Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Postulaty...
Moje postulaty przy calym tym medialnym cyrku juz przerobionym, pod szyldem fundacyjnym moge sobie od pol roku wsadzic i to w przypadku jak na ta lige co kielce i myslowice calkiem normalnego schronu:/
Ale za to uzyskalam niezwykle wiele:] Zakaz wjazdu wolontariuszki na teren schronu:)

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz, mnie za to "podbudowala" wypowiedz pani z TOZ w TV / vide Kielce / w temacie wolontariatu. Na pewno ogladalas. Popatrz jak wysoka swiadomosc :evil_lol: ma TOZ o potrzebie jego istnienia !;)

Po takiej wypowiedzi, spodziewam sie przelozenia rezulatu 9 letniej walki TOZ z burmistrzem Kielc - na ich wlasne podworko w M. bez koniecznosci prowadzenia wojenki :evil_lol: :diabloti: Petycja ma w tym pomoc. Na marginesie jeden material TV na poparcie pogladow TOZ w przedmiotowej sprawie juz mamy gotowy, myle sie ?;)

EDIT : http://www.tvp.pl/kielce/informacyjne/informacje/wideo/24092010-godz-1830/2785661

Miejmy nadzieje, ze koledzy z ZG TOZ Warszawa popieraja wypowiedz pani Dagmary Mazurek i juz mysla intensywnie o idei wolontariatu w M :diabloti:

Posted

Nie no ten sukces wolontariatu za rok, gdzie pieski beda wyprowadzane na sznurkach w kagancu po to, aby wolotariusze MOGLI Z NIMI POOBCOWAC
to dla mnie hit tygodnia:]
W zyciu bym nie wpadla, ze wolontariusze sa w schronie po to, aby sobie mogli poobcowac.
Noi wczesniej nie bylo takiej potrzeby. A teraz jest potrzeba obcowania tych wolontariuszy? Jakies to zawile strasznie;)
Ja bym to raczej interpretowala - ze wczesniej nie bylo potrzeby bo nikt nie wiedzial jaka tam jest masakra. No, a teraz juz wszyscy wiedza to i potrzeba jest:]
Ja jestem pesymistka wiec olejcie moje gadanie, ale trzymam za was kciuki!!!

Posted

Sayrel napisał(a):
Nie no ten sukces wolontariatu za rok, gdzie pieski beda wyprowadzane na sznurkach w kagancu po to, aby wolotariusze MOGLI Z NIMI POOBCOWAC
to dla mnie hit tygodnia:]
W zyciu bym nie wpadla, ze wolontariusze sa w schronie po to, aby sobie mogli poobcowac.
Noi wczesniej nie bylo takiej potrzeby. A teraz jest potrzeba obcowania tych wolontariuszy? Jakies to zawile strasznie;)
Ja bym to raczej interpretowala - ze wczesniej nie bylo potrzeby bo nikt nie wiedzial jaka tam jest masakra. No, a teraz juz wszyscy wiedza to i potrzeba jest:]
Ja jestem pesymistka wiec olejcie moje gadanie, ale trzymam za was kciuki!!!

Trzymanie kciukow bezcenne :lol: Moze namowisz znajoma do podzielenia sie cenna wiedza ? Chocby anonimowo. Tu na PW np.

Oj, bezsennosc moze zaobfitowac czasami i tym samym... dopisuje moje wrazenia z wyowiedzi pani Dagmary w temacie obiecanego wolontariatu za rok i w obcowaniu z psami wyposazonymi w kaganiec i w sznurek :evil_lol: :mad:

Wg mnie istnieja 2 teorie nt. tej wypowiedzi :

1/ Pani Dagmara M. ucieszyla sie z pozytywnej reakcji pana Burmistrza i zaakceptowala warunki schronu, czyli za rok wolontariat juz moze i moze nawet obcowac z psami na sznurku i w kagancu :evil_lol:

2/ Pani Dagmara M. ucieszyla sie z pozytywnej reakcji Burmistrza ale..... nie doslyszala moze, a moze rowniez nie przeczytala gdzies tam na karteluchu, ze wolontariat owszem , ale wlasnie te sznurki i kagance. Pani wystepowala przed kamerami i mogla miec stresa :evil_lol: a moze tak wlasnie TOZ postrzega role wolontariatu?
Prosze o odrobine wyrozumialosci ;) Pani nie musi wszystkiego znac i wiedziec. Proponuje osobny demot dla niej - ku chwale Ojczyzny :diabloti:

