Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wizyta odbyła się w weekend, pozwolę sobie zacytować fragment maila od pani, która sprawdzała dom :)

Są to wspaniali
ludzie,mili,sympatyczni,odpowiedzialni.Bardzo kochają zwierzęta,bardzo
kochali swojego pieska,który był także wzięty ze schroniska i odszedł
już ze starości.Bumi jak najbardziej pasuje do nich.Nie można chcieć
bardziej odpowiedniego domu dla niego.Jest bardzo
podobny do ich poprzedniego pieska-Pikusia,którego bardzo,bardzo
kochali.Mają pelno jego zdjęć,dosłownie pelne albumy.Piesek byl z nimi
prawie zawsze i wszędzie,wszędzie go zabierali,miejsce na wyjazd
wakacyjny wybierali tak,aby piesek mógł jechać z nimi.Jest to malżeństwo
ok.40 letnie,bezdzietne.Są dla siebie bardzo serdeczni i na pewno Bumi
będzie miał u nich bardzo dobrze.Dom jest parterowy,z wyjściem na
podwórze i ogród.Obejrzałam wszystko-dom jest na bocznej ,cichej
ulicy.Ogrodzenie w okół domu
to
szczelna, metalowa siatka do samej ziemi,pies wielkości jamnika nie
przeciśnie sie,wszystko na prawdę dobrze zabezpieczone.
Są przygotowani na to ,że początkowo Bumi może załatwiać się w domu i
może wyrządzić szkody,zrobią wszystko,żeby mu było u nich dobrze.
Myślę, że Bumi znalazł dom :) Wieczorem jeszcze zadzwonię do pani chętnej na adopcję i do Mestudio i dogadamy szczegóły :)

Posted

Bardzo się cieszę, Bumi zasługuje na taki domek bo jest przemiłym miziakiem - śpi z nami w łóżku:-) pod kołderką. Jedyna wada to posikiwanie na wystające elementy, ale jest takie kropelkowe znaczenie, no i ma czasami pomysły w stylu wskoczę na stół i coś podgryzę, ale to są sporadyczne sytuacje. Uwielbia begać po ogrodzie.

Posted

Jakiś czas temu - dziś rano dzwoniła do mnie Pani z tego sprawdzanego domku i pytała jak to wypadło, ale nie umiałam nic powiedzieć bo nawet nie wiedziałam o wizycie. Pozwoliłam sobie oddzwonić i powiedzieć jedynie, że wizyta wypadła bardzo pozytywnie i wieczorkiem zadzwoni do niej koosiek aby poinformować o podjętej decyzji i to ona już będzie osoba decyzyjna i do kontaktu. Mam nadzieję, że nic źle nie zrobiłam.

Posted

Ja też dokładnie nie wiedziałam, kiedy będzie wizyta, nie mogłam dodzwonić się wczoraj do tamtej pani, a mail przyszedł wczoraj wieczorem, kiedy już nie było mnie przy komputerze. Dzisiaj rano zadzwoniła i zdała relację, dlatego dopiero teraz napisałam na wątku...

Posted

Bumi odjechał dziś do swojego domku.
Państwo przejechali ponad 400 km aby go od nas zabrać. Niedawno odszedł ich staruszek ze schroniska, a Bumi jest jego sobowtórem. Oglądałam zdjęcia i naprawdę pieski różnią się tylko kolorem plamki pod brodą. Państwo są bardzo serdeczni w kontakcie bezpośrednim - i tu kłania się odbiór telefoniczny, zupełnie inny za pierwszym razem.
Uprzedziłam państwa co do polowania na kurę bo mają kurki, powiedziałam o znaczeniu w domu i wszystko przyjęli spokojnie.
Pani zakochała się w Bumim, oczywiście Bumi zaraz bryknął do niej na kolanka i tak już został na czas wizyty.
Państwo mają kilka kotów więc Bumi będzie miał towarzystwo do zabawy bo on uwielbia biegać z kotami.

Po szczepieniach zostało mi z jamniczej skarpety 50 zł i chciałabym je oddać więc poproszę o namiary.

Posted

Rozmawiałam wieczorem z Panią Bumiego, dostałam też już zdjęcie na komórkę. Wymieiłam się mailem i za jakiś czas poproszę o kilka zdjęć zabawnego pieseczka, tak dla siebie bo lubię wiedzieć co tam u tych piesków wydanych słychać.

Wątek uważam za zakończony.

Posted

Rozmawiałam przed chwilką z nową panią Bumiego, wszystko ok :) Uf, cieszę się, że wreszcie Bumi mógł pojechać na swoje :)

Mimo wszystko dziekuję Mestudio i jej TZ za danie Bumiemu DT. A także wszystkim tym, którzy kibicowali mu na wątku oraz poza nim i pomagali w szukaniu domku :Rose:

• 1 year later...