Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Olena, ale ja nie wymagam od Ciebie żebyś robiła akurat Ty ogłoszenia.
Ja nie znam tych portali, nie mam tam kont i ze względu na pracę i ilość zwierząt nie mam czasu na logowanie się wszędzie i wklepywanie ogłoszeń. Ja mam czas wolny na życie od 21 do 6 rano i nic na to nie poradzę.
W wątku szczeniaków mamy ponad 50 ogłoszeń aktualnych, u Fąfla też ciągle są aktualizowane, a u Bumiego jest cisza. Nie wiem jak z ogłoszeniami Danki jest. Ja wszystkim robię allegro, ale 4 wyróżnione na 14 dni to już ponad 50 zł więc raz w miesiącu coś takiego robię.
Na allegro Bumi ma ponad 260 wejść, ale jest cisza więc trzeba działać w innych miejscach.

Posted

moje ogłoszenia Bumi tez ma wszystkie aktywne(post 226)pewnie tez spadły juz z 1 strony ale jeślsi ktos szuka psa to ogłoszenie nie musi byc na 1 stronie by je znalezć wpisuje sie rase psa i wyświetlaja sie wszystkie ogłoszenia psiaków danej rasy jakie sa zamieszczone.
Nikt chyba nie jest w stanie na bierzaco aktualizowac swoich ogłoszen by były ciągle na górze, kto robi ogłoszenia ma wiele psów do ogłaszania a czasu zawsze na wszystko brak.

Posted

Po nowym roku co 2-3 dni odświeżam Bumiemu ogłoszenia na najpopularniejszych portalach: gumtree, ale.gratce, olx, szerloku, cafeanimalu, adopcje.org, adopcjapsa, morusku. Robienie ogłoszeń na kilkudziesięciu portalach nie ma większego sensu, bo na 3/4 z nich prawie nikt nie zagląda. Także Bumi ma stale aktualne ogłoszenia. Zainteresowanie jest duże, mam sporo zapytań, dwa domy wydaja się warte zainteresowania, więc mam nadzieję, że już niedługo Bumi trafi do nowego domu.

Posted

Sytuacja wygląda w tej chwili tak, że na Bumiego są chętne trzy brzmiące fajnie domy:

1. Pani, która wysłała do mnie maila z ogłoszenia, po mojej odpowiedzi zrezygnowała bo chciała psiaka obejrzeć osobiście a nie miała jak dojechać do Kozienic - ale zadzwoniła w piątek i jednak udało jej się w sobotę pojechać. Ogólnie na Bumiego są prawie zdecydowani, chociaż mają trochę wątpliwości.
2. Pan, który dzwonił w piątek, tuż po tej pani. Też miał odwiedzić Bumiego, ale ostatecznie chyba nic z tego nie wyszło.
3. Pani, która dzwoniła wczoraj, okazało się, że wcześniej dzwoniła do Mestudio z allegro. Zdecydowana jest na Bumiego na 100%, weźmie go w ciemno, bardzo jej na nim zależy.

Przemyślałam sprawę i postanowiłam, że pierwszym dwóm domom zaproponuję inne psiaki (z panem muszę się jeszcze skontaktować, ale z panią już rozmawiałam i jak najbardziej są za poszukaniem innego psiaka). Tu jest wątek, może znacie jakieś psiaki w tym typie: http://www.dogomania.pl/threads/200368
Natomiast szukam kogoś na p/a w trzecim domu, to jest w Damasławku, w Wielkopolsce, ok. 40 km od Gniezna... Może kojarzycie kogoś z tamtych okolic?

Posted

Napiszę w kilku wątkach, a nuż ktoś się zgłosi. Tej Pani bardzo zależy na Bumim, ale wizyta jest konieczna.
Ten Pan zadzwonił po południu w piątek i chciał natychmiast przyjeżdżać, ale ja pracuję więc powiedziałam, że może najszybciej w sobotę rano, niestety już się nie odezwał

Posted

Zadzwonię do niego jutro, wczoraj wydzwoniłam wszystko co miałam na karcie i nie miałam już za co dzwonić. On dzwonił później, niż ta pani, od początku go uprzedziłam, że już jeden chętny jest i nawet wstępnie rozmawialiśmy o innych psiakach, także myślę, że nie będzie problemu.

