Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja również się poddaję.

Dziękuję tym, którzy mimo braku czasu przygotowują ogłoszenia. Szczególne podziękowania dla Olena84 i Danka1234 - coś może drgnie w tym wątku w sprawie domku.
Z postu Kosiek wynika, że również Danka1234 przygotowuje ogłoszenia Allegro, więc my się nie będziemy wcinać.

pozdrawiam,

TZmestudio

Resztę zbyję milczeniem...

Posted

mestudio napisał(a):

Z postu Kosiek wynika, że również Danka1234 przygotowuje ogłoszenia Allegro, więc my się nie będziemy wcinać.

Chyba zaszło jakies nieporozumienie z allegrem,napisałam wczesniej ze jesli Mestudio zrobi allegro ze swojego konta(bo tak było napisane ) to ja dorobie innych ogłoszen i tak tez zrobiłam.Było dla mnie oczywistym ze sprawa allegra jest ustalona i to Wy je robicie dlatego niczego nie przygotowuje i jestem zaskoczona ze sprawa z allegrem tak sie zagmatwała bo wszystko było jasno napisane na watku.

Posted

koosiek napisał(a):
Danka1234, podaj mi proszę na pw nr konta, przeleję na wyróżnienie allegro. Kontakt niech będzie na mnie.

Danusiu, TZ robi bardzo fajne allegro i nie ma z tym problemu. Z powyższej wypowiedzi koosiek wynika jednak, że ona zarządza wątkiem w 100% i ona chce abyś Ty zrobiła allegro.

W tej sytuacji uważam, że koosiek powinna zabrać Bumiego do innego domu. Nie jesteśmy w stanie się porozumieć w sprawie Bumiego i jeśli my cokolwiek zrobimy sami to możemy mieć potem nieprzyjemności. Do tej pory wszystkie psiaki miały robione przez nas allegro i zawsze z nami kontaktowali się Ci, którzy byli chętni na pieska. Potem ja przekazywałam rozsądnie brzmiące domki osobie, od której pieska miałam i ona sama kontrolowała te domki i wspólnie decydowaliśmy.

W dalszym ciągu jestem chętna do normalnej współpracy.

Informuję, że ze swojej strony zrobimy allegro tak jak to normalnie ma miejsce na dogomanii, podam tam nasz kontakt, a potem normalnych zainteresowanych będę przekazywała do koosiek aby sama już organizowała wywiad i sama dalej weryfikowała.

Posted

Nie wiem o co tu chodzi ,jestem postronną osobą która obiecała ogłoszenia zanim Bumi trafił do Was ze jesli bedzie miał tymczas to bede pomagała mu szukac domu a ze zawsze staram sie dotrzymywać danego słowa jestem jak obiecałam i robię co obiecałam.Zostane na watku puki Bumi nie znajdzie domu.Ogłoszenia bede odnawiać do skutku puki nie znajdzie się dom dla Bumiego bo dla niego tu jestem i bardzo nie chciałabym uwikłać sie w tą nieprzyjemną sytuacje jaka sie tu rozwineła.
Nie chce sie wypowiadac bo nie wiem o co tu chodzi,dlaczego doszło do tej niemiłej wymiany zdań i i zarzutów ani stawac po zadnej ze stron gdyż nikogo tu nie znam.
Jesli chodzi o moje ogłoszenia to ściagnełam link z ogłoszen Oleny,przekopiowałam tresc razem z kontaktem i je po prostu wystawiłam,mam nadzieje ze Olena nie bedzie mi miała tego za złe.
Nie wiem jakie były ustalenia miedzy Wami co do podawania kontaktu w ogłoszeniach ale uwazam ze powinno sie takie rzeczy ustalic miedzy sobą
Co do dalszej wspólpracy,musi sie jakoś układać dlatego dla dobra tego pisaczka bardzo Was prosze zaniechajcie dalszych potyczek,spróbujcie sie dogadać ,ustalic fakty i skupmy sie wszyscy na szukaniu Bumiemu domu.
Dobrze ze sami zrobicie allegro bo ja jak pisałam umiem wystawiac tylko takie zwykłe dlatego robie je tylko wtedy gdy nie ma komu zrobic lepszego.

Posted

Dziewczyny i Tz jesli macie mozliwosc robienia allegro to dobrze, jesli nie, moge poprosic Selenge, ale naprawde prosze by ktos za to zaplacil - najlepiej za wyroznione ogloszenie, bo Selenga ma za duzo psow do allegro i ja juz tez nie wyrabiam z deklaracjami.

Posted

Olena jakie duże? Wyróżnione allegro to kilkanaście złotych. Wystawiam aukcję na 14 dni z pogrubieniem i wyróżnieniem i płacę 15 zł. Figa miała ostatnio 960 wejść na takim wystawieniu i znalazła rewelacyjny dom.

Posted

Bumi uwielbia dziadka Mufina, i dziadka Odiego, ale najbardziej uwielbia dużo spać na pleckach i biegać jak szalony z panną Fąfel po ogrodzie, przy okazji podgryzając ją za nogi bo ona jest duża.
Jest przekochanym psiakiem. Śpi z nami pod kołderką, cichutko i smacznie. Wczoraj ktoś mi popodgryzał kapciuchy całkiem nowe i pewnie to Bumi, ale mogłam ich nie zostawiać na widoku, nie pomyślałam.

Posted

Danka1234, dzięki za ogłoszenia !

