koosiek Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Słyszałam o Rudej, znam jedną z suczek, które były u tej kobiety :( Dlatego p/a jest tak ważna! Zaraz zajrzę na tamten wątek. Quote
koosiek Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Ok, mam osobę do wizyty :) Pojedzie tam pani z punktu adopcyjnego w Chodzieży :) Quote
Olena84 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 koosiek napisał(a):Ok, mam osobę do wizyty :) Pojedzie tam pani z punktu adopcyjnego w Chodzieży :) No to super! Quote
koosiek Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Wizyta odbyła się w weekend, pozwolę sobie zacytować fragment maila od pani, która sprawdzała dom :) Są to wspaniali ludzie,mili,sympatyczni,odpowiedzialni.Bardzo kochają zwierzęta,bardzo kochali swojego pieska,który był także wzięty ze schroniska i odszedł już ze starości.Bumi jak najbardziej pasuje do nich.Nie można chcieć bardziej odpowiedniego domu dla niego.Jest bardzo podobny do ich poprzedniego pieska-Pikusia,którego bardzo,bardzo kochali.Mają pelno jego zdjęć,dosłownie pelne albumy.Piesek byl z nimi prawie zawsze i wszędzie,wszędzie go zabierali,miejsce na wyjazd wakacyjny wybierali tak,aby piesek mógł jechać z nimi.Jest to malżeństwo ok.40 letnie,bezdzietne.Są dla siebie bardzo serdeczni i na pewno Bumi będzie miał u nich bardzo dobrze.Dom jest parterowy,z wyjściem na podwórze i ogród.Obejrzałam wszystko-dom jest na bocznej ,cichej ulicy.Ogrodzenie w okół domu to szczelna, metalowa siatka do samej ziemi,pies wielkości jamnika nie przeciśnie sie,wszystko na prawdę dobrze zabezpieczone. Są przygotowani na to ,że początkowo Bumi może załatwiać się w domu i może wyrządzić szkody,zrobią wszystko,żeby mu było u nich dobrze.Myślę, że Bumi znalazł dom :) Wieczorem jeszcze zadzwonię do pani chętnej na adopcję i do Mestudio i dogadamy szczegóły :) Quote
mestudio Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Bardzo się cieszę, Bumi zasługuje na taki domek bo jest przemiłym miziakiem - śpi z nami w łóżku:-) pod kołderką. Jedyna wada to posikiwanie na wystające elementy, ale jest takie kropelkowe znaczenie, no i ma czasami pomysły w stylu wskoczę na stół i coś podgryzę, ale to są sporadyczne sytuacje. Uwielbia begać po ogrodzie. Quote
mestudio Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Jakiś czas temu - dziś rano dzwoniła do mnie Pani z tego sprawdzanego domku i pytała jak to wypadło, ale nie umiałam nic powiedzieć bo nawet nie wiedziałam o wizycie. Pozwoliłam sobie oddzwonić i powiedzieć jedynie, że wizyta wypadła bardzo pozytywnie i wieczorkiem zadzwoni do niej koosiek aby poinformować o podjętej decyzji i to ona już będzie osoba decyzyjna i do kontaktu. Mam nadzieję, że nic źle nie zrobiłam. Quote
koosiek Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 Ja też dokładnie nie wiedziałam, kiedy będzie wizyta, nie mogłam dodzwonić się wczoraj do tamtej pani, a mail przyszedł wczoraj wieczorem, kiedy już nie było mnie przy komputerze. Dzisiaj rano zadzwoniła i zdała relację, dlatego dopiero teraz napisałam na wątku... Quote
mestudio Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Będzie dobrze, ten serdelek jest przefajny. Quote
mestudio Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Bumi odjechał dziś do swojego domku. Państwo przejechali ponad 400 km aby go od nas zabrać. Niedawno odszedł ich staruszek ze schroniska, a Bumi jest jego sobowtórem. Oglądałam zdjęcia i naprawdę pieski różnią się tylko kolorem plamki pod brodą. Państwo są bardzo serdeczni w kontakcie bezpośrednim - i tu kłania się odbiór telefoniczny, zupełnie inny za pierwszym razem. Uprzedziłam państwa co do polowania na kurę bo mają kurki, powiedziałam o znaczeniu w domu i wszystko przyjęli spokojnie. Pani zakochała się w Bumim, oczywiście Bumi zaraz bryknął do niej na kolanka i tak już został na czas wizyty. Państwo mają kilka kotów więc Bumi będzie miał towarzystwo do zabawy bo on uwielbia biegać z kotami. Po szczepieniach zostało mi z jamniczej skarpety 50 zł i chciałabym je oddać więc poproszę o namiary. Quote
mestudio Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Rozmawiałam wieczorem z Panią Bumiego, dostałam też już zdjęcie na komórkę. Wymieiłam się mailem i za jakiś czas poproszę o kilka zdjęć zabawnego pieseczka, tak dla siebie bo lubię wiedzieć co tam u tych piesków wydanych słychać. Wątek uważam za zakończony. Quote
danka1234 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 widze ze Bumis juz tez w swoim domku. co do odesłania 50zł wysyłam konto na pw na które prosze przelac te pieniądze. Quote
koosiek Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Rozmawiałam przed chwilką z nową panią Bumiego, wszystko ok :) Uf, cieszę się, że wreszcie Bumi mógł pojechać na swoje :) Mimo wszystko dziekuję Mestudio i jej TZ za danie Bumiemu DT. A także wszystkim tym, którzy kibicowali mu na wątku oraz poza nim i pomagali w szukaniu domku :Rose: Quote
koosiek Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Mestudio, czy wysłałaś już może mój egzemplarz umowy? Quote
koosiek Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 A kiedy zamierzasz wysłać? Bumi jest w domu od ponad tygodnia, chciałabym już zakończyć kwestię jego adopcji... Quote
mestudio Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Jak będę miała czas. Jutro jadę do Warszawy, gdzieś po drodze wyślę umowę, szelki, smycz. W drodze do pracy takiej możliwości nie mam. Quote
danka4u1 Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Śliczny, szczęśliwy i w swoim domu i...nawet koty ma !! Quote
mestudio Posted June 16, 2012 Posted June 16, 2012 Niedawno dostałam mnóstwo zdjęć Bumiego od Państwa. Jest tam mu bardzo dobrze, jest dla nich oczkiem w głowie - mają na jego punkcie fioła:-). Quote
koosiek Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Mestudio, a mogłabyś wstawić zdjęcia na wątek? I czy wiesz, czy Bumi został wykastrowany? Quote
mestudio Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Wstawiam kilka zdjęć bez właścicieli. Sądzę, że nie jest wykastrowany. Quote
Recommended Posts