Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Powiem Wam cioteczki, że kocham tą moją Wiewiórkę moooocno :D i nie przyjmuję do wiadomości innej opcji, tylko taką, że wszystko się uda i w ogóle :D Już tyle bidka przeszła, tak wyszła na prostą, że gorzej być nie może. Już myślałam nawet, żeby jakiś wózek spacerowy jej kupić i wozić po świecie, bo daleko na własnych łapkach zajść nie może, a tyle bym jej chciała pokazać :/ Na weekend zabieramy ją na działeczkę, pogrzeje doopkę w słoneczku i potarza się na trawce :D No i musi być zdrowa na wypady nad morze w wakacje!!

Posted

Tiga84 napisał(a):
Powiem Wam cioteczki, że kocham tą moją Wiewiórkę moooocno :D i nie przyjmuję do wiadomości innej opcji, tylko taką, że wszystko się uda i w ogóle :D Już tyle bidka przeszła, tak wyszła na prostą, że gorzej być nie może. Już myślałam nawet, żeby jakiś wózek spacerowy jej kupić i wozić po świecie, bo daleko na własnych łapkach zajść nie może, a tyle bym jej chciała pokazać :/ Na weekend zabieramy ją na działeczkę, pogrzeje doopkę w słoneczku i potarza się na trawce :D No i musi być zdrowa na wypady nad morze w wakacje!!

Super optymistyczny post! Tak trzymac, wszystko sie powiedzie. Jestem z Wami.

Posted

Ja również z wami.Ada-Malwinka miała wielkie szczęście,że trafiła do Ciebie,więc musi się skończyć dobrze.Co do obaw,to ja też strasznie się bałam przed sterylką,prawie sr.... w gacie,a mąż mi wcale nie ułatwiał gderając,że jak coś się psu stanie to będzie tylko i wyłącznie moja wina.Na szczęście przeszła zabieg bez zarzutu,szybko się zagoiło wszystko,a teraz po pół roku prawie blizny nie widać.Będze i u ciebie dobrze :)

Posted

Dzisiaj Malwinka była na "przeglądzie", uszka czyste, gruczołki czyste, dostała witaminki na łupież :P Za tydzień myjnia :D
Teraz leży obok mnie, zasypia i raczy nas bączkami fuuuj :P

Posted

Dostała kropelki Kerabol, biotyna + cynk :)
A fotki jakieś będą niedługo, już i tak karta mi się skończyła i muszę zrobić porządek :D

Posted

No to odliczamy... Zostało 5 dni...
W weekend co prawda pogoda nie dopisała, ale Wiewiórka miała swoją porcję ruchu, zabraliśmy ją nad nasze jeziorko, gdzie brykała po swojemu, a później wylegiwała się na trawce, za to ja zmarzłam jak psia kość :P
Co do kontaktów z innymi psiurkami, to jest spoko, na razie... Ale często robi jej się jeżyk, czyli sierść przy ogonku staje dęba i w sumie nie mam pojęcia o co jej chodzi ;)

Posted

No to myju myju mamy za sobą :D Pachnąca i czyściutka leży sobie na nowiutkim kocyku i odsypia stresik :P
Ale szczerze, to jestem w szoku, odwlekaliśmy to kąpanie ze względu na jej strach przed wodą, chcieliśmy ją zabrać do myjni dla psów ;) Ale ze względów logistycznych zdecydowałam się wykąpać ją sama w brodziku :D I dałam radę!
Wsadziłam ją do brodzika nagradzając i wychwalając pod niebiosa. Usiadła sobie i patrzy na mnie , no to ja powolutku wodę puściłam i piszczałam "dobry piesek, taka fajna woda leci, zrobimy myju myju". A ona sobie po prostu siedziała, 15 minutek i po strachu. Ale narobiła kałuż i w ogóle w łazience miałam masakrę :P

Posted

Właśnie weszliśmy do domu. Wiewiórek z gipsikem sobie odpoczywa, na razie jest jeszcze taka nijaka, obserwujemy ją, wody troszkę wieczorem dostanie, żarełko jutro dopiero. Na razie nie wiadomo nic, za 2 tyg zmiana opatrunków zobaczymy jak się goi, biedulka taka nasza :)
Dostała antybiotyki itp, w razie histerii bólowej są i tableteczki, ale mam nadzieję, że się bez nich obejdzie.
Pełna profeska, po zabiegu dochodziła do siebie na sali pooperacyjnej, zalecenia wypisane pięknie, wszystko wyjaśnione, w razie czegokolwiek mamy dzwonić itp. Także lecznica cudowna i pracownicy też :D
Teraz pozostaje tylko wierzyć, że Malwinka będzie chodziła za jakieś 2-3 miesiące :D

Posted

miałam takiego stresa, że od rana brzuch mnie bolał z nerwów. już wiemy, że będzie troszkę ciężko, mam nadzieję, że ona jutro już w miarę normalnie będzie chodziła. dzisiaj jeszcze pijaczy, przewraca się i siku robi na siedząco. teraz leży i piszczy , ciężko powiedzieć, czy chce jej się jeść, koopkę czy może boli... zaraz ją wyniesiemy, może coś zrobi, ale jutro już sama będę ją targała rano :/

Posted

kamilqax95x napisał(a):
a to ona ma tylko coś z 1 łapką ??

Pewnie nie,ale muszą zobaczyć,czy ta operacja da efekty,jak tak to i druga będzie operowana :)

Trzymaj się mała.

Posted

Jeśli chodzi o łapki Wiewiórki to sprawa wygląda tak:
1. Łapka operowana - była już w tak kiepskim stanie, że ta operacja to była jedyna nadzieja na poprawę jej kondycji, zanikały mięśnie, zrobiła się taka poducha na nadgarstku z powodu ciągłego opierania się, także ścięgna zostały podcięte, żeby łapka mogła się w końcu wyprostować, przy zmianie opatrunku dr zobaczy jak to wygląda, czy trzeba jeszcze troszkę popuścić, czy już będzie ok
2. Druga przednia łapka - na niej Malwinka stawała ładnie, nie potrzebna była operacja, dr mówi, że ma nadzieję, że nie będzie potrzebna. Z tym, że ponieważ ona na tej chorej się opierała, tą drugą też wyginała na przykład przy robieniu siusiu, więc ta zdrowa łapka troszkę jej zaczęła już lecieć na bok
3. Tylne łapki - zanik mięśni :( słabiutkie są i jedyne co możemy zrobić, to właśnie podawać jej royala mobility i ćwiczyć, także tego się będziemy trzymać
Tak to z nią wygląda, od łapek w górę jest zdrowiutka :) Tak na nią patrzę, 3 dni temu miała poważny zabieg, a już na dworze bieganie jej w głowie :) Dobrze sobie radzi, ale pilnujemy, żeby się nie forsowała, wiadomo, że ona może się czuć dobrze, ale jednak trzeba dać tym ścięgnom się wygoić, a wiadomo, że tak szybko się nie goją.