[quote name='mestudio']Danusiu, TZ robi bardzo fajne allegro i nie ma z tym problemu. Z powyższej wypowiedzi koosiek wynika jednak, że ona zarządza wątkiem w 100% i ona chce abyś Ty zrobiła allegro.

W tej sytuacji uważam, że koosiek powinna zabrać Bumiego do innego domu. Nie jesteśmy w stanie się porozumieć w sprawie Bumiego i jeśli my cokolwiek zrobimy sami to możemy mieć potem nieprzyjemności. Do tej pory wszystkie psiaki miały robione przez nas allegro i zawsze z nami kontaktowali się Ci, którzy byli chętni na pieska. Potem ja przekazywałam rozsądnie brzmiące domki osobie, od której pieska miałam i ona sama kontrolowała te domki i wspólnie decydowaliśmy.

Mestudio, znów na siłę prowokujesz konflikt :roll: Widziałam, że Danka robi allegro, dlatego poprosiłam o konto właśnie ją.
W takim razie podaj mi proszę na pw Twój nr konta.

Bardzo chętnie zabrałabym Bumiego do innego DT, z którym mogłabym normalnie współpracować... Niestety, nie zrobię tego z tego samego powodu, dla którego Bumi czekał w Otwocku aż Figa nie znajdzie domu - nie mam innego tymczasu.

W dalszym ciągu jestem chętna do normalnej współpracy.
Tak? W takim razie będzie mi miło, jeśli zaprzestaniecie z TZ zaogniania konfliktu.

Informuję, że ze swojej strony zrobimy allegro tak jak to normalnie ma miejsce na dogomanii, podam tam nasz kontakt, a potem normalnych zainteresowanych będę przekazywała do koosiek aby sama już organizowała wywiad i sama dalej weryfikowała.
Nie. Rzadko jest tak, że tymczas podaje kontakt na siebie. Wtedy, gdy tymczas jest w całości odpowiedzialny za psa lub osoba odpowiedzialna za psa ma do tymczasu pełne zaufanie. Ja po ostatniej "dyskusji" takiego zaufania mieć nie mogę.

Przepraszam bardzo, ale o co Wam jeszcze chodzi? Ktoś z Was napisał, że chodzi o to, że nie mam czasu zrobić ogłoszeń... Wyjaśniłam, że gdyby nie to, że były oferty zrobienia ogłoszeń, wykupiłabym pakiet na bazarku. Nie widzę w tym nic dziwnego, sama nieraz ogłaszałam psy, które to nie ja umieściłam w hotelu czy tymczasie...
Po co dalej ciągniecie obrzucanie błotem - BTW, nawet bez mojego udziału? :roll:

Posted

Kosiek - powiem wprost. Dla mnie liczy się dobro psa. Mam gdzieś Twoje wywody, jakie napisałaś w ostatnim poście.
Jakbyś przeczytała dokładnie wątek i wypowiedzi to zrozumiałabyś, dlaczego to my mamy zrobić allegro, a nie danka1234. I na to nie potrzebujemy pieniędzy od Ciebie. Poradzimy sobie we własnym zakresie.

Będziemy robić to na co mamy ochotę. I powiem wprost - skoro nie da się współpracować, skoro jest u nas, to całą odpowiedzialność za Bumiego biorę na siebie. Jeśli znajdzie się odpowiedzialny dom, to dla dobra Bumiego, zostanie tam wyadoptowany przy pomocy innych osób z forum. Twoje fochy nie mają tu żadnego znaczenia. Jeśli Ci się to nie podoba - proszę bardzo, zabierz go do innego domu. Jak się pospieszysz to może zdążysz.
Mam nadzieję, że jednak w swoim rozumku ogarniasz fakt, że szukamy domu dla Bumiego i to jest w tym wątku najważniejsze.

pozdrawiam,

TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
szukamy domu dla Bumiego i to jest w tym wątku najważniejsze.

Tak, właśnie to jest najważniejsze :) I dlatego nie będę komentować Twojej wypowiedzi, chociaż jest w stosunku do mnie obraźliwa.

Nie będę robić problemu, jeśli przyszły dom zostanie sprawdzony przez kogoś w dogo. Nie jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy... ale dla mnie zwrot "pies to nie zabawka" nie jest pustą frazą.

Posted

Bumi w legowisku bywa tylko po to, aby się mścić na Lisiu, który lubi tam spać. Jak Lisio się zbliża to Bumi na niego warczy, a staruszek ślepy się wycofuje. Bumi lubi takie akcje z Lisiem, to kara za to dawne ugryzienie w plecki.

Z Fizią bardzo się lubią.

Posted

Bumi jest kochany, ale zabraniam mu warczeć na Lisia i straszyć biednego, zezłośliwionego na starość śleputka.:mad: Dobrze, ze tutaj wdepnęłam, bo jawna krzywda się dzieje...:shake:

Posted

Bumi ma ponad 130 wejść na allegro przez dwa dni, ale cisza.
Bumi uspokoił się z obsikiwaniem, jak w domu zostaje tylko z kotami i Mufinem - dziadkiem, to jest czysto (sporadycznie coś obsiusia). Niesamowicie wybawia się z kotami. Biega z nimi po całym domu.

Posted

mestudio napisał(a):
Niesamowicie wybawia się z kotami. Biega z nimi po całym domu.

i pląsa za nimi jak kot. To zabawne. I z taką dziesięciokilową gracją wskakuje za kotkami na parapet - to trzeba zobaczyć. Bezcenne. :-D

TZmestudio