Posted

Pani z Wielkopolski nie zrobiła na mnie wrażenia przez telefon, ale to musi ocenić już osoba robiąca wizytę. Mam nadzieję, że mój odbiór był niewłaściwy i okaże się ok.

Posted

mestudio napisał(a):
Pani z Wielkopolski nie zrobiła na mnie wrażenia przez telefon, ale to musi ocenić już osoba robiąca wizytę. Mam nadzieję, że mój odbiór był niewłaściwy i okaże się ok.

Dlaczego???

Posted

Dla mnie Pani była zupełnie niekontaktowa, nie zadała żadnego pytania dotyczącego psa, mówiła tylko jak to ona by chciała go mieć bo miała kiedyś takiego samego psa, nie umiała nawet poprawnie wymówić imienia psa.
Nie chciałam podawać nawet tego kontaktu dalej, ale nie ja tu decyduję. W rzeczywistości może okazać się odpowiednią osobą. Nie każdy potrafi sensownie rozmawiać przez telefon.

Posted

Prawdę mówiąc na wszystkie adopcje tylko raz mi się zdarzyło, że w czasie rozmowy ludzie pytali o konkrety w sprawie psa. W każdym razie zobaczymy, co wyjdzie na p/a - ale najpierw trzeba kogoś do tej p/a znaleźć...
Macie pomysł, gdzie można szukać? Wstawiłam pytanie na wątek mapy dogo, mikropsiaków, zaraz poszukam wątków schronisk w tamtych stronach....

Posted

Ciekawe, bo gdybym ja chciała adoptować psa to zadałabym kilka sensownych pytań na temat jego zachowań.
Koosiek, Ty masz swoje kryteria, ja mam swoje i niech tak zostanie bo mamy różne poglądy. Na mnie ta osoba zrobiła złe wrażenie z pewnego powodu, ale nie będę publicznie jej obgadywać. Dlatego piszę wprost, że czasami rozmowa telefoniczna może wprowadzić w błąd. Ja nie zamierzam w żaden sposób decydować o przyszłości Bumiego dlatego panią z allegro przekazałam Tobie. Chcę zakończyć tę współpracę w miarę pozytywnie, Bumi zasługuje na fajny, ale spokojny domek bo to śpioch dzienny.
A.... Bumi zagryzł dziś kurę w ogrodzie. Czasami przychodzą do nas kury od sąsiadów i spały tej nocy na naszym ogrodzeniu, a Bumi rano jedną z nich w amoku dopadł i zagryzł - ukręcił główkę czy jakoś tak. Najpierw ja biedule przestraszył i spadła na ziemię, potem pogonił, a potem to już nie było kury. Trzeba uprzedzić przyszłych właścicieli, że to psiak z instynktem, to wazne aby kiedys komuś nie pognał za ptactwem jakimś.

Posted

Eh, jeżeli coś jeszcze wzbudziło w Tobie niepokój, będę wdzięczna za info, choćby na pw albo przez tel. Może to coś istotnego, a przecież obu nam chodzi o znalezienie Bumiemu najlepszego domu...

Posted

[quote name='Olena84']No widzicie, a u mnie kobieta zrobila dobre wrazenie przez tel, nawet nawet w dniu adopcji, a potem psa odbieralismy, wszystko sie moze zdarzyc...
Własnie, wszystko być może, a w przypadku Rudej, bo o niej Olena pisze- było to, co złe...
Na mnie pani też zrobiła wrażenie rozsądnej i konkretnej osoby, a nie tylko " miłosniczki psiaków", a okazała sie " miłosniczką"- zbieraczką...
Jesli chodzi o kogos do wizyty p/a, to może na naszym wątku u dwupaku, ktos bedzie znał te okolice i ludzi. To okolice Poznania.