TOZ zna zwierzeta jak nikt inny:evil_lol: i wie co dobre dla ich zywota. Sam postepuje idealnie, o czym swiadczy brak kontroli w ich schronach ale ale........za to sam chetnie kontroluje schrony, zwlaszcza .......cudze :evil_lol:

My, my jestesmy tacy malency ludzie, zgromadzeni tu na dogo ratujacy i utrzymujacy z wlasnych srodkow bezpanskie psy i koty i wyciagajacy za wlasne pieniadze zwierzeta ze schronu, szukajacy im domow, dbajacy o sterylki i kastracje- w przeciwienstwie do schronow wszelkiego sortu pod nazwa "Odwal sie od nas - Nie wejdziesz na teren- pod rygorem ustawy ktora w pocie czola stworzyl TOZ :diabloti: Na pewno WARA CI DOGOMANIAKU - od schronisk prowadzonych przez NAS, czyli przez TOZ :eviltong: Jestesmy nieskazietelni i taki non profit interes i przeciez musimy z czegos zyc :diabloti:

Co ciekawe, my dogomaniacy nie lapiemy na chwytak znalezionych gdzies tam psow, z boksow w schronach nie wyciagamy ich w ubraniu ochronnym przed pogryzieniem i o dziwo - bestie nas nie kalecza....... lgna do nas z prosba o pomoc :multi: Hycel i TOZ boja sie panicznie tych bestii :evil_lol: A tacy z nich spece od ratowania zwierzat ;)

Prosze, zeby ktos wytlumaczyl mi to zjawisko :razz: Jesli sie dobrze zastanowic - My dogomaniacy - jestesmy "hyclami"...ale z ta roznica, ze wylapujemy gratis, wsadzamy wlasna kase i blagamy o dom poprzez zamieszczanie setek ogloszen, wyszukiwanie tymczasow itd., wizyty przed i poadopcyjne.
Tak dziala "hyclowska" dogomania :multi:
TOZ tez szuka domkow.......dlaczego nie chce sie nimi pochwalic? Wstydzi sie ? :oops::oops::oops:

Dla ewentualnych szpiegow - zapraszamy na podforum......eh, sami sobie znajdzcie :eviltong: i zadajcie sobie pytanie, czy wasze adopcje sa rownie udane jak te dogomaniackiei czy mozecie je potwierdzic, mimo ustawy o ochronie danych osobowych, ktora bezwstydnie sie zaslaniacie?
Dogomania otrzymuje na okraglo maile od szczesliwych wlascicieli i foty pupilkow :lol: Nie ma nic do ukrycia :eviltong:

Takie moje nocne przemyslenia.

Nie wiem, ile psow zakatrupia do momentu rozwiazania konfliktu......szkoda ich, ale udawanie, ze jest dobrze :mad: nie ulatwi zycia kolejnym pensjonariuszom, na ktorych wyciagniecie nie bedzie zwyczajnie kasy !

Tymczasem organizacje, UM itd. odpowiedzialne i pobierajace ciezkie pieniadze za prowadzenie placowek zwanych schronami - maja w dxxx i robia wielka lache....... bo pozwola zrobic fotke 1 psu - vide schron TOZ w M. . Jak na Krupowkach - zdjecie z Podhalanem za "symboliczna oplate "

Do TOZ w Myslowicach:

Hallooooo! nie za wiele dobrego?
Panstwo daza do adopcji psow, czy tez z milosci do zwierzat zajeliscie sie ich kolekcjonerstwem juz na kwarantannie trwajacej nawet 3 tygodnie???!!!!!!

Na waszej stronie tyle i az tak niewiele psow do adpocji, a co z reszta? Macie puste boksy? :diabloti: Statystyki BOZ wskazuja raczej na przepelnienie :cool1:

Nie da sie juz wpisac do waszej slawetnej ksiegi gosci , ktora jeszcze nie tak dawno obfitowala w pochwaly/ pod czujnym okiem admina / :crazyeye:

Ludzie, mnie wystarcza wiadomosci z przed kilku lat... znane i potwierdzone. Pieklo i jeszcze raz pieklo. Mowiac krotko - schron nie majacy nic na sumieniu - dazy do adopcji, prosi wolontariat o pomoc, otwiera drzwi. M. nie chce niczego.......o przepraszam, niczego poza 1% :diabloti:

Ratowanie jednostek nie zalatwia sprawy ! BOZ nie od parady wciagnal ten schron na czarna liste :angryy: BOZ nie czepia sie dobrych schronow i nie szuka poklasku dla swoich dzialan.
Mozna ratowac jednostki, czy to nas usatysfakcjonuje?

