mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Oleno, trzeba czekać. Od dwóch tygodni Figa powinna mieć ogłoszenia, a tu nic, a dwa tygodnie bez sensu poszły. Ja nie mam czasu i możliwości. Figa dostała cieczkę w zeszłym tygodniu, a miała być już sterylka. Bumi musi czekać mimo przeciwności losu doczeka się i znajdzie swój domek. Najbardziej mnie martwi, że trochę zostałam z Figą sama, szczególnie z ogłoszeniami, a na to nie mam czasu pracując i doglądając 12 zwierząt. Dziś zrobię Fidze allegro wyróżnione, dwa ostatnie pieski dzięki temu znalazły super domki więc może i Fidze się uda. Quote
Olena84 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 No ja juz nie wyrabiam sie z zaproszeniami na watki, ale kazdemu chce sie pomoc, a potem glowa mala jak na to uzbierac:(. Co do ogloszen Figi, ja robie na szybko ok 8 ogloszen, ale dzis jestem na zastepczym komputerze i nie wiem czy mi sie tu uda, ale mozesz podeslac zdjecia i krotki opis na pw, to zawsze 8 ogloszen... Quote
mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Olenko, musisz opróżnić skrzynkę to wyalę pw. Quote
danka4u1 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Olu, dobrze, ze jestes tutaj- mądra ciotko. Przymierzałam siękilkakrotnie do różnych ogłoszeń,ale czasu brak na tak powolną w moim wydaniu pracę. Może wieczorem spróbuję trochę poćwiczyć- zawsze coś- tylko Olu przeslij mi na pw dane od mestudio. Quote
koosiek Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Też mogę ją trochę po weekendzie poogłaszać... Podeślij mi proszę tekst i zdjęcia na [email protected] Quote
mestudio Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 koosiek dzieki, wieczorem wyślę dane, bardzo potrzebuję ogłoszeń bo psina Figa jest ponadprogramowo u mnie, a Bumi czeka. Quote
Olena84 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 O brawo, to ja jedna ciotke pogonilam ze nie moge do niej pw wyslac a to ja mialam pozapychana.... juz odblokowana! Quote
danka4u1 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Jak mówią moi uczniowie: Trochę techniki i pani wysiada...tylko,że ja mam odpowiedź: trochę mojej lekcji i sznowny pan też wysiada.. Quote
Olena84 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Bo jest napisane (nie pisze;)), ze mam 161 wiadomosci ale nie pisze +39 wyslanych, wiec nie wiedzialam ze calosc to 200 sztuk juz... Quote
danka1234 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 mestudio napisał(a):Oleno, trzeba czekać. Od dwóch tygodni Figa powinna mieć ogłoszenia, a tu nic, a dwa tygodnie bez sensu poszły. Ja nie mam czasu i możliwości. Figa dostała cieczkę w zeszłym tygodniu, a miała być już sterylka. Bumi musi czekać mimo przeciwności losu doczeka się i znajdzie swój domek. Najbardziej mnie martwi, że trochę zostałam z Figą sama, szczególnie z ogłoszeniami, a na to nie mam czasu pracując i doglądając 12 zwierząt. Dziś zrobię Fidze allegro wyróżnione, dwa ostatnie pieski dzięki temu znalazły super domki więc może i Fidze się uda. o jakiej Fidze piszecie?pomoge jej zrobic ogłoszenia tylko podajcie link do jej watku,tekst ,fotki lub link do zrobionego ogłoszenia dla niej bym mogła skopiowac. widze ze jest wiecej osób które beda rozbiły ogłoszenia-wstawcie prosze linki gdzie juz ma zrobione ogłoszenia. Quote
mestudio Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Danusi, to Figa z mojego podpisu, bywasz u niej. Ona trafiła do mnie przez przypadek na prośbę fundacji i Bumi musi poczekać. Quote
danka1234 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 mestudio napisał(a):Danusi, to Figa z mojego podpisu, bywasz u niej. Ona trafiła do mnie przez przypadek na prośbę fundacji i Bumi musi poczekać. przechodze zatem na watek Figi,tzreba jej zrobic duzo ogłoszen,niech szybko idzie do domu i zrobi miejsce Bumiemu. Quote
mestudio Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Z wrażenia, że ktoś chce pomóc w ogłoszeniach pomyliłam Danki:-). Quote
koosiek Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Mestudio, ja wciąż czekam na tekst i zdjęcia do ogłoszeń ;) Quote
Olena84 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Koosiek jesli mowisz o ogloszeniach dla Figi ja sklecilam taki tekst: [FONT=Tahoma]Cześć Jestem pogodną suczką szukającą ciepłego domu, dobrego człowieka, który będzie chciał się mną zająć, przytulić, pokochać a na pewno oddam mu podwójnie tą miłość. Mam swoją książeczkę, jestem zaszczepiona, regularnie odrobaczana oraz zabezpieczana przed pasożytami skóry. Jestem również wysterylizowana. Podobno mam około 2 lat, ale mnie się wydaje, że ja ciągle jestem szczeniakiem, dlatego, że jestem bardzo żywa, skoczna i uwielbiam się bawić. Na dodatek jestem też bardzo karna, bo szybko się wszystkiego uczę. Umiem ładnie zostawać w domu, nie niszczę butów i innych rzeczy zostawionych w pomieszczeniu. Dobrze dogaduje się z innymi psami, ale bywam o nie chwilami zazdrosna. Akceptuje też koty, choć