doszly do suni wczoraj bandaze usztywniajace na stawy, uzywane sa u koni. Zobaczymy jak sunia zareaguje na te nasze wymysly. Butki nosi z checia :)

hej, koniecznie napiszcie jak te bandaze znosi (tylko nie sciskajcie za mocno lapek) i jak dzialaja. jak beda dzialac, to moze uda mi sie skombinowac dla niej troche bandazy (tanio). dam znac jak sie okaza potrzebne (ja stawiam).

Posted

Od początku po cichu śledzę wątek Malwinki i z całego serca życzę jej szybkiego powrotu do zdrowia. Niesamowite w psiakach jest to, że mimo tylu przeciwności czy niedomagań potrafią kochać całym sercem i cieszyć się na widok człowieka.

Cieszę się, że sunia jest we wspaniałym DT. Jak znosi nowe bandaże? Lepiej jej się chodzi? Czekam na (dobre) wieści :)