zuzolandia Posted December 4, 2007 Posted December 4, 2007 nioo pikne to to;-) a jak to sie robi???? Czytalam u sia ze juz wiesz kto to Fruzia ;-) wiec nie tlumacze ;-) buzioleeeeeeeeee Quote
Akadna Posted December 9, 2007 Posted December 9, 2007 Cudne:loveu: i Fidelek i Kicia i z masy solnej :) Quote
Iza i Fidel Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 [quote name='zuzolandia']nioo pikne to to;-) a jak to sie robi???? buzioleeeeeeeeee Jestem znow :) Pytalas jak sie robi figurki z masy solnej? Ano prosto bardzo-tyle samo maki ile soli,troche kleju wikol i troche wody. Zagniata sie ciasto i siem robi cuda. Robilam tez tak,ze na wolnym ogniu w teflonowym garnku podgrzewalam filizanke maki,filizanke wikolu i lyzke soku z cytryny.Jak sie wsjo polaczylo i ostudzilo to zarobilam ciasto,aby bylo gladkie.Wyrobow z takiej masy nie wypieka sie w piekarniku,ale suszy ponoc przez 48godz(tez w piekarniku). Moj maz powiedzial,ze nici z suszenia,bo piekarnik zbyt duzo pradu ciagnie. Susze wiec na kaloryferze.Troche lipa,ale co zrobic... Laleczka jeszcze nie wysuszona: a to nasze pierwsze wypociny juz pomalowane i polakierowane: A to psina z ulubiona zabawka: Qrka wodna musze jeszcze prezenty dla zwierzynca zrobic !! Fidkowi chce kupic nowego longusia,bo stary jest rozwalony nieco... o taki: http://www.krakvet.pl/trixie-longies-3502-p-1317.html Na wysylke juz za pozno,chyba,ze kurierem. Nie wiem co bedzie w sklepie w Legnicy. Kici tez pewnie jakas zabawke kupie. Przyjemnej niedzieli Wam zycze i ucalujcie ode mnie Wasze siersciuchy !:evil_lol: Quote
mar....ka Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 ślicze fiurki z masy, ja tez troche się udzielam:oops:,, no i klejenie serwetek tzw. decoupage - też wciąga:evil_lol: coś mi się wydaje, że masz tą sama ksiązkę co ja, widze po kocie i lalkach:) Quote
zuzolandia Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 powiedzta cosik wiecej o tej ksiazce iiihihih piknooo ta laleczka iihih buzioleeeeeeee Quote
Medorowa Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Fidelówna rób mi aniołka:loveu::):):) Quote
Iza i Fidel Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 majoka napisał(a):ślicze fiurki z masy, ja tez troche się udzielam:oops:,, no i klejenie serwetek tzw. decoupage - też wciąga:evil_lol: coś mi się wydaje, że masz tą sama ksiązkę co ja, widze po kocie i lalkach:) hehehe,Mariola skoro tak mowisz-to tak jest :) Chodzi o "Moje hobby"? Dawno temu kupilam i zbierala kurz na polce.W koncu zabralam sie za mase solna.Kot z deczka sie nie udal...:( Janioly z glowy robione. Nie mow,ze decou tez z tej ksiazku sie nauczylas? Jej,jak ja bym chciala to umiec !!! Ponoc to proste,ale dla mnie to czarna magia...! Quote
Iza i Fidel Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 Medorowa napisał(a):Fidelówna rób mi aniołka:loveu::):):) hmm,mam tyci masy tej gotowanej.Moge zrobic,ale suszyc nie bede,bo wladek powiedzial,ze zbankrutujemy przez te anioly ;) Quote
Iza i Fidel Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Uslyszalam wczoraj w Radio Zet,ze zwierzeta z Korabiewic jedza 2x w tygodniu ...!!! Po Swietach chce zrobic akcje pomocy w złotoryjskich szkolach.Zaraz napisze do paru dyrektorow z legnickich szkol.Moze cos sie uda zebrac?Oby...! Macie prezenty gwiazdkowe dla swoich czworonogow?Ja wczoraj kupilam.Potem jak uslyszalam o Korabiewicach,o tych glodujacych zwierzetach,to az mi glupio sie zrobilo z tymi prezentami:oops: Wplacilam dla Korabiewic 20zl.Zrobcie to samo-podzielcie sie jakas kwota z tymi biedakami.Ida Swieta... Quote
zuzolandia Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 [FONT=Arial Black]WESOLYCH SWIAT ZYCZYMY KOFFANIUTKA!!![/FONT] [FONT=Arial Black][/FONT] [FONT=Arial Black][/FONT] Quote
apple Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Przyszlismy z rewizyta i świateccznymi życzeniami. [FONT=Arial Black]Wesołych, Radosnych i Pogodnych Świąt Bożego Narodzenia. Mnóstwa prezentów pod choinką i Szampańskiego Sylwka składają Monika z Krosiem i Rodzinką[/FONT] Quote
Medorowa Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Gdy przyjdą Święta w srebrnej bieli, Gdy Stary Rok w Nowy się zamieni, Przyjmijcie gorące życzenia, Niech się spełnią Wasze wszystkie marzenia!:loveu::loveu: Quote
