Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 558
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='toska_latte']Tak, moja mama chce wspomoc Malwinke :) Prosze tylko o info czy, jak zamowie o taka: http://www.krakvet.pl/royal-canin-mobility-support-14kg-p-865.html to bedzie ok? Jesli tak, zaraz bede kupowac :)

A Malwinka wyglada jeszcze sliczniej :loveu:

Baaaaardzo dziękuję w imieniu Malwuni, to cudowne, że są ludzie, którzy chcą pomagać , bardzo to doceniam i ucałuj mamusię od nas i Malwuni

Słuchajcie, wczoraj czy przedwczoraj minęło pół roku odkąd Wiewiórka zamieszkała w naszym domku i przy okazji w naszych sercach... Aż się nadziwić nie mogę, że to tak szyyybko minęło!! Niesamowite postępy zrobiła, przybrała ciałka, nauczyła się dużo, łazi sama, nie sprawia żadnych kłopotów, nic kompletnie nam nie zniszczyła w domu.
Dopiero skonczyła się jej cieczka, na co czekaliśmy, amanci przenieśli się pod klatkę obok, gdzie akurat wlasnie się cieczka zaczęła sunieczce. Nadziwić się nie mogę, że ludzie wolą z kijami chodzić na spacery, zamiast wysterylizować. Po cieczce odczekamy 2 miesiące i na pewno wysterylizujemy Malwunię, nie będzie mini Wiewiórek :P

Posted

Tiga84 napisał(a):
Baaaaardzo dziękuję w imieniu Malwuni, to cudowne, że są ludzie, którzy chcą pomagać , bardzo to doceniam i ucałuj mamusię od nas i Malwuni

Nie ma problemu ;) Wysylam PW w sprawie adresu :)

Posted

Moi drodzy, w piątek Malwusia idzie do dra Cichockiego na konsultacje, więc trzymajcie mocno kciuki. Pan doktor powiedział, że trzeba zacząć działać, nie jest wskazane, żeby czekać, bo nie wiadomo co będzie dalej, trzeba ratować łapkę, zająć sie drugą, żeby zapobiec postepowi choroby, także wszelkie info po wizycie na pewno napiszę...

Posted

Co jakiś czas zaglądam i po cichutku kibicuję niuni. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Malwinka ślicznie wygląda. Oczywiście, że będę trzymała kciuki w piątek.

Posted

No to sprawa wygląda tak, że po długim majowym weekendzie, Malwunia będzie miała operację. Dzisiaj odbyła się konsultacja z doktorem Cichockim, dr Gugała też zajrzał do Malwki. Dr Cichocki ma wszystko dokładnie przemyślane i rozplanowane, ufam mu w 100 %, bardzo się wczuł w całą sytuację. Powiedział, że to jest jedyna szansa dla niej na polepszenie życia.
Operacja po zniżkach ;) będzie kosztowała 400 zł, Wiewiórka będzie do siebie troszkę czasu dochodziła, bo ścięgna to delikatna sprawa i powoli się goją. Także czekają ją 2-3 miesiące w gipsiku, na dodatek, na początku trzeba będzie chodzić często na zmianę opatrunku, a to będzie odbywało się pod lekką narkozą, ponieważ nie można pozwolić na to, żeby po zdjęciu gipsu merdała łapką, bo może pozrywać wszystko...
Także tak to będzie wyglądało, za 2 tygodnie będę znała dokładną datę zabiegu.

Posted

Tiga84 napisał(a):

Słuchajcie, wczoraj czy przedwczoraj minęło pół roku odkąd Wiewiórka zamieszkała w naszym domku i przy okazji w naszych sercach... Aż się nadziwić nie mogę, że to tak szyyybko minęło!! Niesamowite postępy zrobiła, przybrała ciałka, nauczyła się dużo, łazi sama, nie sprawia żadnych kłopotów, nic kompletnie nam nie zniszczyła w domu.
Dopiero skonczyła się jej cieczka, na co czekaliśmy, amanci przenieśli się pod klatkę obok, gdzie akurat wlasnie się cieczka zaczęła sunieczce. Nadziwić się nie mogę, że ludzie wolą z kijami chodzić na spacery, zamiast wysterylizować. Po cieczce odczekamy 2 miesiące i na pewno wysterylizujemy Malwunię, nie będzie mini Wiewiórek :P

psi anioł... nic dodać nic ująć...
a co do cieczki to gratuluje wytrzymałości :) ja aż się boję...

• 3 weeks later...
Posted

:) Dzięki :)
Wiem, że będzie dobrze, że Wiewiór będzie brykała jak młody źrebak po operacji, ale i tak się strasznie booję :( już urlop biorę 3 dni co najmniej , żeby z nią być :P