Rauni Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Odpowiem za Anzę, bo akurat wiem. Anza jedzie ze mną do Włoclawka, a po zawodach jedziemy po małe pyranie. Quote
Anza&Hacker Posted March 20, 2009 Author Posted March 20, 2009 Ewka - jak Rauni napisała - jadę do Włocławka "gościnnie" bo akurat zawody zbiegły się z weekendem, w który odbieram piranię - więc będę ;) Quote
Mudik Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Hurra , to jednak poznasz mudiki, widzisz fajnie ,że się spotkamy!:multi::multi::multi: Quote
Mi. Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 o boże :crazyeye: masz drugiego pieska!:crazyeye: jakie cudaśne małe stworzonko!!!!:loveu: http://i43.tinypic.com/25fpnjs.jpg co to jest jeśli można wiedzieć? :diabloti: Quote
Mudik Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Trzeba dokładnie czytać, Anza pozwolisz? Vi to owczarek pirenejski http://www.dogomania.pl/forum/f90/pierwsze-polskie-pyrki-juz-sa-130841/ Quote
Anza&Hacker Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Mi. - miło, że nas odwiedziłaś - po małego pieska, a w zasadzie suczkę jadę w przyszły weekend - nie mogę się tego doczekać! Jak Mudik już napisała - to jest owczarek pirenejski (odmiana a poil long) ;)Więcej informacji znajdziesz 2 strony wcześniej gdzie małą przedstawiłam :cool1: Quote
Ula_czarnuszka Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Anza, gratuluję spełnienia marzeń :loveu: Czekam niecierpliwie na zdjęcia Hackerowo-pyrkowe :razz: Maleńka ma już domowe imię? Quote
Anza&Hacker Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 Oj ludzie, ludzie - nie czytacie ze zrozumieniem :mad: Ula_czarnuszka napisał(a):Maleńka ma już domowe imię? Jak pisałam w poście, gdzie poraz pierwszy wspomniałam o braniu pyrani w tym wątku - czyli 2 stronki temu - mała nazywa się Vi :cool1: Dzięki za gratki, a co do drugiej części - ja to nie moge doczekać się (będąc pełną nerwów) ich początkowego spotkania i wspólnych relacji - czy będzie ok, czy raczej spięcia? Chwilami mnie to przeraża, chwilami jestem spokojna - zobaczymy :roll: EDIT: Jeszcze, żeby nie było "łyso" - kilka fotek Vi przeklejam z wątku miotu - mam nadzieję, że Magda się nie obrazi :roll: Pierwsze chwile z mamusią: Magda i Saga napisał(a): Pierwszy dzień - siostrzyczki razem i sama Vi: Magda i Saga napisał(a): Magda i Saga napisał(a): materia nieuporządkowana i uporządkowana Quote
Agnieszka & Figo Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Jakia słodka pyrania :evil_lol: Vi jest przecudowna :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ida_Kreska Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 jeziu jeziu co za malutkie słodziaki:loveu: Quote
ewka i haker Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 super ze sie spotkamy:multi::lol: i poznam mała:loveu: Quote
Anza&Hacker Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Agnieszka, Ida - dzięki ;) Ewa - też się cieszę, że w końcu się spotkamy :cool3: Dzisiaj rano świeciło pięknie słoneczko, więc wzięłam aparat i psa na spacer i wybraliśmy się na wały. Niestety jeszcze zanim weszłam na pierwszy wał - zaczęło kropić - jak przeszłam może 100 metrów rozpoczęła się wichura z gęsto sypiącym gradem. Szczęka mi zdrętwiała już w połowie wału (cały wał przechodzę w ok 30 min), ale twardo prułam na przód. Hacker natomiast miał większą frajdę ze spaceru - pod koniec wału znalazł jakiś niezbyt śliczny szkielet z rozkładającymi się na nim resztkami i się w nim wytarzał - na dodatek było to przy samej rzece na jakiś mało stabilnych kamieniach, gdzie ja nie miałam jak dojść, żeby go zabrać - i oczywiście był "głuchy" na moje wołanie wiedząc dobrze, że nie podejdę - gardło sobie zdarłam... ale co tam - najważniejsze, że mimo to wcale na niego zła nie byłam, więc wróciliśmy sobie spokojnie wałem po drugiej stronie rzeki, gdzie Hacker radośnie jeszcze coś zeżarł :diabloti: ...potem na koniec spaceru odkąpałam psa w jakiejś kałuży z większości padliny i pośród wichury tym razem już deszczowo-śnieżnej wróciliśmy do domu. Więc dzień zaczęłam od 1,5 godzinnego spaceru, na którym cała przemokłam i przemarzłam, a Hacker dał piękny popis jak być najgorszym psem po słońcem - a raczej pod najciemniejszą chmurą! :evil_lol: No i jak tu nie kochać takich zwierzątek?! :loveu::loveu::loveu: Moje zmęczone słoneczko w błocie i padlinie! :bigcool: Po tym widzę jak się człowiek zmienia - kiedyś bym się pewnie zdenerwowała ;) Na fotkach widać z lewej strony (lewej zdjęć) małą klateczkę pyrani w porównaniu do giganta Hackera :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Anza&Hacker napisał(a): Na fotkach widać z lewej strony (lewej zdjęć) małą klateczkę pyrani w porównaniu do giganta Hackera :evil_lol: [SIZE="1"]ty, a pyranie wody to nie potrzebują? bo trochę dziurawa ta klateczka :razz: gratuluję malucha:loveu: Quote