wolałabym być jedynakiem w moim nowym domu. Pełnie moich zalet można zobaczyć wtedy gdy jestem przy człowieku, jestem wtedy bardzo łagodna, przymilna, uwielbiam nowe osoby przychodzące do domu. Potrzebuję konsekwentnego, stanowczego właściciela, który dalej będzie ją uczył dobrych i tylko pozytywnych zachowań. Szukam domu, najlepiej bez małych dzieci ze względu na moją silną budowę oraz zabawy siłowe, które bardzo lubię. Czy wspominałam też, że lubię bawić się piłeczką (biegać za nią i przynosić), patykami, swoimi maskotkami. Lubię także biegać na smyczy przy rowerze. Ech, niestety jestem przyzwyczajona do spania w łóżku, bo uwielbiam się wtulać pod kołdrą – ale kto nie lubi??? Moi tymczasowi opiekunowie będą starali się dowieźć mnie do każdego miejsca w Polsce, bo ja tak bardzo chce mieć już własny dom! [/FONT] [FONT=Tahoma]Z poważaniem [/FONT] [FONT=Tahoma]Figa [/FONT] [FONT=Tahoma]Zdjecia sa na stronie 25,26,28,29 i jakos ostatnich. [/FONT] Quote
mestudio Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 koosiek napisał(a):Mestudio, ja wciąż czekam na tekst i zdjęcia do ogłoszeń ;) Zapomniałam, zabij mnie, ale zapomniałam. Juz wysłałam na maila. Quote
danka1234 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 mestudio napisał(a):Z wrażenia, że ktoś chce pomóc w ogłoszeniach pomyliłam Danki:-). i ja nie mogłam sobie przypomnieć,przejrzałam watek by się znalezć ale inna danke znalazłam. skoro nie ma jak zrobic Bumiemu lepszych zdjęć do ogłoszen to chyba bedziemy czekac aż pojedzie do mestudio i wówczas go ogłaszać? Quote
koosiek Posted November 16, 2010 Author Posted November 16, 2010 Bumi zdecydowanie nie nadaje się teraz do ogłaszania, nawet z najlepszymi zdjęciami... Nie jestem w stanie przewidzieć, jak będzie się zachowywał w normalnym domu... Quote
danka1234 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 koosiek napisał(a):Bumi zdecydowanie nie nadaje się teraz do ogłaszania, nawet z najlepszymi zdjęciami... Nie jestem w stanie przewidzieć, jak będzie się zachowywał w normalnym domu... no tak,trzeba czekac aż bedzie na tymczasie. Quote
koosiek Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 Mestudio, i co z Bumim? Rozmawiałyśmy ok. 28.10 i wtedy stwierdziłaś, że musi poczekać jeszcze z dwa tygodnie. A mamy koniec listopada... Bumi czeka już bardo długo, boję się, że w końcu kobieta straci cierpliwość i albo odda go pierwszemu lepszemu, albo poradzi sobie z nadmiarem psów tak, jak chciała sobie poradzić z Maksem... A ja nie mam możliwości zabrania go do hotelu, mam same długi, brakuje mi pieniędzy na utrzymanie w hotelu Maksa... Czy Bumi ma jednak czekać do adoptowania Figi? Quote
mestudio Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Koosiek, wybacz, ale nie wezmę 9 psa do domu szczególnie, że napisałam, że Figa ma cieczkę zamiast sterylizacji na którą była zapisana. Figa trafiła do mnie przez przypadek tak samo jak w międzyczasie dziadek spod marketu z tą różnicą, że Figa jest/była psem wymagającym sporo pracy. Nie jestem w stanie przewidzieć, że suczka dostanie cieczkę i nie wiedziałam też, że jest psem kłopotliwym i wcale do mnie nie powinna była trafić. Zostałam z Figą sama i cieszę się, że na tym wątku dziewczyny zajęły sie ogłoszeniami ze względu na Bumiego. Nie bardzo wiem jaką opiekę mogłabym dać w tej chwili Bumiemu - chyba nieodpowiedzialną maksymalnie - gdybym go zabrała. Najpierw kobieta nie chciała wydawać zwierząt, a teraz niby ma nagle chętnych. Nie wezmę Bumiego do czasu aż sytuacja u mnie się unormuje z Figą, nawet jeśli wcześniej miałam nadzieję, że będą to dwa tygodnie. Zwierzęta to nie przedmioty. Nie mogę zostać sama ze zgrają zwierzaków. O ile wiem Bumi też nie jest aniołem i może niszczyć, do tego nie wiadomo jak reaguje na koty. Podsumowując - w międzyczasie przez przypadek i z konieczności trafiły do mnie dwa psy z czego jeden zupełnie bezdomny z ulicy. Figa jest u mnie bo wtedy ja czekałam na to az właścicielka Bumiego się zdecyduje go oddać. Sytuacja z Figą jest taka, że zostałam praktycznie sama i sama szukam pomocy między innymi w tym wątku aby ją szybciej wyadoptować. Jestem odpowiedzialna i wezmę Bumiego, ale musi poczekać. Niczego nie przyspieszę. Jeszcze jedna uwaga, nie mam już samochodu jest doszczętnie rozbity i nie mam już pieniędzy aby w niego zainwestować. Trzeba będzie coś wykombinować bo nie wyobrażm sobie TZ jadącego w zatłoczonym busie 100 km z Bumim pod pachą. Każdego dnia TZ jest w Warszawie, ale na to go nie namówię. Może uda sie wypozyczyć samochód z pracy, ale to tylko może. Quote
mestudio Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Jeszcze tylko dodam, że Bumi ma u mnie miejsce i postaram się aby trafił tu jak najszybciej. po Bumim w kolejce jest psiak z radomskiego schronu, a potem znowu wypatrzę jakiegoś biedaka. Sa sytuacje wobec których jestem bezradna niestety. Przykro mi, że Bumi musi czekać. Quote
Recommended Posts