Iza i Fidel Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 Bardzo ,bardzo Wam dziekujemy za rewizyty i zyczenia. Oby spelnily sie moje marzenia,czego mi tak wszyscy zycza... Marze o wygranej w lotto:evil_lol: Quote
tygra Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Wszystkiego naj... http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=9141605&postcount=209 Quote
Iza i Fidel Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Fidel nie byl,bo ktos musial domu pilnowac nie?:razz: Poza tym zwariowalby,bo tam mnostwo psow bylo... i ziiiimno....A w domu,na sofie tak przyjemnie:cool1: Tzn mam nadzieje,ze Fidelowi bylo dobrze... Jechalismy przez ok.12km chyba 5km/h ,bo w Jakuszycach byl bieg piastow i PSIE ZAPRZEGI !!! Nie bylo jak stanac i popatrzec,to tylko zdjecia komorka z jadacego auta porobilam.Widzialam same syberiany.Ale super ciagnely !!! Pokaze Wam tych pare lichych zdjec. No i moja Pitulinka wreszcie na sniegu !! A to Fidelek z gwiazdkowym prezentem A teraz zajrzyjcie tu: http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102484&page=4 Ide,bo mam cos do zrobienia.Paaaa!!! Quote
apple Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 buahahahahaha super :lol: http://img248.imageshack.us/img248/5755/dsc06103yy5.jpg Quote
zuzolandia Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Piekne zimowe fotencjeeeeeeeeeeeeeeee !!!!!!!!! WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU KOFFANAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Kate I Luka Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Witaj Iza, dziekujemy serdecznie za świąteczne życzneia, Wam również wsystkiego dobrego w Nowym Roku :multi: Quote
zuzolandia Posted January 12, 2008 Posted January 12, 2008 hielloooooooooo gdzie sie podziewacie??? Quote
Medorowa Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Fidelowa, chooo tu i dawaj foty Ty ranny ptaszku:diabloti::diabloti: Quote
Iza i Fidel Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Medorowa napisał(a):Fidelowa, chooo tu i dawaj foty Ty ranny ptaszku:diabloti::diabloti: Madzia ja nie chcialam Cie budzic.To byla propozycja Twojej mamy:diabloti: A zreszta musisz zawsze balowac? W sobote idzie sie do sklepu,sprzata,a nade wszystko chodzi sie o 9tej z psem :) A skad wiesz,ze mam fajne fotki?:razz: Mam w aparacie jeszcze,ale nie chce mi sie ich zrzucac. Ide prasowac.Fidek przewrocil oczami i spi mi na plecach.Chyba mysli,ze ta sofa to juz jego:mad: Quote
Medorowa Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Iza i Fidel napisał(a):Madzia ja nie chcialam Cie budzic.To byla propozycja Twojej mamy:diabloti: A zreszta musisz zawsze balowac? W sobote idzie sie do sklepu,sprzata,a nade wszystko chodzi sie o 9tej z psem :) A skad wiesz,ze mam fajne fotki?:razz: Mam w aparacie jeszcze,ale nie chce mi sie ich zrzucac. Ide prasowac.Fidek przewrocil oczami i spi mi na plecach.Chyba mysli,ze ta sofa to juz jego:mad: A myślałam, że ona mnie kocha:roll::roll::roll::evil_lol: Muszę:grins::evil_lol: My właśnie wybieramy sie na spacerek;) A bo Ty zawsze masz:multi::multi::multi::loveu: I ma chłopak rację:eviltong::loveu::loveu::loveu: Izabelo jutro pospacerujemy, tylko, że właśnie jutro pasowałoby mi jednak bardziej z rana, gdzieś tak ok 9-10?? Pasuje Ci:cool3::cool3: Quote
Iza i Fidel Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 Medorowa napisał(a): Izabelo jutro pospacerujemy, tylko, że właśnie jutro pasowałoby mi jednak bardziej z rana, gdzieś tak ok 9-10?? Pasuje Ci:cool3::cool3: Juz Ci mowilam bezboznico jedna,ze ide na 10ta do kosciola !! Toz moje dziecko idzie do Komunii i juz sama sie dopomina kiedy w koncu pojdziemy do kosciola:evil_lol: Tak w ogole to mialam isc jutro z Fidelem na rajd ,bo jest do Jerzmanic,ale ten kosciol...!! No i jeszcze swieca jutro swiece komunijne:/ Tyle ile nasza razy jest posiecona to nikt nie wie.To swieca jest chyba z chrztu Zuzi.Dzis Matki Boskiej Gromnicznej i tez z nia (swieca) bylismy ....:D Tzn kochana my robimy najczesciej tak,ze wchodzimy do kosciola z Zuzia.Kazemy jej isc do dzieci ,z przodu i wymykamy sie cichaczem:cool1: No co ja zrobie,ze ten ksiadz nie ma powolania i przynudza?Dziecko musi isc do kosciola ,bo komunia,ale ja juz u komunii dawno temu bylam...:) Ok,mam fotki :razz: Oczywiscie Fidel i Kicia:) Tym razem Kicia sluzy Fidelowi jako poduszka:lol: Wiecej nie mam.Tzn mam,ale wszystkie podobne. Caluski dla Was i dla Waszych pieknych mordeczek na 4ch lapach :loveu: Quote
Recommended Posts