Unbelievable Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Anza&Hacker napisał(a):...a czyta się uważnie i ze zrozumieniem?! Przecież pisałam, że to pyrania jest długowłosa, prawda?! :mad: Długowłose zagrzebują się w wilgotnym podłożu a'la muliste błotko :cool1: Just joking ovcourse :evil_lol: Dziękuję :Rose: a czym toto się żywi? chyba muszę pomyśleć nad nią jako zwirzątkiem karmowym dla szczura, on uwieeelbia ryby :razz::loveu: [SIZE="1"]jasne, że dżołking : P Quote
Anza&Hacker Posted March 24, 2009 Author Posted March 24, 2009 Tinka:) napisał(a):ty, a pyranie wody to nie potrzebują? bo trochę dziurawa ta klateczka :razz: ...a czyta się uważnie i ze zrozumieniem?! Przecież pisałam, że to pyrania jest długowłosa, prawda?! :mad: Długowłose zagrzebują się w wilgotnym podłożu a'la muliste błotko :cool1: Just joking ovcourse :evil_lol: Tinka:) napisał(a):gratuluję malucha:loveu: Dziękuję :Rose: Quote
Magda&Bloom Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 ooo jaa ale się wykulał :evil_lol: widzę, że klateczka do pyrani już zakupiona :cool3: pozdr. Quote
Anza&Hacker Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 Magda&Bloom napisał(a):widzę, że klateczka do pyrani już zakupiona :cool3: No ba! ...i nie tylko klateczka, też torba do noszenia, miękka zabaweczka, mam też miseczki pyrkowych rozmiarów - jesteśmy gotowi :p Jeszcze tylko smycz z obróżką bo Hacker ma ich co prawda w nadmiarze, ale są o wiele za duże dla małego pyrciątka :evil_lol: Teraz co by nie tylko o Vi - mój kochany Hacker uczy się nowej sztuczki - w końcu to nie prawda, że "starego psa nie nauczysz nowych sztuczek" - a co(?!), nie tylko szczeniaczki się uczą :cool1: "Shy!" ...to był pierwszy raz na dworze już od nie pamiętam kiedy jak coś uczyłam go właśnie na zawenątrz - normalnie uczę w domu i dopiero jak w domu dobrze umie to idę z czymś na dwór - dlatego on taki trochę rozkojarzony bo rozproszeń w parku nie brakowało, ale pracował ślicznie! :loveu: Quote
Rauni Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Fajnie Hacker tymi łapkami przytupuje :) A moja pyrania to tak: klateczkę będzie miała z odzysku po Sundayu, torby nie dostanie, misek to się w domu pełno plącze, bo na zawodach wygrałam z pięć takich z IKEI :diabloti:, kocyków też jest od groma, więc posłania nie kupuję, za to smycz z obróżką już czeka, nowiuśka i śliczna. He he, miałam nawet identyfikator gotowy, ale zmieniłam koncepcję co do imienia :) Quote
kajkoowa Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Witam i gratuluję psiaka Haker facet niczego sobie:cool3::loveu: Pozdrowionka slemy z zaśnieżonego Łowicza ;) Quote
ewka i haker Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 jaki piekny czysty golden:evil_lol: do zobaczenia jutro:lol: Quote
Anza&Hacker Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 Kaja - dzięki! :razz: Ewka - no... jak będę jeszcze w stanie widzieć - dzisiaj koło z anatomii miałam co się równa nieprzespana prawie noc (warto było - bo powinnam zaliczyć), a dziś wyruszamy koło 3 w nocy z Rauni, żeby nad ranem zajechać - więc nie wiem jak ja jutro będę widzieć - przez mgłę zaspana chyba :evil_lol: ...a Hackera dzisiaj czeka kąpiel :diabloti: Za to dla pyrani kupiłam komplecik Rogz'a w żółte łapki (ponad pół stówy na to poszło - ale czego się nie robi dla ukochanych psiaków) :loveu: Quote
klaudia&Manta Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Mały pan (pani ?)owieczek :diabloti: przeeecudowny !:loveu::loveu::loveu: Quote
Anza&Hacker Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 [quote name='klaudia&Manta']Poka komplecik :cool3: Nie będę robić zdjęć samej smyczy i obroży - zobaczycie mój już niedługo na psie jak foty porobie małej Vi za kilka dni, ale wzór jest ten: http://www.rogz.pl/katalog/beltz/products/dogz/fancydress/scooter/h.jpg Tymczasem troszkę inna tematyka - nie pyrek i nie golden :cool3: Tylko... ...łowieczki :cool3: Maluszek - ma około tygodnia: :loveu: Bliźniaki z mamusią :cool1: ...na fotografiach są 'moje' uczelniane owieczki - stoją w zagródce pośrodku kampusu mojego wydziału (Wydział Biologii i Hodowli Zwierząt na UP Wr.) - są też o jakieś 2 tygodnie starsze bliźniaki kózek, ale ostatnio kiepska pogoda i jak robiłam foty to były schowane w chatce - miło tak mieć zwierzątka na uczelni :p ...no i niech Wam będzie - na deser napuszony Hacker po kąpieli :diabloti: ...i mój zdarty parkiet, który przetrwał niejedne młodociane akty defekacji i urynacji :evil_lol: Quote
Recommended Posts