olivetshka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Nutusia']Skrociwszy, choć u mnie z tym ciężko, bo jestem wodolej zawołany - krótko i na temat nie umiem :( Mówią, że się Panu Bogu starość nie udała. Oj, prawda! Tyle, że jedni przeżywają ją wśród życzliwych, kochających i cierpliwych istot, a inni w samotności i cierpieniu. Stary, niedosłyszący, prawie ślepy Jeżyk wegetuje w schronisku, ale jeszcze się nie poddał, nie rezygnuje. Ponieważ wciąż żyje, żyje w nim również nadzieja, bo ta przecież umiera ostatnia. Nie wiemy ile jeszcze czasu zostało Jeżykowi, ale mocno wierzymy, że znajdzie się ktoś – może równie samotny jak on – kto poświęci mu parę chwil każdego dnia, u kogo znajdzie się ciepły kąt ze starą poduszką, na której Jeżyk będzie mógł się wylegiwać, miseczka z rozmoczoną karmą. Ktoś, kto uroni łzę gdy ten sam Pan Bóg, któremu starość się nie udała, zabierze Jeżyka do siebie... Jeżyk nie jest na nic chory. Jego jedyną dolegliwością jest starość. Szukamy osoby, która – nawet odpłatnie – przygarnie do serca tego psiego staruszka i pokaże, że jesień życia potrafi być złota![/QUOTE] Hehe, taką samą opcję miałam :) Quote
abilab Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 niewiem czy bros jakos ulepil ten plakat , ale mam osobe ktora to zrobi Jezyku do góry Quote
Ra_dunia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 też coś wykombinowałam... Ale tekst i tak długi ;) link do formatu A4: [url]http://i53.tinypic.com/2cpudef.gif[/url] [IMG]http://i53.tinypic.com/1zvqxc3.jpg[/IMG] Quote
Nutusia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ło matko - jeszcze skrócić?!!?!?!? :) To może morsem napiszę, co?... :evil_lol: Mówią, że się Panu Bogu starość nie udała. Oj, prawda! Nie wiadomo ile czasu zostało Jeżykowi, ale mocno wierzymy, że znajdzie się ktoś – może równie samotny jak on – kto podaruje mu choć skrawek swego serca i mały kącik w domu. Ktoś, kto uroni łzę gdy ten sam Pan Bóg, któremu starość się nie udała, zabierze Jeżyka do siebie... Kto nie pozwoli, by odchodził w schronisku samotnie i anonimowo. Jeżyk nie jest na nic chory. Jego jedyną dolegliwością jest starość. Szukamy osoby, która – nawet odpłatnie – przygarnie do serca tego psiego staruszka i pokaże, że jesień życia potrafi być złota! No krócej się po prostu NIE DA!:diabloti: Wyobrażasz sobie jak będzie wyglądała Twoja starość? Chciałbyś, by była szczęśliwa, spokojna, a przede wszystkim godna? Jeżyk też by chciał. Więc jeśli tylko możesz podarować mu skrawek serca i malutki kącik w swoim domu - nawet odpłatnie - zrób to! Nie pozwól, by do psiego nieba powędrował prosto ze schronu, jako jakiś tam pies, kolejny schroniskowy numer. Jeżyk nie jest na nic chory. Jego jedyną dolegliwością jest starość. Kontakt w sprawie opieki nad Jeżykiem: Quote
Ra_dunia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 :) Drugi tekst też super! Chodzi o to, że ludziom rzadko chce się czytać całe plakaty. Chociaż np taki całościowy plakat nadawałby się do powieszenia w lecznicach... Quote
Nutusia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 U naszego Doktora mogłabym powiesić - u niego na "audiencję" trzeba się czasami tak naczekać, że czytam wszystko, z ulotkami o wszelkich preparatach włącznie :) Ten dłuższy tekst może by był dobry np. na allegro cegiełkowe, co?... Ja się nie wypowiadam, bo ja w obie strony zboczona jestem - i pisać lubię i czytać :) Quote
PaulinKa030894 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Zapraszam do podpisania petycji o ukaranie właścicieli wychudzonych dogów: [url]http://www.petycje.pl/petycja/6867/p...laskiego_.html[/url] Zapraszam również na ich wątek na facebooku, który rozsyłajcie dalej: [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=132016736868020[/url] Quote
NikaEla Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [SIZE=6][COLOR=red]Uwaga wrocławscy dogomaniacy!! Mamy MEGA dług do spłaty! [/COLOR][/SIZE][SIZE=4][COLOR=black] Byłam z bros w klinice. Musimy wspólnie WSZYSCY zebrać ponad 5 000zł (nie licząc odsetek). Pierwszą ratę ok 2 000 mamy zapłacić zaraz po Wielkanocy! Kolejne co miesiąc - dwa!!!! To nie jest prywatny dług Magdy, ale dług wspólny-powstały przez lata leczenia wrocławskich bied!!![/COLOR][/SIZE] [url]http://www.dogomania.pl/threads/202503-ulvhedinn-nie-odmawia-DT-ani-pomocy-leczy-karmi.Za-leczenia-ur%C3%B3s%C5%82-mega-d%C5%82ug-%28[/url] Quote