Posted

Idziemy dalej :

http://www.mmsilesia.pl/9317/2010/2/9/myslowickie-schronisko-dla-zwierzat-ma-nowa-strone-internetowa?districtChanged=true

Pan Andrzej Giera zabiera glos.

Jedno pytanie do TOZ i do firm rekrutujacych : ktory headhunter wylowil mamusie i synka i na jakiej podstawie zakwalifikowal ich do prowadzenia schronu ???????????????

Rozumiem, ze otrzymamy odp. no chocby kosztem tych 2 psow, ktore moga znalezc dom dzieki dogo, ale dyrekcja ma obiekcje, moze leczy, moze szykuje na wystawe te 2 kundle ? :roll::evil_lol:

Moze juz kolekcjonuje? :evil_lol:

Naprawde dosc szantazu ! Chocbyscie wylizali schron Szanowni Panstwo, przelecieli Karcherem - nie dacie rady :diabloti: Zwloki policzymy od kilograma i o co chodzi?
Nikt nie bedzie calowal Was po rekach, czy tak trudno w to uwierzyc i wrocic do szarej rzeczywstosci?

Pani szanowna zacznie sprzedawac buraki, synek za asyste.

Posted

Media sie zainteresuja tylko, gdy beda "mocne" dowody. Zdjęcia, filmiki itd. Ja miałam nagrane zagryzanie sie psów, brud, choroby. Przykre to ale media tak dzialaja, szukają sensacji. Wypowiedzi ludzi bez dowodów ,że taki fakt mial miejsce na nic nie przyda. Dowody można było zbierać, po cichu, udając przyjaciela,ale to trwa nieraz dlugo.Co nagle to po diable.
Kurcze dziewczyny, nie słuchacie.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Przeczytalam watek, jest w nim napisane duzo za duzo, to tyle odemnie. Jest jeszcze jeden watek myslowicki, zaraz go odszukam.
http://www.dogomania.pl/threads/110356-Schronisko-MYS%C5%81OWICE-pilne-DT-i-og%C5%82-oraz-psy-z-Jaworzna-od%C5%82owione-przez-SM!!/page91
Sa tam nicki osob ktore chodzily do tego przybytku bardzo strzezonego przez p. kierownik schroniska czlonkinia warszawskiego odzialu TOZ.

Napisała do osob udzielajacych sie na tym watku czekam na odpowiedz.......

Posted

Nie ma co dumac.
Bez mocnych DOWODOW nie ma tematu.
Zobaczcie jak jest w kieleckim watku... juz sie powoli wybielamy wybielamy i nagle sie okazuje, ze psy maja tam calkiem niezle:/

Posted

A oglądałyście dziś celownik w tvp1?
Było o kieleckim schronisku, czyli o tym, tak?
Załapałam się na końcówkę, ale dowiedziałam się, że mają wielkie braki w ewidencji psów, o ile w ogóle to jakoś prowadzą.
40 parę psów poddano eutanazji, 80 parę padło z przyczyn niewiadomych...Coś takiego o ile nie pmyliłam.
Podejrzewają, że psy były wyłapywane i uśmiercane by powstawały nowe miejsca.
Wejdźcie na celownik, może wieczorem a na pewno jutro będzie ten reportaż do obejrzenia.

Posted

Obejrzałam i się w....am.
Jak popatrzyłam na panią kierownik, wystrojona jak modelka i nie wyobraża sobie, że psy mogę wychodzić z klatek.
Serce się kroi na widok tych psów:-(
Kiedy w końcu w tym kraju zacznie traktować się zwierzęta tak, jak mają do tego prawo....

Posted

Awit napisał(a):
Jak popatrzyłam na panią kierownik, wystrojona jak modelka i nie wyobraża sobie, że psy mogę wychodzić z klatek.

No nie wyobraża sobie, bo inne pieski patrzą i są zazdrosne. To jak to, ale tłumaczenie, że przypadek zagryzionych, martwych psów był jednorazowy - bo ktoś im robił zdjęcia i nastąpiła eskalacja agresji...:shake: Kto " to coś " zrobił kierownikiem schroniska??
W ogóle dramat taki, że nawet się gadać nie chce ...