idusiek Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 ladybell- nie musisz kasowac niech będzie, wiadomo juz skąd:) zmieniłam trochę tekst do ogłoszen: http://allegro.pl/leon-pies-w-tragicznym-stanie-teraz-szuka-domu-i1275426843.html [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Leon to młody psiak sięgający nieco powyżej do kolana. Jego historia nie była ani miła ani ckliwa… [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Do schroniska trafił z zerwanym łańcuchem na szyi, [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]cały w dredach i kudłach. [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Wyglądał jak sfilcowana kupka nieszczęścia...[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT] Jednak dzięki ludziom, którzy pomogli sfinansować fryzjera, szczepienia i kilka dni w hotelu- Leon mógł opuścić schronisko. Obecnie mamy przed sobą młodego, pięknego, energicznego a w przyszłości również cudownego kudłacza. Leon umie łądnie chodzić na smyczy, dogaduje się również z suczkami. [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ida 600101446[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ewa 501 588 482[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][email protected][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] [/FONT] Jest zapatrzony w człowieka i uwielbia spędzać z nim czas. Lubi się bawić i biegać- dlatego jego nowy opiekun powinien przygotować się na długie spacery:) Niedługo jego sierść odrośnie ( na razie kawałek jej można zobaczyć na jego ogonku), dlatego będzie wymagał czesania. Quote
idusiek Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 mysza 1 napisał(a):Że mu zimno sobie myślę, dobrze, że ma kubrak ;) ma kubrak ma i budę pełną siana. ;) Quote
elaja Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 mariolka napisał(a):super pies! może nie ogłaszajcie go jako jużaka. To trudna rasa i ludzie mogą się bać ;) W sumie to dobry pomysł -biorąc pod uwagę jedyny telefon o Leonka. Quote
ludwa Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 A dlaczego jużaki są trudne? Bo chciałabym móc porównać jużakowe cechy do lejona;) Quote
elaja Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 ludwa napisał(a):A dlaczego jużaki są trudne? Bo chciałabym móc porównać jużakowe cechy do lejona;) Bo to rasa stworzona do stróżowania - mają być nieufne i nieprzekupne w stosunku do obcych, za to swoją rodzinę kochają ponad wszystko.Z drugiej strony jużak to pies bardzo wrażliwy i można zupełnie zniszczyć jego psychikę brutalnym traktowaniem , ale jednocześnie trzeba być stanowczym i konsekwentnym w jego wychowaniu.To taki pies o dwóch twarzach : wielki pieszczoch i przytulak dla swoich i grożny stróż dla obcych.Tak na marginesie to całkiem normalny pies:cztery łapy , ogon i wielki nochal który lubi wpychać w rękę , oko lub ucho właściciela - nic tylko go kochać ! A dlaczego jeszcze trudne .... Jużak to pies bardzo samodzielny i sam potrafi podjąć decyzję o ataku na wroga , w dodatku z reguły bez żadnych sygnałów ostrzegawczych typu szczekanie , warczenie i odstraszanie - po prostu podchodzi lub podbiega truchcikiem , niby obwąchuje i od razu atak z reguły od tyłu.On nie gryzie-szczypie jak pirania.Absolutnie nie wolno go szkolić na psa obronnego- tylko i wyłącznie w zakresie posłuszeństwa ! A uczy się bardzo szybko i chętnie.No i prawie każdy jużak , nawet taki który życie spędził na łańcuchu, pięknie chodzi na smyczy,nie ciągnie , najchętniej idzie przy nodze właściciela , na spacerach trzyma się bardzo blisko. Quote
idusiek Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Lełon mnie szczypał- ale to było bardziej jak iskanie a nie gryzienie ;) z miłości :D Quote
elaja Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 idusiek napisał(a):Lełon mnie szczypał- ale to było bardziej jak iskanie a nie gryzienie ;) z miłości :D Bo Leonek to taki właśnie pies do kochania ! Quote
ludwa Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Jak na razie trudno potwierdzić i zaprzeczyć:) Szczekający jest, przytulak też. Atakować nie prbował, choć widział mnie pierwszy raz. Do Idy płonie miłością;) Quote
idusiek Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 bO MY SIĘ Z LEONE KOCHAMY :loveu: a Ty zazdroscisz :diabloti: Quote
jambi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 no do tej pory wytrzymałam bez komentu, choć palce mnie świerzbiły, żeby napisać co myślę o tym "Znawcy Jużaków" ale tego juz nie wytrzymałam... :razz: idusiek napisał(a):aa dodatkowo , ale to juz standard: kastracja zmienia psa w pipę a on chce stróża... no jeśli kastracja zmienia psa w pipe to ja powinnam Panu przedstawić mojego Arona ....:evil_lol: a w ogóle to się tak zastanawiam , skoro tak Panu dopiekł jużak i takie ma o nich złe zdanie to po chusteczke szuka drugiego? :roll: a Leoncjo jest fantastisz! bjutiful! i wogóle prima sort! :lol: Quote
idusiek Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 No nie?! Towar pierwszego gatunku- ewidentnie:) Quote
ludwa Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Gatunek pierwszy, tylko nikt tego nie zauwaza Quote
rita60 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 idusiek napisał(a):no własnie nie wiem czemu :( Tez nie rozumiem:shake: Quote
elaja Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 idusiek napisał(a):no własnie nie wiem czemu :( Może jego 5 minut dopiero nadejdzie ? Quote
koosiek Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Daaawno mnie nie było u Lełona - a on nadal bez domu :( Quote
ludwa Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 koosiek a byłaś u naszej nowej suczki? Leon bez domu i ona teraz szukająca Quote
Beat2010 Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Zaglądam do pięknego Leona a on ciągle bez domku! Czy ludzie oczu nie mają ! Przepraszam, ze u Leonka, ale zapraszam na bazarek Barrego, który zbiera na długi za leczenie: http://www.dogomania.pl/threads/194938-Wloska-tunika-ciasteczka-domowe-i-gry-planszowe-dla-barrego.-Do-27.10.-Do-24-00 Quote
koosiek Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 ludwa napisał(a):koosiek a byłaś u naszej nowej suczki? Leon bez domu i ona teraz szukająca Byłam, widziałam... Eh, myślałam, że po wakacjach ten zastój minie, ale doopa, może na początku września była chwila zainteresowania adopcjami, a teraz znowu nic :( Nie pamiętam, kiedy ostatnio miałam telefon o psa :roll: Quote
idusiek Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 watek maluchów, które koczują pod cmentarzem w Broku: http://www.dogomania.pl/threads/194977-7MALUCHÓW-KOCZUJE-POD-CMENTARZEM-W-BOKRU-błagam-o-pomoc-ONE-ZGINĄ-TRAGICZNIE-! Quote
idusiek Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 z bazarków: 30 zł SBD 30 zł jambi 150 zl - z bazarku jambi dziękujemy ! Quote
ludwa Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Dziękujemy za poprawienie funduszy Lełośka:) Quote
ludwa Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Wszystcy o szczeniakach a Lejon zaniedbany w kącie sam siedzi... Quote
Szarotka Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 ludwa napisał(a):Wszystcy o szczeniakach a Lejon zaniedbany w kącie sam siedzi... No tak, mnie sie tez skarzyl :):) Quote
Recommended Posts