terierfanka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [FONT=Georgia, serif][SIZE=2]ja taki skrótowy tekścik na plakat opracowałam: [/SIZE][/FONT][I][FONT=Georgia, serif][SIZE=3]Okaż serce, [/SIZE][/FONT][SIZE=3] [/SIZE][FONT=Georgia, serif][SIZE=3]przygarnij Jeżyka[/SIZE][/FONT][SIZE=3] [/SIZE] [FONT=Georgia, serif][SIZE=2]Jeżyk jest niedużym, starszym pieskiem, który spędza swoją jesień życia za kratami schroniskowego boksu. Nie jest na nic chory, jego jedyną dolegliwością jest starość. Jego niedowidzące oczka wypełnia smutek i tęsknota za własnym kątem u boku ludzkiego przyjaciela.[/SIZE][/FONT][/I] [I][SIZE=2] [/SIZE][FONT=Georgia, serif][SIZE=2]Szukamy osoby, [/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE][FONT=Georgia, serif][SIZE=2]która- [/SIZE][/FONT][SIZE=2][COLOR=#ff0000][FONT=Georgia, serif]nawet odpłatnie[/FONT][/COLOR][/SIZE][FONT=Georgia, serif][SIZE=2] - przygarnie do serca tego psiego staruszka i pokaże, że jesień życia potrafi być złota! [/SIZE][/FONT][SIZE=2] [/SIZE][/I] [FONT=Georgia, serif][SIZE=2][I]Zapewniamy niezbędną pomoc w utrzymaniu psa! [/I]Oczywiście fotka do tego, jeśli myślimy o emerytach to tekstu myślę, że jest akurat. Można ten plakacik z dłuższym tekstem wieszać w lecznicach itp, gdzie ludzie mają więcej czasu na czytanie, a ten krótszy na osiedlach czy przy kościołach. Zresztą plakaty mogą być różne w różnych miejscach. [/SIZE][/FONT] Quote
olivetshka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Dziewczyny, jak Jeżyk z kotami? Dogaduje się? Bo można by go było tutaj wrzucić - starsza Pani szuka starszego pieska: [url]http://www.dogomania.pl/threads/204699-starsza-pani-szuka-starszego-przyjaciela[/url]... Quote
Ra_dunia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Dokładnie :) im więcej różnorodnych plakatów tym lepiej :) Quote
bros Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [B]olivetshko [/B]napisałam na tamtym wątku Quote
olivetshka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='bros'][B]olivetshko [/B]napisałam na tamtym wątku[/QUOTE] Jeszcze pomyślałam o Słodzi - tylko jak u niej z kotami? Idę się zapytać dziewczyn na wątek. Quote
bros Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 goni koty z tego co wiem , a i kroi sie dla niej domek :) Quote
olivetshka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='bros']goni koty z tego co wiem , a i kroi sie dla niej domek :)[/QUOTE] Jejku, żartujesz! :) Ale by fajnie było... Do zobaczenia jutro ;) Quote
Kenny Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 czy Jeżyka da się sprawdzić na kotka w bezpośrednim kontakcie? i jak z jego zdrówkiem? bo nie dam rady przewertować wątku. Quote
bros Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 zdrówko raczej oki, jeno ślepak z niego, oczywiście że się da sprawdzić na kocięta :) mowisz masz :) Quote
Kenny Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 to czekam na relację z kotowego poznania :) dziękuję. jak wszystko pójdzie dobrze to będzie trzecim i ostatnim kandydatem zakwalifikowanym do ostatecznej decyzji pani :) tylko proszę sprawdźcie go dokładnie co by go taki kawał drogi nie wieźć na darmo i później z nim wracać. . . Quote
bros Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 oki w pietek sama sie tym zajmę , będą fotki żeby "unaocznić" :) Quote
Kenny Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='bros']oki w pietek sama sie tym zajmę , będą fotki żeby "unaocznić" :)[/QUOTE] dzięki ;) tak w ogóle to świetny ten Jeżyk, jakby się udało to mu za free zrobimy full serwis w naszym salonie ;) ale ciii - nie zapeszajmy :) Quote
bros Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 juz go troszkę podreperowałam ale to wszystko mało, on powinien być ładnie ostrzyzony :) a skórkę pod spodem ma czysciutką, ładną :) Quote
aanka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Jeżyk - urokliwy ,śliczny , nietuzinkowy , niepowtarzalny , łamiący serce , kochany psiuń :fadein::calus::iloveyou:........... Quote
sunia2000 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Znajomą wzruszył chyba tekst o Jeżyku bo powiedziała, żeby go przygarnęła, ale musi być pewna,że nie będzie spięć z kotami, bo ma takowych kilka. Jak znam Jeżyka, to on ze swojej strony pewnie nic kotom nie zrobi, ale pytanie czy koty jem nic nie zrobią?[B]Doradźcie![/B] Quote
Ra_dunia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 O kurcze, Jeżyku, bądź miły dla kotków to może się uda z domkiem :) Edit: link do plakaciku z telefonem również do Bros :) [url]http://i53.tinypic.com/21mc2dc.gif[/url] Quote
Nutusia Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 No ja nie chcę nic mówić, ale Jeżyk jest wręcz... rozchwytywany! :) Jakoś mnie to nie dziwi, znając Ciotkę Bros ;) Jeżozwierzu - z kotami idzie wytrzymać - słowo harcerza!!!!:evil_lol: Quote
Recommended Posts